- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Nem tudom mi lehet a gond a Clip+ -k akksijával - hacsak nem user error ugye - de nálam semmi gond vele."
Nézd, elég csak pár tucat hozzászólást visszaolvasnod, s láthatod, hogy igen sokan (a topic-ba író fórumtagok számához viszonyítva) írnak arról, hogy a nem régen vásárolt Sansa lejátszóik akkumáltorának milyen hibáit tapasztalták szinte azonnal, vagy viszonylag rövid időn (hetek, vagy néhány hónap) belül.
Ne fogjuk már az ilyen dolgokat arra, hogy a "felhasználó hibája".
Ez engem azokra az időszakokra emlékeztet, amikor pl. a Chieftec kihozott egy "legendás" igen hamar elfüstölő tápegységet, amelynek gyártási hibáját mag a cég (és az összes szerviz) elismerte.
Az arányokat tekintve talán 1000 ilyen eszközből 970 garantáltan napokon, vagy heteken belül meghibásodott.
Ennek ellenére az a maradék 30 szerencsés, akinek nem volt problémája vele a 970 "peches" felhasználónak hánytorgatta fel, hogy "biztos user error, mert nekem semmi gondom nincsen a tápegységemmel".
Könnyen belátható, mennyire visszás dolog volt ez. (S az elmúlt évtizedből számos egyéb PC-s hardvereszköz - pl. volt egy ilyen LG CD író sorozat is - hasonló példáját lehetne felsorolni.)
Nézd, én készséggel elhiszem azt, hogy az elmúlt években (nem tudom, mióta kaphatóak ezek a Sansa lejátszók) gyártott és forgalomba hozott készülékek akksijával semmi probléma nincsen. Ezt minden irónia nélkül mondom.
Viszont könnyen elképzelhető, hogy gyártót/beszállítót váltottak (esetleg a gyártástechnológia és/vagy a felhasznált alapanyagok lettek részben, vagy egészben lecserélve), s ennek köszönhetően a most forgalomba került Sansa lejátszók zömének akksija hibás.
Ennek függvényében írtam azt, hogy - ha és amennyiben így van, úgy - a topic címében immár erős túlzás az "ajánlott" jelzőt aggatni melléjük.
Egyébként nem tudom elhinni, hogy Philips és/vagy SONY lejátszókkal senkinek nincsen az itteni közösségből tapasztalata!?
Esetleg ez a "Sansa mánia" (kéretik nem megsértődni - annak, akit illet) elüldözött mindenkit innen, aki más márkák ajánlásában "érdekelt", helyesebben szólva hozzáértő?
Amit látok, hogy manapság mindenkinek élből a Sansa Clip és Fuze lejátszókat ajánlja szinte mindenki.
Pedig meggyőződésem, hogy számos egyéb gyártó terméke elterjedt a felhasználók között.
S ezért bátorkodom továbbra is véleményt várni a 20.000 forint körüli Philips és SONY lejátszókkal kapcsolatban! Előre is köszönöm mégegyszer!
(Csak kérem, írjon már valaki, akinek van tapasztalata ezekkel!)
-
jimmy74
őstag
Semmi gond!
Az ilyen gondokban az ember fejben eddződik.
Na de most már ajánljatok valamit lassan karácsony!Én pl ezt az oldalt néztem:itt A konvertálás nélküliek tetszenének már átéltem egy-két kínhalált ez miatt.az a lényeg hogy zene pc-ről, dig.fényképezőről rálehessen rakni és egye
.esetleg még az hogy ne kelljen 1-2 hónap múlva a kukába dobni.
-
jimmy74
őstag
Az én kisfiam nemhogy olvasni de még irni se tud mivel már 2 agyvérzésen esett át de nagyon szeret zenére elaludni meg itthon készitett bulik, mikulás meg hasonlók visszanézésére......ezért szeretnék egy ilyet.mp3-as már volt neki de tönkrement inkább most vennék neki egy PMP-t(nekem ez mp5)láttam már úgy kb 7k-tól kezdődnek csak elszeretném kerülni a nagyon nem ajánlott tipust.
-
Robinhofan
csendes tag
Sajnos bedöglött a clip+ töltőm. Sose volt teljesen jó, 4.-5. alkalommal viszont mindig érzékelte. De most semmi,.. Bedugom, bekapcsol ugyan, de kiirja hogy az USB eszközt nem lehet felismerni...
Se nem tölt, se nem érzékeli hogy tudjak ra rakni zenét, ugyh használhatatlan,...
Tesóm is vett egyet a multhéten, neki viszont nem hosszu töltőt adtak mint az enyém, hanem rövidet és van rajta egy kis vastagitas. Azzal tökéletesen működik, viszont az enyémmel se az enyém se az övé nem.
A kérdés az lenne hogy tud-e valaki hasonlót amit meg lehet venni, vagy más kütyühöz való töltőt amivel lehetne tölteni..
Nincs esetleg valakinek egy amit nem használ és működött még anno? -
bigmasterg
addikt
Pedig nem személyesnek szántam.
Tényleg nem hallottam még igazán jó hordozható lejátszót, de szeretném hinni, hogy létezik.
Hfifiman-ekben is hittem, de már többször bebizonyították, hogy ott 'kicsit' sántítanak a dolgok és csúnyán vágják a magasakat.
Nationite S:Flo2 (aka. Teclast T51) megérhetne még egy meghallgatást, viszont azokkal szenvedés együtt élni. (bugos és nehézkes a kezelése)A Colorfly Pocket HiFi C4-el nem tudom még, hogy mi van. Találkozott már valaki méréssel / rendes teszttel róla?
-
Nem volt ennyire személyes a hozzászólás, mint amennyire magadra vetted. Inkább csak egy jelzés akart lenni, hogy kár keresni a legjobb hangú lejátszót. Az se lesz sokkal jobb, mint egy Clip, nem éri el normális asztali rendszerek minőségét, legyen akármennyi is a határ.
-
bigmasterg
addikt
1. ponthoz.:
Milyen keretből lesz meg a "legjobb hangminőség" és ez alatt milyen lejátszóra / lejátszókra gondolsz?Őszintén? Én még nem találkoztam igazán jó hangú hordozható lejátszóval.
Valószínűleg egy hordozható dac+amp kombó lenne a legmegfelelőbb, viszont digitális audiokimenettel rendelkező lejátszó nemigazán kapható a piacon. -
csyo
senior tag
Állítsd a lejátszódon az usb- t MSC módba, csatlakoztatod a laptophoz
ezt hol állitom be?
Sajna leejtettem, és nem nagyon látom a kijelzon mi van éppen:-)
Lehet ezért nem is tudok feltenni zenéket?
Lejátsza, meg léptetni is tudok, meg minden, de a alptopom nem látja mi van rajta...Lehet a fent emlitett beállitásal menni fog.
Irjatok meg, hogy miként találom meg a menuben vakon, mert gyengén látszik csak, h merre lépkedek a menuben
-
Bodor
veterán
Örülök, hogy megbeszéltük!
Köszönöm, de már meg is rendeltem egy sima Fuze-t, plusz egy 32 Gb-os kártyát.
Egyébként izgatottam várom már, hogy megérkezzen hozzá, és kipróbálhassam a szintén várományos füllhalgató-erősítő párost.
Tudom, hogy nem feltétlenül szükséges a Fuze-hoz az erősítő, de mivel én még akciósan rendeltem együtt őket, így nem bírtam kihagyni... -
Bodor
veterán
Lehet, hogy nem olvastam vissza annyit amennyit kellett volna..nem kevesen vannak evvel így az idelátogatók, nem mindenki "topiclakó".
Amikor dönteni kell, és csak egy gyors, rövid információra van szükség az itt írogató profiktól, akkor gyorsabb kérdezni, mint végigolvasni sok hozzászólást.
Egy percet sem mondtam, hogy CSAK a képernyő méret alapján választottam, nem értem miért kell ezen annyit lovagolni.
Itt a topicban ajánlott "szinte" legjobb hangú lejátszót (clip+ ) gondoltam jónak először az általam elfogadott árkategóriában, aztán megnéztem az ugyanolyan hangminőségű fuze és fuze+ képességeit, kezelhetőségét, árát, és mivel rossz a szemem, ezért a képernyőméretet is.
Miután láttam, hogy a fuze+ érintőképernyője, kezelőszervei nem szimpatikusak számomra, és még drágább is mint a fuze, ezért rákérdeztem a legfontosabb dologra, a hangminőségre. Ennyi..
Ha azt mondjátok, hogy a fuze gyengébb hangú, akkor természetesen a Clip+ maradt volna.
Igen, az igaz, hogy csak azt írtam, hogy a nagyobb kijelző miatt, de azért természetesen más szempontok is fontosak voltak, csak azt nem említettem meg, mert volt nem köztük eldöntendő.
Próbáltam tömör lenni a kérdésben, de ebben az esetben látom több információt kellett volna adnom a már beszerzett információkról...
Te meg az is szót nem írtad oda, és máris félreérthető lett a dolog, de végre kibeszéltük.
Most bővebb voltam...
Tényleg nem személyeskedésnek szánom a hozzászólásomat, csak szerettem volna a helyére tenni a dolgot.
Üdv -
Bodor
veterán
Pont ezt írtam neked, h ha már kijelző számít, akkor fuze+ -t vegyél, ne sima fuze-t.
Nem csak a kijelző számít, hanem az ár is fontos tényező, minek adjak ki többet egy csicsás lejátszóért, meg érintőgombos kezelőfelületért, ami használhatatlan egy általában zsebben hordott dolognál... nekem "csak" annyi kellett, hogy azonos hangminőség mellett kicsit nagyobb legyen a képernyője, mint a clip+-nak.
Az, h indokolatlanul drága lenne? Igen, az -nekem.
Nem értem ezzel mire célzol? Mindenkinek számít, hogy mire mennyit ad ki, nekem is! Miért lennék ez alól kivétel?? Vagy nem értem...
-
bwoay
nagyúr
igazság szerint arra kellett, hogy gördeszkázás közben ne a 80 rugós Sony X-et verjem földhöz, ugyanakkor ragaszkodtam egy olyan lejátszóhoz, aminek a hangminősége már simán vállalható. a Clip+ asszem már megvolt akkor, ugyanannyiba került Pixen, mint most (csak ez olyan 2 éve volt, épp leakciózták), de még azt is sajnáltam volna befogni ilyen célra. és hát (utólag megtapasztalva) sérülékenyebb is a csipesze, mint a régi Clipnek.
andorra:
amit a kerékpározásról írsz, az abszolút igaz (bár a színes kesztyűkkel kapcsolatos fejtegetéssel nem feltétlenül értek egyet). nekem hetekbe telt, amíg nagyjából megtanultam úgy közlekedni, hogy csak a látásomra hagyatkozhatok. sokáig gondolkodtam azon, megéri-e ez egyáltalán, de annyira más élmény volt úgy tekerni, hogy közben 70%-al kevesebb a háttérzaj, és jobban átjön a zene, hogy erről az élményről már nem tudtam lemondani, miután megtapasztaltam. az biztos, hogy nagyon oda kell így figyelni, és nyilván korántsem olyan biztonságos, mint amikor az ember hallja a forgalom zaját, ezen nincs mit vitatni. -
andorra
őstag
Na igen, a kórház az nekem is ismerős! Apropó kórház: végül is nem arról volt itt szó tulajdonképpen, hogy hol hallgassunk zenét, sokkal inkább arról, hogy hol és milyen körülmények között inkább ne. Szóba került itt például a sportolás azon belül többször is a kerékpározás. A kerékpározás közismerten veszélyes sport, főleg forgalmas útvonalakon. Most hagyjuk ki azt a két evidenciát, hogy ittasan, meg kivilágítatlan kerékpáron ne közlekedjünk. Sokaknak fogalmuk sincs arról, mennyire életveszélyes, ha nem megfelelő öltözetben ülnek kerékpárra. Hogy néz ki egy kerékpáros kesztyű? Talán mindenki látott már ilyet, csiricsári élénk színek keveréke mindegyik. Ez pont azért van, mert a profi kerékpárosok olyan színű öltözéket vesznek fel, a kerékpár színeit is úgy választják meg, hogy nagyon feltűnőek legyenek. (Sárga, fehér, kék, piros, zöld vegyesen.) Ehhez képest meg kell nézni, hogy a motorosok és utcai kerékpárosok, általában sötét árnyalatú, nagyjából egyszínű öltözékben közlekednek és valószínüleg fogalmuk sincs róla, hogy ez mennyire veszélyes. Már csak hab a tortán, ha eközben még netán mp3 lejátszót is hallgatnak, kiszűrve a külső zajokat, amivel jelentősen tovább növelik a veszélyeztetettségüket.
-
andorra
őstag
Amit még elfeledtem írni, az az, h. ebben a kategóriában sokkal többet számíthat egy jobb, minőségi füles, mint az, h. Fuze, v. Clip rezegteti-e meg.
So, személyes véleményem az, h inkább megveszem a Clip+ -t, mintsem a Fuze+ -t és -akár a különbözetből - mellé egy jobb füles-t.Ez így önmagában állva igaz. Viszont minőségi fülessel hasonlítottam össze, ha a Brainwavz M2 annak számít. (A Fuze+ -t mellesleg lényegesen olcsóbban vettem mint a Clip+ -t, de ez most mindegy.) Ha viszont most olyan fülest keresnél, ami a Clip+ -al jobban szólna mint a Fuze+ Brainwavs M2-vel, az jóval nagyobb árkülönbség lenne, mint ami a Cip és a Fuze között általában van.
PofaJenő:
Valószínűleg nem telepítetted a bootoló programját. -
andorra
őstag
Azt pedig, egyetlen füles/fejes sem tudja tökéletesen kiszűrni -bármilyen minőségi is legyen-, ami ezzel jár. Nevezetesen a környezeti zajokat (járművek, ricsaj, etc.). És ezáltal a -feltételezhetően- jobb hangzás, máris elenyészik.
Teljesen egyetértek ezzel. Éppen ezért ezek a szituációk számomra teljesen alkalmatlanok a zenehallgatásra. Ha valaki mégis így tesz, semmi kifogásom ellene, de nehezen tudom elképzelni róla, hogy minőségi zenehallgatásra is képes.
-
bwoay
nagyúr
amennyivel nagyobb lett a Fuze+ kijelzőjének átlója és felbontása, az még mindig pont arra jó, hogy ne lehessen élvezhető minőségben filmeket nézni rajta (nincs 2.5 coll, miközben mobiltelefonoknál 3.7"-4" az átlag, a felbontásuk meg mondjuk 3-4-5x-öse ennek a lejátszóénak). szóval aki filmnézésre vesz egy ilyen készüléket, annak sok sikert
az pedig, hogy 6-8 sor helyett 10-12 fér ki rá, már oly' mindegy. Clip és Fuze összehasonlításkor még megállta a helyét, hogy utóbbinak átláthatóbb a nagyobb kijelzője, mivel a Clipen ugye 3 sorban kell nyomorogni (de itt jegyzem meg, hogy ez sem igazán zavaró - inkább léptetésnél számít, hogy a scrollwheellel faszán lehet listákat pörgetni).
aki meg azt mondja, hogy nem zavarja a fizikai gombok hiánya, az biztosan nem "heavy user", és feltehetőleg naponta max 1-2 alkalommal kapcsolja a lejátszót be és ki. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest