-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Érdekes:
(OFF)137.0.2-őn voltam, kijött az új profilos cucc a következőben, így vártam idáig a frissítéssel, mert feleslegesen paráztam. Most a friss a 140.0.2. (Úgy van beállítva a ff, hogy várjon a frissítéssel, amíg én nem nyomok rá. Emellett 6 telepítésem van alap-ből, 1 ESR-ből). Emellett angolt használok, mert a problémamegoldsá sokkal könnyebb így neten keresztül. (Már azt sem tudom mi hogy van magyarul, ami nem egyértelmű.)
(/OFF)
Amikor a pop-up-ra nyomtam, akkor elkezdte frissíteni magát, néztem, a burger>help>about útvonalon, leszedte a 139.0.4-et (kb 74 mega), majd mikor ott mégegyszer rákerestettem resi után, akkor leszedte a frisset (kb 14 mega), 4 a hatból így ment. (Az, hogy megvárjam a pop-outot ekkor, csak most jutott eszembe).
Viszont az utolsó kétőnél már elgondolkodtam, így, alapból a burger>help>about útvonalon haladva kezdtem bele, és ezek egyből kb 74 megás szedve a frissre frissültek.Miért, és hogyan lehet, hogy a pop-up nem a legfrisebbre frissít?
-
DS39
nagyúr
Androidos verzió, 140.0, bekerült a címsorba (urlbar) egy megosztás ikon.
Ha tudtok módot az eltüntetésére, írjátok meg. -
KAMI911
Topikgazda
Nem csak Firefox, de ez...
Egy újfajta követési módszert fedtek fel biztonsági kutatók, amelyet a Meta és a Yandex alkalmaz, és amely potenciálisan milliárdnyi Android-felhasználót érinthet. Megállapították, hogy egyes natív Android-alkalmazások – köztük a Facebook, az Instagram, valamint több Yandex-alkalmazás, például a Térkép és a Böngésző – rögzített helyi portokon keresztül, csendben figyelnek a követés céljából. Ezek a natív Android-alkalmazások olyan metaadatokat, sütiket (cookies) és utasításokat fogadnak a böngészőktől, amelyeket a Meta Pixel és a Yandex Metrica JavaScriptjei továbbítanak – ezek a szkriptek több ezer weboldalba vannak beágyazva. A felhasználók mobilböngészőiben betöltődő JavaScriptek rejtve kapcsolatba lépnek az ugyanazon eszközön futó natív alkalmazásokkal a localhost socketeken keresztül. Mivel a natív alkalmazások programozott módon hozzáférnek olyan eszközazonosítókhoz, mint az Android hirdetési azonosító (Android Advertising ID, AAID), vagy felhasználói azonosítókat kezelnek – mint a Meta-alkalmazások esetében –, ez a módszer lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy összekapcsolják a mobilos böngészési munkameneteket és webes sütiket a felhasználói identitásokkal. Így a látogatók anonimitása megszűnik azon oldalak esetében, amelyek ezeket a szkripteket használják.
A kutatás feltárt egy új típusú követési technikát, amely kihasználja az Android platformok és böngészők azon sajátosságát, hogy a localhost socketekhez való hozzáférés jellemzően nem korlátozott. Ez az eljárás lehetővé teszi a weboldalak számára, hogy a natív alkalmazásokkal kommunikáljanak – a felhasználó tudta és hozzájárulása nélkül. Ez a web–alkalmazás közötti azonosítómegosztás megkerüli a tipikus adatvédelmi védelmeket, például a sütik törlését, az inkognitómódot és az Android jogosultságkezelését. Ráadásul megnyitja az utat a rosszindulatú alkalmazások előtt is, amelyek kihallgathatják a felhasználók webböngészési tevékenységét.
Lehet ezentúl mellőzni kellene a telefonodról a Facebook, az Instagram, és a Yandex alkalmazásait? A hatalmas GDPR-sértési botrány, hatalmas büntetéssel jár majd? -
Üdv!
www.zenga.hu nem töltődik be időtúllépés miatt (és csak nálam):
- volt Digis társasházi csillagpontos rendszer, 100-as előfizetés, IPv6 10/10.
- W10 és alapvetően FF, de Chrome-ban is ugyanez a helyzet.
- minden frissítést letöltöttem.
- próbaként a víruskergetőket is kikapcsoltam (Defender maradt azért).Másik topik ajánlása alapján kivettem az IPv6-ot (about:config-ban), és rögtön bejött az oldal!
Kérdés: melyik opciót állítanátok át az alábbiak közül, mivel mindkettő megszünteti a problémámat? Melyik megoldás biztonságosabb? (Tippre a második.)network.dns.disableIPv6 True/False
network.dns.preferIPv6 True/False -
shadow1901
aktív tag
-
G@ben
addikt
válasz
shadow1901 #69864 üzenetére
Nem atomfizika, de én úgy szeretem nézni a videókat, hogy rákattintok és megy. A yt még egész jól elketyeg, a face videók viszont vagy mennek, vagy nem. Lehet, hogy körülnézek mégis gépcsere ügyben, mert a Win7 már rég nem támogatott, Chrome új verzió nem használható rajta, meg szinte minden kezd kifutni a támogatásból.
-
shadow1901
aktív tag
Lehet egy böngészőváltás X ideig megoldja a problémád, (nem hiszem, de ne legyen igazam) de egy rosszabb procival, VGA nélül, panasz mentesen látom a 720p videokat. Egy friss (debian
) támogatott rendszeren. Letöltés Linux Minten történik:
-ctrl+c címsorból/jobb egér hivatkozás címének másolása
-win gomb
-V, enter
-ctrl+v, enter
Nem atomfizika.
Egyszerre megy több is... Nyilvános yt listából az összeset képes letölteni. Így elég csak listára menteni, a végén elindítani. Fészbukon nem nézek videot. Arról nem tudok nyilatkozni. Lehet működik ott is.Azért nem helyben töltöm, mert nem tudtam még a letöltőt beüzemelni, (de az az én szegénységim.) , meg a Mint 1-1,5GB ramot megeszik. Debian 750-800-al elvan(ramom nem bővíthető), illetve a debian 7GB-on elfér. (8 éve 3000ft ért vásárolt kínai csoda, 32GB-os méltán híres Goldenfir "SSD") Illetve egy böngésző indítása azonnal 100% CPU használat.
Ha nem jön be a böngészőcsere, az általam használt módszer a tiédnél szarabb gépen is jó! Egy Mint telepítés lehet kitolhatja nálad a gépcserét.Srácok nekem ez tesztelős laptop, az én felhasználásom nem probléma miattam ne offoljunk. Viszont erre a FreeTube-ra ránézek
-
brd
nagyúr
válasz
Marci112233 #69861 üzenetére
Remélem, nem (bocs', de biztonsági oldalról ez problémás lehet). Ám amennyiben mentegeted a profilodat időnként, akkor a mentésből ki lehet nyerni a mentéskorit.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott egy oldal regisztrációhoz kötött jelszó. Időnként módosítva, és csak a jelenleg használtat írja ki. Idősávban meg van mikor lett változtatva.
Ki lehet valahogy kérni tőle a régebbi jelszókat? -
tonyrulez
őstag
válasz
shadow1901 #69858 üzenetére
-
válasz
shadow1901 #69858 üzenetére
50 ezerért kaphatsz már itt az aprón használtan olyan laptopokat amik megeszik reggelire a celeront. Biztos nem szenvednék ilyen töltögetéssel.
-
shadow1901
aktív tag
Én netezésre alkalmatlan géppel úgy nézem a gyátúbot, hogy letöltöm a videokat. A már letöltött videok is max 720-ban mennek simán. 2 mag, 2gb ram, felbontás miatt nem probléma. (1366x768)
Mivel netezésre alkalmatlan(celeron n2840), így másik gépen töltöm le. Neked csak a videoknál problémázik lehet kitolhatnád az élettartamát és a letöltés is menne ugyan azon a gépen. -
svgyula
addikt
válasz
Intruder2k5 #69854 üzenetére
Jó hogy írod! Pár napja próbáltam de van vele gondom. Nem tudok bejelentkezni mint pl a smartube appal androidon. Így állandóan bedobálja azokat a videókat amik nagyon nem érdekelnek. Csak úgy tudtam használni, hogy böngészőből kimásoltam a csatornát és beillesztettem. Ezt egy bejelentkezéssel simán lehetne orvosolni, de csak profil létrehozás lehetséges és a színeken(
) lehet módosítani. Ja! Minden zenei videó után leáll és újra kell keresni és indítani! Ennél 1992-ben egy MP3 lejátszó vagy a kezdetleges CD rom amin volt play gomb is jobb volt
-
G@ben
addikt
válasz
Intruder2k5 #69854 üzenetére
Ki fogom próbálni, köszönöm!
-
Bár tudom, hogy ez nem épp a Firefox topikba vágó megoldási javaslat, de használj Chrome-ot, sokkal kevesebb erőforrással elmegy. Sajnos tény, hogy a Firefox már nem a régi, és manapság jóval erősebb vas kell alá mint a versenytárshoz. Illetve YouTube-ra meg lehet próbálni a FreeTube app-ot.
-
G@ben
addikt
2012-ben vettem, szóval lehet. A vga egy ultramodern 9800GT 512MB. Nem olyan régen vettem észre, hogy a videók kezdenek akadozni, ezek szerint ez a konfig már kezd kevés lenni a sima videólejátszáshoz? 720p-n szoktam nézni, fölötte már régebben is kevés volt. A face videók is pár hete kezdtek szaggatni.
-
vlevi
nagyúr
Jól látom, hogy az egy 2010-ben kiadott, 3 magos processzor? Videó kártyád milyen van?
Azért kérdezem, mert a videókat "illik" hardveres gyorsítással lejátszani, de, ha a videokártya ezt nem tudja, mert pl. olyan codecet használ az a videó, amit a GPU nem ismer, akkor a processzor meg annyira sem fogja tudni.
bolic i7-ese se egy mai darab, de ott azért a 8 szálas felépítés majdnem 3x annyi, mi t neked.
Sajnos -
Nekem is Firefox ESR 115.24. mint neked, a gépem intel i7 920 konfig, 6 GB rammal és 16 GB virtuális rammal, minden szépen megy, nem túl terhel. Ja és Win7 SP1 Ultimate az oprendszerem.
Természetesen a YouTube elavult-nak számított a régebbi Win7 miatt, ajánlott használni a TV-t, mobiltelefont vagy tabletet, az amelyik legújabb szoftver van fenn.
-
DS39
nagyúr
Szerintem 2025-ben nem számít annak, lehet hogy a Chrome ugyanarra 1,3-at fog mutatni, függően attól hogy az éppen aktuális verzió mennyire optimalizált.
De alapvetően a weboldalak, mint a Facebook, YouTube, stb. használják a ramot.Ha nem használsz speciális programokat egy próbát tegyél egy Ubuntuval, Linux Minttel, jobb teljesítményt fogsz kapni.
-
G@ben
addikt
115.24.0-s Firefoxot használok és kezd nagyon sok ramot enni. Megnyitom, még csak az üres kezdőlap van nyitva, de 10 firefox folyamatot mutat a feladatkezelő. Megnyitok egy gmailt, a naptárat, már 7-800MB-ot eszik, és minden fül megnyitásával újabb folyamat indul a feladatkezelőben. Most épp ez a helyzet:
Ez normális? Win 7 fut egy elég régi gépen (AMD X3 455 3,3GHz, 8GB ram, 120GB SSD), de eljutottam oda, hogy a facebookon gyakran megakadnak a videók (hang megy, kép megáll), a youtube néha nem is tölti be a videót. Ennyire kevés már a gépem, ennyire teljesítményigényes a firefox vagy újra kellene húznom a windowst?
-
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Azt hogyan tudom megnézni, hogy a W11-tálcán lévő Firefox mit-hol hív meg?
-
Atish19
őstag
válasz
Sanyi.mTs #69838 üzenetére
2 dolgot tehetsz.
1. Lecseréled a böngészőt.
2. Elfogadod és használod így.
Nagyon régóta jelen van ez. Többször, többen is jelentettük, de elvileg a hiba FF oldali. Én már mindent is megpróbáltam, de nem találtam megoldást így számomra a 2. lehetőség maradt. Esetleg jelentsd te is ITT. Hátha újra előveszik és találnak valamit. -
Sanyi.mTs
addikt
Két féle böngészőn látogatom a PH lapcsaládot: mobilon chrome, pc-n ff.
Ha a mentett topikok új üzenetére bökök, akkor mobilon, oda is ugrik, de pc-n ff alatt mindig "elmászik", ezt leginkább akkor tapasztalom, ha képek vannak a hsz-ek között. Ilyenkor az url sávba kattintok, majd enter-t nyomok, de ez már kezd elég zavaró lenni.
Mit tudnék ez ellen tenni, hogy pc-n is adott hsz-hoz ugorjon (főleg ha tele van képekkel)? Böngészőt nem akarok váltani.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Firefoxban el van mentve felhasználónév jelszó páros.
Beállítva automatikusan induljon el.
DE nem tudom elérni, jelszavas oldal automatikusan töltődjék be.
Ne keljen enter billentyűvel megerősítenem oldalra való belépést, elvégre el van mentve a jelszó.
Ha esetleg itt nem működik akkor edge alatt ez megoldható? -
Cs1csó
titán
-
ComptonLA
tag
válasz
Cs1csó #69832 üzenetére
Kártevő kergetőt rendszeresen lefuttatok. Azzal nincs gond. Tudom, hogy egy újratelepítés megoldaná valszeg. De akkor is érdekes, hogy 1000 éve nem volt vele semmi gond, most meg ahogy frissül, egyre szarabb.
Ublock+AdGuard egyébként telepítve van.mowax: Tudom, csak kedvem nem nagyon van hozzá.
-
Cs1csó
titán
válasz
ComptonLA #69831 üzenetére
Üdv, kezdésnek esetleg futtasd le az AdwCleaner-t, Emsisoft EK-t, MBAM free-t (ezek kártevő keresők telepítést nem igényelnek)
ezután:
(persze profil nyers adatainak a mentése pl. könyvjelzők, remélhetőleg a bejelentkezési adatokat nem a Firefox-al szinkronizálod hanem pl. egy külön progival pl. BitWarden) Aztán gyalulod és újratelepíted.
Fontos hogy a legnagyobb hibaforrások azok a különböző bővítmények lehetnek és az esetleges CSS módosítások. Tehát ezek nélkül (jó azért egy tartalom/reklámblokkolót azért telepíts pl. Ublock Origin vagy AdGuard (persze ezeket is frissen és kezdésnek alap beállításokkal teszteld. -
ComptonLA
tag
Nem tudom, mi van a firefoxal az utóbbi időben, de ahogy frissül, egyre lassabb, sokszor csak tekeri a gépet. Ha átváltok Operára, ott ilyen gond nincs. Nem tekeri a gépet és elég gyorsan működik az egész. 1000 éve a FF-ot használom, de egyre jobban kezd elmenni tőle a kedvem.
-
svgyula
addikt
Üdv Urak! Nem teljesen témába vágó észrevételemről érdeklődök. Másnak is feltűnt már, hogy a keresők google, bing, duk duk, yahoo, nem arra keresnek amit beírok hanem néha valami agyament
oldalt dobnak fel! Ha rákeresek pl Markész helyett a márkus-t dobja be. A szomorú az, hogy régebben ott volt a beállításoknál a szűkítési lehetőség. Valami olyan cím alatt csak a beírt szó, vagy hasonló. Ez mostanra szinte mindből hiányzik. Ezzel időt lopnak az emberek életéből mert nem azt adják be amit keres hanem 10 oldalnyi sz@rságot és utána az is ott van ami az eredeti keresett kifejezés lett volna. Ez egy trend lett? Vagyis ha valaki fizet azért, hogy a sz@rospapír mingig ott legyen az első oldalon akkor a nyalóka elé is beteszi ez a szerencsétlen kereső? -
GAbre
veterán
Üdv!
Másnak is volt már ilyen,hogy csak ez a böngésző a mai nap elkezdte folyton azt csinálni,hogy játék futtatásánál meghal,azaz hiába alt-tabolok át és akarnék valamit csinálni,nagy nehezen vagy lehet vagy nem,videó vagy behal,vagy megy de ugyebár nem tudok mit csinálni.És van,hogy hiába lépek ki utána a játékból, akkor sem javul meg.(1-2 perc után fogtam bezártam, még ha erőszakkal is).
Miközben pl chrome-ot gond nélkül tudok használni közben. -
ledgeri
nagyúr
válasz
-FreaK- #69823 üzenetére
Én inkább izzítanék egy online-sync-es jelszókezelőt ( x perces kijelentkeztetéssel bekapcsolva), és abba, abban rendezve mentegetném minden melóból hozandó, és melóba vivendő dolgom külön az otthoni sajáttól. Nem írtad milyen kategóriájú helyen dolgozol, de én most az "átlag melós gép" számomra vetülő jelentése alapján mondanám, hogy ha meglehet, hogy:
- a gép nem lesz ott másnap
- nem úgy lesz ott másnap
- konkrétan másnál lesz
- amíg te nem vagy ott, valaki hozzáférhet,
én azzal a böngészővel nem szinkronizálnék otthoni profilt. Nem is a kártevők miatt, hanem csak valaki félrenyom valamit, amit én megmentettem volna-miattAzért javaslom inkább a jelszókezelőt, mert az zártabb, egyszerűbb, manuálisabb, de kontrolláltabb.
Ha mindenféleképpen böngésző-sync szintű dolog lenne kellő, kielégítő, akkor meg otthonra felrakék egy mozilla FTP-s, teljestelepítős, különálló exe-s firefoxot, és annak külön profilján belül lépnék be ugyanabba a sync-elős fiókba, ami a melőhelyen is be van lépve.
Azért FTP-s, mert a webről (főoldalról) való telepítőnél ne lehet "másik mellé" telepíteni (bár rég próbáltam, ha valaki cáfolna elhiszem neki). Azért külön exe-st, mert (átlagos wines gépre gondolván) az alapértelmezett böngésző-s dolgok bezavarhatnak, és azért külön profil, mert mindent mindennel keverni még böngésző-munkamenet szintes sem jó.
A kettő vígn futhat egymás mellett az otthoni gépeden, ott azt másolsz egyikből a másikba amit akarsz, de mégis, legalább van felete átlátásod.
Lehet, hogy feleslegesen bonyolultnak hangzik, de legalább minden lépése egyszer átgondolandó, ha eddig nem jutott eszedbe. Azt válaszd, ami minden szempontból megfelel, de jó ha ezt annak tudatában teszed, hogy létezik picit komplikáltabb, de sokkal (akármilyen értelemben, vagy szinten véve) biztonságosabb megoldás.
(csak így most a végén jutott eszembe, hogy pl a bitwarennél megoldható két fióknak olyasmi összedolgozása, hogy mondjuk egyik fiók a tied mindened -amit akarsz így kezelni- benne, míg egy másik fiókkal csak a munka dolgokat osztod meg. Így máris le van vágva az hogy te mit veszítesz (a munkás cuccal belépve), ha egy esemény következtében a céges gép -bármilyen értelemben- kikerül a felügyeleted alól. És mégsem egy böngészősync, ami a legközelebbi indításnál "le-sync-elhet egy gyanús kiagészítőt") -
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Most én vagyok hülye, vagy a tükör görbe?
Én ezer éve úgy használom a tűzrókát, hogy bal oldalon meg vannak nyitva a könyvjelzők.
Kb ez az egyetlen böngésző, ami ezt normálisan, az én ízlésemnek megfelelően jelenítni meg. Az Chrome féle egy soros vízszíntes könyvjelző eszköztár egy lófütty, mert kifér rá 6-7 könyvjelző, és a teljes szövegét se lehet rendesen elolvasni.Nade, mostanában a FF elkezdte csinálni, hogy az induláskor be van zárva a könyvjelző oldalsáv. Kinyitom, aztán kilépek a FF-ból, újra elindítom, megint nincs ott
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Van egy FF fiókom otthon, ami syncel, minden rendben vele.
Használok munkahelyen is egy FF böngészőt, aminél még nincs beállítva sync, mert régen úgy gondoltam, hogy nem kell, hogy itt melóban is hozzáférés legyen mindenhez.Viszont ezen a melós FF-on is már csináltam egy rakat elmentett bejelentkezést/jelszót stb. az évek alatt, amit jó lenne otthonról is elérni, ha kell.
Ha most bejelentkeznék a melós böngészőn az otthoni fiókba, akkor összefésüli a két adatbázist? Próbált már valaki ilyesmit, jól kezeli a program? Pl. ha valahol van frissebb bejelentkezés mint meglévő fiókban ami van, akkor frissíti azt?
-
ledgeri
nagyúr
Az azért picit már sus, hogy offline módban indított munkamenet, megjelenít youtube felhasználói-felületet (vagy bármilyet) [mert a munkamenetben van egy yt lap], aztán simán átvált online módba anélkül, hogy én frissíteném bármely lapot!
Ennél keményebbre nem tudták kódolni???!!!
Mindegy portmaster megoldotta. -
Csupingo
veterán
-
brd
nagyúr
válasz
5leteseN #69815 üzenetére
[link] De valszeg' a többszöri indítással már felülírtad a file-t. A meghajtón, ahol a Firefox (ill. a profil, de portable-nél ez ugyanaz kell legyen) van, be van esetleg kapcsolva a magyarul talán 'előző verziók' szolgáltatás (ha Windows-ról van szó, de gondolom, arról)? Mert ha szerencséd van, pont az utolsó jó és a sérülés között készült egy mentési pont.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Csupingo #69816 üzenetére
Nincsenek
, sehol-máshol sem
Nem értem, mert mint írtam, mindegyiknek Ffox-nak saját cache van (tudomásom szerint), és így ezért semmilyen módon nem keveredhetnének(tűnhetnének el emiatt, hogy több példány is van a gépen), de mégis, megint(kb 6-9 hónapja szok' előfordulni!!!
Nem volt áramszünet, Ki-kapcs-gomb, egyebek. A gond előtt egy szokásos-szabályos "Leállítás"utasítás volt. A W11 frissítés is ki van kapcsolva, az sem lehet, -
5leteseN
senior tag
Firefox Rortable ESR-t használok. Ma megnyitom a szokásos klikk-el, erre megjelenik egy üres lappal a megszokott 26 oldalam helyett. Az előzményekben nincsenek ott a bezárt lapok listán. Meg sehol. Meg nem először.
Nem ez az alapértelmezett, de elméletileg mindnek külön cache van, főleg egy Portable verziónál.Hogy tudom visszahozni a tegnapi állapotot?
...:
-
xrvman
őstag
Ki fogom próbálni köszi. Asszem ez jó lesz. Nem értem miért nem teszik a Microsoft Store alá normálisan.
KAMI911: pont azt szeretném elkerülni - letöltöm a torrentet, weblapon belépek és ott adom hozzá, sok sok klikk/lépés.
Cs1csó: Torrent linken jobbklikk Torrent Control - Add torrent (ez 2 klikk) és a NASon levő kliens kliens elkezdi a letöltést. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Edge topicban is felvetettem a kérdést, de az nem pörög és nem is jött rá válasz se.
Firefoxban van a Torrent Control bővítmény. Tudtok valami hasonlót az Edge alá?
Kipróbálnám.
Sajnos egyre többször és pont amikor kell, cserben hagy a szinkronizáció.
Azt mondja a mobilom, nincs semmilyen lap megnyitva, holott van vagy 11 fül a PC-n.
Valamikor máskor ránézek, okés. Pedig akkor is, és másszor is, internet van, lefedettség van minden más betöltődik, és mégis, FF szinkron nem jó. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy azt mondja a szinkronizáció, hogy nincs semmi megnyitva. Pár hónapja, hete és most 4 nappal ezelőtt sem akart jó lenni amikor kellett és most se. Kettő közt valamikor látott mindent.
Nem bír kezelni 11 lapot az a baja? Eléggé elkeserítő dolog, amikor kellene, akkor hagy cserben.
Volt már olyan hogy leválasztottam hozzáadtam, de sajnos előjött újra a hiba mobil és PC közt.
Pedig látszódik a fiókom alatt ez a gép is pár másodperce és a mobilom is 3 órája. -
zoltanz
nagyúr
Androidos kiadás még nem támogatja a Youtube videók előnézetében a lejátszást, beletekerést.
(béta sem) érdeked mert a Desktop Beta változazba és az iOs-esben is megy. (legtöbben mobilról böngésznek ma már nem desktopon) -
Rimuru
veterán
-
totron
addikt
Bevett pszichológiai jelenség, hogy kívánalmak, félelmek kerülnek képernyőre tények helyett, persze tényként előadva. Erre tud számolni és alapozni egy rossz értelemben vett tudatos újságíró. Mivel az ember érzelmi lény, nem egyszer minden más alárendelődik ennek a wish-fear tengelynek. Ha mások is elhiszik, ezek amolyan jogerőre emelkednek, lehet közösen képzelegni, félelem esetén a várhatónál rosszabbra számolni, majd fellélegezni, ha jobb forgatókönyv jön. Ha a valóság máshogy kanyarog később, érdemi számonkérés vagy felzúdulás nem keletkezik. A pillanatnak lévő, pontszerű tudat nem igényel utánkövetést, nem kérdez rá előzményekre, nem lát meg és át következetlenséget, szakmai hiteltelenséget. Egy bulvárnál egészen nyíltan, nyersen van ez jelen, de egyéb témákba, szakmai szintekre is imádja beszivárogni magát, érezhető, látható mértékben. Még befektetési témákban is csak foltokban létezik felelősség, nemhogy egyebekben. Tudni kell szelektálni, ahogy írod is. Ettől függetlenül lehet, hogy a próféta szól belőle pont.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rimuru #69765 üzenetére
Kivártam, és reddit alapján a régieket nem látja az új, az újakat (újjakkal készólteket) nem látja a régi, és ez így lett tervezve. Azt nem láttam, hogy valaki aki hasonlóféleképp használja mint én ( minimum 2, de alapból 5 firefox telepítés 5 , vagy akár több profillal egymásközt ugrálva) a firefoxot direktben, de nagyon úgy tűnik, hogy a régi rendszer "tetszóleges exe-vel társítható", míg az újabb nagyon olyannak érződik, hogy az "egy telepítésen belüle profil-manager".
Miért kell kettő telepítés minimum (nekem)? Páréve, itt a topikban is ma fellelhetően, probléma volt, hogy ha épp fut a böngésző, és az a windows alapértelmezett, akkor ha valami "auto-böngészőmegnyitást" hajt végre, akkor az az ablak szépen belesütizik a megnyitott profilba. Mivel az "alapértelmezett böngészőzés" windowson exe alapon működik, külön exe, külön profil, külön kezelhető megnyílás. ...és ha már van firefox, legyen firefox. ( a beállított, alapértelmezetten megnyíló külsős profilmanager ablak meg az ellen is jó kontrol lehetőség, hogy ha pl progiban, játékban egy "alap gomb" igazából "nyiss böngészőt" akarna lenni, hisz ilyenkor csak azt kell X-elni, és nem "na most hogyan követték be a kattintásom"-ra gondolni...)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged