- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stemplar07
őstag
válasz
bigmasterg #30286 üzenetére
Ezt gyakorlatilag az LG G5 moduláris ( tévútja :-) ) de gyakorlatilag kicsit jobb is mint a V10 DAC/AMP ( ES9028C2M + Sabre9602 chipset for supporting music up to 32-bit/384kHz ) és valóban egy külső usb-n kapja a tápot , IOS/Droidon is működik, most tesztelem éppen PC-n ( tehát PC/MAC driver is van hozzá ) , a drivert telepítve már működik szépen a Foobar alatt, de az ASIO driverét még nem nagyon ,,érzem,, így az SACD/DSD-DSF dolgokra hibát ír .. de majd megoldom :-) a Fiion is így volt mire rájöttem . mindemellet gyönyörűen szól a a 24 bit Flac-okkal a Foobarral , fülessel .
Egy apró trükkel, egy 3,5. extender+ egy 75 ohmos impedancia adapterrel High Gainbe lehet tenni és igen kajakul szól .. állítólag nagyobbat erősít mint a Dragonfly red .. puding próbája, nekem olyan nincs . A fiio Olympus 2 höz képest szebben szól PC-n , ez bizonyos .. és az egyébként ,,fos,, Galaxy S7 DAC/AMP- hoz képest is nagyon jól szól . Igen ez egy plusz cucc, de elég pici és könnyű cucc pl egy Fiio E12a -hoz képest főleg .. Inkább a zavar az ,hogy ha használod, nem lehet tölteni a telefont .. -
stemplar07
őstag
válasz
bigmasterg #30075 üzenetére
Igen én is így tudom . Sajnos nem lesz V20 úgy tűnik az EU-ban ..
nagyon úgy néz ki ,hogy az 5,2 " V34 Ishai Beat lesz csak az EU-ban forgalmazva ..(japánban már kapható ) (talán) LG v20s néven, unibody házban ( csepp/víz álló ) de egyébként a V20-al teljesen azonos hardverrel (DAC/AMP-al) ..és másodlagos kijelzővel . -
válasz
bigmasterg #30027 üzenetére
Nem Foobar-on hallgatod véletlenül? Ott is beállítottál mindent? File/Preferences/output
-
válasz
bigmasterg #30033 üzenetére
Win8-on használtam, de többször csinált olyat, hogy ugyanígy nem szólt. Ki-bekapcs, ide-oda és megszólalt (ugyanazon az usb-porton azt sem szerette, ha lehúz-visszadug pl): Windows...
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #30033 üzenetére
Ilyenek miatt nem (sem) használok én Windowst
Az ilyen driver chaos nem hiányzik annyira.
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #30031 üzenetére
De most mindkét gépen W7 van, és egyiken megy, másikon nem?
Az érdekes úgy. Mondjuk az AK lejátszók nem mennek linuxon, így én ezt sosem próbáltam ki igazából.
-
Tulku
veterán
válasz
"sima" 16/44 flac-vel eteted?
Én sosem próbáltam ilyet de a topikgazda csinált ilyet AK100-zal...tán ő tud segíteni....
-
törölt tag
válasz
Hülye kérdés, de nincs esetleg lehúzva a hangerő Windowsban...?
-
válasz
bigmasterg #29964 üzenetére
Én is többször elolvastam mit szeretne, mert sok értelmét nem látom (erre egy telefon is jó).
(#29965) Tulku régi 100-120-ban is van optikai kimenet, használtam is.
-
Tulku
veterán
válasz
bigmasterg #29962 üzenetére
De mennyire hogy használják...az AK100 és az AK120 a legalkalmasabb eszköz a Mojo párosítására...kb egyforma méretűek, egy hangyaf...nyi optikai kábelt kell reszelni, aztán olyan hangot kapsz, hogy ujjé...és a legkisebb dac-amp-od van a földön...ráadásul az AK120 60 gb-nyi belső memóriája mellé két 128-as kártyát is tud kezelni, azaz lesz egy 300 gb-os forrásod..
És a Mojo ára sem egy elrugaszkodott valami...érdemes rápróbálni....
Egyébként úgy tudom, hogy minden AK-n a fejes kimenetbe van beágyazva az optikai kimenet is...de lehet hogy csak az újabb generációnál...
-
válasz
bigmasterg #29962 üzenetére
De, keverted
A kolléga szerintem azt akarja, hogy mintegy háttértárként, az USB-n adja neki a a jelet. Amiről te beszélsz, az a digit transzportként használat (USB-DAC-ként a gépre, majd a digit jelet átadni a DAC-nak. Én így használom az X5-öt, mert nincs USB bemenet az asztali DAC-omon) -
Tulku
veterán
válasz
bigmasterg #29960 üzenetére
Line-out nem tévesztendő össze az usb digit out-tal
Line-outhoz...
Én eddig egyetlen dedikált line-outos dap-ot hallottam az az LPG volt...na ott nagy különbség volt a két kimeneti hang között...és ott nem ment keresztül a line-out jel a végfokon...
Más dapoknál vagy fel kell tekerni maxra , vagy megoldják egy dedikált kivezetésen, de úgy hogy fix ellenállást raknak a végfok után....
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #29950 üzenetére
Szerintem dollárban értette, csak mi nem szoktunk még hozzá a valuta használatához
-
Tulku
veterán
válasz
infláció...
ezt gondolom 20 éve írhattam...
-
válasz
De rég volt már, azóta eltelt 1,5 év, inkább szakadék az a lejtő nála
-
zack
nagyúr
válasz
bigmasterg #17329 üzenetére
Hitvitát nem akarok nyitni, mert lerágott csont a téma. Az hogy te nem hallod meg, még nem jelenti azt, hogy más nem hallja meg. Zárjuk le azzal a témát, hogy biztos placebó.
Egyébként FLAC-ból konvertáltam, Easy CD-DA Extractor progival (LAME v3.99). -
Edorn
senior tag
válasz
bigmasterg #16936 üzenetére
Majd 100 Giga zenéhez nem... Pláne, ha lesz nagyobb winyóm, lehet elkezdek mindent flacc-ban, vagy miben letölteni, akkor meg végkép nem megoldható a pendrive-on/memóriakártyán való zenehordozgatás...
Egyébként egy "SanDisk Sansa Clip Plus FM"-ünk van, utazáshoz kiválóan szuperál...
-
válasz
bigmasterg #16742 üzenetére
Az SGS III az az új Galaxy telefon?!
-
válasz
Legújabb fejlemények szerint a tesztfázisban lévő Voodooval az SGS1 szintjét hozza, és nem sikerült a Samunak elrontania.
Sőt, mivel kezeli a legtöbb USB DAC-ot, lehetőségek szinte végtelen tárházát kínálja.
-
válasz
nincs még infó
-
válasz
bigmasterg #16666 üzenetére
Tartsd meg az SGSt zenelejátszónak. Esélytelen lecserélni.
Meg egyébként is, a hordozható lejátszókra vonatkozó szabályozás miatt egy gyári lejátszó sosem érheti el a mókolt SGS hangminőségét.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #16663 üzenetére
Nem fogom a fél éves LG Optimus Black-em lecserélni, a tabletemnek meg jó hangja van, de kib@szott körülményes volna pl. sétálás közben azon zenélni
-
zack
nagyúr
válasz
bigmasterg #16292 üzenetére
Helyem az van bőven.
6GB nekem mindenre elég. Ez kb. 150db szám FLAC-ban. Én nem albumozok, csak válogatásokat hallgatok.
Az okés ha valaki albumozik, akkor kevés lehet akár 8GB is, de így bőven bele fog férni akár a felkonvertálás is. -
zack
nagyúr
válasz
bigmasterg #16277 üzenetére
Miért használnál veszteségmentes formátum helyett tömörítettet?
Remélem most nem az a "lemez" következik, hogy úgysem hallom a különbséget, meg ott a vakteszt, stb.Mert hitvitát nem óhajtok ebből ismételten.
Arra kell megoldást találnom, hogy az AAC-t mire konvertáljam. De akkor marad a FLAC és a felkonvertálás. Se jobb se rosszabb nem lesz, tehát minőségi veszteségem nem lesz belőle. -
katt777
félisten
válasz
bigmasterg #16213 üzenetére
Nagyon igényes vagyok, ha olyan lejátszót szeretnék, amelyhez jó fülest adnak?
Alaplapból sem veszek olyat, amelyhez külön kell hűtésvezérlőt is beszerezni, stb.
-
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #16195 üzenetére
Ígéretesnek tűnik.
-
katt777
félisten
válasz
bigmasterg #16210 üzenetére
De kell, mert van, amit szeretek kiemelni a hangzásból. No és milyen füles segítene? Nem hiszem, hogy dugóban van olyan, rendes fejhallgatóval meg kicsit problémás közlekedni, netán futni.
-
veector
senior tag
válasz
bigmasterg #16195 üzenetére
200$-as preorder... Ez végleges ár? Mert szerintem vállalható simán. Okosak az elején 7-800$ köré saccolták.Jó megtanultam olvasni
829$ Ezt szerintem kihagyom
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #16148 üzenetére
Hallottam. De külön megoldást szeretnék. Telefont gyakrabban cserélek, mint lejátszót.
Valahogy a Sansa családdal sosem tudtam megbarátkozni. Egy lom elég a zsebembe, nem kell külön erősítő (felesleges is). Mondjuk ezt azért meghallgatnám.
-
Luissimo
veterán
válasz
bigmasterg #16085 üzenetére
Méééér, táncsak nincs igaza ??
-
jimmy74
őstag
válasz
bigmasterg #15992 üzenetére
Lejjebb irtam különben 10-15k.
-
jimmy74
őstag
válasz
bigmasterg #15989 üzenetére
Igen PMP-t keresek.
-
válasz
bigmasterg #15987 üzenetére
Én anno ilyet olvastam az mp5 lejátszó(k)ról...
-
jimmy74
őstag
válasz
bigmasterg #15984 üzenetére
Nem találtam olyan topicot.
azért itt kérdeztem.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
bigmasterg #15854 üzenetére
Igen a kisebbek jóval barátibbak, de kell egy elrettentő példa is.
Csak az amazonon néztem ott kb. ennyi volt az ára (bár head-fi használt cuccai/head-direct sokszor jobb hely ilyen vásárlásra), de az természetes, hogy ez nem a végösszeg hiszen egy ilyen árú lejátszónál az általad is említett plusz költségek simán bejátszanak.
Az "érdekes dolgokat" sor mire utalt pontosan? -
btb300
csendes tag
válasz
bigmasterg #15746 üzenetére
Bár nekem nincs nagy tapasztalatom a fej- és fülhallgatók terén, de ennél a konkrét Sony típusnál a tesztek többsége szerint az általánosnál jelentősen jobb minőségű fülhallgatót tettek a csomagba, valamint az aktív zajszűrővel való kompatibilitás miatt sem érdemes hipp-hopp lecserélni szerintem. Szóval vannak kivételek is a lejátszóhoz járó fülesek terén. Minőségi zenehallgatásra meg maradok a sztereónál, ami jelenleg egy kb. 30 éves Harman Kardon 330B két jókora Orion hangfallal, Foobar (ASIO-képes) és egy USB-s külső hangkártya
Egyébként egy jó fejhallgató biztos klassz azért...
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
bigmasterg #15788 üzenetére
Ez nagyrészt igaz, bár nagyon sok múlik az eredeti felvétel masterelésén is. Volt ahol nulla különbséget észleltem (ezek a felvételek vannak erős többségben), volt ahol viszont a cinek egy árnyalattal finomabbak, a lábdob hangja pedig kissé teltebb és részletesebb lett, persze az ilyen felvételekből nagyon kevés van, ami mindezt még egy hordozható esetében is képes hozni.
bwoay:Hát igen ez elég fapados, pedig egy A-865 esetében azért berakhatták volna ezt a funkciót is, mert elég szimpatikus lejátszó.
-
SunSoul
tag
válasz
bigmasterg #15775 üzenetére
Közben utána néztem a lenti linken, a HD 1000 kavarhatott be. Az Orpheusszal nehéz lenne összekeverni, az árát akkor meghallva egy éltre bevésődött ez a típus, meg az ugye elektroszatikus. A korabeli újságokból, meg persze baráti körből informálódott akkoriban a legtöbb ember akit ez érdekelt, mert más nem nagyon volt. A még régebbi Hi-Fi magazin példányi mai napig megvannak, amit egy idősebb szintén zenerajongó kollégámtól örököltem meg.
Találtam egy kis Sennheiser töténelmet. Persze ez nem teljes, de amik mellett 1994 van, na azok futottak ekkor.
Volt is katalógusom, az akkori Sennekről (meg sok másról is), de ezek már nincsenek meg. Pedig, ha tudtam volna, hogy egyszer beszkennelve internetre töltve még hasznos lehet...
-
válasz
Aki hallott már mindkettőt, az szerint a Gold teljesen más hangzás, és emellett jobb technikailag is. Lehet, hogy más a membrán.
Egyszer én is veszek egy Goldot, még ha nem is tökéletes az állapota, mert a párnát azt egy az egyben át tudom tenni a sima 540-esről.
(#15777) Shufny A HE-ket bigmasterg is említette, mint lehetőség
-
Shufny
őstag
válasz
Vagy simán az Orpheus volt abban a katalógusban, ami viszont nem dinamikus. '99 -ig nem volt még 590 -sem, szóval ez a számozási húzás sem zavarhat be.
-
válasz
Szerintem a HD540 Goldra gondolhat.
-
bwoay
nagyúr
válasz
bigmasterg #15767 üzenetére
végülis az valamennyire logikus,hogy lejátszó alatt az emberek jellemzően a doboz tartalmát értik, tehát a player ÉS a füldugó együtt
DSLR-ek és a kitobjektív ugye...
Future Sonics Atriot használok amúgy.schawo:
Desire? mármint HTC Desire? OMG, hát az van nekem is (Nexus One), ezek szeront akkor megérné váltani a Sony X-ről? -
Bodor
veterán
válasz
Én is ugyanazt tapasztalom, mint Te.
A zenehallgatók-legyen az otthon vagy útközben-többségét ( 95%-át) nem érdekli a minőségi hang, csak szóljon valami a hangszóróból a háttérben, elterelve a gondolataikat saját magukról. . . rég nem a zene szeretetéről, a szép hangzásról van szó...
Próbáltam megszerettetni a környezetemben pár emberrel a szépen szóló ZENÉT, ( no meg egyáltalán az olyan zenét amit nem hallani a rádiókban) de szinte semmi sikerélményem nem volt, nem is érdekli őket, hát hogy hallanák a minőségi különbséget? Az ismert márkák meg ugye jól mutatnak a kézben, egy olyan társaságban ahol ez menő...mert trendi. Több nem is kell! Tisztelet a kivételnek. És vannak olyanok is akiknek lenne igényük a minőségibb hangzásra, csak épp nincsenek olyan helyzetben, hogy meg tudják fizetni...
A másik csoport meg ugye azok, akik vevők lennének a jobb hangzásra, de amíg nem hallottak olyat, nem is fogják keresni azt... -
bwoay
nagyúr
válasz
ennek szvsz az a mögöttese, hogy az emberek zöme nem merül ilyen mélységig a témába. fogalmuk nincs arról, hogy az adott lejátszó milyen hangminőségre képes, eleve azt sem tudják, mennyire szűk keresztmetszet a füldugó. nekem meg pont az a jó, ha gyárilag minél szarabbat adnak hozzá, annyival is olcsóbb, én meg úgyis elajándékozom vagy kidobom, és használom a sajátommal. egyébként az olcsóbb lejátszó és komolyabb füldugó kombinációnak van ám egy olyan hátulütője, hogy a drágább füldugó mind a lejátszó, mind az adott zenei anyag hibáit fel fogja tárni, és nem biztos, hogy az adott user ezt helyén tudja kezelni. értsd: sokan (rengetegen) nem tudnak különbséget tenni egy jó és egy szar füldugó között. ezt nevezhetjük egyfajta zenei igénytelenségnek is, de nem akarom elvinni ebbe az irányba a dolgot. annyi biztos, hogy mondjuk az én füldugómat használva nem ugyanazt hallanák, amit én, és amiért én boldogan kifizettem érte az árát.
-
Shufny
őstag
válasz
A fülesek marketingje lényegesen szarabb. Sajnos ebben semmi érdekes nincs.
Te is tudod, hogy a társadalom álláspontja még mindig: Sony, Apple bármennyiért remek vétel "mert dinamikusan szól". Füles több mint 10k -ért: "LOL! Mekkora átb*szás!"
-
bwoay
nagyúr
válasz
bigmasterg #15701 üzenetére
ezeknél a s-master digitális erősítő csinálja a csodát, és tényleg működik is a dolog, szépen szólnak, bár fel tudom hozni negatívumnak, hogy van némi fehérzaj a háttérben, de az inkább ilyen Cowon szintű, vagy hasonló, és nem mérhető össze a Sonyk korábbi ordenáré sistergésével. Az X szériás Sonyknak a Clipnél sokkal szebb hangjuk van, pedig ha valaki, akkor én aztán a SanDisk lejátszók nagy barátja vagyok, csak eleve nem tartom túl fairnek az összevetést, ha egy Clip használtan 6 rugó, egy X-1060 meg mondjuk 80.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15698 üzenetére
Bocs, nem privátba akart menni.
Classic -ról nem láttam mérést, szóval passz. Lehet jobb, csak azok meg döglenek a HDD miatt tudtommal, és ugye már nem kapható. Na meg számomra kérdéses, hogy ha eddig nem foglalkoztak a kimenetivel, akkor vajon korábban miért tették volna? (persze nem kizárt) Én eddig úgy láttam, hogy arra alapozzák, hogy jobb, hogy Wolfson DAC -ot használ.
schawo: Mi teljesít nála összességében jobban? Gondolom az SGS -re gondolsz, de ilyen átfogó tesztet arról nem láttam. Persze elképzelhető. Mindegy, lényeg hogy ezek tudtommal ~50k -s lejátszók. Én erősen kétlem, hogy van jobb náluk hordozhatóban. Persze kérdés, hogy a táskás STAX rendszert is annak vesszük-e vagy sem.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15696 üzenetére
A listára még felkerülhet az iPhone 4 és rokonsága. Az iTouch 3G -ről azért kijelenthető, hogy odavert a Clip+ -nak, csak a kimenő impedancia sok esetben nagyobb probléma lehet. Ezen kívül még annyiban volt rosszabb, hogy max hangerőn durván megnőtt a torzítása, de ezt én nem venném tényleges hibának, hiszen le lehet tudni annyival, hogy nem hangosítod fel annyira.
Elvileg a 4 -esben az egyetlen megmaradt szálkát, a kimenőimpedanciát javították, így az összességében egy komoly versenyző lehet. (és ezt speciel szinte biztosan ki fogod tudni próbálni, ha még nem tetted)
-
Argos
őstag
válasz
bigmasterg #15692 üzenetére
Őszintén? Fogalmam se nincsen... hogy miből lehetne kihozni a legjobb hangminőséget.
Talán egy pöccre szerelt Hi-Fi cucc + hordozható aggregátor, amit rángatsz magad után egy nyanyatraktoron...Ám,én -és feltételezem Piftuka is, pláne azzal a kitétellel, h a keret max 20k- a kereskedelmi forgalomban jelenleg megtalálható, hordozható zenelejátszókra gondoltam.
De, most komolyan..
Egyrészről, mindenkinek más szól szebben, másrészről hordozható Mp3 lejátszókról van szó, nem pedig illúziókról.
Harmadrészt, kinek mit enged a pénztárcája.. Nekem, most egy clip+ -ra futotta és nekem! ez szól a legszebben. Pontosabban, ez a legjobb mp3 lejátszó, amim eddig volt. Persze, vannak ennél jobbak, de amíg nem lesz rá keretem, -és talán akkor se, ha lesz- nem fájdítom a szívem azzal, h más után ácsingózzak.
Ahogy már írtam, utcára, zajba, tömegbe megfelel. Amennyivel szebben szólna egy, akár több százezres szerkentyű, annak jó része elvészne a környezeti zajokkal. Nyilván, nem véletlen kerül többe és szebb/jobb minőségű is a hang, amit azok a lejátszók keltenek, de nekem! nem ér meg annyit / nincs rá keretem.
So, én elégedett vagyok azzal, amim van és erről, ami tapasztalatom/ véleményem van megosztom azzal, aki érdeklődik.[nagyon off]
(elvi kérdések boncolgatása helyett, inkább Te is hozzátettél volna vmit érdemben az aktuális témához) [/nagyon off] -
Bodor
veterán
válasz
bigmasterg #15677 üzenetére
Fülessel együtt biztos nem..
Nem igazán figyeltem az árra, csak eszembe jutott, hogy itt a topikban valaki nemrég kínált fel valamit eladásra, gondoltam hátha ... -
válasz
bigmasterg #15570 üzenetére
Szinte biztos. 0,5V(RMS)-t tud a Fuze, ami 150 ohmba viccesen kevés (1,6 mW) A hangerő még éppen meglesz (97dB), de dinamika nuku, torzítás is várható.
-
SunSoul
tag
válasz
bigmasterg #15559 üzenetére
Cowon S9, Sony X és a mostani A864-em amiket hallottam. Mindet HD545 Reference fejessel (a kis Sansat is meghallgattam ezzel), mert már tizenéve ismerem a hangját, így nem csap be.
-
válasz
bigmasterg #15564 üzenetére
Csak zenelejátszással az SGS is elmegy egy csomót. A "baj" (szóval inkább előny) az, hogy másra is jó, és folyamatosan nyomkodja az ember, és a kijelző, a wifi, meg a 3g kiszívja belőle a delejt. Ha egyáltalán nem nyomkodom, akkor zenelejátszás mellett másfél óra alatt 4-5%-t fogyaszt. Ez kb 30-35 óra üzemidőnek felel meg.
De ilyet egyetlen egyszer csináltam, akkor is csak a kíváncsiság hajtott, nem életszerű.
(#15565) camalot Használsz ilyet? Nem akar kihullani futáskor?
-
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #15562 üzenetére
2500mAh akkumulátor van benne.
(YP-G70) Samsung Galaxy S WiFi 5.0
Audió lejátszás: Max 60 óra (alapbeállítás, MP3 128 kbps, hangerő 15, normál hang, kijelző ki)
-
errorcode06
őstag
válasz
bigmasterg #15517 üzenetére
Nos, Sandisk sansa clip+
Első benyomás: Kialakítás. Óvatosan betoltam ütközésig a fülhallgatójának csatiját a cuccba(általában így szoktam, ugye sosem lehet tudni meddig az addig...), és nem szólt! Picit igazgattam rajta(kihúztam 1mm-t) és voala, elkezdett zörejeket kiadni, bár így nem stabil, folyton megszakad.(gyári, és Canyon CNR - EP8BL fülessel is, nem a füles a ludas)
Második benyomás: Zene. Ha 60%(kb)-os hangerő felett próbálok tuctuc, vagy rock-ot hallgatni, iszonyatosan beszaggat a cucc, nem lehet hallani a zenét rajta, fél másodpercet sem szól folyamatosan.
Harmadik benyomás: Rádió. Nem tudok másképp fogalmazni, ritka szar! próbáltam ebéd közben fél füllel classt hallgatni, ha picit mozdultam, szinte megszakadt a vétel, vagy átcsapott egy statikus zörejbe.
Remélem csak gyári hibás darabot fogtam ki, holnap viszem vissza a cuccot és remélhetőleg kezdenek vele valamit...
Próbálok pozitívan hozzáállni, de így -azt hiszem, nem fog menni.
-
SunSoul
tag
válasz
bigmasterg #15522 üzenetére
Nem. A fülem egész másnak szokta már meg a hangját.
Egyértelműen hallható változásról van itt szó.
Egyébként egy bizonyos szint felett még az összekötő kábel is igényli a bejáratást, hogy ez mennyire hallható az már persze nagyon sok változós. De megfelelő rendszerbe kötve, megfelelő körülmények között, átlag zenehallgató is egyértelműen hallja. -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15517 üzenetére
Hát szerintem earbud -ok között elég sokat verne. Persze ez nem nagy szó.
-
Luissimo
veterán
válasz
bigmasterg #15493 üzenetére
bameg, ilyet kérdezni, bexarás !
tudod, hogy szubjektív válaszokat kapsz .
Tőlem példul azt, hogy COWON S9.
vagy egyéb más sorszámú COWON.majdnem, mintha azt kérdeznék Tőled, hogy melyik a legjobb fülhallgató ??
Arra miacsodát válaszolnál ?? -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15451 üzenetére
Az N2 szerintem a Clip+ ellen sem rúg labdába. A T51 -gyel is sok a nyűg, de ha sikerül belőni a hangját, akkor szerintem jól szól. Lehet, hogy most a 4 -es almák a legjobb hordozhatók. Hordozható erősítőnél kérdés, hogy mi számít még hordozhatónak. Nem biztos, hogy van használható méretben olyan, ami tényleges javulást hoz a T51 -hez vagy az i4 -hez képest.
Az olyan forrásokról meg ismert a véleményem, amik "kompenzálják a füles hibáit". Amennyiben mégsem, schawo most leírta.
-
flash-
veterán
válasz
cowon lejátszók szebben szólnak mint sandisk sansa cuccok?
-
válasz
Tri-Fi-t hallottál már? Hát azt bizony el kell nyomni, különben
hallgathatatlannehezen hallgatható. Ha jól szólt vele, akkor az már bizonyítja, hogy milyen vacak a hifiman (hú micsoda képzavar).
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15428 üzenetére
A tapi pad miatt használ mást, nem azért, hogy jobb legyen a hangja.
-
válasz
bigmasterg #15424 üzenetére
Igen, én is kerestem, pont azért mert abba más hardver került.
A sima Clip után a sima Fuze egy jobb hanggal jelent meg, amit megkapott a Clip+. Majd a Fuze+ megint más belsővel érkezett, amit talán a Clip Zip kapott meg?
-
válasz
bigmasterg #15422 üzenetére
Igen, köszi. Több dologban is. Egyszer az impedanciakérdésben, másodszor pedig, hogy nem érdemes Fuze-t venni, mert tök ugyanaz, mint a Clip+ (as kijelző nem téma, arra ott van az SGS).
-
need
addikt
válasz
bigmasterg #15363 üzenetére
Üdv..
Van erről valamiféle konkrét dátum...?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bigmasterg #15359 üzenetére
ahogy a topikjában is tárgyaltuk: jónak tűnik ugyan, de bővítési lehetőség nincs, és a 8GB azért gyorsan be tud telni ha az ember nagyrészt FLAC-eket pakol rá.
-
bwoay
nagyúr
válasz
ha ebben tényleg monochrome LCD lesz (és nem monochrome OLED), akkor nagyot nő a szememben a Teclast - kitöltik a piacon tátongó "űrt", amit én meg a hülye elvárásaim képviselnek
-
themebuilder
senior tag
válasz
Maximális teljesítménye 2x50 mw és BassMax technológia - ezek elég jól hangzanak
-
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #15285 üzenetére
Szerintem ugyan az a hardware lehet nagyrészt (GPS modul résznél és a kijelzőnél van butítás, SIM kártyával kapcsolatban is hiányzik minden). Bár még nem nagyon találni róla szétszedve képeket. A korai koreai változatban még digitális tuner is volt és 5MPixel-es kamera.
Erre még nem igen vannak szoftveres módosítások romok (elvileg pedig lehetséges). Később ha sikeres lesz a modell akkor ez változhat. A Galaxy S telefonok már nagyon elterjedettek, ezekből a készülékekből meg biztosan nem adnak el annyit, mint telefonokból.
-
andorra
őstag
válasz
bigmasterg #15275 üzenetére
Már a kérdés felvetése is elképesztő. Messzire vezetne és nem ebbe a fórumba illik, ennek kitárgyalása.
-
need
addikt
válasz
bigmasterg #15139 üzenetére
mindent időben kezdtem el bogarászni...és van rá hál' istennek 3 hónapom hogy ki agyaljam mi is kell nekem...
annyit már tudok hogy a 5.5 videonak volt eddig a legjobb hangja... a mostani azt hiszem 6 generációnak is tűrhető.. de mindenképpen jobban szól mint egy Touch..
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #15135 üzenetére
Hát ennek még utána kell járnom, hogy mi a valós, meg mi nem és miért, de ezt én is olvastam több helyen már.
Mint pl. az A845/(846/847), ami ilyen fantasztikusan reagál le több utas BA-kat?... és aminek a HO-ját jobban mondják, mint az LO-t? -
need
addikt
válasz
bigmasterg #15131 üzenetére
olvastam mind 2 linket... lehet hogy megkeresem a kimondhatatlan nevűt ez ügyben..
de továbbra is borzolja az idegemet a kevés akú idő.. -
válasz
bigmasterg #14868 üzenetére
Ja, igen, bővíteni nem lehet, de a 8GB az magában is egészséges, főleg mivel csak veszteséges megy bele.
Fontos megjegyezni, hogy ez az E454 máshol 30ezer fölött kapható, itt majdnem féláron van.
-
need
addikt
válasz
bigmasterg #14798 üzenetére
a képet megtaláltam és is pár fórumot főleg englist bogarásztam de így konkrét dátumot nem találtam..
Ill. még a remények a $150 dollárra
ja és thx az infót...
úgy látom ezek már a karácsonyra hajaznak.. -
válasz
bigmasterg #14745 üzenetére
Dottore:
A pufajkasmir által kinézett NWZ-A844 modellben van."8 GB, S-Master digitális erősítő, digitális zajszűrés, EX fejhallgatók, 7,1 cm / 2,8" kijelző"
"S-Master teljes digitális erősítő a kristálytiszta hangzás érdekében - mintha a stúdió vagy a hangversenyterem közepén állna"[ Módosította: #65675776 ]
-
boxeralso
csendes tag
válasz
bigmasterg #14647 üzenetére
oké ezzel egyetértek, studió csend mellet igaz is és akkor én sem vágyom többre azokból a mélyekből, de mivan akkor ha egy oktogont és egy metrót a zenészek mellé rakunk?
nem a 3. bekezdésed senlendrián hanem a 2.: hiányzik belőle a "szerintem".
-
válasz
bigmasterg #14647 üzenetére
Ennyi, egyszerű, mint az egyszeregy.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bigmasterg #14608 üzenetére
rockbox miatt megúsznám az itunes-t szerencsére.
fuze-ból refurbished-ed vennék, olyan sok gari arra sincs. ami a fuze mellett szól számomra, hogy azért jóval kisebb, könnyebb zsebrevágni, és azt mondjátok az akksija is jobban bírja, ami viszont az ipod mellett, hogy a clickwheel körül nincs az a halál idegesítő kék led-kör, szebb kijelző és anyagminőség (eltekintve a karcolódó fém hátlaptól persze). -
válasz
bigmasterg #14556 üzenetére
8 gigás kártyám van, és részben FLAC részben saját konvertált mp3-kat tartok rajta, a belső tárhelyen viszont nem tartok zenét, mert elférek a memóriakártyán.
-
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #14556 üzenetére
-
válasz
bigmasterg #14547 üzenetére
Az a gáz, hogy tudni fogja, hogy mp3-t hallgat, és ez zavarni fogja. Hallani fog olyan dolgokat, amik eddig is ott voltak, mert a felvétel hibái, csak most ezt majd az mp3 hibájának fogja betudni, és ez rombolja a zene élvezetét. Ezért nem érdemes mp3-ra váltani.
-
tariattila
veterán
válasz
bigmasterg #14537 üzenetére
jól van... leesett, hogy jónak magyarázok
amúgy a voodoo sound hack majd lehet, hogy érdekes lehet neked...
-
tariattila
veterán
válasz
bigmasterg #14534 üzenetére
hát-al nem kezdünk mondatot de... hát nem is tudom...
úgy fogalmazok, hogy ha van egy SGS-ed akkor teljesen fölösleges egy clip vagy fuze (ha a méret nem fontos csak a hang) én ezt így hallom
rockbox-al ha nagyon belemélyedsz akkor elég szélsőségesen paraméterezhető az EQ és egyebek de az SGS 8 sávos gyári EQ-ja is bőven elég... főleg, hogy nem is kell használni
egy jó füles kell hozzá mert a gyárija enyhén dobozhangú (amúgy az eddigi telefonjaimhoz képest ez a füles kimagaslóan jó) -
tariattila
veterán
válasz
bigmasterg #14522 üzenetére
voodoo sound-al csak az FM rádió és a hangerő változik számottevően
az SGS alap szoftverrel és lejátszóval is korrekt... -
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #14522 üzenetére
Megint váltasz? Lehet jobb lett volna egyből SGS-re az iPod helyett.
-
válasz
bigmasterg #14360 üzenetére
Akkor jó...megnyugodtam.
Különben ha ennyit tudott volna a lejátszó, már ma felraktam volna eladásra.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
bigmasterg #14347 üzenetére
Na, adtam neki még egy esélyt, és valóban...
1.: Teracopy tényleg felgyorsítja kicsit, így nem 4MB/s a max, hanem 5-5.5, és 4 a minimum, ami nem rossz, de még mindig messze elmarad a kártya képességeitől.
2.: SD kártyát ne formázz NTFS-re. A PC felismerte, de a lejátszó nem. Ezt 16Gb zene felmásolása után konstatáltam.XD
3.: A cowon honlapon található legfrisseb firmware ez a 2.13-as, bár D2+-hoz való, az enyém sima D2... Szerintem ez már nem számít igazán.Egyszer kibírom, hogy fel kell tankolni 16GB-vel, de jó lett volna néha pendriveként használni. Azt hiszem erről inkább lemondok.
Tapasztalatokat továbbra is várok a rockboxolt D2-vel kapcsolatban. -
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #14337 üzenetére
Nekem a letisztult, egyszerű kinézete miatt tetszett meg nagyon. Igényességet sugárzott. Ehhez képest a lehetséges végleges verzióról készült kép alapján, már nem is jön annyira be. Szerintem dizájn terén, inkább negatív irányba mentek el.
-
válasz
bigmasterg #14329 üzenetére
Nekem meg Sony NWZ A828 jön mindjárt. (igazából már korábban megvettem, csak közbejött valami).
Akkor jól jártam vele 20-ért használtan? -
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #14327 üzenetére
-
válasz
bigmasterg #14302 üzenetére
Há' ez az...
Én oda semmilyen, értsd: semsem
smile-t nem akartam tenni, csak figyelmetlenül a : és ( közé nem tettem szóközt...
A figyelmetlenségem pedig már jócskán a szerk. időn túl vettem észre...A konvertálatlan gombot nem használom, mert egyébkén igénylem a smile-k meglétét...
Ha az előző eset mégis előfordul, akkor tolok egy szóközt. Most sajna ezt kihagytam -
akom
őstag
válasz
bigmasterg #13966 üzenetére
Köszönöm.
Szét is néztem ebben a kategóriában, és egyből észbe kaptam hogy mit felejtettem még el.
A kijelzőt. (Amin tudok majd navigálni, ne kelljen külön monitor vagy tv.Eléggé ritka az ilyen media box.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #13954 üzenetére
Gondolom a kínai újévnek köszönhetően kiürült a készlet ideiglenesen. Fülesek sincsenek raktáron, csak előrendeléseket fogad.
-
themebuilder
senior tag
válasz
bigmasterg #13954 üzenetére
Pár hete is már csak a drágább 16GB-os változat volt kapható, úgy emlékszek.
-
válasz
bigmasterg #13927 üzenetére
A legutóbbi találkozón balga módon bedugtam a Bravoba a K450-t. -> 150dB ugyanazon állásban mint amin előtte a 600 ohmos K240 csendesen duruzsolt. Azt hittem már végem, olyan hangos volt.
Az SGS is kihajtja ugyanazt a K240-t. Lehet tippelni, hogy mit csinál egy 16 ohmos bazárival.
-
válasz
bigmasterg #13927 üzenetére
Pontosan!
Ezt én sem írhattam volna szebben - szó szerint kiszedted a számból a szót...
Az összes fülesemmel (átlag 16Ohm-osak) 12-16 hangerőegységen hallgatom a 30-ig skálázott Walkman-em.
Ha ráteszem a 33/35 Ohmos (zajszűrő OFF/ON) fejesem, akkor máris 20-22-re kúszik fel a hangerőskála azonos hangerejű zenehallgatásnál...Amikor visszateszem a fülesem a fejes után, és balga mód elfeljtem visszaállítani, akkor jön a jááj, ez hangos felvisítás...
Éppezért ágálok én is a területi szabályozások ellen, mert bizony nem ez a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest