-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
-
mrbig25
őstag
1 hete van a szüleim gépében egy PicoBox Z2-ATX-160, eddig minden oké. Nincs semmi sípolás, cicergés, stb...
Ha sikerül végre szereznem egy fogyasztásmérőt, akkor összehasonlítom a régi SFX táppal...feltéve, ha van rá érdeklődés.Zalman ZM-M1:
A mérethez képest belülről nem valami óriási. Bitfenix Prodigy / Phenom még szódával elmegy kategória, de ezekkel a méretekkel már átestek a ló túloldalára az ITX kategóriában. -
TomiLi
addikt
huu, köszi a kutató munkát!
Azt észre vettem én is, hogy valahol G-nek, valahol meg GL-nek írák. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a kész termék matricája van elrontva...
- A venti csak akkor pörög fel, ha a táp eléri a 41°C hőmérsékletet.
Ez nagyon jó hír!
Végre egy Silverstone táp, ami belép a hibrid tápok sorába! (gondolom lesz több is, normál ATX táp is)
Nagyon szimpatikus ez a táp így az előzetesek alapján. Egy sarkalatos pontja lesz csak, hogy mekkora hatásfok mellett éri el a 41fokot, és akkor milyen intenzitással (zajjal) hűti a venti azt.SFX "long" kivitel
Most milyen kiállítás lesz? Computex? Szerintem utána már csak várható, hogy megjelenik a táp....
Az tetszik egyébként a Silverstone moduláris tápokban (hogy moduláris, lehet vezetékeket gyártani tetszőleges hosszal, gari vesztés nélkül! Ráadásul a silverstone-nak van rövid kábel szettje is, ha valaki nem akar babrálni. Az első kiadáson mára már javítottak is azzal, hogy áttértek a Corsaireknél alkalmazott lapos-szalagkábeles megoldásra), hogy nincs agyon variálva a moduláris csatlakozó kialakítás/tüske kiosztás. Nem úgy mint a corsair-nél a 24pin ami 14/10-re azaz két csatira van osztva, össze -vissza csavarva. Ez a kis méretű ITX rendszerekben nagy előny lehet. Nem a silverstone-t akartam agyon ajnározni, mert vannak hibái azért bőven: túlárazott, jelenleg nincs hibrid, egyes példányokban a kis méret miatt iszonyat zajos venti van
-
TomiLi
addikt
Ezek szerint majd csak akkor lehetünk biztosak, a táp
SFXmivoltában (kicsit nagyobb, mint SFX)
ha már megjelent a Silverstone honlapján is majd.Köszi a képet!
Nem találtam, vagy elsiklottam felette, de itt végre jól látható, hogy is van a táp elhelyezve a RV-Z01/ML07-ben.Jó lenne, ha passzolna a ház az említett táppal, mert azért csak csendesebb egy 120-as venti, mint egy 80-as (még ha az a 120-as esetleg nem 25mm-es, akkor is előnyben van)
-
törölt tag
24V-os felső határ jól hangzik.
Hasonlót szeretnék majd csinálni, az lenne a lényege hogy SFX/ATX táp szerelő furataira illeszkedjen.
Kb.: 25mm vastag az egész, így a toronyhűtő is be fog férni mögé egy átlag itx házba, és a levegő át tud rajta jutni.Majd ha sok pénzem lesz, megreformálom az ATX szabványt is ->
-
viperabácsi
addikt
Ezt hol lehetne beszerezni és mi az ára?Videó kártyához van rajta a 2 db 8pines?
-
Patice
nagyúr
Köszönöm a választ!
És a többieknek is!
Kicsit tisztul bennem a kép, hogy mi az amire mindenképpen szükségem van és próbálom leszűkíteni a kört, kompromisszumokat kötni, hogy ne szálljon el a költségvetés.
A Fractal Design Node 304-es ház marad, mert elég kompakt és szerintem NAS-nak ideális választás. Másrészt, ha később tovább bővítenék, akkor marad még két lemeznek hely és akkor csak lapot kell max. cserélnem.
De ha azt nézem, hogy most egy 2 lemezes NAS-ról akarok váltani, akkor lehet a 6 lemezre ugrás most kicsit sok lenne. Itt kötném az első kompromisszumot: limitálom magamnak 4 HDD-ben a dolgot, azaz így elég olyan ITX lap, amin 4 SATA csati van. Az csak jobb, ha mind SATA3-as, és tud a lap kezelni 3-4 TB-os (vagy akár a későbbiekben nagyobb) HDD-ket.
A másik kompromisszum, amit kötnöm kell, hogy milyen erős gépet akarok.
Mert ha azt nézem, hogy 4 SATA csati a 4 HDD-nek, akkor már egy Brazos E350-es Asrock lap is elég nekem, ami biztosan erősebb a jelenlegi Synology NAS ARM alapú chipjénél.Ja igen, a terv szerint XPenology menne a gépre, így nem kell hardveres RAID meg semmi ilyesmi, viszont az itteni XPenology topikban olvasottak alapján lehet jó lenne olyan lap, amin Intel-es a hálózati vezérlő. A komolyabb Synology vasakban is Atom proci van.
Viszont ha erősebb procis gépet rakok össze NAS-nak, akkor a kihasználás miatt HTPC-t is lehetne csinálni belőle, mert egy jobb lap és IGP-s procival már a NAS funkciók mellett szerintem elgrurulna egy XBMC is.
A jelenlegi max konfig:
ASUS H87I-PLUS lap + Intel Pentium G3220. 4 GB RAM szerintem egyelőre elég.
Az XPenology-t állítólag lehet futtatni virtualizálva is, mai prociknak ez már nem nagy teljesítmény, nem tú megterhelő szerintem. Arra gondoltam, hogy alapnak egy Win Server 2012-őt felraknék, kigyomálnám, hogy csak a szükséges szolgáltatások fussanak, így zenére is egész használható lesz. Grafikus felületet azért hagynék rajta + egy 13.3-as XBMC-t ráraknék az XPenology meg mehetne rajta virtualizálva.
A rendszer 24/7-ben menne, így a médialejátszás + távvezérlés is megoldható lenne könnyen, mert nem az XBMC-t futtatnám virtuálisan, hanem csak az XPenology-t.
Viszont így egy SSD nem árt majd a rendszernek + programoknak, virtuális gép képfájljának, így ez elvinne egy SATA csatit, de mondjuk maradna 5 a HDD-knek.
A minimálabb konfig:
Asrock E350-es lap, csak XPenology natívan futtatva (USB-ről), csak NAS-nak használva 4 HDD-vel. Ebben az esetben már lehet elég lenne egy paneltáp, vagy egy picoPSU is, mert induláskor sem lenne olyan nagy az áramfelvétel egy ilyen konfig esetén.
Mit gondoltok?
-
flashpointer
őstag
I3-3220-at : )
A ház elég jól szellőzik, szinte közvetlen a procihűtőre még ráfelé fújja egy 120-as venti a frisslevegőt kívülről
Jaja pont a merlinnél néztem ezeket, amiatt is jutott eszembe hogy inkább lekapom a gyári ventit és egy nagyobb teljesítményűre cserélem ha már ráfér. -
törölt tag
Köszönöm szépen!
Egyértelműen Igen.
Prime95 alatt elérte a gyári 92mm-es venti a 2000-2200Rpm-es fordulatszámot, biosban nem volt több mozgástér a csendesítésére.
Vga ventinek most több idő kell -szőrösfánk teszt alatt-, még a halható tartományba lép, és 10perc után 82C° és 2450Rpm körül megállapodik, ami szerintem nagyon baráti, ha azt nézzük hogy ~300W hőt ad le közben.
A legtöbbet a venti előtti háló "porszűrő" eltávolítása hozott, mind légszállításban és hangban is. Meg kellett emelni 12mm-el a "lábazatot" hozzá.
Ezen lépés nélkül max. a 150W-al lehetett volna megküzdeni 12V-ra kötött AP141-el, 3XdB "alapzaj" mellett. -
sb
veterán
Köszi.
Hát nincs túl nagy választék. A fele ua. mint 3-4 éve amikor kerestem.
Ezek közül még mindig a Feel 202 tetszik a legjobban, lehet maradni fog.
Csak a DC-DC tápos AM1 laphoz gondoltam, hogy paneltáp nélkül most szélesebb palettáról lehet válogatni. Esetleg van USB3-as ház is. -
törölt tag
Azon gondolkodom ebbe a Chieftec IX-03B-OP házba milyen alaplap/alaplap magasság mellé fér be 3,5" HDD, a házhoz megvásárolható kiegészítő nélkül. Szerencsés esetben még egy SSD betuszkolható-e
Havernak kéne összeraknom egy ITX gépet, amihez szükség lenne hasonló házra, plusz olyan ITX alaplapra (lehetőleg integrált procis és nem Brazos), melyen minimum van HDMI kimenet, optikai kimenet és Audio line in bakelit lemezeket digitalizálni. J1800 és J1900 lapokat néztem, de optikai kimenetet egyiken sem látok...
-
Ötletes és eredeti, de nekem extrém lenne.
(#21040) flashpointer
Pontosan melyik ház?
Nekem kell az ODD, viszont a Lian Li árul olyan keretet, amibe belemegy egy slim DVD-RW, és alá egy 3.5-ös HDD, vagy két 2.5-ös: EX-553.Ha PicoPSU elég lenne a rendszerhez, akkor egy ilyennel teljesen jó lenne a Q07.
-
zodo
nagyúr
Nincs is benne semmi csak nem írtam le konkrétan a #21023-ban.
"de ezt te is tudod"
Való igaz nem nekem írtad de csak utalni szerettem volna az előzményekre miszerint nem szellőzés/zaj a "probléma" hanem hogy akár egy doksi elolvasása nélkül is játékgépet építő az ajánlatot szinte meg sem hallja mert kicsi kell. "8A az azért nem 160W"
Aztán csak megköszöntem a megosztott szellőzés/zaj infóidat.Szerk: Bocs (nem neked) de kb ennyire tartóm viccesnek az ilyen eseteket pedig tele a topik csak vissza kellene olvasni vagy elsőre elhinni hogy főként integrált lapokhoz vagy netezni valók a panel és pico tápok.
Régóta őrizgetem a régi 90W -os tápomat, tudtok hozzá konfigot ajánlani?
Compaq iPAQ Desktop 90W
100-127/200-240 VAC 2.5/1.3A 50-60Hz.
+5V=10A,
+3.3V=6A,
+12V=1.5A,
-12V=0.3A,
+5V AUX=2.5A. -
Hmm, érdekes...
LR1106-250W12VDC - 120.50mm hossz
LR1107-180W12VDC - 153.0mm hosszIgazából azon gondolkodom, hogyan lehetne belevarázsolni paneltápot egy normál ps/2-es, vagy sfx tápot fogadó házba...
-
Illusion1010
senior tag
Na végre, valami pozitív vélemény
Köszönöm
Igen azt tudom, hátul lesznek majd madzagok, de próbálok 10cm körüli HDMI kábelt keresgélni, lehetőleg 90 fokkal elforgatottat. Valamint azt hiszem lesz 77W TDP körüli procim is. (i5 3570)
Köszönöm a linkeket, utána olvasgatok rendesen
(#20885) tlac
Nah, ez lesz az, valami hasonlót szeretnék én is
-
adatfalo
senior tag
És ti tudtok valami céget aki foglalkozik ezen alaplapok forgalmazásával Magyarországon? Ez érdekelne leginkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hívószám-hamisítás
- Konteó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VR topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged