- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #28507 üzenetére
Jézus az valami borzasztó
..
Teszt szerint 20 fokos szobában mérve 66 fokos a G3220 terhelve. Akkor 28-31 fokos szobában mennyi lehet? -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #28505 üzenetére
Szerintem tök csúnya az a kártyaolvasó ott az elején. (no meg én feleslegesnek tartom) Passzív hűtés ennyire hatékony lenne benne, hogy 60W TDP-ig ajánlja a gyártó? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a kis vacak i3 procimat normális mondjuk 70 fok alatt tudná tartani terhelve.
-
shteer
titán
-
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28431 üzenetére
"Most elsősorban a hang izgat, elegem van a zúgásból!"
Eddig 92mm-en csak NF-b9@5V noctua-t -nem- hallottam installálva. De ezekből sem mindegyiknek néma a motorja. "akkora szelet csinál", hogy kell hozzá felület is, és körülötte hely is, hogy el vigye a hőt, ne akadályozza semmi.
Ha rám hallgatsz nem szop@tod magad ilyen pöcsköszörű lapos hűtővel, mert képtelenség elérni vele a célod.
Ígérem nem koptatom többet a billentyűt, amíg ilyen "problémád" van, és bocs ha idegesítő voltam.
Tégy belátásod szerint. -
-
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28425 üzenetére
Azt hittem ennyi lukra futás után fontos lehet a kompatibilitás, és múltkor már vázoltad hogy a maximális helykihasználás/lapos kialakítású hűtőt keresel.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28370 üzenetére
A ház on pont nem jó helyen vannak hozzá a kivágások, de olyan 62-65C°-nál max. 70C° megfogja "passzívan" a GPU-t. Mérd le hogy milyen magasan van a kártyádon a GPU, és hogy elfér e fölfelé a hűtő. Nekem gyanús hogy nem fog, ha ilyen a kialakítása:stock 750 ti s2
~123mm a kártya. kb.: közepén a GPU és 140 magas a hűtő 30-32mm-nél a tömb. így kb.: 160-168mm magas lesz és a hdd tartót nem tudod berakni.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28312 üzenetére
ja a gyári venti 3pin, mondjuk az én lapom azt is szabályozza, de alacsony fordulaton is elég fura hangja van, szerencsére cserélhető bármilyen 93mm ventire
AC ventik régen jók voltak, most kb minden 3. selejt, jelenleg van nálam 3db pwm co, 4db TC és 2 PWM ebből 3db gyárilag kerregamúgy PCX-nél bagóért adják őket
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28279 üzenetére
Tudom, ezért ajánlottam egyből noctua-val.
A venti tartó klipszel lejjebb lehet csúsztatni a ventit, így telibe kapja a levegő VRM-et a foglalat mögött. Amúgy ha megy a hátsó venti, akkor kicsi az esélye hogy megállna a lap fölött a meleg.Borda 3-4K körül megy aprón.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #28279 üzenetére
Mit mértél, s hogyan? Mert akárhogy nézem, nekem rendre az jön ki, hogy 4-5mm-nek kell maradnia a Big Shuriken keskenyebb (125mm-es) oldala és a belülre szerelt 25mm-es ventilátor között. Ezt a képet vettem alapul: kép
Referenciául:
- CPU körüli furatközéppontok távolsága: 75x75mm
- Keep-out zone mérete: 95x95mm
- Az alaplap és a ház hátoldalának belseje között még van további ~2mm.(Az objektív perspektivikus torzítása okán a pixelarányosításból adódó méretek pontosságát +/-0,5mm-nek vettem)
=============================================
Nini! van wi-fi-s változat is belőle:
Gigabyte B85N Phoenix-Wi-Fi hivatalos oldal - [link]
=============================================
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #28268 üzenetére
"A kép, és a gyári specifikációk alapján első-hátsó irányba rövidebb, azaz csak 125mm-es, míg oldalra megvan 135."
Igen, erre írtam, hogy egyik tengely mentén 15-15, másik tengely mentén 20-20mm-t lóg ki a keep-out zone-ból (95x95mm)."Ahogy most mértem, kb. 1mm lenne a Shuriken, és a hátsó 25mm-es venti között, ha utóbbit belülre szerelném."
Úgy, hogy a hőcsövek vége hátra, a ventilátor felé néz?(#28275) patomi: A hőcsövek végén lévő díszkupakkal lefele (tehát az óramutató járásával ellentétesen 90 fokkal elforgatva) nem fért el a házban?
-
válasz
AxBattler #28273 üzenetére
Alábbiakról mi a vélemény?
Max. 65W-os TDP-re kellene.
Alpenföhn Panorama
Alpenföhn Silvretta
Scythe Shuriken Rev. BEzekkel már nem érezném olyan szűkösnek a teret, és az áruk is kellemesebb.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #28260 üzenetére
Ahogy látom, a keep-out zone és az alaplapi nyák hátsó széle között van ~43mm (plusz ~2mm körül kell lennie az alaplap és a ház hátfala között). A Big Shuriken egyik tengely mentén 20mm-t, másik tengely 15mm-t lóg ki belőle mindkét irányba. 15mm + 25mm az csak 40mm. Miből gondolod, hogy nem fér el?
-
válasz
AxBattler #28184 üzenetére
Hmm. Most olvasgatom a kézikönyveiket, és feltűnt, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos figyelmeztetések magyarul is megtalálhatóak benne.
Jó jel, remélem egy hónap múlva már piacon lesznek, mondjuk olyan 21k-körül!Sajnos a rajtuk lévő M.2-es slot nem alkalmas SATA eszközök kezelésére, így SSD-t sem lehet így használni.
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #28166 üzenetére
Nem akarlak félre vezetni, nincs tapasztalatom az A6 procikkal. A4 6300 van a gyereknek, 2x2GB 1600mhz rammal Giga F2A55M-DS2(FM2+) lappal, 60GB SSD, 250GB vinyó . Ő jól el van vele. Amikkel játszik azok régebbiek, GTA San Andreas pl. Egyedül ez a GTA V volt amit nagyon várt. Persze mindent alapra kellett tenni, hogy ne akadjon, de nem gond. Mondjuk az i3-on sem megy másképp, csak többet akad meg.
Ahogy nézem a tesztet amit linkeltél, szépen hozza az A8 7600 az r7 240 ddr3 szintjét, de pont a GTA 5, amiben gyengébben teljesít.Én a helyedben nem bántanám a konfigodat. Szvsz meg kell várni a kövi generációs AMD procikat, vagy Skylake.
Jah, meg a drága alaplap, és a komolyabb RAM drágítja meg ezeket. Ezt ki is hagytam teljesen igaz.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28118 üzenetére
mert belefér és én sokszor futottam már bele mindenki által "halk"-nak mondott kártyába, ami nekem hangos volt, a 750ti is határeset volt nálam és az 60W 2 venti, mindenki szerint néma volt, én hallottam azt is.
Azt a 960-at akartam eredetileg, de több oka is van, hogy nem azt választottam.
Mondjuk 750ti tényleg csendes volt, de nem hangtalan, ez a Giga passzívan megy idle, szóval tuti hangtalan, terhelve meg annyira már nem is zavar, de 120W-ot kajol kicsit hihetetlen, hogy hangtalan tudna hűteni ilyen fogyival. Meg ismerem magamat, vettem volna egy olyan kicsi kártyát, akkor elkezdtem volna keresni a legkisebb házat, amibe beleférek a jelenlegi hardverrelÍgy nem adok magamnak esélyt, mert ezzel a kártyával nem tudok, majd ugrálni, mert kevés az olyan ITX kuckó amibe beleférne, vagy le kellene cserélnem
Így is folyton variálok, elegem van magamból -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28058 üzenetére
ja ez az r7 360 109 dodo=109euro=33eFt és mondjuk 750ti-t veri akkor még 40eFt-ért is érdekes lehet
itt vannak adatok, mondjuk 115W kicsit soknak tűnik, a teljesítményére és árára leszek kíváncsi -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #27943 üzenetére
Most olvasom a hirdetesei alatt a hszeket, hat konkretan villamgyors, preciz es lathatatlan ahogy dolgozik. Szinte mar istenitik...
"Az előző Asus Z77 V Gene lapom elhajlott proci lábakat vissza egyenesítette,amit a bolt (szerviz)1000%,hogy vissza dobta volna garancia megvonással. A lapot eladtam tavaly és azóta a kuncsaftom nem panaszkodik rá. Igazán nem is tudja,hogy javítva lett,tehát semmi se látszott rajta,hogy kozmetikázva lettek."
-
Nova96
őstag
válasz
AxBattler #27924 üzenetére
Igen, utána olvastam köszi az öletettet. Bár még nem írt vissza, remélem megtudom szerezni .
Az a táp elég lesz akkor is ha később kap még HDD-t?Ti-n gondolkozok nagyon is, csak akkor pár héttel később tudom csak rendelni, de majd még kiderül.
shteer:
Alap dolgok, játék,photoshop,netezés,torrent stb.
3.5 gondolkozok, SSD úgy is van.kisza25
-
Mercutio_
félisten
-
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #27891 üzenetére
Így, hogy kapható a Zalman, szerintem nem nagy érvágás.
A 350W-os változat (Zalman - Chieftec) árai között is minimális a differencia, ráadásul nem egy helyen a Zalman még olcsóbb is...szóval ha kapható lenne a 450W-os Chieftec, akkor se biztos hogy olcsóbb lenne a Zalman-nál. -
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #27855 üzenetére
Az Intel Flex Memory-ra gondolsz? Olvastam már erről. A kisebbik memória modul méretéig a mellette levő nagyobbat együtt tudja használni kétcsatornás üzemmódban.
Ez megnyugtató ha így van. -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #27857 üzenetére
Szerintem ha azt szeretned, hogy felfele helyezkedjenek el a rekeszek, akkor mindenkeppen kellene egy tavtarto az elolap moge, hogy ne akadjon fel a muanyag elolapot tarto femvazba a belso fiok. De ha gondolod szivesen lemeregetem neked.
Nezzetek meg ezeket a custom kabeleket, hat nem szemet gyonyorkodtetoek?
kivancsi lennek, hogy hofokokban ez mennyit jelent... (sajnos nem az enyemek)
Csak megjegyeznem, hogy a kepen lathato build-en is befele fujnak a ventik, es valojaban ezen meg mindig dilemmazom: Kifele vagy befele fujjanak a ventilatorok?
Kulfoldi forumokon ki erre, ki arra eskuszik. -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #27838 üzenetére
Szerintem csak elírás.
==================================
Lian Li PC-Q20 és PC-Q21 további képek - cowcotland.com / clubic.com
==================================
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #27787 üzenetére
A formalitás kedvéért:
=======================================
Fractal Design Core 500 hivatalos oldal - [link]
- Fractal Design Node 202 hivatalos oldal - [link]
- Fractal Design Node 202 + Integra SFX 450W PSU hivatalos oldal - [link]=======================================
IN WIN Chopin BQ696 - mobile01.com (Utolsó 5 kép)
Phanteks Enthoo Evolv ITX immáron fehérben is - [link]
Silverstone RVZ02 újabb kép - techpowerup.com
-
Mercutio_
félisten
-
Andrew.f79
csendes tag
válasz
AxBattler #27594 üzenetére
i7 4790S 65W TDP proci lesz, semmilyen ventillátor nem lesz a gépben, a lehető legnagyobb vasdarabot venném meg ami beférne. A hütő fölött nagyrészt nyitott a ház, oldalt és hátul is, kéményhatás tud működni.
Teszteken a Thermalright Macho Zero nagyobb TDP-vel is jól teljesít, a HR22-t is simán beraknám csak kérdés hogy van-e 160 mm belső magasság -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #27568 üzenetére
"Mire kell a GTX 750 Ti?"
Egyelőre elvagyok a HD7750-nel, így nem is annyira valós igény, mintsem a lehetőségek felmérése a majdan 'esedékes' (talán év elején) gépfejlesztés kapcsán. Onnan közelítem a kérdést, hogy hiába tervezek az ITX-Box v7-be alulra 120x25mm-es ventilátort csatasorba állítani, ha nincs olyan LP VGA+hűtő kombináció, ami elférne a maradék helyen. Látván, hogy már akár GTX750 Ti LP-ből is van megfelelő, megnyugodtam. Nem indokolt az eddig bevált tervezési iránytól eltérni.
Mire ténylegesen szükséges lesz az upgrade, addigra remélhetőleg AMD is gurít valami értékelhetőt. Legyen miből választani. -
-
bandi20
aktív tag
válasz
AxBattler #27537 üzenetére
Bevallom őszintén , meg igazán nem olyan a gep belseje mint szeretnem, gyári hűtő a profin stb. Gondolkoztam a vízen a 6cm es hűtő magasság nem sok, illetve a táp megfordítva a proci rol szívná a meleg levegőt , meg nem döntöttem el! A profinak biztos melege van! De szépen szabályozza az alaplap! Alap esetben a letöltések alatt csak a vinyot hallani, játék alatt beindul a hajszarito, de játék alatt nem a hangját figyelem! Fényképezni nem tudom örülök , hogy összeraktam 3 kis gyerek ugrált körülöttem mikor osszeraktam, es szétszedik meg majd a hűtő csere el szeretnem!
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #27535 üzenetére
Előbbi a célom, mivel számomra az a "még nem nagy, de még kicsi" kategória.
Nem lennék ilyen elvetemült a házikóval viszont.
-
válasz
AxBattler #27517 üzenetére
Ezt anno olvastam is, de akkor még nem gondoltam komolyan az itx dolgot.
A csendes működés az ami borzasztóan, hihetetlenül, rettenetesen fontos.
De most vagy az van, hogy felteszem a gépet az asztalra, vagy kiveszek egy elemet a szekrénysorból...
Elég furán mutat a 690 II az asztalon.(#27518) mrbig25:
Nebula lesz ebből, de nem a műanyag. -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #27388 üzenetére
A 2db 80mm-es venti a VGA-t hivatott hűteni (dual slot-os mellett 80x15mm-es fér el), így elvileg egy megfelelő bordával ellátott példány esetén rájuk lehet bízni a VGA szellőztetésének szerepét annak gyárija helyett. Vagy csak a dual slot-os VGA hűtőjét használod, ami így szabadon szellőzhet az oldalsó nyílásokon keresztül. Ha maradt volna a régi elrendezés, de dual slot-os VGA hellyel, akkor a táp akadályozta volna a VGA szellőzését.
Az viszont igaz, hogyha így most az alaplap és CPU hűtésére be is teszel egy 120mm-es ventit felülre, a levegő sokkal korlátozottabb úton távozhat, de ezen lehet javítani az alaplap hátlapi takarólemezének elhagyásával (meglehet a gyári képen sem véletlenül van így). Ha a 120-as venti helyett ODD-t, vagy HDD-t raksz a CPU fölé, akkor csak ennek megfelelően alacsony hőtermelésűek jöhetnek szóba. 3,5"-es HDD-t én amúgy is az SFX táp helyére biggyesztenék (pico vagy paneltáppal pótolva), akár 2db-t, amiről le lehet szívni a meleget a táp nyílásán keresztül 80 v. 92mm-es venitvel, ami egyúttal a CPU körüli rész szellőzését is segítené. Ekkor a meghajtókeret ugyan kiesik, ám 2,5"-es HDD-nek még marad hely mellettük állítva, SSD-nek meg mehet mSATA-s, vagy M.2-es változat.
-
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #27388 üzenetére
Kicsit alulértékeled a változásokat: igaz hogy a vga 'csak' 1 slottal több, picit komolyabb 2 slot-os kártyák, amik már alkalmasak játékra (750ti) beférnek és kívülről tudnak friss levegőt kapni, nem fog befulladni a kártya. Ráadásul a táp nincs a közelben sem.
Vga nem fogja blokkolni a ventitket, linkelt képen van 2db beszerelve, 2 slotos vga mellett.
Igaz hogy az alaplap szellőzése fel lett áldozva a vga-ért, de szerintem megérte, szolid gamer igényeket 7 literen elég szépen kielégíti.
Nem mondom hogy hibátlan, lehetne mit javítani rajta, előlapon elrejtve egy kis szellőző rés, vinyóknál oldalt és felett kisebb rácsos rész hogy legyen légáramlás.
Frissíteni megérte ezt a modelt, legalábbis nekem (és valszeg sokan másoknak is), nagyon elgondolkodtatott hogy sg13/cougar qbx helyett ilyet vegyek a közelvjövőben.
-
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #27370 üzenetére
Felülre egyáltan lenne értelme rakni ventit? 1 centivel lejjebb ott van a vga ami ugyanúgy szívná a levegőt befelé. Én max egy venti nélküli műanyag keretet raknék oda, hogy közvetlenül a vga szívná a levegőt, és ne a meleg levegőt ami beszorul a vga és a ház teteje közé.
És igen, ilyen kis házba nem szabad spórolni a ventiken.
-
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #27340 üzenetére
970-es helyett inkább 960, hát spórolni biztos hogy fog.
(#27339) sati
Ha kis 970-es kell akkor nézd meg ezt a zotac-ot. Nem teljesen mini itx, de nagyon kicsi, csak a hűtője lóg le a többi mini-itx vga-okhoz képest. De ilyen kis házakba inkább referencia hűtőset vennék, egy helyen beszívja a levegőt, kártya végén kifújja.
De ha nem sietsz akkor inkább várd meg az új amd vga-at.
-
rbalint88
addikt
válasz
AxBattler #27197 üzenetére
Nem is a lapban terveztem, mivel ott a wifi van. Atalakitoval lenne sima satara. Antec haz szimpatikus, paneltapos verziot elvetettem, nem kell felesleges szopoka, 35w-os procival is hatareset lenne. Sajat reszre meg talan bohockodnek vele, de fizeto ugyfelnel nem jatszom ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 3D nyomtatás
- Amazon
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest