- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #10339 üzenetére
Szia TESCO-Zsömle
KOMOLY elektronikai ismeretek, rengeteg türelem és drága szerszámok együttes megléte kívántatik meg! Elég bonyolult a dolog...felejtős! Inkább használtan vásárolj egy 15' TfT-t és azt gányold át!
...szerintem...
-
Undoroid
őstag
Szia Danex!
" minden kábele össze lett dugva mindennel amit adtak hozzá " Ez nem hangzik valami jól...
Mire lett csatlakoztatva a ventihez adott Molex? Ha jól gondolom, akkor a ventiknek semmi bajuk sincs...ellenben a két kis csatlakozó illetve a tápegység (amire rá lett kötve) károsodott!
A kábelek azért, mert az 5V-os és a 12V-os ágakat közösre húzta és ennek hatására -ha pár pillanatig is- de nagy áramok keletkezhettek! Ezt a közösítést pedig sem a tápegység se a többi alkatrész (Alaplap, vinyók, stb..) NAGYON nem preferálják! Egy minőségibb tápegység talán megvédi a többi alkatrészt, de egy nevenincs biztos, hogy nem...
Ezért is óva intek mindig mindenkit a 7V-os átalakítótól...
Ha szerencséd van, akkor csak valamelyik bekötőkábel füstölt el a Molexen...
Szerk: Most látom, hogy PWM-es csatlakozású a nagyobbik venticsatlakozó...Így sajnos nagy a lehetőség arra, hogy bekrepált az összes ventid...
Utólagosan linkesítettem a beillesztett hatalmas méretű fényképedet, mert nem volt átlátható...
-
Undoroid
őstag
válasz
Pubszon #7021 üzenetére
Szia!
Értem,tehát a miki hátul működik!
1.Próbáld meg ellenőrizni a hangeszközök beállításait!(nincsen-e letiltva/lehalkítva)
2.Vedd elő az alaplap kis könyvét és ellenőrizd le az összes jumpert,hogy jó helyen van-e?
3.Kikötöd az előlapi csatlakozó panelját az alaplapról,majd végigméred egy multiméterrel a vezetékeket!Különös figyelmet fordíts a Mic VTT vezetékre!Ennek a szakadása okozhatja ezt a hibát! (kondi-mikrofon vagy elektret-mikrofon!)Az adatlapodon szereplő géppel van ez a gond?Elolvasnám a kézikönyvét!
Sok sikert az ellenőrzésekhez!
Üdv: Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
Pubszon #7018 üzenetére
Szia!
Sikerült valamit összehozni?
Próbáltad már a hátsó(alaplapi) csatlakozásban a mikit?Nézd meg ott is!
Ellenőrizd az előlapi csatlakozók helyes bekötését is!
"A mikrofon JACK dugóján 3 pólusnak kell lenni mint a fejhallgatóén?" Igen! A kétpólusú nem jó,mert a Test és a Jobb-csatorna bemenete rövidzárt kap!
-
-
Undoroid
őstag
-
Undoroid
őstag
Szia!
A kedvenc alkatrészüzletemben...Békéscsabán!Ez egy előre összeszerelt (nyilván promóciós cucc volt),kis panellal,megpakolva SMD-s alkatrészekkel,hűtőbordára szerelve!Ez a példány kb. 5,5V-bejövő fesznél érte el a legnagyobb fényerejét és ekkor 280mA-t evett!Innen 12V-ig növelhettük a bemeneti feszt,de az SMD-s áramkör nem engedett nagyobb áramot
! Pontosan nem tudom az árát,de ha érdekel ,akkor a jövő héten megkérdezem!
...közel 3K-ban volt a cucc,de nem biztos...
-
Undoroid
őstag
válasz
Pubszon #6921 üzenetére
Szia!
Tehát a 12V-os AC feszültséget valamilyen egyszerű,kisáramú egyenirányítóval(1A-es bőven elég!).A kapott (féligmeddig
)egyenfeszt egy 470-1000mikrofarad-os és 25V-os kondival simítani kell!Így már használható egyenfeszhez jutottunk.A LED-ek sorbakötve lesznek bekötve és ha egyenként 2.5V 'esik' rajtuk és 20mA-es áram folyik rajtuk,akkor megközelítőleg 330ohm-os és 0.12W-os ellenállásra lesz szükséged!Azért,hogy megfelelő legyen az előtétellenállás értéke,vegyél 1-1db. 500,470,330,270ohmos/0.5W ellenállásokat is a megfelelő fényerő eléréséhez!Vigyázz,mert a túl kis értékű ellenállással kifeküdnek a LED-ek!
Remélem,hogy érthető volt?
-
Undoroid
őstag
Szia!
Nem egészen!A 12V AC-t egyenirányítod és puffereled,akkor több,mint 15V-ot kapsz!!!Azt pedig nem szereti még a 4db.,sorba kötött LED-sem!Ezekkel így is-úgy is sorba kellene kötni egy áramkorlátozó ellenállást!
Nem számoltam,de minimum egy kb.500ohm/0.5W(inkább 1W,mert jobb a békesség)-os kellene oda...
-
Undoroid
őstag
Szia!
Sajnos nem daláltam doksit erről a cuccról!Ha 4csatornából egy ment tönkre,akkor a maradék három még jó!Nem 4db.egymástól teljesen független részegységből áll össze?
A megmaradt 3csatorna mindegyikén nincs véletlenül olyan tranyó?
Arról le lehetne 'lesni' a tipust!A sípolást pedig nyilván az alaplap BIOS-a csinálja,mert lecsökkent a venti fordulatszáma!
Néhány közeli fotó a panelről sokat segítene!
-
Undoroid
őstag
válasz
Baluka01 #6888 üzenetére
Szia!
Nem gáz!
...félre a komolysággal!Mi a konkrét kérdésed?Kérek egy PONTOS tipusjelzést a tápodról és az alaplapodról!Ha nem tévedek,azt szeretnéd megtudni,hogy passzolnak-e egymással?! Igazam van?
...az a 4pólusú az egyetlen olyan csatlakozó a tápodon?
-
Undoroid
őstag
Szia!
Azt a tipust nem ismerem,de amivel eddig találkoztam,abban 12V/7,2Ah,fekete,műanyagtokos akku volt!Méretei kb. 180x80x60mm(holnapra a méreteit megmérem pontosan is!) Egyszerű "rádugós" saruval csatlakozik!
szerk:Ezt a fajta akkut használják egyes riasztók kültéri egységei is!
-
Undoroid
őstag
Szia!
Mostmár látom a képet!
A fénycső oldalán megy a túlsó oldalra a vezeték?Óvatosan jelöld meg filccel azt a pontot,ahol már nem világít!Ezután kikapcs és nagyítóval sasold meg a megjelölt ponton az átmenő vezetéket,hogy nem-e szakadt/sérült?! Nincs sérülés/repedés a csövön?Eredeti az invertere?Van lehetőséged másik inverterrel kipróbálni a csövet?
...és másik csővel az invertert?Ezzel tutira ki lehetne zárni a hibát!
nagyobb kép jöhetne priviben a csőről!Különösen a világító és a nem világító részről! Köszi!
-
Undoroid
őstag
válasz
Klemens #6781 üzenetére
Szia!
Szomorúan veszem tudomásul...
Mennyi forrcsúcs(csatlakozás) megy bele a dobozba?Mihez csatlakozik a panelon?
codec!Ellenőrizd(multiméterrel ha teheted),hogy az alaplapi csatlakozóból jön-e megfelelő fesz?!A polaritást nem cserélted fel?Nem szakadt el a vezetéke alaplapcsere közben a LED-nek?Próbáld meg direkt a LED-et külön ( max.2V-al!!! )fesszel megkínálni,de az alaplapról húzd le előbb!!!Ha nem világít,próbáld meg felcserélni a polaritást...ha így sem jó,cseréld ki!Ha már az alaplapból nem jön fesz,akkor mást kell csinálni!
-
Undoroid
őstag
válasz
Klemens #6766 üzenetére
Szia!
Igen,erről beszéltünk!
Ha nem tévedek,ebben csak soros potméterek vannak,plusz a háttérvilágítás?
(fotó a panelról segítene!)
Az a 120-as venti az,amelyik 430(480?)mA-áramfelvétellel rendelkezik?Nem lehet,hogy kiszáradt/kopott a csapágyazása és emiatt jobban érvényesül a zaj?Kb. mennyit ment az a venti?
-
Undoroid
őstag
válasz
Veriakilis #6761 üzenetére
Szia!
...csak egy ötlet volt!Nincs mit!
Ha elmegy a kép,világíts rá egy zseblámpával és talán így látszani fog,ha "csak" a háttérvilágítás rossz!
Ha most jó,akkor ne bántsd!...majd,ha legközelebb rendetlenkedni kezd!
Tápfeszek: Nemtudom...
12V/4A -biztos,hogy kell neki5V lehet,de 3.3V szerintem nem kell...
A fénycső tápfesze kb. 60-110V ( néhányszáz Khz-el) között van,de ezt egy nálam gyakorlottabb Fórumtársunk biztosan megmondja pontosabban!
-
Undoroid
őstag
válasz
Veriakilis #6758 üzenetére
Szia!
Csak a háttérvilágítás halványul el?Közelről nézve nem látszik a monitoron semmi,ha " elmegy a kép " ?
Óvatosan (!!!) nézd meg a háttérvilágítás inverterét,hátha csak az melegszik túl!Vagy csak kontakthibás! Ha nemcsak a világítás tűnik el,akkor ellenőrizd a tápfeszeket!Majd lépésről lépésre haladj!Ha nem vagy elég tudás birtokában,akkor inkább bízd ezt egy hozzáértő szerelőre!
-
Undoroid
őstag
Szia!
Igen,igazad van!!! A gyári poti az annyi,de a hozzá adott venti 130mA/1.19W-os!
Kissé elméretezték a cuccot,mert kicsit melegszik is a poti...Most egy Zalmi hűtőventit szabályzok vele,de ott már nem vészesen melegszik kb. 35-fokos!
Erről lenne szó!(U8-120-1600-as)
szerk: Klemens!Ott van minden venti adatlapján!
Az sohasem baj,ha túlméretezed a potit,kicsit drágább lesz,de üzembiztosabb!Ha esetleg ventit cserélsz és az nagyobb áramfelvételű,akkor még miníg "nyerő" vagy!
-
Undoroid
őstag
válasz
Klemens #6693 üzenetére
Szia!
Köss a kiszemelt ventivel sorba egy 100ohm/0.5W -os potmétert! Ezt a megoldást kaptam egy gyári procihűtőhöz!
Ügyelj arra,hogyha nagyon leveszed a fordulatszámot,akkor a következő újraindulásnál nem biztos,hogy el tud indulni!
Tápegység ventillátort semmiképp se lassíts le!
-
Undoroid
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6668 üzenetére
Hinni pedig a templomban kell. Ez itt a REAL-LIFE!
-
Undoroid
őstag
válasz
TazLeacher #6662 üzenetére
Szia!
Remek gépház,tetszik!
Mennyibe kerül egy ilyen remekmű?
" 23-as ventit meg nem lehet kapni minden sarkon... " Ebben tévedsz!
-
Undoroid
őstag
Szia!
Köszi a kimerítő választ!
" Ezek mondjuk alapszabályok, aki nem tartja be őket..................hát így járt, csak saját magát hibáztathatja, illetve ővé a felellősség 100%-os mértékig. " Ez azért nem egészen így van...
" a valaki azt írja az interneten hogy simán ki lehet ugrani a harmadik emeletről, mert az nem is olyan vészes.......hány ember ugrana ki???????? " Rossz hasonlat!Nyilván megértetted,hogy mire gondoltam!?
Gyakran látok,más elektronikával foglalkozó fórumokon 'Lelkes Építőket'...Szerelgetnek,forrasztgatnak,de olyan alap dolgokkal nincsenek tisztában,minthogy egy elkíszített(utánépített) áramkört legalább egy biztosítékkal kellene védeni/szerelni...nem is beszélve a bedobozolásról,érintésvédelemről...(mivel a rajzon nem volt,itt sem kell?"attól még működik,nem?)
)Az elektromos áram élettani hatásaival nemigazán vannak tisztában,mert a leírásokban az sajnos nincsen feltüntetve!(Tisztelet a kivételnek!
)
-
Undoroid
őstag
válasz
Banzin tanbá #6629 üzenetére
Üdv!
" A gép egy réggebbi konfig, ami egy régi házat kapot meg. " Netán a tápját is "megörökölte"?
Találkoztam már Én is ezzel a jelenséggel egy P1 166Mhz MMX-es gépnél,de ott nem indult újra!Megoldást sajnos nem találtam rá...
A Te gépednél nincsen véletlenül odacsípve egy vezeték valahová?(Szerelésnél előfordulhat)
Más ötletem nincs...
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Szia!
Akkor a feladat és az alapanyagok adottak...
Lehet vele nyugodtan kínlódni,de szerintem nem sok értelme van...
"LaptopLCD vs. PC azé' nem annyira esélytelen ügy. Én is belekezdtem, aztán porosodás lett belőle," Netán valamit nem egészen oda sikerült bekötni,mint ahová kellett volna?Jelenleg egy használt 19'-es TFT már 30k alatt megkapható.Működik,rendes burkolata van,érintésvédelmi szempontból sincs gond vele és nem teszi tönkre(rosszul kivitelezett szigetelések,esetleg zárlatok) a VGA/PC-t!
Láttam egy-két "érdekes" megoldást a "külön megtáplálni" kifejezésre is!Ment is a dolog egy darabig,de a 'Feltaláló' nem értette,hogy miért füstölt le 1hét után a több 10k-s cucc a rákötött maszek-tápegységtől...
Biztosíték volt benne(16A),de a cucc max.2,5A-nél nem vett föl többet!Mégsem ez okozta a bajt!Sima egyenirányító volt benne!Se szűrve,se stabilizálva nem volt a kijövő tápfesz!
Aki érez magában elég ambíciót,elég kreatív hozzá és tudja,hogy mire számíthat építés közben(és utánna) felléphető veszélyekre!Tisztában van vele,hogy az ilyen "mutatvány" publikálásával más,hozzánemértő,de annál lelkesebb utánépítőt vonzhat a másolat elkészítésére?Kit fog terhelni a felelősség,ha áramütés,tűz,stb keletkezik...
Ennek fényében ajánlottam a késztermék megvételét!Természetesen meg lehet csinálni,ha mindennel tisztában vagyunk!
szerk: #6625 ha nem értessz hozzá,inkább add el,mert sokan keresnek betört kijelzős notihoz használt TfT-panelt!Így még pénzt is hoz a házhoz!
-
Undoroid
őstag
Igazad van!
Köszi a kijavítást!
Nem emlékeztem pontosan,azért írtam oda,hogy "kb."!Ezen nem fogunk összeveszni.
szerk: M@nH.! Akkor marad a gyári monitor!
Mi baja lehet?
Lehet,hogy csak egy belső biztosíték adta be az unalmast...Ez lenne a számodra is kellemesebb,de ha nem csak az a baja és ne véletlenül szállt el a bizti...
-
Undoroid
őstag
Szia!
Ez felejtős,hacsak nem egy megszállott elektroműszerész vagy,aki az építés szépségeiért kezdene bele.Nemutolsó sorban rendelkezel az adott termék teljes dokumentációjával,illetve a monitor vezérléséhez szükséges,alaplapra(is) integrált áramköreit is újra tudod építeni! ...nehéz ügy ---> felejtős
A használtpiacon(újonnan is) már kevdező áron hozzá lehet jutni egy remek és jól működő darabhoz...
-
Undoroid
őstag
Az aktiválási hőfokot is beállítottad?(ez az a hőfok,amire teljes sebességre kapcsolja az adott FAN-t!A minimális sebességet( %-ban adják meg!) megadtad?
Mit hűtenek a ventik konkrétan!Ne feledd,ha csökkented a fordulatszámot csökken a hűtőteljesítmény is!Előfordulhat,hogy meghibásodik/tönkremegy a hűtött alkatrész!Ezt célszerű szem előtt tartani!
szerk
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
kételkedem #6609 üzenetére
Remek!
Ha elfér,tegyél nagyobb méretűt,mert csendesebb és jobb hatásfokú lesz!
szerk: #6610: Az USB-n belül igen(5V és kb.300mA-ig terhelhető),de nézd csak meg a a lengőaljzat külső fémkeretét!Az fémesen össze van kötve a gépházzal,tápegység buroklatával...ezzel vissza is tértünk az alapkérdéshez is!
A tápegységben lévő (fémtestre kötött)kondenzátorok pedig az egyenáramot nem engedik át!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Nézd meg!
Hirtelen ezt találtam: " ASUS Q-Fan technológia
Állandó, magas rezgésű zaj amit a ventillátor okozott már a múlté, hála az ASUS Q-Fan™-nek. Az ASUS A7N8X-E Deluxe Q-Fan™-nel automatikusan beállítja a processzorhűtő sebességét a rendszerterhelésnek és hőmérsékletnek megfelelően."Üdv: Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
Dani_kp #6588 üzenetére
Szia!
Ha nekitámaszkodsz a falnak és megfogod az USB-kábelt az is gond!Elektromos szempontból a fal is földelésnek számít
szerk:
#6595: Esetleg láthatnánk róla egy fotót?Kíváncsi lennék a vinyód rögzítésére!Ne feletkezz meg arról,hogy a vinyók megfelelő működésének záloga a MAX. 50fok-os hőmérséklet!E fölött is működik,de meddig?
A gyári gépházakban a fém szerelőkeret (rossz hatásfokkal ugyan,de)segít a keletkezett hőt is "elvezetni"!A fa-alapanyagú gépház jó,mert csendes...hővezető képessége viszont pocsék!
#6599: Jaj,csak nem egy hangosan működő tápot szeretnél így lecsendesíteni?
VÉGLEGESEN!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
Kolondrum #6583 üzenetére
Szia!
Nincs mit!
Figyelj a bekötés irányára,mert megtréfálhat a fordított dióda
!!!
"itt van a leírásában is mekkora ez a fesz" Mégis mennyi az a fesz?
Vegyél tartalék-biztosítékot is!100mA-nél nagyobb értékűt ne tegyél bele!Az bőven elég hozzá...még sok is!A végleges cuccról tehetnél fel képet!
-
Undoroid
őstag
válasz
Kolondrum #6576 üzenetére
Szia!
Mégiscsak van valami közöd a dologhoz,mivel tudod,hogy kellene bele...Javaslatom: 1N 4001 vagy 1N 4007!Bőven elég lesz az adott feladatra.Ügyelj a helyes bekötésre is!!! Ne feledd,hogy ezzel ugyan használható az áramköröd,de kis kiegészítésre szorul!Nyilván egy MOLEX csatlakozóról ágazol le.Onnan erősen ajánlott beépíteni egy lengőbiztosítékot is!Értéke a relétől függően max.100mA legyen!Ezzel a kis kiegészítéssel egy csomó bosszúságtól óvhatod meg magad és a géped!
Jó tápod van!
Nem egy zajos "jószág"?
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
Kolondrum #6566 üzenetére
Szia!
Ügyes megoldás!Milyen tápod van(védelem miatt!)?Ismered a relék működése közben fellépő önindukciós folyamatokat?Konkrétan a kikapcsolás(relé elenged) pillanatában létrejövő ellenirányú "feszültséglökés" kioltására gondolok!Kötöttél a relére párhuzamosan, és megfelelő irányban diódát?
Ha ezt kihagytad,akkor lehet,hogy nem egyből,de hamarosan várható a meghibásodás...
Valami hasonlót már Én is csináltam,de ott a gépem tápegységét is lekapcsolta!Relé öntartásban 12V-os ágon...ha befejezte a műveletet(konvertálás,DvD-írás...)Gép autómatikusan kikapcsol és teljesen leáramtalanított mindent!Bekapcsolni plusz egy gomb lenyomásával lehetett!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
sNiP3rFun #6545 üzenetére
Szia!
Erről van szó? Jó választás!
Tehat kérdésedre a válasz:
#1. : IGEN,megoldható!
#2. : Be kell szerezned a megfelelő méretű és színű LED-et és egy előtétellenállast!
A LED kicserélésénél figyelned kell a polaritására,mert csak "egy irányban" világít!Ha ez megvan,akkor keresd meg a hozzá tartozó(sorbakötött) ellenállást és növeld meg az értékét nagyobbra(sorba kötöd vele!)Ki is kísérletezheted az értékét több darab használatával!(mindíg a nagy értékkel kezd!)Vegyél egy megfelelő méretű és színű LED-et és 5db.1Kohm/0.25W-os ellenállást!Kösd vele sorba az eredeti ellenállást és még mind az 5újat!Ha nem világít,leveszel egyet,ha még akkor sem,mégegyet!...hamar rájössz,hogy melyik lesz a Neked megfelelő fényerő!Ha jártasabb vagy a dologban,akkor a legmegfelelőbb kombináció eredő ellenállasát megméred,behelyettesítheted egy darab ellenállással!Remélem érthető voltam,ilyen "szájbarágós" stílusban is?
Szerintem a fehér színű mégjobban fog világítani!
-
Undoroid
őstag
Milyen pusztítást tudna végezni egy meghibásodott ventri? ...
(7voltos bekötés!
)
#6543 szép rajzok,de valamit mindegyikről "kihagytak" !A hozzáértő kollégák már biztosan tudják?!
Nos?
Nolika!Az jó dolog,hogy lehalkítottad a gépedet! A hőfejlődés viszont nem változott,csak a hűtőventillátor hatásfokát csökkentetted!Vajon meddig fogja bírni -az eddig normálisan- hűtött alkatrész a magasabb hőfokot?Szerintem nemigazán fogja értékelni...
Előbb-utóbb egy kis füsttel(vagy tűzzel!) fogja honorálni,majd marad a néma csend... Alaposan meg kell gondolni,hogy "mit,miért és mi lesz belőle?"
szerk: Most látom! "Tápegység ventillátorát..."
Erről Didyman-fórumtársunk is már sokszor írt,hogy (ezek szerint hiába,mert nem olvastad!
) nagyon-nagyon "húzós" és veszélyes is!Nemcsak a gépedre,hanem magadra és másokra is!!! Kérlek olvass vissza néhány oldalt és megtalálod,hogy mire gondolt/gondolok!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Szia!
Megkeresem a kedvedért!
(Én sem,csak kaptam valakitől!)
Igazából csak a LED-ek voltak rajta és néhány különböző irányban,cikk-cakk-ban futó vezető sáv!(ez lehet a tekercs!) Az egész kütyü nem volt nagyobb,mint 2db. 2forintos területe és kb. 1.5mm vastag!
Ha megtalálom,akkor le is fotózom,ha kell!
-
Undoroid
őstag
Szia!
Találkoztatok már olyan "öntapadóval",amit ha ráragasztassz a mobilod hátuljára,akkor az hívás közben eszementen villog (benne 4-5 NAGYON APRÓ,SMD-nél is kisebb led)?!nincs benne elem,pusztán a mobil elektromágneses sugárzásából "lop" egy kicsit
... Valahol talán még van egy valahol...azzal talán működne,is a dolog...
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
mr_ricsi #6509 üzenetére
Szia!
" A ventilátor is(naggyából) ezt csinálja-tegyük hozzá- nemtúl jó hatásfokkal! " Akkor módosítom pocsék hatásfokra!
Igen,Itt is le van "ültetve" a ventri a bordák közé!
" Azért tapasztalhattatok a gyakorlatban eltérő hűtést szívó és fújó irányban például egy CPU cooleren, mert gyárilag fújt levegő áramlásához van kialakítva a bordák alakja. " Akkor Ez? Semmi máson nem változtattam és működik!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Igen,tölcsérszerűen áramlik befelé a levegő!...mint a víz a lefolyóban...kb.!
Mi történik,ha összepréseljük a levegőt?FELMELEGSZIK(nem is kicsit!)...mi történik,ha csökken a nyomása?
Lehül!* Ha ez utóbbi a hűtőlemezek között történik meg,akkor jobb lesz a hűtés!A ventilátor is(naggyából) ezt csinálja-tegyük hozzá- nemtúl jó hatásfokkal!
(* nyilván találkoztatok már kompresszorral!Ott a sűrítőhengerből a tartályhoz vezető csövön megy az összepréselt levegő.Ez a cső erősen fölhevül.A tartályból távozó levegő,viszont lehül!Ez a jelenség más gázokkali is igaz!)
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Szia Shtml!
Nekem is ez a tapasztalatom!Egy 7950Gt SILENT-es,hőcsöves VGA-t kellett tesztelnem,mert fagyogatott.Szóltam,hogy vegyen a hőleadó felületére egy 80mm-es ventit,mert elég rossz volt a gép szellőzése.Úgy sem javult jelentősen.Akkor elkértem és megláttam,hogy fordítva volt felrakva a ventri!
Megfordítottam és láss csodát!
Lucif-R! Teszteld le(Pl.: Orthos,PONTOSAN 10percig),majd szereld át a ventriket alulra,fújásra!(addig talán visszahül a konfigod!)Újabb 10perc után kiderül az eredmény!Szerintem,ez utóbi lesz a nyerő!
Azért a végleges konfigodról küldhetnél privi-fotót!Előre is köszi!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6462 üzenetére
Szia!
Igen,erre a reakcióra céloztam Én is!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Ez egyre bonyolultabban hangzik!
Az sem mindegy,hogy melyiket öntjük melyikbe. pl.: víz a sósavba avagy sósav a vízbe?
Ezért részemről maradnék az előre elkészített vasklorid-oldatnál!
Nem vitatom a "másik oldal" előnyeit,de járt utat, járatlanért... Maradok a jól bevált technológiánál!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
didyman #6457 üzenetére
Egyetértünk!
"van idő a hirtelen fájdalom okozta pánikba esés helyett nyugodtan lemosni." Ez sajnos a szembe fröccsenő Nitro-higítóra sem igaz!
Szerintem a Vaskloriddal is és a peroxidos maratószernek is megvannak az előnyei és a hátrányai.Véleményem szerint a kezdők mindenképpen az előre kikevert vaskloridot használják! ...szerintem...
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Szia!
IGEN! gyógyszertárban lehetett "kikevertetni"
Kimaradt az IS!
Sajnos ez nálam is igaz!Szinte csak az igazán KAMIKAZE-versenyzők esnek áldozatul!
Valahol olvastam egy sokkal egyszerűbb 'szerkentyűt' az éjjeli rovarok 'befogására'!Teljesen veszélytelen és nem válogat!
Egy üres üdítős-üveg(jó a műanyag is,de lényeg,hogy ÁTLÁTSZÓ legyen) kell hozzá!Bele kell szerelni egy pici UV(esetleg fehér színű)-fénycsövet,az üveget kívülről be kell kenni valamilyen ragadós anyaggal.Az üveg alá célszerű tálcát tenni,mert a "ragacs" lefolyhat...este bekapcs és...
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Szia!
Olvastam már erről a vegyületről!Majd alkalomadtán talán ki is próbálom!Nekem eddig semmi gondom nem volt a vaskloriddal(előre kikevert verzió)!Végzi a dolgát,ahogy azt kell!Pedig már több,mint 5éve ugyanazt használom!Igaz,hogy mostanában kicsit lassabban dolgozik,de Én nem vagyok egy türelmetlen tipus!
Ha jól elő van készítve a maratásra váró nyák.,akkor ez is-az is teszi a dolgát...
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5915 üzenetére
Szia!
Kit szeretnél ezzel az áramkörrel megtréfálni?
Vagy villanypásztort akarsz összehozni?
Bocs az OFF-ért!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
Szia!
A géped BIOS-a nem ismeri a FAN-EQ-t?Ott be tudod állítani az alacsony és a magas fordulatszámot,ha a procid elérte az "aktuális" hőfokot!
Az általad megjelölt hűtővel szerintem még procituninggal sem lehet gondod!Elég jó hatásfokú lehet...azért a FET-ek és az Északi-Híd hűtésével még gondod akadhat!
Milyen az a "két állású fan szabályozó ? Nem az eredeti potméterest használod?
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
didyman #6385 üzenetére
Hali Kedves didyman!
Félreértettél valamit!Az Én megoldásom nem a "sima" kapcsolós dolog,ezenkívül van benne egy hőérzékelő szonda is
...Tisztában vagyok a tápegységek működésével,tudom,hogy mi "szokott" melegedni!Kb.20 éve kezdtem foglalkozni az elektronikával. Ma este privátban ,hogy másokat ne untassak ezzel leírom,hogy pontosan milyen elven működik az Én cuccom!
Éppen ezért sem adtam ki senkinek semmi konkrétumot,mert szinte minden tápegység más és más felépítésű.Illetve más alkatrészekből áll össze!Nálam és még 4 Barátomnál tökéletesen működik,de nem táphalkítás a funkciója,hanem a gépház szellőztetés ének irányítása...(kivéve 1,ahol a proci hűtését
vezérli!
Undoroid
-
Undoroid
őstag
válasz
FuckeR19 #6379 üzenetére
Szia!
Gondolom,hogy nem az első panelt maratod?Itt már csak egy hibalehetőség lehet... Milyen edényben végzed a maratást?Ugye nem valamilyen fémes anyagú edény a lúdas?
Más ötletem nincs!
Kérnék priviben egy fotót a műveletben felhasznált anyagokról!Hátha "meglátom",hogy mi a baj!
Undoroid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest