- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
hakos1987 #5004 üzenetére
Apám, ez egy annyira egyszerű dolog, hogy tényleg nem kell hozzá más ... csak nekiállni és megcsinálni.
Egyszer ugyanis mindent el kell kezdeni, mert úgy sohasem lesz az emberből barkácsmester, ha mindenben csak másoktól várja a csodát. Engem tudod hányszor megrázott az áram és hány kisérletem füstölt el, mire rájöttem dolgokra?
De én nem adtam fel soha!
mert -
Aki mer ... az nyer!
-
v.tom
őstag
válasz
hakos1987 #5000 üzenetére
Te is győri vagy? Akkor vélemyényem szerintem kérdezd meg hogy ki tud neked segíteni itt: Győri topic. Szerintem itt tudnak segíteni neked.
-
törölt tag
válasz
hakos1987 #4997 üzenetére
Igen. Kell egy 12V-os relé, ami kapcsolja a 220-at. Fontos, hogy a relé tudjon 220V-ot kapcsolni.Ez az adatlapján rajta van.
Simán csak az egyik 12V-os táp ágra rákötöd a relét, a kapcsoló kontaktokra pedig a szivattyút.
A relétekercsre kell egy védődióda, hogy ne károsítsa a tápot, és egyéb alkatrészeket az alaplapon, a kontaktok közé pedig egy szikraoltó kondi. Az is fontos, hogy egyszerre szakítsa a fázist, és a nullát a relé, életvédelmi szempontok miatt. És az egész vezérlést biztonságosan be kell burkolni, pl. egy dobozba beleépíteni, a reléhez gyári foglalatot használni. Egyrészt, könnyebb vele dolgozni, másrészt biztonságosabb a foglalatos megoldás. -
Rive
veterán
válasz
hakos1987 #4573 üzenetére
A billentyűzet ledjeit a bill. mikrovezérlőjén keresztül eléri a procc. Szóval azokkal lehet valamit kezdeni, igen.
De a power meg effélék az előlapon nem vezérelhető hanem fix helyre vannak kötve. Pont azért, hogy akkor is mutassák, mi a nagy szitu, ha a procc el se indult.Szóval erre szoftveres megoldás nincs.
HW megoldás: fedd le valami áttetszővel. Az öntapadós dekorszalagtól a körömlakkig van miből válogatni. Vagy: köss a leddel sorosan egy ellenállást/potmétert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Formula-1
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest