- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #24713 üzenetére
Persze mindenre van példa meg ellenpélda. Ok például egy 20 ezer dolláros kábelt (mert van ilyen is) nem hiszem, hogy valaki megvesz anélkül, hogy meghallgatná.
Meg se találja egy átlag ember a piacon.Általában jellemező az, hogy kell valamiféle háttér ismeret, hogy valaki eljusson a több ezer dolláros kábelekig. Kellenek komponensek hozzá. Nem minden kábel passzol mindenhova stb.
Laptop vásárláshoz nem kell sok ész (ahhoz, hogy elcsessze az ember.) Bemész a boltba és veszel 600k ért valamit. Vagy bemész a Média markt-ba és megveszed karácsonyra a legdrágább 2,5 millás tv-t. Ezekhez semmi ész nem kell...
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #24666 üzenetére
This is a new direction in cable performance. EACH CONDUCTOR has 24.5wg TWag v3 Eclipse Silver and 24.5awg TWcu v3 Copper. This means that this cable is now 8 conductor balanced! Instead of plated the copper with silver, we have now equal copper and silver coming together. The marriage is stunning. Any characteristics that silver and copper is now combine to make one full, rich, luxurious, detailed sound that has never been heard before. I guess I can have my cake and eat it too!!
Jobban beleolvasva ez egy balanced kábel, amiben ötvözve van a réz és az ezüst. Így nem merevedik meg a hidegben.
Szerintem ez egy igen ígéretes konstrukció.
-
hobbyone
aktív tag
válasz Zoli133 #24184 üzenetére
+1
Nem biztos, hogy jobb. Valószínűleg tisztább hangú, de kisebb a tere. Az A818 elég jó korszakában készült a Sony-nak.
Őt bepróbálod? Igaz nem játszik flac-et (MP3/AAC/WMA/WAV) és oldalt van a jack, valamint kérdéses a hangminőség. DE vékony, bővíthető, és 35k körül van.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Zoli133 #24184 üzenetére
Pontosabban úgy mondanám, hogy nem sürgős. A szűkös memória azért indokolja amúgy is a váltást, de mivel baja nincs, ezért rendesen időt kéne szentelni a meghallgatásra, összevetésre más lejátszókkal, hisz van idő. Legalább születnek vélemények új eszközökről is.
(P.H.)
-
-
d.sophie
csendes tag
válasz Zoli133 #23262 üzenetére
Köszi!
Tudtok is esetleg konkrét eladót mondani ebayről, aki megbízható, és tényleg azt küldte, és tényleg meg is jött?
Drágább dolgokat még nem nagyon vettem ebayről, így egy vadidegentől nem rendelnék csak úgy meg semmit, hátha van valakinek már tapasztalata ott valakivel -
krx21
nagyúr
-
fattyu
veterán
válasz Zoli133 #23121 üzenetére
meg jobban is szól, meg az erősítő része sokkal combosabb, satöbbi. kell na. Jöv héten nem vagyok mert nyaralás utána valamikor nagy sok köszönettel visszaszármaztatnám a zipet örök hála közepette.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #21906 üzenetére
Értem, és igazad is van benne. Viszont többször is leírtam, hogy hosszabb távon komolyabb rendszerben gondlokodom, és a zenegyűjteményem is ez alapján állítom össze. Most még lehet, hogy elég jó az mp3, viszont egy pár hónap múlva már igen valószínű, hogy kevés lesz.
Szóval nem véletlenül és nem is feleslegesen tárolom a zenéimet a lehető legjobb minőségben.
Nálam nem a placebo, meg fogyasztói szemlélet áll a háttérben.
-
bucsher
őstag
válasz Zoli133 #21898 üzenetére
Én úgy viszonyulok a kérdéshez, hogy a 128 ... 192 kilobites mp3-akkal szerintem eljátszották a technológia esélyét, évekig szart hallgattunk emiatt (én legalábbis), így kialakult bennem egy ellenérzés. Így most ami elérhető, azt szívesebben hallgatom veszteségmentesen. Szerencsére ez nem okoz szinte semmilyen nehézséget, hiszen csak 2-3szoros adatmennyiséget jelent, az már belefér (44/16). Mivel a zenehallgatás nem csak hanghullámok befogadása, hanem lelki állapot kérdése is, így fontos, hogy higgyünk a zenénkben, ez mp3-al nekem már nem működik. Erről a kérdésről már egy hármas-négyes vakteszt se tudna szerintem meggyőzni
In the pipe - five by five!
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #21896 üzenetére
Lehet, hogy akkor sznob (ok) vagyunk!
Remélem nemcsak nekem szólt a válasz...
Nekem csak pár mp3-am van. Csak olyanok amiket nem tudtam megszerezni flac-ban.
Az, hogy hall-e valaki különbséget vagy nem azon vitatkozhatunk napokig is. Ebben az ügyben nem hiszem, hogy lesz konszezus.
-
gelbelex
őstag
válasz Zoli133 #21833 üzenetére
Hát, ha feltételezek, még nincs véleményem, ha várok is valamit, akkor már igen.
De, még ha az előzőn viccelődtem is, nekem is az a benyomásom, hogy Atinak már van véleménye (is) a Fiio cuccokról, ellenkező példa kell neki, hogy meggyőzze. Nekem is nyilván az kellene, ha az ő fülével hallanék.
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #21838 üzenetére
Ok persze vannak kivételek. Meghallgatjuk meglátjuk.
Most kb. a semmin vitatkozunk. Térjünk vissza rá, meghallgatás után!
Veletec esetleg? Lehet, hogy megyek!
(#21839) sheratan
Simán!
(#21840) Zoli133
Nem hiszem. Ha hangban jobb lenne akkor sem cserélném. Nekem méretben túl nagy.
(#21841) kemcso
Igen ha véletlenül elromlik, akkor azonnal elővehessem a másikat.
1 percig se kelljen nélküle élnem![ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #21833 üzenetére
Hallottam néhány fiio terméket, és igenis azt mondom hogy van egy jellegzetes karakterisztikája ezeknek a lejátszóknak / dac- oknak / erősítőknek.
Ez alapján azt gondolom, hogy az x5 is ilyen karateriszikájú lejátszó lesz.
Szóval nincs ebben semmiféle pejoratív előítéletes dolog. Ez egy feltételezés csupán.
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #21811 üzenetére
Valahogy már igyekeztem kikecmeregni belőle.
Lehet, hogy 100%-osan nem sikerült!
(#21812) sheratan
Lehet, hogy kemcso-val elmegyünk majd meghallgatni. Nem tudom mikor leszek ilyen célból Pesten.
Ő úgyis meg akarja hallgatni az ad2000x-et is...Igen talán az lenne. De én azért nem akarom predesztinálni ezt a dolgot.
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #21806 üzenetére
Nem magamra értettem, hanem inkább általánosságban. Úgy meg akár lehet igaz is az állítás.
Mondjuk vodkaboy-nak szerintem nem fog bejönni az x5.
(#21807) fattyu
Oké ez igaz. De a fiio egy elég különös hangzásvilágot képvisel. Legalábbis szerintem.
Azt gondolom, hogy ez nincs másképp az x5-nél sem.Bár tényleg nem lehet tudni, hogy mit hoztak ki ebből a lejátszóból.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Zoli133 #21806 üzenetére
+1...
meg szerintem a lejtő ezen pontján már ki merem azt is jelenteni hogy az összes gyártó palettájának nagy részéért egy forinto nem adnék egy egy darab viszont nagyon is tetszik.
Csak egy kiragadott példa. Egyik shuret sem szeretem. kivéve a 1840et amit a legjobb nyitot dinamikusnak tartok én.
ergó egy magasra pozicionált valamit amit még nem hallottam nem nagyon kezdek el predesztinálgatni. volt már arcra esésem ebből. még olcsócska dolgoknél is... :S
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ereshkigal
őstag
válasz Zoli133 #21518 üzenetére
A nagyobb kijelzőn valamivel nagyobbak a fontok, élesebb, és kicsit több a fényerő is (ezt gondolom tudod, hogy állítható), így napsütésben olvashatóbb a zipnél.
Mértem egy akksiidőt: 36 óra. Nem tudom, hogy csinálja, mert a gyártó is csak 25 órát ír, egy 128 kbps-os loopolt mp3-mal, én meg a szokásos módon, 320 kbps-os zenéket játszottam le sd-ről (460 db-ig jutott), persze közel 0 kijelzőhasználat mellett. Kellemes fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
-
törölt tag
válasz Zoli133 #21436 üzenetére
Igaz, az S2 tényleg borzalom volt. Akkor Sx, ahol x nem lehet a legkisebb prímszám
Joao: Ja, hogy szolgáltatós... Viszont ez nem támogatja már az új SD szabványt, amivel tudnál 64-es meg majd 128-as kártyát is beletenni?
Ati1979: Inkább az egyetlen olyan oldal kb, ahol telefonokat mérnek, más nem nagyon áldoz ilyen felszerelésre.
-
őstag
válasz Zoli133 #21293 üzenetére
Értem. És ilyet nem raknak hordozható lejátszóba? De inkább konkrétumot írok: laptopot kötnék össze erősítővel. A hdmi most nem játszik, a laptopon pedig azon túl csak egy mezei jack kimenet van.
Ha nem tévedek, akkor a fiio x3 usb-s dac-ként is használható (ami már alapból egy jó hír), ugyanakkor van rajta optikai kimenet (vagy varázsolható rá a koax kienetből - eddig még nem jutottam el). Szóval az lenne a cél, hogy továbbítsa a jelet az erősítőbe. Továbbá jó lenne, ha a térhangzás is átmenne, mivel időnként filmet is jó lenne nézni rajta. Illetve ne nagyon nyúljon bele a jelbe, azt majd az erősítő elvégzi.Közben elkezdtem nézelődni a dap piacon is, ezért már olvasgatom a topikot. Pont az aktuális téma érdekelne a 40-60k körüli lejátszók. Fiio, iBasso, Colorfly, A&K (na jó, ez duplája, szóval nem igazán jöhet szóba),... Ha valamelyik tudná ebben a kategóriában a fenti megoldást, az elég jó pont lenne nála, mert akkor nem kellene +1 hardvert venni.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
bucsher
őstag
válasz Zoli133 #21005 üzenetére
mert mi az új? a gyártósor végén csomagolják. előtte egyszer kipróbálják? akkor már használt? ha megszalad az összeszerelés közben a csavarhúzó akkor karcos. használt? valaki megveszi és visszaviszi bontatlanul. új? és ha kibontja? használt? ha egyszer bekapcsolja? és ha kétszer? ha elrontják a gyárban, megbukik meón és cserélnek rajta elemet?
persze ha hibátlan és érintetlen és működik is de nem próbálják ki, vagy nagyon vigyáznak közben rá cérnakesztyűben akkor minden tutiIn the pipe - five by five!
-
nubreed
veterán
válasz Zoli133 #20725 üzenetére
Ok.
Én hallgattam Clipet, már ha Sansa Clipről van szó, nekem az valami iszonyat gyengének tűnt. Lehet, hogy egy hibásabb darabot fogtam ki nem tudom, de a Sony közelébe nem jött. Bár az is igaz, hogy 808-hoz nem volt szerencsém.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
contaxg
veterán
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #20680 üzenetére
Kösz!
Azért feltételezem mert nagyobb darab, meg a topicjában folyamatosan az erősítő részére panaszkodtak...
Gondolom a céghez közeli emberek is olvasták ezt.
(#20681) filózoli
Az elkövetkező 3 évben szerintem tuti nem veszek ilyen kütyüt...
(#20682) sheratan
Majd kiderül. Itthon olyan 700k lesz... Nem hiszem, hogy lesz valahol mintadarab amit meg lehet hallgatni. Esetleg a bartimex-nél.
Ezek még szart nem csináltak.
Majd meglátjuk...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoli133 #20660 üzenetére
Párosítod telefonnal, és jelez a füledben, ha bejövő hívásod van. Szerintem nem rossz dolog, bár nem használtam még igazából.
filózoli: Ha az volt a cél, hogy olyan külsőt adjanak neki, ami mindentől eltér, akkor azt hiszem sikerült. Bár attól tartok, hogy ezt a feladatot máshogy is meg lehetett volna oldani.
[ Szerkesztve ]
-
bucsher
őstag
válasz Zoli133 #20569 üzenetére
Arra írtam nekik mailt úgy két hónapja és azt válaszoltak hogy dolgoznak rajta.
"Regarding to your first problem, kindly inform you that our software engineers are researching a solution for sloving this problem. Pls don't worry, we will try our best to slove this problem."
In the pipe - five by five!
-
pkaresz
őstag
-
törölt tag
válasz Zoli133 #20280 üzenetére
Szeretek olyan megoldásokat használni, amik mindenhol, vagy legalábbis a lehető legtöbb helyen működnek. A cue sheet nem működik mindenhol, sőt. Azt meg nem szeretem, hogy nem tudok számot léptetni, mert a lejátszó egy albumot egy számnak lát. Ha mindenhol működne szépen, akkor nem lenne vele igazából sok bajom, de én inkább azt vettem észre, hogy nem túl sok lejátszó/szoftver kezeli rendesen.
-
kolosanyi
veterán
válasz Zoli133 #19991 üzenetére
Igazándiból akkortól már nem tanultam, 8-tól fél 10-ig edzettem, aztán aludtam.
Rá, de tapasztalatból mondom, hogy ennyi idős korban egy lánynál teljesen mindegy lesz, hogy mennyire jó a hangja. Ott van pl barátnőm, meg a rózsaszín Maxell rettenete. Ok, hogy mióta megkapta a Xearset, le se bírja tenni, de saját maga is azt mondja, hogy pár évvel korábban nem érdekelte, csak a színe. Szerintem ennyi idősen a divat az elsődleges, meg az, hogy ne nézzék ki az osztálytársai. Ettől még lehet tűrhető hangja a cuccnak. Ráér később megkomolyodni szerintem.
(#19992) fi:zi'k
Dehogy akadok fenn, tudod, hogy alapjában véve egyetértek veled. Most csak próbálok egy tini fejével gondolkodni, hogy ne legyen csalódás belőle.schawo
Ki tudja? Még az is lehet, hogy a zuhany alatt is hallgatja a reggeli készülődésnél... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest