Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Llew
senior tag
Meg mindig profilokkal vacakolok és azt vettem eszre, hogy az új profile manager nem kezeli a regi profilokat, ugy sem, hogy az ha ujakat ugyanabba a mappaba teszi mint a régieket.
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Nálam is ez a helyzet. Például FF-en megy Chromeon megy a felirat folyamatosan youtube alatt ha nem magyar anyanyelvű vidót nézek, de Edge alatt többnyire nem megy, de van amikor igen. Nem tudom mitől függ ez, de eléggé gáz.
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Akkor ez inkább a szolgáltató lesz, esetleg valamilyen böngészőbeállítás vagy böngészőkieg. Másra nem tudok gondolni.
-
svgyula
addikt
válasz
Mtbsrác
üzenetére
Nálam az új win új firefox és a 963 kísérlet után sem megy! Eddig egyszer egy koreai gyártásbemutatónál működött aztán megint semmi. Mondjuk az is a gyenge vicc kategória, hogy ha belépek felhasználó névvel jelszóval a szöveg magyar de a lejátszó nem képes a beállításokat megjegyezni
A hangminőségről már beszélni is szégyenletes..... Ugyanazt a videót androidos smartube hááát kb olyan különbséggel játsza le mintha a PC egy sokol rádió a TV meg egy hangstúdió lenne........
Már leírtam de a PC-re a letöltött MP3 zenéje ugyanannak a videónak ugyanarról a hangrendszerről hallgatva fényévekkel jobb hangzást ad!
Lehetne már valami normális lejátszót összekalapálni, nem a 20 évvel ezelőtti
flash playert erőltetni!
-
Mtbsrác
senior tag
Ennyire tré lett a firefos hogy mostmár nem is jelenik meg a magyar felirat youtube-on csak 963. kísérlet után? Tudom volt egy időszak nemrégen mikor sokmindenkinek sokmindenen nemment de azóta elvileg megjavult csak ff nem csinál semmit miatta. Minden más böngészőn megy rendesen csak itt nem. Van megoldás rá esetleg? Sys az linux mint 22.2. FF meg 144-es.
-
svgyula
addikt
válasz
ledgeri
üzenetére
Új hír igaz nem teljesen Firefox hanem Waterfox!
Az utóbbinál nem rakja vissza induláskor a "profilok" menüt! Amúgy én(!) nem nagyon látok semmilyen különbséget a néven kívül a két böngésző között. Mindezt úgy, hogy a firefoxot 20éve használom, a waterfoxot ~1éve. Persze mennek felváltva ez is, az is, nálam. -
svgyula
addikt
válasz
ledgeri
üzenetére
Egy hetes a win! De telepítés után nem volt ott ez a menü! Pár nap és ott volt! A frissítésnél csak a letöltés és engedélyezés van. Azt kellene megtalálnom, hogy ha a true-false beállítás megy akkor miért nem menti el és tartja meg?
Nekem ez teljesen megfelelne! De minden újraindítás után átírja! Ez mekkora parasztság már!?? -
ledgeri
nagyúr
válasz
svgyula
üzenetére
Ja kieg: ha törölted mind, akkor egyet létre akar hozni, mert egy kell a működéséhez....
Lehethogy megérné letörölnöd az egészet, belőle való független exportálással (pl könyjelzők html-be és ne backupba), majd feltenni egy olyan verziót, amiben még nem volt benne, és arról frissíteni úgy, hogy ne nyúlj hozzá, hogy ha benne is van/lesz!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
svgyula
üzenetére
(ezek a rolling release-ek miatt már ott járunk, mint a youtube, vagy facebook, hogy kép nélkül nem bizts, hogy tudjuk, hogy a másik valósat mond, vagy vagy ő, vagy mi képzelődünk... örjítő!!!
)Melyik verziód van? Én direkt kerültem a legutóbbi kerek feltételét, mert épp már win-reinsallra ürítek, és nem tudtam mit hogyan fogok menteni, és ha esélys, akkor a teljes profilomat "biztos frissebb" verzióba akartam volna visszamásolni...
Közben:
Jó, hogy említetted a waterfoxot, mert az is felkerült, és látom, hog mit csinál a gomb.
Ha kreálsz egy profilt, pontosaban, ha úgy állsz be, hogy egy ottani profilt használj, akkor is zaklatgat?Szinkron: amennyire láttam, a böngésző beállításai (pl adatfelhasználás engedélyezése) azok telepítésre vonatkoznak, profilokon átívelően, de a snyc-re meg passzolom, mert mást kerestem, és akkor mind a klasszikus, meg az újféle profilozósdit átolvastam, és az rémlik, hogy két újféle profillal (egy telepítés felett) nem lehet belépni egy sync-be, mert az egybemosná a kettőt egy gépen (telepítésen) így kb értelmét veszítené az egész, de hogy ez két gép közt miként más, ha egyáltalán... nem tudom!
-
svgyula
addikt
válasz
ledgeri
üzenetére
A felső menüt használom, de soha nem csináltam nem is akarok több profilt és ezért ezt el kellene tüntetni! A waterfoxnál már egyszer megszívatott! Véletlenül oda kattintottam és onnatól álladóan ugrált fel az ablak, hogy melyik profilt akarom használni? Ez ha jól elmékszem nem olyan régen került bele.

-
ledgeri
nagyúr
-
svgyula
addikt
Üdv Urak! A kérdésem az lenne, hogy a menüsorból a "profilok" részt el lehet tüntetni?
Mindig mellé nyúlok mióta berakták! Soha nem használtam nem is érdekel! -
ledgeri
nagyúr
Én azt ajánlanám, hogy futó firefoxon keresztül nézd meg, és ha kell akkor azon keesztül törölj gyorsítótárat meg hasonlókat mielőtt kívölről beletörölsz!
Nem minekünk a jogunk törlésre ítélni a dolgaid, ha ennyire elmondottan a tieid... mert ennyi erővel jobb klikk mindenre, majd törlés és kész vagy.Egyébként, hogy mennyit foglal egy profilmappa nem sokat mond: ha nem fut a böngészőm 150 mega (addonok vannak, de kilépéskor minden töröltetve) viszont a youtube-os profilom használat közben, ha ráülök, és több óra is benne van, kifut bármekkora is a cache 1-2-5 gigával... Most akkor számít hogy mekkora, ahhoz, hogy mi is van benne, és hogy az mennyire is fontos? Te böngésződ te adatod, az vész ha nem vagy figyelmes!
TreeSize free-vel nézz rá! ha cache-et temp-et találs az mehet ha nem fut a progi!
-
Llew
senior tag
Rendbe akartam tenni a profilokat, mert van pár régi, amiket valószínűleg törölnöm kéne, kellene egy újat csinálnom, és a mostanit is backupolni, mert nagyon régen volt.
A régi profilok ~150-600 MB helyeket foglalnak, ezért is kéne törölnöm őket, meg több átfedés van bennük.
Egy default, tök üres új profilban mi foglal ~50 MB-ot?
Ezekhez képest ami viszont mellbe vágott, hogy az aktuálisan használt profil ~10 GB helyet foglal.
Megnéztem, a "storage" almappában van egy "to-be-removed" mappa az ekkora. Van benne 2,5 évre visszamenőleg ~25000 alkönyvtár pár kb-tól ~ 10 MB-ig.
Mi a fenék ezek és miért vannak ott?
Illetve van még a "storage"-ban egy-egy "default" és "permanent" mappa ~150 MB mérettel.
Ezek nélkül ~250 MB-os a backup.
Törölhettem a Storage tartalmát? Mert akkor törölném a régi profilokat is és a mostani mentettet visszaállítanám egy újba. -
válasz
Findzs
üzenetére
Akkor rossz helyen jársz! Reklámblokkolók topikja
-
Findzs
addikt
[link]
Biztos volt már de engem a most aktuális blokkoló érdekelne ami esetleg nem lassítja a youtube -ot.
Az adblocker és az ublock tól sajnos használhatatlanul belassul nálam több gépen is.
Köszönöm! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Azért más hogy mindent engesz de azt szűröd ami eljut oda, hogy zavarjon, vagy semmit sem engedsz(ebben benne az új ismeretlen is),de azt engeded, ami kell. (utóbbival még a változtatások is ki vannak ütve!)
Nem törnek annyira a weblapok alapból, mint sokan gondolnák, és igencsak könnyű beállítani 1-1 oldalt, vagy 1-1 inframe-host-ot a kivételek közé.#70064 Narxis l Aki nem célcsoport az rájön hamar...
-
classic B
senior tag
Használja valaki régebb óta a Osprey: Böngészővédelem kiegészítőt? Most találtam rá, eddig csak egy sport streaming oldalt blokkolt, annyira nagyon nem tesztelgettem még.
-
Cs1csó
titán
válasz
Narxis
üzenetére
Ez a baj az ilyen megoldásokkal. Amúgy úgy tudom az UO is beállítható "agresszív" szűréssel de úgy ahogy írtad élvezhetetlen a böngészés. Mindent egyenként engedélyezni kell.
Aztán ott vannak még azok az oldalak ahol bejelentkezéssel lehet csak érdemben ténykedni mint pl.. PH.
Sajnos macera. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez mekkora ötlet, és működik is
-
-
Narxis
nagyúr
Ez a Privacy Badger majdnem annyira idegesítő mint a NoScript. Kíváncsiságból feltettem de 1 napot se bírtam vele, oké, hogy privacy de akkor, hogy nézzem meg a cikkebe betett videókat, képeket mikor azok tiktok-ról, instagram-ról vagy facebookról vannak belinkelve. Vagy néha twitterről. Mindegyiknél kattintgatni kell, hogy engedélyezze akkor meg már úgy voltam vele, hogy teszek a privacy-re...
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
A gmail-emből ezt a hang file-t szeretném letölteni a HDD-re:
de az FF .mp3-ként tölti le, így viszont nem lejátszható!
Valamit be lehet állítani, hogy ne tegye át .mp3-ba és hagyja meg az eredeti .m4a kiterjesztést? -
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
Szia,
Nálam csak két dolog van, uBlock és Privacy Badger. Igazából az jó, ha csak kevés kiegészítőd van, mert a Fox is gyorsabb és így biztonságosabb is.
N6000 8GB laptopot ez már kissé leterheli 2025-ben.
Hát ez már tényleg nem valami acélos gépezet, feltételezem Windows 10 van rajta, ami még rátesz pár lapáttal az erőlködésére. Ha nehézkes vele dolgozni és nincs valamilyen speciális szoftver igényed, akkor érdemes lehet kipróbálni rajta egy Linux Mintet.
-
svgyula
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Ja az lehet, hogy új de már a fordító nem működik pár hete benne....
-
DS39
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Na kinek hogy vált be a frissítés? Van azért jó pár változás.
-
jbl
senior tag
Most én b@sztam el valamit,
vagy ez mindenkinek ilyen? hogy lehet ezt visszaállítani fehérre? -
-
Ciccuka
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Opera (Chrome alapú) van még a Firefox mellett. Tűrhető.
Ott az zavar, hogy sok plugin (kiegészítő) nem működik megfelelően.
Frissítésenként meg mindig beraknak valami reklámot a könyvjelző, gyorsindító ikonok közé, ide oda. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Pedig parszor kitargyaltuk itt korabban. Sajnos tudjuk ezt jó pár eve. Az lesz nagy pofon, amikor ténylegesen jon a bongeszojukbe épített reklam. Bar errol most nagy csend. Plusz a vezetoseg nagyon rossz iranyba megy, mind anyagilag, mind erkolcsileg. Fejlesztés nincs, pedig nagyon kellene, mert minden mas motor sokkal modernebb.
En Chrome-ot speciel utalom, szoval nalam az nem pálya. Firefox párti voltam mindig, de mar egy ideje Brave megy nalam PC-n es mobilon is, es Brave-nel erzem eloszor azt, hogy vegre megallapodtam, valahogy itt erzek teljes megelegedest. -
Ciccuka
veterán
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen mélyrepülésben van a Firefox
Mégis mi történt a Mozilla Firefox böngészővel? -
DS39
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy pozitív fejlesztés volt a közelmúltban talán 142-essel jött be hogy be lehet kapcsolni lapfüleket, mint az asztali böngészőben, ez tableten hasznos.
-
Gondolom úgy vannak vele, hogy teljesen mindegy, hogy van 2% piaci részesedésük, vagy semmi sincs. Legalábbis a "fejlesztések" többségéből ez jön le. Az a mobilos kezdőlap már egyébként is régen sz@r volt, mert bár ki van kapcsolva, de azért ugyanúgy gyűjti oda az előzményeket. Ezt kb. 3 éve nem tudták kijavítani, bár lehet szerintük nem is hiba, csak tudnám akkor minek rá kapcsoló a beállításokban.
-
DS39
nagyúr
válasz
Ciccuka
üzenetére
Nem lehet a kezdőlapi ikonokat oldalra lapozgatni (2x8 ikont), most csak 1x8 látszik, és az összes megjelenítése gombra kattintva teljes képernyőben lehet látni a többit.
Sötét módban pedig a rajzszögek fehérek lettek és a bezárt lap visszavonós üzenet csík is fehér lett az eddigi kellemesebb lila helyett.
-
DS39
nagyúr
A 144-es verzióval megint sikerült visszafejleszteni az Androidos verziót.
Grat hozzá. -
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Nagyon béna kérdés de hogy lehet visszaállítani a weboldal hozzádása kis gombot? Ami egy + jel lenne a kereső alatt? Sikerült eltüntetnem

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Ciccuka
üzenetére
Akkor a válasz: igen!
Csak érdeklődőm, hogy mit szeretnél csinálni ezzel az infóval(?), mert vannak tippek-trükkök- buktatók! pl:
-Ha több ff exe-t akarnál egyébkén azonos verzióból, több is telepíthető egymás mellé. Csak az ftp-ről kell szedni a teljes telepítőt!
-Viszont akkor több profil is kell, mert a mindenkori legfrissebbreől (legnagyobb számú) visszatérve korábbira szólni fog (lehet a régebbit érintő a által nem kezelhető váltpzás a profil állományában), de megoldható. ...Meg ilyesmik! (ha releváns) -
Narxis
nagyúr
Csinálhatsz egy böngészési adatok törlését, hátha valami összeakadt a gyorsítótárban, Temp mappában vagy ilyesmi. Amúgy nekem Chrome-mal volt bajom az utóbbi időben és ezért "visszatértem" Firefox-ra és sokkal jobban működik, pedig le se volt törölve. Csak simán nem volt megnyitva régóta, néhány hónapja talán.
Pl. Chrome-ban egy csomó oldalnál hálózati hibát írt ki de másodjára meg betöltötte illetve nem jegyezte meg a begépelt oldalakat vagy csak rövi ideig bár az lehet a Bitwarden miatt van mert rányomtam, hogy ő kezelje a bejelentkezési adatokat, ne a Chrome és azóta hiába állítottam vissza, nem olyan mint előtte amikor megjegyzett mindent amit legalább kétszer megnyitottam vagy beírtam. Illetve ez a kijelentkeztetés is volt bár ez szerintem az oldal hibája mert Firefox-nál is kijelentkeztet, hiába van bepipálva, hogy maradjak bejelentkezve és egyelőre csak 1 oldal csinálja.
-
movax
őstag
Legújabb FF, legfrissebb win11, minden nap kiléptet egy céges oldalról, ahova eddig folyamatosan be voltam jelentkezve. A gépet hibernálom, de korábban soha nem léptetett ki. A kollégákat sem lépteti ki, Chrome-ot, FF-ot használnak vegyesen, csak engem. uBlock origin van, de kikapcsolva ezen az oldalon. Mi lehet a gond? Sütik? A FF valami szarozására tippelek.
-
Ciccuka
veterán
Most hogy vannak a változatok?
Firefox (ajánlott) - a hagyományos normál
Firefox Beta - a hivatalos kiadás előtti tesztelő
Firefox Developer Edition - fejlesztői
Firefox Nightly - esti naponta frissülő fejlesztői
Firefox kiterjesztett támogatású kiadás - régi gyenge gépekhez -
DS39
nagyúr
Androidos Firefox esetén van tervben, hogy megcsinálják az oldalankénti nagyítási lehetőséget?
Meglepő módon a mobilos Chrome-ban van ilyen. -
Cs1csó
titán
Helló, van egy érdekes problémám (asztali Firefox böngésző) hogy 2 oldalnál "eltűnt" a "favicon" (mint a Facebooknál a kék pöttyben a fehér f betű) az külön érdekesség hogy a "fő" oldalon tehát a domain fő weboldalán megvan az ikon de ha azon az oldalon belül mást könyvjelzőzzök akkor ott eltűnt
Ez a két oldal a Dropbox és a Port.hu.
A Dropbox "fő" oldala (https://www.dropbox.com/home) az okés, ott van a kis kék kockában a fehér "kinyitott doboz" jel de nekem könyvjelzőzve hanem az "apps" mappán belül a "pocketbook" (e-könyv olvasóra szoktam így küldeni könyvet)
(https://www.dropbox.com/home/Apps/Dropbox%20PocketBook)
Akkor ennél az oldalnál már nem jelenik meg a favicon, csak az a fekete-fehér földgömb.
(érdekesség, hogy amikor fenn megnyitott tab-ként ott van az oldal akkor ott bal oldalt megjelenik a dropbox favicon mellette a név "dropbox pocketbook"
Lehet ezzel kezdeni valamit?
(amit próbáltam: letiltott kiegészítők) -
ledgeri
nagyúr
válasz
TomBond
üzenetére

Hát így passz!
Ha más nem, akkor a change-log átnézése az érintett időszakból, vagy előtte lévő közelebbiről, hátha említ valami ezt érintő dolgot. Esetleg írni a mozilla fórumába, minden itt megválaszoltat említve ott is...
Esetleg FF újratelepítés (én ftp-ről más mappába ajánlanám), de mindenképpen előtte elkezdeni exportálgatni az exportálható dolgokat!Esetleg -talán mint ha lenne- olyan progival átnézni a mappa struktúrát ami pl külön színnel jelzi a zárt, rögzített, írás -így talán másolás- blokkolt fájlokat.
A Mozbackup az amikor másol mindent másol mindenkor, vagy csak a módosultakat? Ha utóbbi, akkor valahol nyomon kell követnie a dolgát, esetleg még arra gyanakodnék, hogy annak a mikéntje furi!
-
TomBond
aktív tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Bocsánat! A célmeghajtóról is tudok másolni, és oda is! Minden meghajtóról tudok másolni, minden meghajtóra. Sem a forrásmeghajtón, sem a célmeghajtón nincs bitlocker, vagy egyéb okosság. Azért is nem értem az egészet, mert amúgy minden működik rendesen a teljes gépben, és a FF is működik rendesen, csak ez a egy nyomorult mappa nem másolható!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Redmi 15C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A hangminőségről már beszélni is szégyenletes..... Ugyanazt a videót androidos smartube hááát kb olyan különbséggel játsza le mintha a PC egy sokol rádió a TV meg egy hangstúdió lenne........
Az utóbbinál nem rakja vissza induláskor a "profilok" menüt! Amúgy én(!) nem nagyon látok semmilyen különbséget a néven kívül a két böngésző között. Mindezt úgy, hogy a firefoxot 20éve használom, a waterfoxot ~1éve. Persze mennek felváltva ez is, az is, nálam.
)

vagy ez mindenkinek ilyen? hogy lehet ezt visszaállítani fehérre? 
KAMI911