Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Jaja, így van, én ehhez tényleg nagyon láma vagyok, örülök, ha ezt is sikerült kiviteleznem
.
mr_ricsi: Akkor úgy lesz, hogy csak akkor kapcsolom át 5V-ra, amikor alszok a gép meg tölt. Amugy meg 12V-on mehet game közben. Remélem majd nem felejtem el, de hát ember vagyok -
Undoroid
őstag
Hali Fero2!
Nálam is ez van,de egy kicsit mégis más...A rajzodon szereplő kapcsoló helyére építettem egy kicsi panelt.Ahhoz tartozik egy picike 'szonda'!Ezt csavarral és hővezető pasztával rögzítettem a videókártyám(procirahűtőre is mehet,ha az alaplap nem tudja ezt a funkciót!) hűtésére.A kis panelra két venti van csatlakoztatva...Ha a videókártyám elkezd melegedni az áramkör ezt érzékeli és "rákapcsol" a ventikkel!
Teljesen autómatikusan működik,a bekapcsolási küszöb beállítható!
Ez a kapcsolás akár egy tápegység "lehalkítására" is használható! Ennek az átkapcsolását nem fogod elfelejreni
Undoroid
-
Rive
veterán
Aztán csak a kíváncsiság kedvéért így nem összerakva beültem vele a kocsiba és összedugdosva kipróbáltam. Szomorúan tapasztaltam, h nem húzza be teljesen a lemezt. 15-szöri próbálkozásból 1x ment be a helyére, akkor is csak külső segítséggel (toltam a lemezen), de ekkor sem pörgette fel.
Én ezzel kezdeném. A lemeztálcának van egy végálláskapcsolója, amivel a vezérlés érzékeli, hogy lemez a helyén, jöhet a forgatómotor és a fejen keresztül a lemez érzékelése. Ha a lemeztálca nem megy be rendesen, akkor a forgatómotorra már eleve nem kerül sor.Nézd meg alaposan, hogy miért nem megy be a tálca. Tipikus hiba pl., hogy a tálcát mozgató szervo hajtásláncában van valami gumi ékszíj, ami meglazult, elgyöngült.
-
04ahgy
nagyúr
Ha nem pörgeti a motort, akkor könnyen lehet, habár IC elég ritkán halálozik el. Meg kéne nézni, hogy hozzávezetés, ilyesmi, minden OK-e.
Másrészről, ha az IC filléres, akkor a csere is szóbajöhet, mint hibakeresés, de nem magától ment tönkre a gyárilag benne levő sem. Tudni kellene a kiváltó okot. Lehet hűtési elégtelenség. (Égésnyomok nincsenek a környezetében?) Lehet túlterhelés, stb.
HGyu
-
didyman
őstag
Az első szmbejövő adapter jó lesz, de milyen neonról van szó? Sima cső, vagy előtéttel egybeépített? Feszültséggel nem kell törődni, kb. 12V legyen. Terheletlen 22V-ot nem fog leadni egy stabilizálatlan 12V/1A-es táp, inkább 15V körüli szokott lenni és a neoncső is terhelés, tehát ezzel foglalkozni megintcsak nem érdemes. Érzékeny elektronika mellé ne kösd egy PI-tag/LC szűrés nélkül, inkább legyen önálló tápja, a TFT-t megbontani emiatt nem feltétlenül jó ötlet.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nem esznek azok sokat. Konkrét értéket nem tudok, de a piaci Adapterek 1A-t adnak le -papír szerint- minden feszen. DE! Ha ilyet alkalmazol, akkor érdemes 2dolgot megejteni! Az egyik, hogy 1.5V-on indítassz, és addig lépkedsz felfele, míg neked megfelelő lessz a fényerősség, vagy beiktatsz egy 12V-os feszstab IC-t. Mindezt azért, mert ha nincs meg az 1A terhelés, ezek a precíz eszközök 12V-os állásban leadják ám 22V-ot is... Persze tápja válogatja.
Ha nagyon barkács kedvű ember vagy, akkor "lophatsz" tápot a monitorból is. A legtöbb LCD/TFT stabilizált 12V-ot kap a beépített tápegységből...
-
RoyalFlush
őstag
És azt hogyan lehetne megoldani?
Találtam egy egyszerű bakapcsolási késleltető áramkört, mely ~ 15 mp elteltével zárná a kört. A baj csak az, hogy nem egy pillanatra, hanem folyamatosan.
Szereztem egy play gombos fehér CD olvasót. Feketére lesz fújva, az LG 52X MAX helyére " You wanna dance ? " felírat kerülne
A fejhallgató kimenetre csatlakozó jack dugó kábelét bevezetem a házba, ahová egy hangfal belső elektronikáját építeném. A ház elejében van egy fém keret (házhűtő ventinek volt szánva gyárilag), melyhez pont passzol a 8 centis hangszóró.
-
didyman
őstag
Lehet kapni voice recorder IC-ket, direkt ilyesmire. Rögzíteni lehet benne ROM területre hanganyagot, aztán gombnyomásra lejátszani. Relatíve olcsó, meg egyszerű. A CD-ROM másopercekig nem fog reagálni a gombokra, mert induláskor mással van elfoglalva, sok addig nem is áll szóba az emberrel, amíg a TOC-t be nem olvasta, ott hiába nyomogatja az ember.
Ilyen IC plö a HK828, külföldről szerintem be lehet rendelni, tökegyszerű kapcsolása van. -
dany27
őstag
semmi baja egyiknek sem!!
Át dugtam mind2 invertert egy másik Molex ágra és tökéletes mind inverter faxa nem indul se úrja a gép és a kijelzőről sem tűnik el a kiírás !!
Amúgy meg nem itt adtam volna el
Ez már csak azért is felettéb érdekes mert bennt ugyan od avan bekötve mind1ik szóval akkor nem tudom hogy mi van -
RoyalFlush
őstag
A kész "kijelző":
Feketére lefújva felírattal elején kissé másképp fog kinézni
Azt nem tudom, hogyan oldjam meg, hogy miután bekapcsolom a PC-t, automatikusan elinduljon a meghajtóban lévő audio cd első track-je. Ha egy pillanatra zárnódna a play gomb-nál lévő kör az indulást követően, megoldható lenne szerintem. Ha viszont folyamatosan zárva lenne, feltételezem nem ..
-
dany27
őstag
de én csak ilyen gány invertereket tudok kifogni vagy ez a táp nem komálja őket??
Mert a másiknak is van baja :S annak meg az h ha felkapcsolom akkor az LCD kijelzőről ami a házba van építve elűnik a hőmérséklet csak a kék háttér marad :S és csak az segít ha gép kikapcs majd indít -
dany27
őstag
de a két inverter tök egyforma mint két tojás (mivel a kék CCFL csövek is revoltec gyátmányúak) és azok akko nincsenek is felkapcsolva mikor az UVt alarom szóval olyan nagy teljesítményt nem akar felvenni szimplán ugyan annyit mint a másik pár cső inverterje :S
Holnap megpróbálom átkötöm a másikra a pár UV csövet h azzal is ezt csinálja e :S
Pedig olyan szép a narancssárga harisnya megvilágítva -
RoyalFlush
őstag
Körvonalazódott bennem a teljes kép. A ház feketére lesz fújva, oldalán Duke Nukem, elején "Let's Rock" felírat, piros Power és Reset gomb. A keylockot már a helyére ragasztottam Pattex Super FIX ragasztóval
A "kijelzőt" most készítem (pirosan világít majd a "3d" felírat).
-
RoyalFlush
őstag
Érdeklődtem egy srácnál mennyiért vállalna airbrush festést, kissé borsos az ár, viszont Duke Nukem jól mutatna stukerrel a ház oldalán ..
Eredetileg más volt az elgondolás, persze abból is megtartottam néhány ötletet. A power gombot már kiberheltem, a helyére kerül egy keylock (ma megyek érte), a kulcs elfordításával majd a Sleep (ami lesz a power) megnyomásával indul az Atomix PC
-
Tomszlaj
tag
Köszi a választ!
-
Kobe
veterán
gondoltam rá énis, de félek az éleknél nem leeht eldolgozni - a hangfal nem tégla alaku hanem trapéz alapu szal több részletben kellene, ott emg félek hogy gány lesz a vágás
ledcserélvel meg már jártam rosszul, az ellenállások nem egyeztek ezért az uj nem világított, ezért érdekelne technikai info, h merre meddig -
törölt tag
-
Seren1ty
tag
megy az angol
de úgynézem ez supermicro alaplap és ház, azokon a lapokon meg eleve több led kivezetés van, 'ha jól tudom'. Én ezt találtam még érdekesnek: [link] aktivitás jelző is van mindegyik vinyóhoz külön és semmi alaplapi külön led bemenet. Szerintem írok mailt nekik, hátha tudnak segiteni
-
Gorneck
legenda
Rosszul fogalmaztam volna?! Lehet...
2 sata csatiról menne az upgrade 3-ra, mivel 3 sata HDD-m van...ami most van megoldásom az annyira nem szimpi...lásd [link] miről is van szó...
Ami van jelen pillanatban is molex->2 sata átalakítóm a két sata ''fej'' közé még egy beférne...
Szal az esztétika miatt szeretném csinálni és nem tovább növelni a kábel dzsungelt...
Apropó...zsugorcsövet hol lehet kapni? OBI?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Igen. Ahhoz, hogy 3 lámpa a hangmagasság szerint különválasztva villogjon, ráadásul 220-as, ahhoz a középső talán a legegyszerűbb. Ha nem kitétel a 220-as lámpa, akkor egyszerűbb lehet valamivel a kapcsolás, de nem túl sokkal. a szűrők kellenek, a kimeneti fokozathoz is kell vagy egy tirisztor, vagy egy teljesítménytranzisztor.
A legegyszerűbb, ha veszel egyet készen
Pl. a Conrad árul is:[link] Ez egy építőkészlet, leírással mindennel, ami hozzá kell. Az előző kapcsolások alkatrészlistája sem sokkal olcsóbb. -
Grigorisz
aktív tag
-
hétalvó
addikt
SZétvágtam a házam tetejét flexxel.
+ Kivágtam 1 12-es lyukat alul. Felragasztottam a rácsot palmatexxel.
Annyi a bibi, hogy a zsugorcsöves éltakarás nem jött be. Kellene helyette valami ötlet. Finom alumínium profil vagy valami műanyag vékony lemez. Olyasminek kellene lennie mint a képkeretnek. -
hétalvó
addikt
Kicsit egyszerűsítek a dolgon. Kivágok nagynyomású miniflex-el egy kb 10*30-as téglalapot és alá vágok autós alu rácsot amit lefújok feketére a vágás helyét eltakarom zsugorcsővel és végül melegragasztóval beragasztom alulról.
Szerintem jól fog kinézni.
Esetleg még az oldalát is moddolom a házamnak, ha kész rakok fel képeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Formula-1 humoros
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Óra topik
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged