- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Nem tűnik rossznak, de - még ha el is tekintünk attól, hogy (Murphy ismét dolgozik és) a pesti üzlet épp mától van zárva hó végéig - ennek a szára pont olyan mint a jelenlegié, így nem lennék előrébb vele.
Feree13!
Nem cserélem; csak kihagytad a lényeget: arra a kis időre idén.Nekem a beszélgetésből úgy jött le, hogy legjobb esetben szeptember elején lenne kész, az meg már a szezonvég-kezdete...akkor pedig lehet inkább kivárom a telet/tavaszt. Majd még alszok rá.
HSM!
2004-es. Viszont én nem nőttem olyan magasra mint te, gondolom te az ülés végén ülsz, én meg elől a keskeny részen, ott fele annyi a szivacs. -
dugynok
senior tag
Pont ez vetődött fel bennem is. Mi lehet egyébként az oka, hogy ennyire üres az a sáv, a másik meg torlódik? Én attól is féltem volna, h valaki kivág a sorból.
A kikerülés azért kétséges számomra, mert arra is gondolhatott, hogy az autós látja és továbbgurul gyorsan...Szerk:
Mosq, biztos, de hát senki nem született tapasztalt pilótának, ő se.
-
Micsurin
nagyúr
Köszi, a szabadonfutót én is olvastam meg, hogy hajlamos a hengerfejnél ereszteni az olajat, amit egy módosított tömítés meg is old.
A másik amit még néztem az a Suzuki XF650 freewind, arról is egész jókat írnak.
Totalbiken is A2-höz írják a Pegasot de hasznaltauto.hu-n mégis tízből kilencnél 36kw-os okmányokat írnak, akkor most mi is van? -
tomcat78
őstag
A fényszórót is bontóból szereztem.A motort törötten vettem,és abban igazad van,hogy nehéz megindulni egy ilyen felújjítás projectel,mivel nem csináltam még ilyesmit.Nem vagyok rutinos motoros,pláne nem alkatrész ügyben ebben az esetben.
Viszont a következő kérdésem is ide vág:maradva a témánál,tolómérő,eszterga...Mivel eddig bontókban sem találtam,így a legyártása mennyire megoldható,illetve miből?Nem vagyok lakatos,így annyi,hogy acél,vagy nem tudom,kicsit kevés infó volna.Konkrét minőségi jelölés kéne hozzá. -
imibogyo
veterán
Igen sima ügy a csere is, de mindenképp megoldottam volna csere nélkül, már csak kíváncsiságból is. Az átépítés amúgy is csak kb. 10 perc, egy próbát ezért mindenképp megért volna.
De erre nem fog sor kerülni, mert éjszaka nem bírtam magammal és kipróbáltam a pumpát, rendben működik (desztvízzel szoktam próbálni, ahogy a PC-s vízhűtő pumpákat is, soha nem szokott ettől bajuk lenni, pedig van pumpám ami már 8 éves)... Ettől függetlenül végül benzinnel próbáltam ki...
Ma kipróbálom a már említett "vákuummentesítést" is, hátha csak annyi a baja.
Ha azzal van a gond, én lehet inkább vennék egy utángyártott ac pumpát...
Igen bay-ről olcsó a pumpa, csak nem akartam 30 napot várni, itthon viszont elborult árakon van csak utángyártott is (bár ebben a pillanatban találtam 10k körül is, bár most már lényegtelen, nem az a baj).és átépíteném hogy kívülre kerüljön az AC.
De hát most is kívül van, nem?Ja, nem tudom ismered-e az oldalt, nekem párszor már jól jött:
Igen ismerem, bár a legtöbb ilyen kép, benne van a service manual-ban is. De a teljes szétbontáskor és a majdani összerakáskor nagyon hasznos lesz majd, mert sokszor a service manual szkennelése hagy kívánnivalót maga után. -
imibogyo
veterán
Nem tudom. Feltöltöttem friss olajjal, hűtővízzel, benzinnel, kapott vadonatúj akksit is de csak teker-teker-teker a blokk, néha elkapja egy pillanatra a fonalat 3-5 másodpercig mintha beindulna, de aztán leáll az egész. 7-8 év állás után (és ugye ma próbáltam meg először indítani, összesen talán 10x) ez nem annyira szörnyű eredmény, de azért titkon reméltem, hogy simán beindul majd.
A hiba forrása (első ránézésre) a benzin hiánya lesz és hát ugye legesélyesebben a benzinpumpa (sajnos szűrőt sem cseréltem még, viszont átfolyik rajta az üzemanyag, tehát vélhetőleg nem ez a baj).
Ha nyitva hagyom a benzincsapot mondjuk 20 másodpercig, akkor többet jár a blokk indítózás után mielőtt leállna, ha sűrűn próbálok indítózni, akkor kevesebb ideig jár, mivel ugye ekkor (gondolom) nincs ideje elég benyának a gravitációval eljutnia a pumpán keresztül a karbiba. De ez egyelőre csak ilyen fotel okoskodás és azt feltételezi, hogy a pumpa a rossz... Ha az a probléma, akkor megpróbálom gravitációsra átépíteni a rendszert mert még egy utángyártott pumpa is 30k. A CBR1000f fórumban is többen sikerrel abszolválták ezt a módosítást (ami elég egyszerű azért...).
Első körben ki fogom szedni majd a pumpát és megjáratom külső tápegységről vízzel egy pillanatra. Ha köpi a vizet, akkor máshol lesz a gond, ha meg nem, akkor talán ez lesz a bajok forrása... De ez már csak jövő héten fog kiderülni, ugyanis csak a keddjeim (vagy az éjszakáim) a szabadok.
Holnapra még megérkeznek az új gyertyák, légszűrő és olajszűrők, valamint vadonatúj gyertyapipák és kábelek, lehet ha mindent kicserélek beröffen a masina. Valamint még össze kell raknom az új kuplung és fékkarokat is (a régi egységek javíthatatlanok voltak).
És végül de nem utolsó sorban van két kisebb (olaj és benzin) csöpögésem is, ezeket is meg kell oldanom. Ezek nem befolyásolják közvetlenül az indítást, de amúgy is terveztem az összes tömítés cseréjét.
(#70355) Grillo: bocsi, de melyik másik topikról van szó?
-
imibogyo
veterán
Lehet, hogy nem vagyok egy patkolókovács, de azért a szögelést nem nagyon lehet elhagyni, vagy tévedek? És hát valami "húsának" csak kellene lennie a csizmának is, hogy oda tudd szegezni a patkót, csak erre céloztam viccesen...
-
imibogyo
veterán
Igen..... "Jól"sikerült.....
Bár gondolom az állatkodás (egykerekezések utáni "odavágás") tett be szegény villanyaknak. Nem a megváltozott geometriára és így a megváltozott terhelésre volt méretezve szegény váz. Legalábbis nekem ez jön le a képről. De ha tudsz háttérinfót szívesen olvasom, hogy mi történt.
-
canniball
nagyúr
Ahogy nézem az egész eleje ki lett cserélve, a műszeren kívül talán a felni és a féktárcsák gyáriak.
Nem tudom pontosan mit néznek a műszakin, de szerintem eléggé elüt a gyári állapottól.Amúgy egy szóval sem mondtam, hogy sz@rabb (az átépítés miatt legalábbis nem feltétlenül).
-
imibogyo
veterán
Köszi!
Hát nem szólhatok amúgy semmit a feleségemre, mert belement a nagy műhely-garázs kombóba, egy feltétellel, hogy nem a ház mellett lesz, nem kapcsolódik hozzá (ennyi kompromisszum nekem belefér). A telek adottságait figyelembe véve egy alapvetően "hosszú, de keskeny" műhely lesz a befutó, mert 19 méter széles a telek, viszont 110 méter hosszú (
)...
A mostani (tegnap esti), telekhez igazított, véglegesített műhelytervemről nincsenek képeim, de itt van pár régebbi tervem. Az új terv is ezeknek a vegyítéséből született és logikusan inkább a hosszúkás tervre hajaz, csak éppen 2 autónak van benne hely és a motor(ok)nak külön dedikált helyük lesz. 8 méter x 15 méter amúgy az új terv. Ha lesz időm (és persze érdekel itt bárkit is egyáltalán), akkor OFF-ba majd bedobom estére az új tervet...
-
demars
addikt
Nagyon szép ez a környék, öröm arra autózni. Már írtam cimborámnak, hogy szervezzünk erre egy karikát!
Az időjárás sajnos szeszélyes, hideg szél felhős égbolt, eső. Egy óra múlva meg tűz a nap. De így is jó móka, Szarvast imádom, de itt is minden sarkon van bolt, az utak nagyon jók!!! GyMS Megye elbújhat mellette! -
demars
addikt
Enyémet másnap postára adták. Néhány nappal később rendeltem.
Más: Nyaralni vagyunk Békésszentandráson, a másik fórumon pont találtam hátsó doboz konzolt, Szentesre elmentem érte. Saját gyártás, de jól megalkotott. Kaptam távtartókat és csavarokat is hozzá. Picit beszélgettem a sráccal (jó fej volt, mondott sok okosságot, hogy mire figyeljek), le volt döbbenve, hogy az enyémen nincs közép sztenderd. Azt mondta ezeknél gyári tartozék volt anno. Jó lenne nekem is, de horror áron láttam külföldi oldalakon múltkor. Jó lakatost nem ismerek aki ilyennel foglalkozik.
-
tboldi
nagyúr
Amíg nem érzed magad alkalmasnak, és amíg a varratok bent vannak (illetve, ha kikerültek, akkor amíg nem gyógyultak be a lyukak), én nem erőltetném. De biztosat csak egy sebész tud mondani.
Én a legutóbbi műtétem (december 14., eltörött a combcsontomat tartó fém) után kb. 3 héttel már vezettem autót.
-
imibogyo
veterán
Van már vagy 400 fotóm a szerelésekről, de az igazi (blognak való anyag) akkor fog szerintem megszületni, ha elkezdem a tényleges és alapos javítást/építést egy teljes szétszerelés alkalmával. A mostani fotók elég összedobottak és csak egyfajta emlékeztetőknek szolgálnak.
A blog jó ötlet, csak nagyon lassan készülne, mert a két pici miatt nagyon hektikus mikor jutok oda a motorhoz, van hogy 3-4 hétig sem jön össze, és emellett a meló miatt sincs túl sok időm.
-
V.Stryker
nagyúr
-
-Mosquito-
őstag
Bizony bizony.
BIKE-R találkozott és beszélt is vele, full normális szerény, közvetlen ember. Van még pár ilyen elvetemült világjáró akiknek a hobbija a munkája.
Akinek van kedve az jöjjön el a startra. RIDE to Magadan 2016
-
yodamastah
őstag
Ha messze van a pálya, jobb előtte este odamenni. Jópárszor voltam úgy pannoniaringen, hogy reggel6kor indulás motorral le, aztán helyszínen szerelés pálya kompatibilisre. Az első etapra úgy felmenni hogy már motoroztál aznap 2 órát, meg szereltél felet, kicsit fárasztó
Este 9re hazaérve hulla az ember
Utánfutóval jobb persze, de azzal is inkább megéri lemenni előtte nap, és kialudva, kipihenve kezdeni a pályanapot.
-
-Mosquito-
őstag
Vannak kisebb gokart pályák ahová fel lehet menni motorral is, bár ott max 2-ben tudsz közlekedni. Igaz ezek nem olyan jó állapotúak mint mondjuk a nagyobb pályák. Baja környéken is van egy. Keresőt használd,illetve a többiekek is van némi infójuk hova,merre érdemes menni. [link], [link]
Mike:
Persze, hogy péntek.
Csak bőrben lehet ilyenkor felmenni?
runner :
Nem értelek..
Plusz rá kell dobni min, 500-1M, hogy kb olyan legyen ami neked is megfelel és ha nix, doboz akkor azért is kell keményen csengetni. Tedd csak fel, majd hívogatlak szám nélkül, hogy süldő malac vagy trabi csere/beszámolsz-e?
-
imibogyo
veterán
Igen láttam a bevezetőben is, hogy szinte mindenkinek új, vagy újszerű motorja van, csak gondoltam hátha pont az adott típussal van valakinek tapasztalata, meg aztán reméltem, hogy itt előbb jutok segítséghez, mint mondjuk az alaplapos topikban.
Blokk átfordul természetesen, magyar papíros a gép (ki van vonva a forgalomból, de visszaállítható). Kompresszióról nem tudok nyilatkozni. Jelenleg most már darabokban a gép. A karburátor tuti, hogy szorul a 4-ből 3-at már szét tudtam szedni, azok mind a szervízkönyv szerint működnek, de a negyediket nem lehet szétszedni, szét vannak nyírva a csavarfejek, azokra még ki kell találnom valamit.
Csak mert egy szint alatt jobban jársz ha eladod alkatrésznek, vagy veszel hozzá donort.
Hát ezt egyfajta "hobbi-motor"-nak is szereztem, tehát elszerelgetem én, nem kell, hogy holnap már működjön. És még el sem tudom adni, mert nincs a nevemen. Rokontól van és úgy beszéltük meg, hogy addig nem fizetek átíratást, amíg nem tudom, hogy életre kelthető-e a motor, vagy sem. Nem szorít semmilyen határidő.(#68529) D1Rect: Köszi! Hát igen, de most már komolyabb esélyekkel indulok az ilyen projektek esetében, mert végre alakul a műhelyem, a budapesti 1 m2-es helyett.
-
SirKero
őstag
transalp.hu Én itt vagyok tag.
-
togvau
senior tag
-
HSM
félisten
Nincs rajta gyárilag termosztát, mármint az olajhűtőn. Lespórolták.
(Csak arra teszek hideg hónapokban takarót.)
Ami 15 fok felett nem is hiányzik, de alatta egészen durván lehűti az olajat, onnan vettem észre, hogy haverom kidobtam Pesttől 10km-re és úgy lehűlt a városon kívüli szakaszon, hogy olyan nehézkes lett a váltó működése, mint amikor indulásnál még hideg az olaj, na akkor kezdtem vakarózni, hogy ez mi, aztán megmértem az olajhőfokot és ilyen szűk 60 fokot mértem, na mondom, ez azért annyira nem oké üzemi hőfoknak. A víz termosztátja kb. végig csukva volt, 70 fok körüli vízhőfokkal, az is nagyon kevés.
Végül kapott ilyet:
Attól függően hogy rakom be a rács mögé, legalább a felét, és max a 2/3-adát takarja ki.
Így teljesen jó lett 5-10 fokokban is a gép, mindig príma a váltó, és jó hőfokú az olaj (80 fok magassága).Nem láttam volna neki alapos méregetések nélkül.
Amúgy gondolkoztam termosztát közbeiktatásán is, az sokkal elegánsabb lenne, de csak olyat találtam, ami fél kilós majdnem, szval azt bajos lenne rögzíteni, elhelyezni, meg a csöves vacakolás is, így egyszerűbb végülis. És 50K-val (+a csövek ára) olcsóbb.
-
V.Stryker
nagyúr
Bowdenes hát, de akkora sz.pás cserélni, le kell bontani az egész hóbelevancot....inkább hívom az assistance-ot.
AndrewTdi: Jól van, a hátamra csatolok egy kis rometet.
Apropó, tegnap mögötted álltam kocsival... a népliget előtt kanyarodtál el jobbra, asszem az Elnök utcába. Kivételesen kulturált sebességgel.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Apple MacBook
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest