- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egy óra, két rendszer
- Megfizethető lett a Samsung új AI fülese
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
imibogyo #20698 üzenetére
Kicsúsztam szerk időből.
Természetesen nem arra gondolok, hogy pusztán a számok alapján elviszi-e a rendszert? Mert azt látom, hogy el. Hanem, hogy mindezt egészségesen bírja-e majd a táp és az alkatrészek? Tehát nem fog-e baromira melegedni a táp, nem fog-e nagyon ingadozni a feszültség stb.?
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #20690 üzenetére
Hát ahhoz még sajnos nem jutottam hozzá. Idő közben megszületett a fiam és ez most minden időmet leköti. Már annak is örülök, hogy egyáltalán egy egyszerű átköltözést meg tudtam oldani a hétvégén.
(#20696) dlaccc: SUN-os géptermekben sok ilyen van. Hegyekben állt én meg megkérdeztem az infós kollégát, hogy nem szánna-e megy egy darabbal. Adott hármat biztos ami biztos. Szóval most a családban szinte mindenhol ez van.
(#20699) radi8tor1: köszi
MÁS:
Akinek van tapasztalata pico, vagy paneltáppal. A hétvégén volt szerencsém tesztelgetni az adatlapomon látható konfig fogyasztását. Ha jól értem az ezen tápok terhelhetőségét, akkor elvileg a gépemet simán el kellene vinnie egy mondjuk 150W-os PicoPSU-nak, egy mondjuk DELL DA-2-vel igaz?- gép stand by: 0 W
- gép IDLE: 55 W
- gép Prime95: 100 W
- gép Prime95 + Furmark: 115 W -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #20692 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
Érdekelne , hogy van-e amd fronton videókártya ami olyan hosszú mint a dc2 mini?
-
válasz
#75912448 #20664 üzenetére
Csak 30% a teljesítménybeli lemaradás egy U-s i5-től???
Az faja...
Mellé dobok még egy low profile R7 240-est, 130W-os notitáppal, és kész is a casual gamer kocka.Viszont kár, hogy hűtő felfogatása eltér az eddigiektől, pedig legalább az kompatibilis volt sokáig visszamenőleg. Most jöhet a para az új szabvánnyal, pedig az FM2-esekhez adott gyári tökéletes lett volna.
(#20677) imibogyo
Szép kis konfig!
De hopp! Mit látok az asztal alatt? Csak nem egy kis matx ház? Azzal mi lesz? -
tozso76
aktív tag
Asus H81thin lapon a hdd-ket nem tudtam megnézni, viszont a fogyasztásmérőt alá raktam.
2+1 GB ram, 160GB 2,5" hdd, G1820 Celeron alapon, 90 wattos delta notitáp, win 8.1
xbmc idle: 18W
xbmc 1080p mkv+dts hd lejátszás: 20W
xbmc 1080p youtube video: 21W
Mindháromnál 39fok cpu, 1000 rpm venti mellett (Intel gyári venti, kissebb a hangja mint a 2,5"hdd-nek)
Prime95 41W 54Cfok.
Mindez egy félig nyitott "házban". -
imibogyo
veterán
válasz
dlaccc #20679 üzenetére
Hát igen. Kicsit már ráférne a takarítás, de mivel nagyon strapabíró és mechanikus, ráadásul ingyenbe volt, így biztos nem cserélem le.
(#20680) Goose-T: Gondolkodtam én is a kisebb tesóján (nekem a középső van), de nyitva akartam hagyni a kiskaput, hátha megint szükségét érzem majd egy dVGA-nak. Valamint a csendes ATX tápomat nem akartam lecserélni. Ami elfekvőben van FSP SFX és Seasonic TFX tápom azok még nem estek át sem festésen, sem kábelharisnyázáson, így azokat még nem akartam bevetni. A grammar-naciságra meg annyit hogy próbálj meg te jól gépelni miközben a gyereket meg a laptopot is egyensúlyozod magadon.
(#20682) Mercutio_: Cooltek U2
-
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20667 üzenetére
Szerintem itt a táp a ludas. Külső vezérlőhidra sincs szükség a lapon a SoC felépítése miatt, így szerintem a lap maga nem fogyaszthat sokat.
Szerintem várjunk pár tesztre még mielőtt következtetést vonunk le.
Bár mondjuk az Asrock rakott rá extra sata és usb3 vezérlőt. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#75912448 #20664 üzenetére
Kösz a linket. Ha tényleg olyan halk, mint mondja, akkor lehet rajta hagyom a gyári ventit (bár azért vannak kétségeim).
Ha idle 25W, load 50W, akkor picit sokat fogyaszt a lap. De az is lehet valami bitang tápot rakott rá, aminek elég rossz hatásfoka van ilyen kis áramfelvételnél.
HookR:
Ez marha jó!
Légipostával 29000. -
törölt tag
Athlon 5350 - ASROCK AM1B - ITX Unboxing / Mini Bench
A kicsomizós videón látszik a kíváncsian várt parányi gyári hűtés, fogyasztási adatok, stb.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nna, pont, mire összeáll az mATX buildem, megérkezik a CM Elite 110 ház a boltokba.
-
törölt tag
Üdvözlet!
Gigabyte H81N-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
3 SATA, mini PCIe és mSATA csatlakozói vonzanak, viszont a az alaplapi LAN ("Realtek GbE") Nem tudom mennyire stabil. Ubuntu futna, minimális CPU igény mellett, 2db 3,5"-os lemez és egy komolyabb USB-Spdif transzport kiszolgálásához.
Még az Asus Q87T-t találtam hasonló felszereltséggel, Komolyabb LAN-nal: Intel® I217LM és Realtek® 8111G
Itt az integrált DC-DC inverter Sata-power csatlakozójának a terhelhetőségét nem tudom.
A manual elég szűkszavú, nem beszél többes számban a rádugható eszközökről:"bla bla bla...To provide power to your SATA device, connect the SATA power cable to this connector."
illetve ezek jönnek vele a dobozban: "2 x Serial ATA 6.0 Gb/s cables, 1 x SATA power cable".
Nem akarnak véletlenül sem arra utalni, hogy 4db 3,5"-os HDD-t nyugodtan dugjak rá arra a csatlakozóra... -
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #20655 üzenetére
A manual szerint (13-14. és 29. oldal) az a 7 pin-es csatlakozó az a LAN port és CPU foglalat között félúton.
"The custom solutions header provides access to signals that can be used for custom designs of embedded systems, All-in-One (AiO), and Home Theater PCs (HTPC). This header is also identified as the HTPC header or System ID header, depending on the board model." - intel.com
Az x4-es slot power limitjére vonatkozóan a szabványleírás a mérvadó, aszerint 25W. Itt egy rövid összefoglaló a wikipedia-n.
Na most azt látjuk az érintkezőkiosztásból, hogy a tápérintkezők rögtön a kártya legelején vannak. Hogy amúgy a szabványban lefektetetteken kívül van-e tényleges fizikai/elektronikai/biztonságos működést érintő akadálya annak, hogy az x16-osnál rövidebb kártyák is többet vegyenek fel, mint 25W, azt nem tudom. -
HookR
addikt
Asrock H81TM-ITX - [link]
-
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20649 üzenetére
1080p filmek és youtube fideók már megfekszik a gyomrát a notimnak, főleg ha még megy letöltés is a háttérben rajta.
Játék az max ilyen Hearthstone, Age of Empires2 HD, Wacraft3 ami menni fog a gépen, azt el fogja bírni gond nélkül.
Netezés, multimedia, letöltés, office amire be lesz fogva főleg. Aztán hosszútávra tervezek vele.
És Windows7 lesz rajta majd. -
kovsol
titán
Egy ilyen AM1 -es proci gondolom leveri a notimban lévő C2D T5750 + hd3470 256MB párost. IGP biztos jobb, mint a régi radeon, mert abban még csak 40 számoló egység van, és az se gcn. Gondom CPU erőben is lemossa már a 4 maggal, de lassabb nem lesz.
Szerintetek? -
kovsol
titán
válasz
#03969024 #20641 üzenetére
25W TDP besorolást kapott mind a négy érkező AM1 -es proci. De mivel a legnagyobb 4 mag 2050Mhz + HD8400 amiben 128 gcn számoló egység@600 Mhz van is belefér ebbe, akkor várhatóan a többi ennél jóval kevesebbel is beérné. Na meg ugye a TDP nem egyenlő a valós fogyasztással.
Gondolom az IGP teszi ki a legnagyobb részét ennek, de az nem teker mindig maxon, és az órajelet is vissza tudja venni ilyenkor. -
Osibaa
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #20630 üzenetére
Iponnál már 2 hete kapható az APU, napról napra olcsóbban.
kovsol: miért félsz ennyire a gyári hűtéstől? Ha zavar a venti hangja, akkor szedd le.
Osibaa: köszi az infót, Bluechip ezek szerint szeret úttörő lenni ezekben a dolgokban. ASUS majdnem csúcs ITX lapját is csak náluk lehetett előrendelni anno.
Ennyi infó neked kevés az APU kérdés eldöntésében?
-
HookR
addikt
"Mini-PCIe foglalat
Igaz ugyan, hogy kényelmes, de a mini-PCI-e csatlakozó sok mindenre nem használható, például palacsintasütésre sem, de még így is hasznos, például csatlakoztatható kiegészítő tárolóeszközt vagy WiFi kártyát is." - AM1H-ITX magyar oldal
-
-
1110100
csendes tag
válasz
rbalint88 #20622 üzenetére
Oszinten szolva kicsit tulzasnak erzem, amit mondasz. OSX-en 4 giga rammal tokeletesen elvagyok bongeszo + eclipse + virtual win7. Win-t nativan 6 giga rammal hasznalok, ott mondjuk a virtual geppel, meg 50+ bongeszo tabbal mar ki tudok fogyni, de mint fentebb irtam, messze nem ilyen felhasznalasra lesz ez a gep.
Meg ugyebar eleg konnyu bedobni meg 2 gigat, ha megis kevesnek bizonyulna, ugyhogy maradok a 2 giganal, de koszonom a valaszokat! -
sb
veterán
válasz
kovsol #20619 üzenetére
Ja, ez gépnél csak hátrányt jelent.
Filmnézéshez jó csak a 24p. Épp ezért inkább csak TV-t szokás PC-ről 24p-ben hajtani.Ott arra jó, hogy ne akadozzon a film.
Egy mp alatt 24 db képkocka (pontosabban 23.976) van a filmben, míg a monitor 60 képet jelenít meg mp-enként 60Hz-en. Mivel nem többszöröse a 60 a 23.976-nak így bizonyos képeket, félképeket többször kell kirakni. Durván leegyszerűsítve van amit 2-szer, van amit 3-szor. És emiatt nem egyenletes a lejátszás. -
Mercutio_
félisten
válasz
1110100 #20616 üzenetére
Ugyanaz az SSD, csak van mellette körítés (usb-to-sata adapter, vagy beépítő keret, attól függően, hogy LW/KW/BW verzió.
De ez a Crucial M500 is ajánlott, és még olcsóbb is egy ezressel.
-
mrbig25
őstag
válasz
1110100 #20616 üzenetére
"Just to make sure, a 840 EVO-bol MZ-7TE120BW tipus is rendben van? Mert majd' 10k-val kevesebb mint a K-s."
Igen, rendben van. B=basic kiszerelés, tehát csak az SSD-t kapod meg egy-két papírt.
A K-s kiszerelésben ezzel szemben kapsz külső házat, 3,5"-es beépítőkeretet, sata kábelt.
Maga az SSD mindkettőben ugyanaz. -
1110100
csendes tag
válasz
Mercutio_ #20612 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek a gyors valaszt!
Integralt CPU-kat neztem csak, mert alapvetoen olcsobbnak tunnek, es tenyleg nincs szukseg teljesitmenyre. Viszont az inteles Giga lap szerintem rendben lesz, ugyis szemely szerint jobban preferalnam az intelt.
Just to make sure, a 840 EVO-bol MZ-7TE120BW tipus is rendben van? Mert majd' 10k-val kevesebb mint a K-s.
@rbalint88: Miert nem adnad 4GB ala? Nekem sincs olyan gepem, amiben kevesebb van 4-nel, de azert magamat - fejlesztokent - power usernek tartom, viszont ez a konfig egy idosebb urnak lesz, akinek most halt meg egy kb 8 eves Aspire laptop (1.6 os cerka, 512 mega ram), es semmi baja nem volt a sebessegevel. Persze - mivel kozel all hozzam - szeretnem, ha most leesne az alla az uj geptol, de nem hiszem, hogy o erezne kulonbseget a 2 es a 4 giga kozott. Bar lehet, hogy tevedek, szoval szivesen meghallgatnam az erveidet.
Koszi,
111 0100 -
sb
veterán
válasz
HeavyToys #20614 üzenetére
Igazából csak annyi, hogy fel kell tenni a madvr-t az mpc-hc-be beállítani.
Ennek a mikéntje le van írva a madvr install csomagjában. 2-3 lépés, nem sok.Utána ha aktív és a madvr-en keresztül játssza le az mpc-hc a filmet akkor egy infót kell csak nyomni rá, ott egyszerűen kiírja a frame ismétlések gyakoriságát.
Viszont azt elfelejtettem mondani, hogy 24p képes megjelenítő kell hozzá. Nem tudom, hogy a monitorod tudja-e vagy 24p-t ismerő TV-re rá van-e kötve.
-
HeavyToys
senior tag
Milyen konkrét mérés érdekel esetleg?
sb :
MADVR-t illetve 24P-s tesztet hogy csináljak? Ha írsz hozzá kis metodikát, hogy mit vársz el, akkor megnézem neked!
-
Mercutio_
félisten
válasz
1110100 #20611 üzenetére
E-350 helyett ezt javaslom, alig drágább, de CPU-ban lényegesen erősebb, IGP-ben meg picit ugyan gyengébb, de mivel E-350-en a gyenge proci miatt nem tudsz komolyabban úgyse játszani nincs jelentősége.
Vagy valami olcsó Inteles lap (H61MV-ITX) és bele egy G1620 proci.SSD-ből Kingston V300, Samsung 840 EVO, nem kell drágább.
-
1110100
csendes tag
Hi all!
Kis segitseget szeretnek kerni, mert mITX topicban nem vagyok kepben...
A quest egy olyan gep osszerakasa, ami csak netezesre (email, facebook, youtube), illetve telefonrol feltoltott kep/video nezegetesre kene, a leheto legolcsobban. Monitor, eger, billentyuzet, hangszoro van mar, de a monitor csak D-SUB.
Termeszetesen nem ertelmetlenul olcsora akarom, azaz ha +2k mondjuk erezhetoen javit a fennt emlitett felhasznalasi modok eseteben, akkor belefer. Oprendszer egyelore ubuntu, de szeretnem meghagyni a lehetoseget egy windowsnak, hatha kesobb belefer a kedves ismerosnek (szoval lehetoleg x86).Elsore az e350m1 tunik (nekem) optimalisnak, de szivesen meghallgatnek nehany tanacsot.
(Zarojelben megjegyeznem a tobbi tervezett alkatreszt:
- haznak chieftec BT-02B-t neztem, mert van hozza egy 180W-os tap is, ami allitolag chieftec, szoval nem olyan rossz
- memoria 2GB, gondolom egy ilyen gephez nem kell tobb
- SSD (erre is elfogadnek tanacsot, bar tudom, ezt a reszt masik topicba kene)
- valami kell meg hozza?)Elore is koszi!
1110100 -
rover45
őstag
Öcsém kitalálta a napokban, h tetszik neki az Antec ISK100am, és szeretne valami ilyesmi kicsit.
Aztán napközben beszélgettünk róla, kiderült, h neki kell bele dVGA is ... bár nem értem, mert semmi olyanra nem használja, de legyen. (majd ma tesztelem az integrált HD4000emet és az ő direkt kártyáját, remélem minimum döntetlen leszés akkor le is beszélem a dVGAról
)
Szóval várom az ötleteket, nem túl drága házakról. Illetve akinek esetleg van tudomása értelmes áron beszerezhető LGA1150-1155 ITX rendszerekről az ne tartsa magában -
gere
tag
válasz
HeavyToys #20603 üzenetére
Milyen lappal csináltad a méréseket? Kérnék még többet, ha van más infót is.
Ha valami akkor ez tényleg témába vág azért idéztelek! Köszönöm!!!HeavyToys
(senior tag)Közben itt van nálam egy J1900-as Celeron SOC-val szerelt alaplap.
Aida CPU Queen alatt 18008 Pont. Csak viszonyítás képen: Phenom X4 9500 - 16094 Pont
A10 7850K 19397 Pont. Szerintem ezek nagyon jó értékek. CPU Photowoxx-ben a Core 2 Extreme QX9650-et több mint ezer ponttal (5291-4183) veri.Szóval emiatt írtam csak, hogy szerintem ott a lapossal lehetett valami gond, mert CPU erőben szerintem nagyon jól sikerült ez a SOC, GPU-ban kéne még mellé egy GCN és jó is lenne
Bocsi a késlekedésért, csak most kerültem úgy gép elé, hogy meg tudjam pontosan nézni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Európai webshopokban már kapható ASRock AM1H-ITX (90-MXGT70-A0UAYZ) alaplapja 47 EUR kezdőáron.
Remélem hamarosan itthon is elérhető lesz. -
HeavyToys
senior tag
Közben itt van nálam egy J1900-as Celeron SOC-val szerelt alaplap.
Aida CPU Queen alatt 18008 Pont. Csak viszonyítás képen: Phenom X4 9500 - 16094 Pont
A10 7850K 19397 Pont. Szerintem ezek nagyon jó értékek. CPU Photowoxx-ben a Core 2 Extreme QX9650-et több mint ezer ponttal (5291-4183) veri.Szóval emiatt írtam csak, hogy szerintem ott a lapossal lehetett valami gond, mert CPU erőben szerintem nagyon jól sikerült ez a SOC, GPU-ban kéne még mellé egy GCN és jó is lenne
Bocsi a késlekedésért, csak most kerültem úgy gép elé, hogy meg tudjam pontosan nézni.
-
HookR
addikt
válasz
Goose-T #20601 üzenetére
Ja még annyi, hogy:
- AXP-200-ból van háromféle. A legérdekesebb az AXP-200 Muscle mert ez olcsóbb néhány ezressel (nincs dekoratív zárókupak a hőcsövek végén. Így kb egy árban van a Pallas-szal.) és fekete-fehér rajta a venti.
- A Raijintek Pallas venti nélkül elvileg 55mm magas (nem tudom a rögzítődrótot beleszámolták-e a 68mm-be), azaz egy 140x25mm magas ventivel pont 80mm lenne. Viszont a lamellák a széleken magasabbak legalább egy 1mm-rel. A képek alapján pont 120mm-es ventire van méretezve a közbenső beugrás, azaz 120x25mm-es ventivel a hűtő teljes magassága legalább 1mm-rel alacsonyabb lenne, mint 80mm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- Asrock Z370 Pro 4 Dobozos
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest