- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
td
senior tag
Bocs, nem az előtt a gép előtt ültem, és nem volt szem előtt. Már egy ideje megvan, csak még nem jutottam oda, hogy többet foglalkozzam vele, aztán szép lassan kiment a fejemből, hogy milyen is pontosan. Valóban nem belegyártott, viszont egy egészen kicsi, kb. 3mm átmérőjű furatba kell az antennát bedugni.
Terratec Cynergy Mini Stick HD [link]
-
klaczi
aktív tag
-
jolti05
őstag
Valószínűleg én nem értem! Meg nem értek hozzá
A Hauppauge QuadHD-ból két félét találtam, az egyik az NTFS, a másik a Multi-PAL. Én abban a tudatban éltem, hogy az előbbi nálunk ~nem működik, és ez a hirdetés is ezt erősítette bennem.
A hivatalos honlapról való rendelést pedig elnéztem. Rákerestem a cégre, láttam, hogy Amerika a székhely, és elszomorodtam, de ha tényleg 40e forintért, akkor az szerintem egy elég jó ár, tekintve a kínálatot.
Úgyhogy köszi, szerintem be fogok ruházni egy ilyenre, lehet, hogy még bőven konfigváltás előtt. -
jolti05
őstag
Köszi a választ!
Egy újabb nekifutás során 4 kártyát találtam:
- TBS6522 --> ~60e forint (itthon láttam ilyet 68e-ért, Amazonon ~53e, de nem látom, hogy NTSC, vagy PAL)
- Hauppauge Wintv Quadhd --> ~40e forint (kár, hogy nem PAL, ebay-en 64e-re jön ki)
- Hauppauge WinTV-HVR-5525 --> ~49e forint
- Hauppauge WinTV HVR-5500 --> Ez csak egy keresési lista, de a célnak ez a kártya is megfelelne.
"Árban igaz nem sokkal olcsóbb"
Hol láttál a TBS6522-nél olcsóbban Quadhd-t? -
SunMount3r
nagyúr
Igen, de ha az a Blog-os Tuner nem Avermedia, akkor kérdés az, hogy mennyire jó. Tele van vele az Ali (legalábbis külsőre úgy néznek ki), 16-tól 22$-ig körül az ára, de akkor erről olvastam, hogy már a "belseje" nem biztos, hogy u.a., mint a linkelt Blog bejegyzésben szereplőnek.
Hauppauge: Akkor, gondolom a singleHD is u.a., mint a dualHD, csak egy frekvenciás? (Mármint ugyan olyan jó e?) Nekem 1 csatorna egyszerre elég. 18K elég húzós, de ha ez már megbízható és nincs olcsóbban akkor lehet ez lesz.
Itt linkelték pedig nemrég az Avermediát, akkor ez teljesen felejtős? (2 vélemény van róla csak az Alza-n, azok nem valami jók). Kár.
Win10-re legyen hozzá normális driver és tudjam valamilyen programmal felvételre használni jó minőséggel, megbízhatóan, ez a lényeg. És az USB-s továbbra is preferálva.
És köszi!
-
naja
aktív tag
Köszi a magyarázatokat. Azt hittem, hogy az EPG tudománya a készülékhez járó szoftver(csomag) része, Az most új nekem, hogy külsős (3rd party) alkalmazás megoldhatja a problémát.
Amint időm engedi ránézek arra is amit klaczi kolléga javasolt.
- A kínai csoda amúgy a https://logout.hu/bejegyzes/ndruu/dvb-t_t2_c_fm_dab_usb_tuner_stick.html Amit anno telepítettem hozzá, az elég fapados volt.
- A kábeltévé a Digitől jön.
- Ha marad a kínai stick akkor ha jól sejtem ide kell beásnom magam: https://prohardver.hu/tema/dvbviewer/friss.html De jó, egy újabb dolog amit rabolja az időmet.Kérdésemet finomítanám:
Van olyan eszköz amivel nem kell mókolni (kivesz-bedug-telepít(egyszer!)-működik-örül), de tudja mindazt amit szeretnék. Gyakorlatilag olyasmi mint egy TV, bekapcsolom és működik, megynomok egy gombot és felveszi amit kell. -
jockas
senior tag
Én meg vártam erre a válaszra.
Ez szerintem nem attól függ, hogy IPTV vagy sem, hanem a HDMI-től ami manapság gyakorlatilag már minden esetben tartalmazza a HDCP-t is.
Ugyanakkor elvileg megoldható külföldi beszerzéssel egy HDMI Splitter, ami leszedi a HDCP-t és úgy továbbítja HDMI-n tovább (esetemben a PC felé). Azzal nem lenne gond...
-
jockas
senior tag
Jelenleg Telekom IPTV. Viszont fontos lenne, hogy ne legyen a megoldás szolgáltató függő (ne kelljen már egy esetleges szolgáltató váltás után új eszközt venni). A jelenlegi megoldásom is 3 szolgáltatón ment keresztül. Ezért valószínűleg nem olyan megoldás lenne jó, ami átveszi az STB szerepét.
-
apezka
aktív tag
Igen ezt ismerem, de nincs asztali gépem, csak egy Intel NUC amibe meg ugye nincs PCIe slot. Ezért (is) kellene egy külön eszköz ami a "polc mélyén" teszi a dolgát.
Ha létezne CI+-os akkor UPC, de mivel az nincs ugye így marad a HFC-Network, mint szolgáltató Ami viszonylag jó csatornákat ad. Természetesen ha minden kötél szakad akkor beáldozok Mindig-re is de egyenlőre azzal főznék ami van.
És most gondolkozom, hogy lehet eddig nem is írtam hogy természetesen DVB-C-t (Mindig esetén DVB-T-t) kellene tudnia a tunereknek.Most látom csak, hogy mennyi elvárásom van...
-
apezka
aktív tag
Nyilván a legelegánsabb megoldás az lenne, ha minden csatornának külön tuner lenne beállítva.
Jelenleg maximálisan 4-5 kliens van (most nem itt nézik a tv-t de ez lenne a cél). Így alaphangon az Rpi+tuner ár 100e körül mozogna (HDHomeRun extend ~70e-80e) és nem számoltam a ráfordított időt. Bár jó kis projekt lenne!
De így még mindig csak IPTV plugint használnám a plex-ben és nem a live tv-t, vagy plusz eszközt+plusz távirányítót kéne használniuk. Jelenleg 1 kivételével minden készüléken közvetlenül működik valamilyen plex app (azon az egy helyen Rpi-n Rasplex fut). Tehát ezt az oldalt nem akarom bántani csak stabilabbá tenni a lejátszást.
Szóval várom az itthon is kapható hasonló tudású eszközöket, vagy esetleg a hasonló eredményt biztosító alternatív megoldásokat.Nyilván a nagy álom egy CI+-os foglalattal rendelkező minimum 4 tuner-es, DVB-C IP geatway lenne, de hát ugye ilyen nincs...
-
zolee145
tag
Köszi, meg is találtam, egyszerű mint a faék az átkapcsolás.
Már csak az a kérdés, hogy hdmi - DVI, vagy hdmi - displayport átalakítót vegyek? A hang az egy rca - jack átalakítóval jön a beltériből. A képet hogy érdemes átrakni a monitorra, melyik vonalon? Vagy lényegtelen, hogy a displayportot vagy a DVI-t használom? -
kalidor55
tag
igen, csak nem ehhez vagyok szokva! eddig amik voltak dvb-t tunerjaim, nem ugyanazt a minőséget adták vissza a felvételnél, mint a bejövő jel. viszont! egy kis probléma akadt! ha átteszem a tv képernyőre a képet hdm-in keresztűl, minden ok, de, ha teljes képernőre szeretném rakni, akkor visszadogba a monitorra a képet és ott lesz teljes képernyős . mit lehetne ezzel kezdeni?
-
azbest
félisten
"gép újraindítása után elfelejtette a PC"
Ez úgy hangzik mint a windows gyorsindítás miatti bug. Ha rebootra magától visszajön, csak az altatás és a ki- bekapcsolás esetén tűnik el, akkor az a baj. Az energiagazdálkodásnál van egy pipa, amivel kiiktatható. De minden major update (creators fall meg hasonlók) újra ki kell kapcsolni. Ez egyébként annyit tesz, hogy a drivereket simán visszatölti a memóriába, de nem inicializálódik újra a hardver. Billentyűzetek, egerek is szoktak emiatt eltünedezni. A multiboot rendszereken is kötelező kikapcsolni, mert behülyítheti a perifériákat, amikor az oprendszerek váltják egymást.
Rebootkor nem viselkedik így, mert akkor biztos, ami biztos, mindent újra betölt nulláról. Ezért könnyű reboottal felismerni, hogy az-e a baj.
-
sunpower
tag
Én sem vagyok oda a win 10-ért, de kénytelen voltam feltenni, mert váltottam egy Ryzen-re és az alatt meg nem frissül a win7. (Amivel tökéletesen ment eddig a Terratec H7)
Amik fontosak:
- win 10 alatt menjen (ez a legfontosabb)
- lehetőleg USB-s legyen
- normálisan kezelhető TV program legyen hozzá, ne kelljen akrobatikázni egy csatornaváltáshozA Hauppage nem lenne rossz, de ahogy elnézem itthon nem igazán van jelen a márka.
A leírás szerint USB 3 porton is megy. Furcsa, mert eddig az összes tuner amit láttam, mindegyik kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak USB 2.Hati
Igen olvastam én is, de attól egy kicsit fázom. Inkább adok egy kicsivel több pénzt egy "normális" tunerért (nem csilliárdokat), ha megbízhatóan működik.
Nem lehúzni akarom, csak nekem az a vonal kicsit necces.Akinek esetleg van bármilyen tapasztalata win 10 alatt DVB-C tunerrel, kérem írja meg.
Előre is köszi!
sun
-
Sinisi
senior tag
-
zegi_norbi
tag
Igazából annyira nem sürgős. Szerintem az Avermedia TD310-t veszem majd, a Kínából való rendelést inkább passzolnám
Az ára is belefér még a keretbe, amit erre szántam.
Inkább az első, tehát amit nézek azt közben vegye is fel. Meg ha nagyon későn van egy film/sorozat vagy nem vagyok otthon(pl Odaát, ami éjfél után van), akkor be tudjam állítani hogy saját maga felvegye az adott időpontban. Nekem csak ezek fontosak nagyjából, meg persze laptopon vagy másik TV-n is tudjam majd nézni
Köszi szépen a segítséget
-
peete88
tag
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Kód kártyás beltérivel( T-home/UPC-s) menne a dolog Composit(sárga,piros,fehér) kábel segítségével pl.
"A műholdas adás beltéri egységéről vagy HDMI-vel kötöd rá a gépre (ekkor nem kell tuner, mivel csak a képet viszi át)" -> én úgy tudom h laptopokon ami van HDMI port az csak kifelé küld képi jelet venni nem tud vissza felé. De lehet tévedek és van valami módszer is h a hdmi jelet vegye a lapos. -
oroszlan2017
újonc
Látom nem egyszerű menet lesz
Hogy értve hogy mi fogható nálam?
Családi csomagom van, nem tudom én hány csatornával, és szeretném is megtartani ha lehet.
Vagyis olyan szolgáltatóhoz mennék aki ezeket biztosítani tudja.
magyarul ha veszek egy Tunert mondjuk ezt , akkor ezzel jelenleg nem tudom rögzíteni az adást?https://www.aqua.hu/avermedia-avertv-hybrid-volar-hd-h830-usb-tuner-143265.html
Köszii
-
hati
addikt
Van pár kódolatlan digitális csatorna az UPC-nél is.
-
CoroStar86
senior tag
A digitalizálás csak egyetlen feladatra kellene, de az sem számomra, úgyhogy azt ki lehet hagyni. Amíg Magyarországon vagyok, DVB-C kell (Digi), amíg Németországban dolgozom, DVB-T kell (az ingyenes adókhoz, nyelvgyakorlás céljából). Így esetleg? AverMedia és Hauppage-termékek között nézelődtem, de tudomásom szerint a Pinnacle is gyárt rendes tunert
-
hardlovi
csendes tag
Szia!
Köszönöm!
A szerveren Win7 fut és ezen is filmezek, tehát nekem amolyan fel/le töltő, fájlszerver és médialejátszó egyszerre a gép! Nincs szükségem kívülről irányítani a gépet!
Csak az a lényeg, hogy egy gépen belül tudjak megoldani mindent. Mert ha már így is úgy is megy a gép akkor vegyen is fel ha éppen azt akarom!
-
azbest
félisten
Nem vagyok benne biztos, de lehet némelyik tunernek van az antenna csatlakozó után egy smd alkatrész, aminek köze van a kisülések levezetéséhez. Az L6 jelű alkatrész gyanús az astrometa képeit nézve.
Az elektronikában jártasabbak lehet pontosabban meg tudják mondani, hogy az kiéghetett-e.
Ez esetben átkötés vagy jobb esetben csere megoldhatja, ha csak annyi baja lett.Ha az ellenállás, akkor lehet hogy leforrasztás vagy csere a megoldás, mert hibásan lehet rövidre zárja az antenna belső erét a külső árnyékolással. Leforrasztás próbára jó, de ha megint jön vihar, nélküle a tuner sül ki.
-
sunc0
csendes tag
Szia!
1. Nincs nagy tapasztalatom benne.
2. Nincs paypalom (és nem is nagyon akarok), hogy megbízhatóan vásároljak.
3. Nem szeretek heteket várni mire valami megérkezik.
4. Ha netán garanciális probléma lenne, akkor ugyanez a procedúra visszafelé. (bár hozzáteszem ,hogy egy 6k forintos cuccnál mondjuk szórakozik a fene a garival)De akkor hallgatok rátok és valahogy beszerzem a linkelt tunert. Annyira nem drága, ha nem szimpi, lehet mellé még más is.
Köszi!
-
Flowtation
őstag
Köszönöm szépen! Most már világos. Tehát nekem csak egy antenna kell és mehet a dvb-t. Ezt a sat tv- dolgot kipóbálom, már csak a hecc kedvéért is, nagyon jó dolog lenne pl ha kiválthatnám a stb-ot, akár kártya modullal is, bár régebben azt az infót kaptam, hogy a T-nél nem támogatják a modul használatát.Az usb-t akkor meg használhatom a málnával, bár igy felesleges, ezek szerint.
Köszi mégegyszer. -
ooloo
őstag
A laptopot kéne Összekötni a [T-home beltéri egységgel] . Ismereteim ezen a téren egyenlő a nullával ...
A csatornákat HD minőségben szeretném nézni a laptopon ... ( már amelyik HD csatorna ).
A beltéri kártyás .... gondolom , hogy a kijövő jel már nem kódolt ..
-
ooloo
őstag
Szia !
Amikor beszúrtam a linket , akkor még működött....
Sima t-home beltéri egységhez lenne csatlakoztatva a tv tuner . Arra vonatkozólag , hogy kódolt e a kijövő jel , az honnan derül ki ? A szolgáltató ad erről tájékoztatást ?
Köszönöm , hogy válaszoltál !
Ez TeVii DVB-S2 USB] megfelelő lenne ?
-
azbest
félisten
A delock-nál sportot űzök abból, hogy adott terméket milyen gyorsan találok meg a kínai árusok weboldalain
Az avermedia valóban más kategória, mert lehet az is kínában készül, de valószínűleg csak a legyártást viszik oda, de ők tervezik meg a terméket, nem csak átneveznek, mint a delock.Másrészt több termékcsoportnál is tapasztalom, hogy bizonyos ár alatt egyszerűen nem hoznak be terméket a disztribútorok. Legjobb példa a memória. Amikor magasak a memória árak, akkor mindenféle, itthon ismeretlen márkanevek feltűnnek. Ellenben, ha csökken az általános ár, akkor a noname-ek eltűnnek és csak a legdrágább brandek maradnak a kínálatban. Gondolom nem akarnak az olcsókkal kereskedni, mert ugyanannyi munka van az olcsóval és a drágával is. Ha túl olcsó, akkor keveslik az árrést vagy jönnek ezek a 4-10x árak, ha nincsenek brand alternatívák. Szóval ha valami általában olcsó, akkor nem fogják a fele annyiba kerülőt behozni, csak a drágább brandet, mert a végső árban nem okoz nagy különbséget, ha ráteszik az elvárt hasznukat.
Pl egy kft-hez milliós befektetés kell. Nincs akkora vásárlóerő és kereslet, hogy filléres árréssel megérje kereskedni. Mostanában rendeltem pár apróságot itthoni bolthálózatnál és többször kiderült, hogy nekik is csak néhány darab van belőle. Utolsó darabot hoztam el. Szerintem, szubjektív megítélésem alapján, iszonyatos mennyire kicsi a műszaki cikkek forgalma itthon például egy hasonló méretű nyugati országhoz képest.
-
nemurea
aktív tag
A fenti linken a termékleírásnál:
Support recording formats in MPEG1/MPEG2/MPEG4.
Nincs túlspilázva, ez tény, de még a 10 évvel ezelőtti ADS Tech digitalizáló is MPEG1-be tömörített, ha a saját felvevő szoftverét használtam nemrég (XP-n egy szintén 2005-ös géppel). Ezért gondolom, hogy ha már digitalizáló, akkor tömörít is... Ez nem EasyCap
-
laca500
aktív tag
Nem-nem.
Félre értetted.
Az STB-n van HDMI, AV, és RCA kimenet is.
A lipitopin kell csak az USB-n keresztül bejuttatni a jeleket.
Legszívesebben a HDMI/USB átalakítónak örülnék, de ilyet még nem láttam!
Szóval marad az RCA/USB tuner.
Egyenlőre ezt néztem ki [link], de még keresgélek. Az ára elég kedvező, más cégekhez képest. -
Avermedia_hu
senior tag
Lehet én értettem félre. Az USB nem arra vonatkozott, hogy a tuner vagy kábel csak USB-n csatlakozhat a notebookhoz?
Az STB-ken legalább HDMI, de sok esetben kompozit kimenet is van. (elég nagy kitolás, ha egy HD beltérin nincs HDMI)
Ezt a kérdést valóban érdemes körül járni, mert ha nincs kompozit (AV) kimenet az STB-n, akkor egészen más megoldást kell keresni. -
ggg1
aktív tag
Az AverMedianál én a linket nyitottam meg, amit küldtél, és egy listában sorolta azt a 3-4 konkrét típust, amihez jó. És mindnek a nevében benne volt, hogy műholdas.
Igen, olyan sok van, ami külső usb és DVB-C. Még anno én is több félét linkeltem ilyet, például a Terratec-től.
-
ggg1
aktív tag
-
nemurea
aktív tag
Köszi a tippeket, de nekem igazából nem a tuner része fontos, hanem a digitalizálás: a STB jelét akarom szétszórni a helyi hálón, néha rögzíteni. Az meg úgyis analóg jel... A PxDVR3200H-nél nem láttam direkt RCA bemenetet, így azt először át kellene alakítanom S-Videóra, nem?
Nem akarok sok 10 ezret rááldozni, mert nem kell olyan túl gyakran, ezért inkább használtan keresek, de a linux támogatás nagyon leszűkíti a lehetőségeket, ahogy látom. USB-s vonal is működik, a PCI-e is, de a legtöbb használt digitalizáló/tuner PCI-os, az meg nincs a HTPC/NAS gépem alaplapján.
Azért nem hátrány, ha jó minőségben tud digitalizálni is, mert akkor erre bíznám a családi VHS gyűjteményt is.
Ha van valamilyen tippetek akár USB-s, akár PCI-e-s készülék/kártya kapcsán, ami szokott lenni használtan és megfelel a fentieknek, szívesen fogadom.
-
SirAlo
aktív tag
Koszonom akkor szerintem megrendelem aztan ha nem hozzak ki max utanna megyek... Ja meg valami: ugye az adasoknal lehet valtogatni a szinkron kozott ? Vannak adok amiknel digi dekoderrel es tv-vel is tobb szinkront kaptak es a menube lehet allitani hogy angol vagy magyar hang mennyen alatta ( Viasat Naturen pl.) .
A regi tunerem egy WinFast TV2000 XP Deluxe (igaz ez csak analog) , 32 biten meg mindig tokeletesen megy
-
SirAlo
aktív tag
Jo kerdes, en Romaniaba elek, lehet ez itt igy mukodik, mar 2x volt hogy rendeltem ebayrol es mindig utanna kelett menni, pedig van 2 km-re is varos de meg odaig se hoztak el...
Amugy ha valaki rendelne esetleg tobbet ebbol a tunerbol en szivesen megvennem tole ha tudna postazni , kifizetem a postakoltseget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest