- iPhone topik
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #34897 üzenetére
Miről beszélsz?
Több mint 500GBbeépitett tárhely van benne.Ehhez képest a valóság: "Up to 528 GB storage (16 GB internal / 256 GB microSD x 2)" [link] , az "Operating features" fül alatt. Vélhetően a micro SD-k nem gyári tartozékok.
A másik említett Pioneer-ednél sincs "több mint 500GBbeépitett tárhely", 32 GB van. [link]
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #34829 üzenetére
Annyiban jogos, hogy megnézve, a Clip Sports Plus lenne a BT-t tudó Clip modell és annál valóban lehagyták a memóriakártyas bővítést.
Tudtommal sem a Sandisk, sem a Jabra kínai nevenincs kategória (a Sandisk mintha USA cég lett volna a WD felvásárlás előtt is), bár fogalmam nincs, a Jabra milyen termékeket tud adni ebben a szegmensben (headset-jeiket ismerem csak).
Amúgy arra nem gondoltál, hogy egy régi telefont veszel (értsd: Samsung Galaxy S, illetve Galaxy S3, amik eszembe jutnak és jó hangminőséggel és BT-vel is rendelkeznek), esetleg hozzá egy új akkut és azt fogod be a célra? A 100 GBP-s kerettel egyébként tudomásom szerint valóban csak obskurus kínai lejátszók fognak megfelelni többé-kevésbé a feltételeknek (és itt szerintem a necces az üzemidő).
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #34827 üzenetére
A Sandisk pocsék. Régen néztem és semmire se jó. Már nem emlékszem mi volt a baja de az üzemidő tuti. Plusz a mini kijelzőn semmi se látszik. Az olyan mint az ipod shuffle, annak kellett akinek alma kellett ficegjen a mellén. Memóriát se lehet bővíteni.
Akkor valami tök mást néztél, mert a Clip széria legalább 7-8 éve bővíthető micro SD-vel. Az üzemidőt meg gyakorlati tapasztalat alapján írtam, nem ajánlanék olyat, amivel nincsen személyes tapasztalatom.
A vezetékes nem érdekel a BT használat a lényeg, az gondolom 3 óra lehet. Ezért mindkettő kiesik. Vezetékes 40-50 óra az ami BT nál már elviselhető.
Némileg segitett volna, ha ezt esetleg korábban leírod. Nem, amúgy nem ennyire durván redukálja le a BT használat az üzemidőt a vezetékes füleses használathoz képest.
Írtam is hogy 100GBP a rá szánt összeg, hogy ne kínai izé legyen.
Nem, nem írtad, hogy "ne kínai izé legyen" (azt igen, hogy befürödtél noname lejátszóval, de ebből még nem következik egyenesen semmi - btw, kínaiak is tudnak gyártani szart is, meg minőségit is), én pedig nem vagyok gondolatolvasó korábban ki nem mondott/le nem írt igények érzékeléséhez, így elengedem a témát. Mindenesetre sok sikert a megfelelő lejátszó megtalálásához.
-
Tim82
félisten
válasz
lanszelot #34825 üzenetére
Az 1-2 órán belüli feltölthetőségnek szerintem nem felel meg, de a többi feltételnek talán igen a Benjie S5 bluetooth. Kínai lejátszó ugyan, de abból a jobbféle, ha jól emlékszem, 27-28 USD körüli áron lehet beszerezni, a Penonaudio nevű oldalról régebben nagyjából két hét alatt megjött. Most nem tudom, hogy a rendelést a járványügyi helyzet és a kínai holdújév lecsengése mennyire befolyásolja.
Ha EU/UK beszerzés, akkor meg lehet, hogy az aktuális Sandisk Sansa Clip modellt kellene megnézni, talán a legújabb iteráció belőle tud már BT-t is. A Clip széria jellemzően jó ár-érték arányú, budget "jól szól" lejátszókat jelent.
Barátnőmnek hasonló igényei vannak, mint neked, volt korábbi Clip-je (amíg annak tönkre nem ment az akkuja) és Benjie S5-je is (amíg el nem lopták), mindkettővel meg volt elégedve.
Ja igen, a Clip-ek jellemzően kb. 12-13 óra körüli üzemidővel bírnak, az S5 15-18 óra körülivel, nem BT-s, hanem vezetékes fülessel történő használatot értve.
-
Tim82
félisten
válasz
-Skylake- #34823 üzenetére
tekintve, hogy a hangja nem erdekel mert konyvet hallgatsz rajta, zene azt irod nem szamit
Tekintsünk el attól az apróságtól, hogy ilyet egy szóval nem írt. Annyit írt legfeljebb, hogy nem hallgat lossless formátumban zenét, így feltehetően a lossless formátum támogatás nem számít.
-
Tim82
félisten
A Penonaudio oldaláról történt rendelés esetében a korábbi tapasztalatok alapján kb. hány héttel kell számolni, amíg megérkezik a rendelt termék? 3-4? (Benjie S5 bluetooth verzió, pénteken rendeltem, vám- és ÁFA-kötelezettség értékhatárát nem éri el.)
-
Tim82
félisten
válasz
schawo #30477 üzenetére
A tesztből nem derül ki számomra, viszont a Head-fi-s topikot nem olvastam végig (csak rákerestem ott, hogy Linuxszal megy-e).
Kár. Akkor marad valamilyen értelmesebb akkus, hordozható, BT (aptX) képes DAC/AMP (pl. Creative Soundblaster E5), mint hosszabb távú cél és mellé marad a Cowon D2, amíg bírja.
-
Tim82
félisten
Érdekes ez a Hidizs AP60.
Ha a beépített fejhallgatóerősítő elég erős (a teszt szerzője említi, hogy nem próbálta ki fejesekkel, ill. "high gain" módban), akkor számomra megvan az ultimate portable megoldás; kiváltaná mind a Cowon D2-t (mint hordozható lejátszó), mind a jelenlegi hordozható DAC/ampokat (Schiit Fulla, Creative Soundblaster E1).
Mert amúgy - analóg line out-ot leszámítva, ami jó lenne, ha lenne, de nem életbevágó számomra - kb. mindent tud, amit el tudok képzelni, hogy kellene nekem egy hordozható lejátszó/DAC/amp kombótól. (Head-fi topik szerint csont nélkül megy Linuxos gépen is USB-ről.)
-
Tim82
félisten
válasz
Vidual001 #30058 üzenetére
Annyit azért vegyél számításba, hogy a W995 tudásban nem lesz egyenrangú partnere a Meizu fülesednek (ahogy Tulku is írta), semmi BT 3.0+/aptX - és az azért lehet, hogy érezhető lesz, lehet, hogy nem. Ha érezhető lesz, olyanokban fog megnyilvánulni pl., hogy vezetékes füleshez képest kissé "le lesz csapva" mind a mély, mind a magastartományból. (Nálam legalábbis ebben volt érezhető, bár én "fordítva" próbáltam ki - többet tudó telefon, kevesebbet tudó, régebbi sztereó BT headset.)
-
Tim82
félisten
válasz
Vidual001 #30051 üzenetére
Ha ilyen árkategóriában keresel, akkor a kínaiaknak van egy-két egészen elfogadható ajánlatuk, persze erős kompromisszumokat kell kötni valamiben (jellemzően a kezelhetőség borzalmas, logikátlan menürendszer, rossz nyomáspontú kezelőgombok).
Egy ilyennel van személyes tapasztalatom, ez az Onn W6. Itt írtam róla bővebben, a Te felhasználási céloddal pont a kezelőgombok miatt lehet, hogy kiesne, nem vagyok benne biztos, hogy olyan egyszerűen lehet futás közben macerálni. Amúgy árát nagyon megérte, bár a 100 óra körülire reklámozott üzemidő szerintem inkább a harmada-fele, de még az is bőven jó.
Ami még eszembe jutott, a Ruizu X06 (Gearbest-en most akcióban 21 USD + épp ingyenes szállítás), viszont rémlik valami olyasmi valami review-ből, hogy mintha BT-n csak a belső flash tartalmát tudja kiküldeni, a beletett microSD-t nem. Én pl. ezért vettem inkább anno az Onn W6-ot a barátnőmnek, azzal nincsen ilyen gond.
Nyilván van még sok más obskurus kínai lejátszó, kb. ilyen lehetőségek vannak az általad megadott keretből. Összességében szerintem egy aptX-képes használt okostelefonnal (pl. egy használt 1st gen Moto G vagy kb. bármelyik WP 8.1-es Nokia/MS Lumia) jobban járnál, ha a kezelhetőség számít. BT esetén amúgy is kb. a fejesen, fülesen múlik inkább a hangminőség.
-
Tim82
félisten
válasz
gaborka8x8 #29730 üzenetére
Nevezzük úgy, hogy elég sok mp3-lejátszót támogató, alternatív firmware, amit anélkül lehet rátenni ezekre a lejátszókra, hogy a gyári firmware-t le kellene törölni.
-
Tim82
félisten
válasz
gaborka8x8 #29718 üzenetére
Nem vagyok abban biztos, hogy a Clip+ körülbelüli méretében és a megjelölt árkategóriában lehet találni olyan DAP-ot, amelyiknek számottevően jobb a beépített fej- és fülhallgatóerősítője sajnos.
Gondolom, külön hordozható kis fül- vagy fejhallgatóerősítő nem merült fel, bár nem tudom, hogy a Clip+-hoz mennyire lenne értelme.
-
Tim82
félisten
válasz
gaborka8x8 #29716 üzenetére
Első körben ha a Clip+ beállításaiban EU régió van beállítva, állítsd át "Rest of the world"-ra (EU-s előírások miatt ugyanis van benne hangerőkorlátozás). Pontos leírás itt: [link]
Clip+ / Fuze
1. Reset the Sansa player to factory settings Settings > System Settings > Reset Factory Settings
2. Set the region as Rest of World.
3. Change volume setting to High: Settings > System Settings > Volume > HighHa még ezután is kevés a hangereje, teljesítménye, akkor a többiek tudnak segíteni, de emlékeim szerint könnyebben hajtható fejhallgatókat is meg tud hajtani.
-
Tim82
félisten
válasz
#16820480 #29586 üzenetére
Hobbiprojekt, meg régóta akartam egy Rockbox-os iPod-ot a Classic vonalról, értelmesebb DAC-kal (ugye kb. az 5/5.5 és a 4G azok, amelyek Wolfson DAC-osak és még azt is mondják róluk, hogy jó hangjuk van). Ezeknek még van egy diszkrét, retrós bájuk is számomra (főleg mivel az én példányom még monokróm kijelzős).
Másodlagos lejátszó lesz csak, a Cowon D2-m teljesen jól bírja hatodik éve a használatot, de alapvetően ha már van az iPod-nak line out-ja, akkor próbálok neki olyan felhasználást találni, ahol ki is tudom használni.
-
Tim82
félisten
válasz
pulutodurumo #29582 üzenetére
Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, de ezt tudom, hogy megmarad, a kérdésem igazából ez:
Rockbox alatt bemásolt zenéket lát-e az Apple firmware, ha az utóbbi által is támogatott formátumról van szó?
Tehát ha én Rockbox alatt bemásolok zenéket (olyan formátumúakat, amiket amúgy az Apple firmware is kezel, mint mp3/wma/Apple lossless), akkor mondjuk átboot-olva az Apple firmware-re az hajlandó-e észrevenni a Rockbox alatt, tehát nem iTunes-szal korábban a háttértárra másolt zenéket?
-
Tim82
félisten
Tudom, hogy van külön iPod topik, de kb. másfél hónapja nem írt bele senki.
Gyors kérdés: adott egy iPod 4G (értsd: vinyós, clickwheel-es, Wolfson DAC-os iPod, csak ezt még nem, hanem az utódjait hívták classic-nak). Ez többek között fog kapni egy új akkut, illetve megfelelő adapterekkel a vinyó helyett memóriakártyát, természetesen Rockboxszal.
A Rockbox ugye nem tünteti el a gyári Apple firmware-t sem, tehát szükség esetén az is beboot-olható. Rockbox alatt bemásolt zenéket lát-e az Apple firmware, ha az utóbbi által is támogatott formátumról van szó?
(Esetemben az Apple firmware-nek csak annyi jelentősége van, hogy a line out digitális jelet csak ezzel tud kiadni, Rockbox esetén csak analógot, mondjuk egy LOD kábellel. Szóval Apple firmware-rel - elvileg - lehetne használni külső DAC-es dokkolóval, mint pl. egy Pure i-20.)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Ha már volt korábban említve, akkor legyen itt néhány szó az Onn W6-ról.
Rövid háttértörténet: barátnőm Sansa Clip Plus-ja meghalt (valószínűleg az akku), hozzáértés hiányában nem erőltettem az akkucserét (forrasztással jár), újabb Sansa modellek nehezen beszerezhetőek vagy a netes infók alapján hangilag visszalépések, így némi utánaolvasás megrendeltem neki Gearbestről az Onn W6 sötétkék színű változatát.
Nagyjából 20 nap alatt jött meg (október 5-én rendeltem, október 24-én dobta be az értesítőt a postás, hogy elballaghatok átvenni a cuccot). Kemény, átlátszó, plexiszerű műanyag tokban érkezett meg, tartozéknak egy earbud-szerű füles, egy USB-mini USB kábel (ezek természetesen fehér színben pompáznak) és egy prospektus-szerű mini kézikönyv van mellé. Utóbbira szükség is van, mert enélkül az ember a haját tépi a kezelőszervek miatt. Erről Bodz nálam ihletettebben
írt már korábban egy másik Onn modell alapján.
Egyébként ez egy piszok könnyű kis lejátszó, a hátoldal szerint "designed in Denmark" (perszepersze), de maga a gyártás természetesen Kínában történt. Én nem vagyok annyira megelégedve az anyagminőséggel, de alapvetően nem recseg a kezemben, nem érzékeltem illesztési problémát a burkolaton, igazából csak a gombok nyomáspontjával van gondom, arra rá kell érezni. Ez, tetézve a kínai logikás kezeléssel, nem feltétlenül teszi komfortossá a cuccot, de ezt meg lehet szokni. A kijelző szerintem elég ótvar, gyakorlatilag szemből invertálódó színű kis TN, de nem nézegetni vettük.
A hangja viszont valóban teljesen vállalható. Összevetni a Cowon D2-mmel és a telefonommal (1st gen Motorola Moto X) tudom, ezekhez képest valamivel világosabb, harsányabb, nagyobb hangerőre is képes, de a hangminőségbe nem tudok belekötni. Kb. 25 USD-ért ez a hang több, mint rendben van.
A kütyü képes BT-re is, probléma nélkül tudtam egy Arctic P311-gyel párosítani és zenét hallgatni. Ezen felül SoundMagic ES18-cal próbáltam. Feltehetően a fejeseim, amik inkább nagyimpedanciás modellek, azért soknak bizonyulnának neki, de majd hétvégén visszaszerzem a tulajdonostól és megnézem, mit tud kezdeni velük.
16 GB-os microSD-t gond nélkül kezelt, azonnal látta mappastruktúra alapján a rajta lévő számokat. Az üzemidejéről nyilván még nem tudok mit mondani, de ha a felét tudja annak, amit ígérnek, már az is igencsak szép eredmény.
-
Tim82
félisten
Lehet, hogy ő óva intett tőle, de konkrétan nekem jó tapasztalataim vannak vele, korrekt, időre dolgozik, én megfizethetőnek is tartom. Barátnőm megjavított Clip+-án kívül én személy szerint két fejhallgatónak cseréltettem vele a kábelét, az eredménnyel elégedett vagyok. Személyes tapasztalat alapján ajánlom és az bizony jó vele. Ezen kívül más közöm nincs nekem sem az illetőhöz.
Rosszakarója, kritizálója vagy elégedetlen ügyfele nyilván minden szervizesnek akad, erre én nem tudok mit mondani.
-
Tim82
félisten
Azt mondjuk máig nem értem, hogy sikerült a Cowon D2-re annyira kiakadnod.
Én 2010 óta használom az enyémet, elégedett vagyok vele. A kezelhetősége lehetne jobb is (nem lehet vakon, zsebben gombokkal matatni, hanem elő kell venni és látni kell a kijelzőt a kezeléshez), de messze nem tragikus. A hangja meg - nyilván a maga kategóriájában - jó.
-
Tim82
félisten
válasz
pootty #28081 üzenetére
Nem is szoftveres gond, egyszerűen hallhatóan rosszabb, mint a régi HTC-m, mintha nem jönne elég jel a kütyüből, nem olyan erőteljesek a hangok, mint a régebbinél.
"n order to access engineering mode go to Dialer ---> *#*#3646633#*#* ---->swipe right --->till you get to hardware testing-----> select audio .From here you can alter the max volume to your desire.
I suggest not to go go beyond 150 as it might damage your speakers"
Forrás - elvileg a sima Meizu M2-nél is ugyanígy működik.
A topikjában is megkérdezheted.
-
Tim82
félisten
válasz
Nagyapó45 #26938 üzenetére
Én ugyan nem rendelkezem X5-tel, csak egy Cowon D2-m van, de tudomásom szerint régen nincsen sem hivatalos forgalmazása, sem hivatalos szervíze a Cowon termékeknek már itthon.
Akkut lehet viszont hozzá venni eBay-ről. Amennyiben nem vagy ismerős az eBay-en, nem tudom, hogy Winner_hun kolléga vállal-e még ilyesmiben segítséget.
Az említett flac-lejátszási probléma olyan fájlokat érint, amiket frissen másoltál fel a vinyóra, vagy korábban lejátszott fájlokat hirtelen nem tud lejátszani? Az én D2-m sem tud lejátszani minden flac fájlt, de elvileg 16 bit/44.1 Khz - CD-nek megfelelő - formátummal nincsen gondja. Bár itt is van olyan fájl, amivel valamiért nem tud mit kezdeni - az album összes többi számával, amik ugyanolyan flac fájlokban vannak, meg igen.
-
Tim82
félisten
válasz
wolfman #26902 üzenetére
Nem szemeztem különösebben a Clip szériával (barátnőmnek van egy Clip+, az okés), csak teljesen véletlenül jutottam el most a Sandisk oldalára. Én többé-kevésbé elégedett vagyok a vagy öt éve meglévő Cowon D2-mel.
Egy dolgot hiányolok belőle, az pedig a line out (szeretnék egy többé-kevésbé hordozható, fejhallgatóerősítős láncot is), de második lejátszónak szerintem veszek majd egy 4. vagy 5. generációs iPod Classic-ot, ami Rockbox-szal, CF-moddal meg valami Fiio line-out kábellel ezt is pótolni fogja.
-
Tim82
félisten
Nem tudom, volt-e már, de igencsak érdekes a legújabb Sansa Clip modell (Clip Jam) formátumtámogatása. (A korábbiak nem támogatták alapból a flac-et?)
-
Tim82
félisten
Én azért nem verem szét az asztal sarkán.
Elnézem a hülyeségeit a hangjáért cserébe. Hosszú ideig csak ezen hallgattam zenét, csak kb. háromnegyed éve álltam át részben az itthoni PC-DAC/amp-fejeses zenehallgatásra.
Most gondolkodom bele új akkun, meg lassan kevés az a 32 GB SDHC is háttértárnak.
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Gyors kérdés: egy Cowon D2 rendesen meg tud hajtani egy Audio-Technica M40fs fejest?
(Pénteken venném az M40fs-t, némileg egyszerűbb lenne a kipróbálás a D2-vel, mint egy notit + X-Fi HD USB-t cipelni magammal. A 6,3-as dugóval tisztában vagyok, van átalakítóm hozzá.)
Előre is köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
#97862144 #18339 üzenetére
A Cowon D20 nem más, mint a Cowon D2/D2+ "újracsomagolt" változata, négy évvel később újra piacra dobva.
Amúgy én D2-t használok egy kommersz Brainwavz Alpha fülessel és teljesen elégedett vagyok vele (320kbps mp3 és flac, főleg gitár-alapú indie rock, alternatív zenékkel + némi elektronikus és darkjazz).
-
Tim82
félisten
válasz
krups8 #17735 üzenetére
csak az tévesztett meg, hogy alapból nem km-es ikonja volt
Ez attól függ, hogy milyen program van alapértelmezettként beállítva a fájltípushoz a Windows-ban...
Win 7 alatt: Vezérlőpult -> Programok -> Alapértelmezett programok -> Alapértelmezett programok beállítása - KMPlayer-t kiválasztod, majd Program társításainak megadása - itt rákeresel a .flac-ra.
-
Tim82
félisten
válasz
Zoli133 #17709 üzenetére
A specifikáció önmagában csak egy tényező. Olvass hangteszteket pl. az LG Optimus 2X és a Samsung Galaxy S (i9000) összevetéséről, az LG-t le szokták csúnyán húzni, pedig mindkettőben ugyanaz a Wolfson WM8994 audiochip van.
Persze, lehet, hogy igazad lesz és "szarból nem lehet várat építeni"-helyzet van az 520 esetében, de ezt biztosan csak akkor lehet kijelenteni, amikor kijött és meg lehet hallgatni, hogy mit tud.
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #17596 üzenetére
Cowon J3, S9 (ezek használtan, kis szerencsével esetleg beleférnek a keretbe), illetve ha nem idegenkedsz az Android-os lejátszóktól, akkor Samsung Galaxy S Wifi 4.0 (elvileg ugyanazt a jó minőségű Wolfson hangchip-et tették bele, mint az első generációs Galaxy S telefonba - akár utóbbi is beleférhet egyébként a keretedbe).
Esetleg még az Archos médialejátszói körül érdemes nézelődni.
Első körben ennyi jut az eszembe.
-
Tim82
félisten
válasz
freelanced #17594 üzenetére
Van ilyen, de hónapokkal ezelőtt írtak oda utoljára.
-
Tim82
félisten
Tudtommal nem, legalábbis pl. az 5/5.5G-ig Wolfson chip volt az iPod Classic-termékvonalnál, utána már nem. A Wolfson-on kívül még használtak Cirrus hangchip-et is. [link]
Látszik, hogy túl sokáig hagytam nyitva frissítés nélkül ezt a fület.
Elvileg az iPhone 2G-ben is Wolfson van, ehhez képest a Samsung Galaxy S-emmel még csak egy lapon sem említhető (amiben szintén Wolfson gyártmányú hangchip van) - az iPhone-nak nagyon durva "dobozhangja" van ugyanazzal a fülessel az SGS-hez képest.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
ponti_ak #17460 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Próbáld meg formázni és/vagy a WMP-t ráncba szedni, hátha az segít..
Driver lehetséges, WMP-t ha jól rémlik, nem használ a barátnőm (MTP módban a Windows Intéző segítségével másolgatott eddig zenéket).
Apollo17hu: Egy próbát azért megér, hogy úgy dugod rá a gépre, hogy a középső nagy gombot (ami Clip+-on nem kerek, hanem inkább négyzet alakú) folyamatosan nyomva tartod.
Ezzel lehet Clip+-on elérni az MSC módban történő csatlakozást, ezt írtam, hogy próbáltuk, sajnos, sikertelenül.
Holnapma megnézem, hogy a driver leszedése, majd újra feltevése segít-e. (Vagy kap a noti egy Win 7-et.)
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Barátnőmnek vettem még jó pár hónappal ezelőtt egy Clip+-t, amit megelégedéssel használ. Viszont amikor a notebookja USB-portjára dugná zenét feltölteni, akkor az nem ismeri fel. A noti egy Thinkpad T42p, Windows XP SP3-mal. Kipróbáltuk, hogy a Sansa Firmware Updater esetleg látja-e, illetve ugyanezen a notin, csak egy PCMCIA USB-adapterrel, valamint MSC módban is megpróbáltuk csatlakoztatni, eredménytelenül. A Clip+-t bezzeg a T60-am (Windows 7 Pro 32) felismeri gond nélkül (automatikusan MTP módban persze).
Más USB-s eszköz (egér, pendrive, külső vinyó) gond nélkül működik a barátnőm notiján. A Clip+ kábele sincs megtörve, más kábellel is megnéztük, csak ezen a gépen nem akar működni. Töltést mindenesetre felveszi, szóval feltételezem, hogy nem hardveres gond van.
Van erre esetleg ötletetek?
-
Tim82
félisten
válasz
unrealnoise #17142 üzenetére
Nem mintha 720p felbontást várnék el egy X9-hez hasonló PMP-től, de mondjuk egy HVGA (320 * 480) már inkább megfelelt volna. A legtöbb nem HD sorozatrip pl. ezen már nagyjából kevés kompromisszummal nézhető - ha valakinek az egérmozi a hobbija, ami önmagában elég nagy kompromisszum. A magam részéről egy 7" Galaxy Tab kijelzőjén filmet nézni (nem HD-t) is eléggé szükségmegoldás.
A mobiltelefonok felbontásnövekedése külön dolog, ne keverjük ide, nem azért említettem az SGS-t sem (amelyik a maga kategóriájában egyébként teljesen átlagos felbontás/méret arányt hoz).
-
Tim82
félisten
válasz
Mezi1982 #17138 üzenetére
& Xaels:
Az az "akkora méretű kijelző" nagyobb, mint a Galaxy S-emé, amin elfért a 800 x 480-as felbontás. Kifejezetten vicces egy elvileg a gyártó által filmnézésre is szánt PMP ilyen felbontással. Arra akarok rámutatni, hogy tökéletesen felesleges ekkora mérethez ennyire elszúrt felbontás. (Vagy nagyobb felbontás, vagy kisebb méret. Ezt valahogy nem sikerült átgondolniuk.)
Az üzemidő ettől függetlenül még akkor is impresszív, ha a kétharmadát hozza a gyártói marketing által megadottnak.
Btw, én is Cowon D2-t használok máig, nem is tervezem lecserélni, még most is van kb. 30-40 órás üzemideje.
-
-
Tim82
félisten
Vagy létezik esetleg BT-os agyba dugós fülhallgató?
Most épp ezek jutottak az eszembe.
-
Tim82
félisten
válasz
katt777 #16197 üzenetére
Telefonnál jelenleg az Android-os, Voodoo Sound-os Samsung Galaxy S-t nem igazán veri más modell. Mivel az Android nálad kiesik, ezért más operációs rendszerrel telefonok közül esetleg valamelyik újabb generációs Nokia csúcsmodell, mint pl. az N8, ami talán megközelíthetné (feltételes mód).
Saját tapasztalatom szerint a Windows Phone 7-es telefonok nem az igaziak, egy rosszabb Sandisk mp3-lejátszó is szebben szól náluk. Én nagyon hiányoltam a mélyeket egy LG Optimus 7-nél Brainwavz Alpha fülessel (ami Galaxy S-sel és Cowon D2-vel is nagyon szépen szól). Mintha a Samsung Omnia 7 viszont ugyanazzal a Wolfson hangchippel lenne szerelve, mint a Galaxy S, a WP7 alap médialejátszó appjában, a Zune-ban viszont én nem fedeztem fel EQ-t.
PMP fronton még megnézném a Cowon iAudio i10-et esetleg, vagy régebbi modellek közül a Cowon A3-at.
Ha jól rémlik, az Archos-nak vannak még relatíve jó minőségű PMP-i, bár a cég újabban nagyon ráfeküdt az Android-vonalra.
Ha esetleg nem elismert márkás modellekben gondolkodsz, akkor tudom ajánlani kenand fórumtárs Logout blogját, valamint oldalát.
Úgy, hogy nem részletezted, hogy használt vagy új modellben gondolkodsz, a zenehallgatás vagy a filmlejátszás a fontosabb szempont, elsőre ennyi ötletem van.
-
Tim82
félisten
válasz
Shia-ko #15895 üzenetére
Még mielőtt mások véleményére alapozva kiejted a D2-t/D2+-t, szerintem hallgasd meg.
Ha kell, egy összefutás/próbahallgatás erejéig szívesen a rendelkezésedre bocsátok egy D2-t, csak hozz saját fülest, illetve esetleg SD-n/microSD-n olyan zenéket, amiket szívesen hallgatsz.
-
Tim82
félisten
válasz
themebuilder #15724 üzenetére
Köszönöm.
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Félig-meddig off kérdés, de tudtok ajánlani valamilyen tesztprogramot, amivel le lehet tesztelni, hogy egy mp3-lejátszó flashmemóriája halódik-e? (Barátnőm noname kínai lejátszója produkál érdekes dolgokat, de ki kellene húznia addig, amíg meg nem lepem egy Clip+-szal.)
-
Tim82
félisten
válasz
MeSserke #15402 üzenetére
Létezik univerzális útitöltő is, mobilokhoz, mp3-lejátszókhoz. Én is szoktam magammal vinni egy ilyet + microUSB kábelt az SGS-hez, a kellemetlen meglepetéseket elkerülendő (a Cowon D2-m még nem okozott ilyet, a maga még mindig 30+ órás üzemidejével elég havonta töltenem).
-
Tim82
félisten
válasz
pufajkasmir #14981 üzenetére
Mondjuk az a tájék (Szigony utcai lakótelep és közvetlen környéke) valóban a nyócker legrosszabb része. -
Tim82
félisten
válasz
pufajkasmir #14971 üzenetére
szóval ha feltűnne valahol az aprók között egy A844...
A helyedben feltennék egy ilyesféle hirdetést a Hardveraprón.
-
-
Tim82
félisten
válasz
schawo #14569 üzenetére
Persze ez nem működik, mert nem azért visz magával az ember egy internetes telefont, hogy csak zenét hallgasson rajta.
Sajnos, ez egy elég komoly érv számomra a külön céleszköz mellett, ha fontos a készenléti idő, illetve az egyéb funkciók kihasználása.
Egy javaslatom azért van, mégpedig hogy próbáld ki a poweramp nevű lejátszót a winamp helyett.
Ez kipipálva, de nem jött be. Már nem emlékszem a pontos okára, de rekord sebességgel került az app a kukába.
A roottól pedig nem kell félni, nem csinál az semmi rosszat, vagy tiltottat.
Nem félek a root-olástól, egyszerűen kényelmes vagyok és használni szeretném a telefont, nem pedig turkálni benne (nincs annyi időm, energiám és elszánásom egyelőre, hogy nekiüljek, mert akkor már valószínűleg valamilyen, a gyárinál gyorsabb ROM-ot is kipróbálnék, pl. Darky's-t, tehát a root csak az első lépés lenne). Amúgy tudtommal a garancia elvileg elveszik vele - persze, mintha nem lenne így is könnyen és nyom nélkül visszaállítható a gyári állapot.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, lehet, hogy még visszatérek a "Galaxy S all-in-one" projecthez.
-
Tim82
félisten
válasz
schawo #14567 üzenetére
Leginkább amiatt, hogy a Cowon D2 sokkal hosszabb ideig bírja akkuról. A Galaxy S + Dell BH200 kombináció esetén egyszerre két eszközre is kellett figyelnem, hogy bírják-e szuflával. Hangminőségre a D2 + CX300 egy kicsit jobb (nem, nem kísérleteztem Voodoo Sound-dal, nem szoktam igazán belemászni az okostelefonjaim lelkivilágába, tehát egy teljesen gyári Froyo ROM-mal rendelkező, nem root-olt telefonról van szó), a D2 + normális füles sokkal jobb lesz (oké, itt lehetne mondani, hogy egy jó füles a Galaxy S-sel is jobb lenne). Az Android-os zenelejátszó alkalmazások funkcionalitásban mindig hagynak számomra kívánnivalót, vagy van valamilyen engem bosszantó hibájuk (pl. Winamp szereti magát "befészkelni" és akkor is aktivizálni magát, hogyha másik alkalmazással szeretnék zenét hallgatni, amit a BT füles Pause/Play gombjával megállítani vagy újraindítani akarok - hogy csak egy példát mondjak), ami egy jól átgondolt kezelésű, dedikált DAP-nál nincsen meg, valamint BT fülessel időnként meg-megszakad a hangátvitel folyamatossága egy-egy tizedmásodpercre. Pedig a telefonon való zenehallgatás fő vonzerejét számomra a "-1 eszköz, -1 vezeték" elve jelentette.
Ja és nem utolsó sorban pedig a Galaxy S-ben 4 GB-os microSD kártyám van, a D2-ben pedig 16 GB-os normál SD, amin bőven több zene fér el, akár veszteségmentes formátumban. (Nem, jelenleg nem szeretnék nagyobb microSD-re költeni, nem fér bele most a keretbe - legutóbb szívtam egy szériahibás 32 GB-os Kingmax microSD-vel, szerencsére az eladó korrekt módon visszavette, de cseréltetni nem tudta, így visszaadta a pénzt.)
Kísérletnek mindenesetre ígéretes volt, elég sokáig - kb. 2-3 hónapig - használtam így, a Dell BH200 BT füleshez képest kifejezetten jól szól, valamint önmagában egyik felsorolt dolog sem érne fel a tűréshatáromig. Most is igazából az akkuidő volt a lényeges szempont, hosszú távon fontosabbnak találtam a telefon minél hosszabb készenléti idejét, mint az azon való zenehallgatást. (Ilyen szempontból szinte mindegyik okostelefon kompromisszum volna a maga light-os használat melletti max. 2 napos üzemidejével, de ezt el tudom fogadni a tudása miatt.)
-
Tim82
félisten
válasz
Dottore #14565 üzenetére
Jó lesz az "egyelőre"-nek is. Na jó, grammar nazi mode off.
Egyébként visszaálltam a Cowon D2 + Galaxy S együttes hurcolására, D2 zenére - telefonálásra, sms-re, emailre, alkalmankénti netezésre Galaxy S. Ha meg olvasni szeretnék, bedobom a Tab-et a hátitáskába. Igazából még így is mindennel együtt egy-másfél kg összsúly alatt vagyok (Cowon D2 + CX300; Galaxy S + Dell BH200 bluetooth headset; Galaxy Tab). Már csak a CX300-at kell lecserélnem valami jobb agybadugós fülesre.
-
Tim82
félisten
válasz
postajoska #14526 üzenetére
Időnként vannak olyan korszakaim, amikor az utazási-multimédiás-mobilnetezős-telefonálós igényeimet céleszközök helyett all-in-one kütyükkel szeretném megoldani. Volt pár éve egy kísérletem egy WinMo-s HTC Wizarddal, most meg hasonló cipőben járok egy Samsung Galaxy S-sel. Igazából egyetlen dologban jobb a Galaxy S a Cowon D2-mnél és az a bluetooth. Minden másban kompromisszum úgy általában egy okostelefon egy jobb minőségű céleszközhöz képest. Viszont amennyire én utálom a zsinórokat, egyelőre elvagyok ezzel, a munkahelyemre úgyis beköltöztettem egy tartalék micro-USB töltőt.
-
Tim82
félisten
válasz
matyiGo #13584 üzenetére
Akkor egy picit elhamarkodott volt a # 13578-as.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
matyiGo #12964 üzenetére
Érdekes, én a D2-vel jártam úgy, hogy az addigi lejátszóimhoz képest úgy érzem, hogy végre egy normálisan megszólaló cucc (igaz, nem vagyok nagy audofil). CX300-zal használom (igen, tudom, hogy "you can do better"). Ja és annyit fizettem a D2-ért, mint mások egy Fuze-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Robotporszívók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest