- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apezka
aktív tag
válasz
róland #14857 üzenetére
Mivel már a Plex-hez kialakított lejátszók és tartalom van így szeretnék maradni ennél. Mivel a plex már mindenhol ott van ahol kell így adja magát. Másrészt lejátszáshoz a szülőknek és nagyszülőnek elég volt ezt is megtanulnia, nem szeretnék egy újabb "tanulni" valóval terhelni őket. Szóval maradnék a Plex Live TV verziónál.
Jelenleg az Rpi-n Kodi fut ami mellé fel van téve a TvHeadEnd és az így "kapott" .m3u van behúzva a Plex IPTV bővítményébe. Gyanúm szerint az Rpi+USB kevés a kérések kiszolgálására. De mivel sok a csatorna így olcsóbb lenne egy All-In eszköz, mint csatornánkét () egy Rpi+USB tuner.
-
Bozek
nagyúr
-
rongaucho
tag
válasz
róland #14515 üzenetére
Szia!
Kösz a tippet, de amit te linkeltél, az miért tudja garantáltan az itthoni dvb-t? Te is ezt használod?
Közben az Azbest kolléga által ajánlott R820T RTL2832U chipsetet megtaláltam itt 1.500 Ft-ért. Ezzel rosszabbak lesznek az esélyeim? Úgy tudom, ezt a chipsetet sokan használják.
-
rongaucho
tag
válasz
róland #14510 üzenetére
Internet elérésem van, de a Médiaklikkel nincsenek jó tapaszatalataim. Régebben egy szombat esti "a Dal" alatt is rengeteget szaggatott az adás, mi várható majd a foci eb vagy az olimpia alatt, amikor többszörös lesz stream letöltés? De lehet, hogy ebben már jobb lett az MTVA, nem tudom.
Megnéztem Azbest kolléga 2 korábbi blogbejegyzését.
Az ITE 9135-ösre nem nagyon találtam kínálatot az ebayen, de 64 bites win7-em van, nem biztos, hogy működne.
A másik, Realtek rtl2832u + r820t chipsetesre már szépen van kínálat, ezt találtam. Koaxos csatlakozása van (bár egy mcx-koax átalakító is gombokért van az ebayen). Egy ilyenre gondoltál esetleg, amikor Azbest kolléga ajánlásait írtad?
Megnéztem a mindigtv.hu-n, és ha igaz amit ott látok, akkor Vácon van egy adótorony, ahonnan légvonalban kb. 1,5 km-re lakom, akkor van esélyem, hogy a botantennával vagy egy jobb, erősítős antennával menni fog a vétel?
Köszönöm!
-
azbest
félisten
válasz
róland #14386 üzenetére
Ahogyan írta, ők csak a saját programmal való kompatibilitást ellenőrzik és garantálják. Persze ettől szerencsére általában jól működik mással is.
Az astrometa kínai tunernél volt a leírások alapján, hogy a régebbi drivereknél voltak komolyabb kompatibilitási problémák.
-
azbest
félisten
-
nemurea
aktív tag
válasz
róland #14380 üzenetére
Linux: ha csak a kernel a probléma, akkor amiatt nem kéne feltétlen újratelepíteni a rendszert. Elég lenne csak a kernelt frissíteni 3.19-re, ez sem ördöngösség, és elvileg a rendszer továbbra is működni fog. Ha meg mégsem, akkor az indító menüben egyszerűen ki kell választani a korábbi, 3.13-as kernelt.
Ha kell leírás hozzá, keresek egyet.
-
azbest
félisten
válasz
róland #14374 üzenetére
én futtattam egy w_scan -t aminek a kimenetét egy fájlba irányítóttam (pl).
Abban megvannak a paraméterek, amiket megadhattam utána a tévés programban, esetemben a tvheadend-ben.Ha tvheadendben a network discovery-t használjuk, akkor egy frekvenciából ki tudja olvasni a többi adatatit is és automatikusan felveszi a muxok listájára őket.
-
törölt tag
válasz
róland #14365 üzenetére
Persze. Mindenki azt a megoldást/eszközt választja, amelyiket akarja.
Az általam linkelt "csak" egy megoldás.(Azért mertem javasolni, mert nálam ez a megoldás nagyon bevállt. A vásárlás/telepítés és beállítás óta teszi a dolgát. A hangolt csatorna bejövő streamjét streameli tovább, így a képminősége - főleg HD adásoknál - penge éles. Igaz, ekkor 11-12 Mbps streamet nyom. SD esetén kb. a HD sávszélesség felével streamel.)
-
törölt tag
válasz
róland #14361 üzenetére
Az igény az volt, hogy tudjon streamelni. Ez a megoldás tud - tudtommal 8 db párhuzamos streamig - mert, ez nem egyszerűen csak egy TV tuner, hanem egy szerver-kliens rendszer/megoldás. Ráadásul szinte minden platformon működik. Ezért ennyi az ára.
(Én Synology NAS-on használom és mind LAN-on, mind Interneten keresztül bárhol nézhetem és a NAS-ra rögzíthetem is a DIGI TV SD ill. HD adásait.)
-
Joke21
aktív tag
válasz
róland #14335 üzenetére
Azt hiszem próbáltam 4.1-es kernel, vagy újabbal, de nem ment. Igaz nem is szórakoztam vele sokáig, nem volt akkor rá időm, visszaálltam a 3.19-re és azóta is úgy van.
Szerk: tvheadend-ből kell a legfrissebb, mert különben csak a dvb-t tunert látja. Emitt az openelec nem biztos hogy jó, attól függ, milyen tvheadend verziót használ.
-
azbest
félisten
válasz
róland #14328 üzenetére
Ahogy pár kommenttel korábban írtam, a legolcsóbb linuxos a mygica t230. A gyártó aliexpress oldalán 22 dolcsi körül szokott lenni általában (de 35ért is árulja ugyanazt). 3.19es kernel kell legalább. A firmware fájlokat kell csak helyére másolni. Azt hiszem ezeket dvb-demod-si2168-a20-01.fw, dvb-demod-si2168-a30-01.fw, dvb-demod-si2168-b40-01.fw innen [link].
Egyébként lenne még pár fajta, ami jó lehetne linuxhoz, csak hát vagy nehezen beszerezhető, vagy drága. -
azbest
félisten
válasz
róland #14326 üzenetére
Szerintem nem várható újabb multiplex, mivel emlékeim szerint már csak egy vhf sávos maradt kihasználatlan. Az uhf sávban mindent használnak, amit a nemzetközi egyezmények szerint használhatnak. Helyi adós multiplexek lehetnek, azokon csak frekvenciánként 1-1 csatornával (micsoda pazarlás). De én itt azt a közszolgálati mux-szal osztozva rendeltem tunerhez.
Bár régi cikkekben 7 uhf + 1 vhf szerepelt.
-
azbest
félisten
válasz
róland #14324 üzenetére
Mivel többen is kérdeztétek már, így most tettem egy gyors próbát.
A raspberry pi2-n futó rendszeren lévő tvheadend-et átállítottam, hogy a mygica kezelje a dvb-t vételt, a többi tunert és a kábeltévés vételt letiltottam.Úgy látszik, hogy erősebb jel kell neki, mint az it9135ösöknek. A 8as koax osztón át már nem boldogult minden muxszal nálam. Közvetlenül rákötve az antennát sikerült minden muxról nézni adás. Működik ahogy kell. Itt elég zajos a jel, több antennával kellett próbálkoznom, hogy használható vételt kapjak mindigtv-vel.
Egy érdekességet vettem észre, ha megmakacsolja magát gyenge vétel miatt, akkor áramtalanítás kellhet neki, hogy újra jól menjen. Gondolom a firmware beragad valamilyen rossz állapotban, pl nem állítja a belső erősítőjét.
-
Pitterix
őstag
válasz
róland #14267 üzenetére
Volt frissebb driver, az van fenn most is. De nem akarja az igazat.
(#14269) Avermedia_hu: ezt még megpróbálom valamikor, azt ha ez sem jó, akkor eladom valahogy a kártyát, azt veszek valami újat hasonló árkategóriában. Érdekes azért, hogy annak idején ASUS alaplapon nem ment a Leadtek, Gigán ment, most meg az új Asrockon megint nem akarja.....
Már van benn egy pár óra szenvedésem, nem tudom meddig tart még majd...... -
access_denied
senior tag
válasz
róland #14251 üzenetére
#14251 róland
Azért nem jó a MindigTV mert Sport1, Sport2, M4 adások rögzítése lenne a cél HD minőségben.
Az egy dolog, hogy szemetet hagy egy program, de ettől még nem kell oprendszert újratelepíten. Volt időszak amikor naponta több program is került fel, majd le a gépről. Nem éreztem drámai dolgokat, a windows frissítések sokkal inkább lassítanak az op rendszer indításán, működésén mint az, hogy programok települnek fel vagy le.
#14252 nemurea
A kínai beszerzés nem probléma, az esetleges, véleményes megoldásokat viszont mindig kerülni szoktam. Ezért is vagyok ebben a topikban, hogy a tapasztaltabbaktól tanuljak
.
Leadtek. Nyertél:
accessories 1 és accessories 2
Már csak a kábelt kellene fellelnem.
A virtuális megoldást nem tudom elképzelni, mert szerint pont a digitalizáló kártya nem lenne ismeretes a virtuális gép számára. Valahol van egy egyszerű régi PC-m, abban talán még valami XP-s op rendszer lakozik, és így kipipálható az SVHS digitalizálása.
Ha nem lesz meg a kábelköteg, akkor megyek tovább és borzolom majd itt a kedélyeket
A TV adás rögzítését pedig hétvégén megnézem, hogy hogyan is működik.
-
access_denied
senior tag
válasz
róland #14244 üzenetére
#14244 róland
Nem hiszem, hogy egy ext fájlrendszert kezelő app eltávolítása ennyire problémás lenne. Lehet, hogy egy Knoppix is elég a böngészéshez, azt nem is kell telepíteni.
A MindigTV kiesett
.
#14247 nemurea
A linkelt program leírása alapján:
Paragon ExtFS for Windows is a special utility which allows you to get full access to Ext2 / Ext3 / Ext4 in Windows. With Paragon Ext for Windows, you can work with a Linux native file system using Windows. Just plug in your hard disk with Ext2/3/4 partitions to your PC and you can instantly modify files on Linux partition.
#14248 nemurea
Akkor jó eséllyel nem fog működni az a kütyü, mint az elavult Leadtek PVR2000-esem se az SVHS szalagok digitalizálásához, mert Vistáig van hozzá driver és azt nem szeretnék telepíteni
.
A Leadtekkel megjártam, mert nem a szokványos SVHS bemenet van rajta hanem olyan, mint egy PS/2 csatlakozó. Nem kezdtem el kibogozni, hogy hogyan tudnék egy kábelt összerakni és közben eljárt felette az idő is, nincs hozzá driver.
Köszönöm a tanácsokat, nézem majd az op rendszer támogatottságát.
-
nemurea
aktív tag
válasz
róland #14244 üzenetére
Bár nem linux fórum, de ha már szóba került: valami miatt linuxos körökben nem ajánlják a WUBI-s telepítést, bár pár éve én is használtam és nem volt vele gondom - de valószínűleg nem véletlen vetette el az Ubuntu ezt a vonalat. Az ext3 (vagy ext4) fájlrendszer, és a rajta lévő felvételek kipróbálásához elegendő egy pendrive, amire kiírsz egy Ubuntu live CD-t (esetleg ha rögtön persisztens módban írod - Unetbootin, Rufus segít - , akkor a pluszban telepített programjaid is megmaradnak). Sajnos, ahogy emlékszem, a Windows csak ext2-ig hajlandó olvasni a linuxos fájlrendszereket, de azt sem natív módon (valami segédprogi kell).
Szóval a legegyszerűbb: pendrive-ra live linux, arról betöltesz, másik USB-be belerakod a külső HDD-t a felvett anyaggal, átmásolod róla a fájlokat a nagygéped HDD-jére, visszatérsz a Windowsba és ott elbabrálsz vele. Ha sikerül a mutatvány (mármint a visszajátszás
), akkor keresünk egy stabilabb, egyszerűbb módszert.
-
access_denied
senior tag
válasz
róland #14242 üzenetére
Köszönöm a választ, nagyon barátságosak és segítőkészek vagytok.
Akkor a tv-ből nincs esélyem képet kinyerni HDMI-n keresztül, ez tény. Sajnos nem voltam elég pontos, illetve nem írtam le minden paramétert. HD minőségben szeretném leginkább a Sport1, Sport2 vagy M4 csatornák tartalmait rögzíteni. A mindigtv csatornakiosztása gyanús, mármint nem látok HD adást. Alapból jó ötlet is lehetne...
Igen, tényleg nem írtam az eléjén, hogy nem STB-t használok. Elnézést a plusz körökért.
Linux partíciókhoz pedig ezt találtam egyszerűbbnek. A hétvégén lesz időm bűvészkedni a tévével, felvétellel, megírom az eredményt. Ha legalább valami fájlt találok, abból el lehetne indulni.
-
access_denied
senior tag
válasz
róland #14237 üzenetére
Őszinte leszek, nem szeretnék HTPC birkózásba belekezdeni, már most is túlzás az ami otthon van. A lehető legegyszerűbb megoldást szeretném megtalálni, nem egy újabb távirányítós kütyüt, mert az is sok van már, ezért tűnt kézenfekvő megoldásnak egy vártya beszerelése a meglévő pc-be. Amit linkeltem azt nagyon gyorsan találtam, biztos van általatok bevállt eszköz.
-
-
azbest
félisten
válasz
róland #14208 üzenetére
ezek fillérekért vannak ebayen [link], [link]
"Elsődlegesen Mindig TV adáshoz."
Csak minigtv adáshoz, mást itthon nem tudsz fogni vele. Kábeles, műholdas digitálist nem tud, se analógot.Ha a kábeles digitális is játszik, akkor mygica T230 lehet esélyes linuxra, ami olcsóbb.
Szokott lenni 22 dolcsi körül [link], [link] a gyártónál. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
róland #12990 üzenetére
Akkor vagy túlbuzgók voltak, vagy a dokumentáció, a gyors telepítési útmutató tűnt annak. Méretre olyan.
Egyébként teljesen feleslegesnek érzem ma már, hogy elvárás a telepítő CD.
Nagyobb bonyodalmat okoz, ha egy régi verziót telepít valaki a CD-ről. Éppen most néztem, hogy 70%-os az internet ellátottság Magyarországon. Akinek nincs netje, valószínűleg számítógépe sincs. Vagy a munkahelyen használja. Szóval a CD-k kinyomása már valóban felesleges környezet szennyezés. -
makkai
aktív tag
válasz
róland #12969 üzenetére
Akkor az sem segít, ha a "Turbo" Biossal fel van húzva az FSB, mivel a grafikus mag a kevés?
És ha több memória van benne, és többet engedni a grafikus magnak? Mert gondolom a rendszer memóriát használja a grafikus mag és az FSB emelésével a memória átvitel is gyorsul.
Bár ez már nagyon OFF.
Az MSI Wind topikban olvasgattam, ott ítra valaki, hogy Turboval, Win7-el 2 GB rammal az SD adások javultak, élvezhetővé váltak. EZAmúgy látom, hogy Te kérdezted akkoriban, pont ezt a tuneres dolgot.
-
makkai
aktív tag
válasz
róland #12965 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy kevés lenne.
Visszagondolva, 2000-ben a PII -es Celeron 366 MHz, 96 MB RAM, Voodoo3 2000 VGA-s gépemben dolgozott hibátlanul a Leadtek Winfast analóg tuner.
azért az U100 a 480p-s Youtube videókat viszi, illetve a DVD-ket USB-s DVD íróról.Persze lehet valamit benézek, vagy esetleg nálad fogta valami a kis U100 teljesítményét.
Avermedia_hu: Köszönöm a segítséget, ha tudnak valami okosat mondani, azt megköszönném, vagy ha esetleg hasonló erejű gépben ki tudnák próbálni, már az is fél siker lenne.
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
róland #12871 üzenetére
Mint írtam, feltétlen a konzolon keresztül szeretnék játszani. Az ilyen kínai átalakítókban nem bízok, láttam már emberkéket bebukni vele.
hcl: Ismerem az easycapet, de mint írtam belső kellene nekem. Egyik ismerősnek volt, hamar meg is adta magát. használta vagy kétszer az egészet, de annak is a válaszideje az usb miatt nagyon gány volt, ilyen 10-15mp volt az eltérés a tv és a cap képe között. Nekem pedig nem lenne tv közbekötve.
Találtam viszont egy leadtek pvr2200at, igazából ezen is van minden kimenet amire szükségem lenne, és fele annyiba kerül a dolog.
-
Dolphine
addikt
válasz
róland #12801 üzenetére
Miért kell kerülni a Pinnacle termékeket?
Igaz nekem még régi fajta van (PCTV Pro) és minden OK vele. Igaz XP alatt használom!
Más!
Egy valamit nem igazán értek. Sokan írják, hogy szeretnének TV-t nézni gépen ez OK, viszont probléma van a tuner választásnál. Szerintem én le vagyok maradva, mert simán kábelen jön az adás akkor analóg tuner kell, ha digitálisan kábelen, akkor ahhoz van set-top box, azon csak valamilyen kimenet?
Neken itthon Digi műholdas előfizetésem van a tunerrel S-Videón van összekötve aztán jónapot.
Most már nem ennyire egyszerű a helyzet? -
Bal0924
senior tag
válasz
róland #12797 üzenetére
A VLC-vel még a tunert se tudtam rávenni hogy lássa.
A TotalMedia program nekem tetszik. Sőt már be is állítottam az előre beprogramozott listámat amiket fel kell venni-e..
Ha a TotalMedia szinte a teljes frekvencia sávot átnézte és úgy nem találja az MTV1-et (és beletelt vagy 2órába míg megkereste az adókat, többször is megtalálta ugyan azt a 98at, de a hiányzókat nem) ,akkor a VLC miért találná meg?
-
Zlcsi
senior tag
válasz
róland #12796 üzenetére
olyan nem létezik amit bele lehet tenni a gépbe? belül elfér, kívül meg ha lehet nem akarom hogy lógjon.
hát nem fér el tv de ellenben van egy nagy monitorom...
ilyenkor nem az van, hogy ami a kábelen jön az upc-nek az 50 csatornája [előfizetés alapján) , azt a tuner is tudja?
-
válasz
róland #12767 üzenetére
Windózon többet maceráltam a tuneremmel, mint Linuxon
Persze kellett hozzá egy olyan kernel, amiben volt driver, de éppenséggel volt, és bedugás után már lehetett is csatornát keresni.
Windózon a saját CD-jéről jött driverrel nem ment, innen a Logoutról leszedettel ment, második telepítésreIgaz, a windóz nem a saját gépemen történt.
-
-
Sterilzona
senior tag
válasz
róland #12717 üzenetére
szia,
ezt néztem ki [link]Ezt már direkt úgy választottam, hogy win 7 / 64 bit kompatibilis. Másik, meg hogy rendes antenna csatlakozója van, nem az a kicsi. Mert Olvastam hozzászólásokba, hogy bizony a saját antennája kevés lesz, és hogy mindenkép rá kell majhd dugni egy minimum szobai antennát.
-
azbest
félisten
válasz
róland #12614 üzenetére
Az alcor márkanevet valamelyik nagyker vette át, ha jól emlékszem. Nemrég írták egyik alcor készülék tesztjénél talán.
Az olvasóval egybe épített tunerekkel az a probléma, hogy általában csak a hozzá kapott programmal lehet használni a kártyát vele. Linux alatt, vagy más win programokkal nem használja a beépített olvasót. Szóval a külön kártyaolvasó és külön tuner sokkal inkább kompatibilisebb.
Most látom, hogy több szálon is aktívak vagyunk a tuner + olvasó témában [link]
(#12617) Avermedia_hu:
Jól mondja Bozek. Ha egyébként tudják kezelni a programok a tunert (bda kompatibilis a driver), akkor az előfizetői kártya kezelése külön kártyaolvasóval már csak szoftver kérdése.Azért szoktuk a Homesys-t ajánlani, mert win alatt ezzel a legkönnyebb beüzemelni az előfizetéses adást. Csak össze kell dugni, elindítani a programot és használni
Más program is kezelheti az előfizetős adást, például az ingyenes SmartDVB, de kell hozzá plugint feltenni (például acamd). Több hasonló program van (DVBViewer, ProgrDVB - ezek fizetősek), ami közös bennük, hogy MDAPI kompatibilisek (a szürkületi zónából való MultiDec programhoz való pluginek kezelése). Plusz magához a kártya kezeléséhez az oscam win portja. Ezeket azért nem triviális összekonfigurálni annak, aki nem informatikus beállítottságú. A homesys egyben tudja ezeket csak sajnos leálltak a fejlesztésével, profilt váltott a magyar fejlesztőcég.
-
-
válasz
róland #12570 üzenetére
Azért ugye mindennek van határa, amit leszeretnék digitalizálni, utána jártam studióban, az majd 45-50 ezer forint lenne, és én 8-10 ezernék nagyon többet nem tudok rá szánni sajnos, több időm van mint pénzem, ha én is meg tudom csinálni akkor inkább én csinálnám meg. Pü-ben ird le mit lehet róla tudni mennyit kérnél aztán meg beszéljük üdv.
-
-
törölt tag
válasz
róland #12546 üzenetére
<1% részesedésű OS, amelynek felhasználói közül <5% használna tunert. Szerinted megéri fejleszteni rá? Miközben az állítólag multimédiára fogékony Mac (~12%) felhasználók sem jelentenek érdemi bevételt, így gyakorlatilag minden cég kukázta a Mac-es termékeket is.
Már létezik/létezett Conax-os USB-s DVB-T tuner az Alcor kínálatában, laza 20k körüli áron. Emellett szinte mindenhol az EU-ban csak pár alap csatorna érhető el kódolatlanul, a CAM-et meg kötni szinte minden szolgáltató a készülékhez, ergo az ilyen tunerek többnyire gyakorlatilag használhatatlanok.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
róland #12542 üzenetére
Te most Magyarországról beszélsz.
A teljes lakosságunk megegyezik egy Metropolisz külvárosával...Bár, az AVerMedia utolsóként még új tuner termékeket hoz ki (remélem rövidesen honosítani tudok), nehéz meggyőzni a vezetőséget a potenciális piac szerzésről.
Annyira kis piac vagyunk, teljes közép EU is, hogy még a meglévő termékek honosítása is nehézségekbe ütközik.
És ez nem csak az AVerMediara igaz.
Nagyon sokszor kell (a törvényi előírások miatt) olvasnom Google translator anyagot.
Jobb lenne, ha nem is lenne magyar leírás... És persze a gyári garanciának is sokszor a felét látom/kapom. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
róland #12540 üzenetére
A gyári támogatás jó ideje leállt.
Az új kernelekhez már nem készült driver.Viszont több tunerhez készült (nem hivatalos) meghajtó.
Volt egy egész jó linkem, de nem találom. Amint sikerül megszereznem, megírom.A leginkább támogatott tuner a H830: [link]
De ha a részleteket megnézed, az ehhez készült driver is igen régi: [link]Sajnos closed-source.
-
Viktor06
csendes tag
válasz
róland #12459 üzenetére
Nem hát az egésznek nincs értelme! Megvettem 8000 ft-ért, és még költsek rá annyit egy antennára, ráadásul bevezették az analóg tv-t. Ezt úgy sem használom, akit érdekel írjon, szívesen eladom!
Engem egy analóg tuner érdekelne, valami olcsó megoldása, mert úgyis lesz tv, addig akarom csak a gépen nézni. -
Viktor06
csendes tag
válasz
róland #12445 üzenetére
Elnézést, hogy eddig nem reagáltam, csak vizsgám volt és arra tanultam.
Kipróbáltam mindenhol, összes ablaknál, kiraktam a rácsra, bent a konvektorra, kimentem a teraszra, de néhányat ugyan villogott, de nem talált semmit. Megnéztem a sugárzó tornyok elhelyezkedését, azzal meg az a baj, hogy mind a 3 torony felől a legnagyobb épületek vannak, és mivel földszinten vagyunk semmi nem jön ide. De ezt már megbeszéltük, beletörődtem.
Végül beköttetünk DIGI tv-t, gondoltam a DVB-T tuner majd az analóg adást veszi kábelen, de így sem találtam csatornát, még nem is villogott a tuner. Megkérdeztem a digis szerelőt, mikor bekötötte, azt mondta hogy elvileg az analóg kábel adásait kezeli. De mégsem talált semmit. Kéne vennie, vagy az egész egy nagy hülyeség?
Most költöztünk és még nincs tv-nk, ezért akarom ebben az átmeneti időben a gépen használni. -
a1200
aktív tag
válasz
róland #12450 üzenetére
Az analóg kábel TV-t hagyjuk, nem érdekes.
Egyelőre hagyjuk a DVB-C-s tunereket, mert újan 20-30e-be kerülnek. Ami olcsóbb használt, nem támogat 64 bitet, és/vagy nincs svideo bemenete.
Egyelőre egy olyan is elég, ami Win7 64 biten működik, PCI-s, vagy USB-s, és van svideo+hang bemenete, az ezen át bevezetett jelet lehet hanggal jó videóformátumban rögzíteni, lementeni HDD-re, tehát szoftverek is kellenek mellé.
Ez milyen, használ valaki ilyet? [link] -
NONPLUSULTRA
tag
válasz
róland #12423 üzenetére
Lehet rossz helyre írom,de van egy kérdésem.
Nem az a problémám, hogy milyen TV tunert használjak, hanem hogy milyen Lejátszót rakjak fel hozzá.1: mivel laptopon és pc-n is tévézek, mindkettőn a Windows Home Cinemát használtam tévézésre.
2: A pc-n váltottam win8-ra, ugrott a Home Cinema, illetve külön kell megvenni.
3: az Asus My Cinema-P7131 Hybrid tunerhez kapott szoftver - az Arcsoft Totalmedia kodekütközést okoz, néhány mp4 és flv videómnak nincs hangja. Amúgy egyébként ezeket a K-Lite mega kodec pakkal szólaltattam meg, amíg fel nem telepítettem a Totalmediát. Ha eltávolítom, ismét szólnak rendesen.
4: a többi tv-kártyához kapott szoftver ezt a kártyát nem érzékeli, mondjuk egy Avermediától nem is vártam de a Cyberlink PowerCinema is csalódást okozott.Tehát milyen "általános" tévénéző progit tudtok ajánlani? Érdemes megvenni a Win8-hoz csak emiatt a Home Cinemát? Vagy hogyan tudom kiküszöbölni a kodek ütközést amit a Totalmedia okoz?
A válaszokat előre is köszönöm.
Amúgy nem rossz kártya ez a My Cinema-P7131 Hybrid, Win7 alatt totál meg voltam vele elégedve, csak ajánlani tudom.
-
azbest
félisten
válasz
róland #12355 üzenetére
Kicsit utánaolvastam és azt hiszem megvan a megoldás.
Eddig így mutattam a playlist alapú csatorna megadást:
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://Ezzel tényeleg csak a már megnyitott adó tartalmát adja hozzá a műsorújság menü tartalmához. Viszont ha egy picit módosítunk rajta:
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:programs=100
dvb-t://akkor máris a muxon elérhető valamennyi egp infót kiadja rögtön. Viszont a közszolgálati mux nem sugározza a kereskedelmi epg adatokat. A kereskedelmi muxokon jelen van a közszolgálati adás epg-je is
Tehát programs kell a program helyett és meglesz az elérhető teljes epg.
A három multiplexel az a bibi, hogy abból egy (B) teljesen kódolt, egy pedig (C) nagyrészt kódolt, szóval azokat nem tudod nézni. Legalábbis nem ismerek még olyan megoldást, amikor közvetlenül a vlc-vel lehetne előfizetést használni. (tvheadend backend segítségével már lehet, de az teljesen más megoldás)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
róland #12346 üzenetére
Ez rossz tipp volt, én soha nem javasolnám.
Avermedianál semmiképp.A dobozban lévő driver igen sokszor elavult már, mire a vevőhöz kerül.
Majdhogynem csak törvényi előírás miatt rakják a dobozba a gyártók. És egyre többször el is hagyják.
Inkább beírják a rendszer követelmények közé az internet kapcsolatot, hogy töltsd le. -
Core2duo6600
veterán
válasz
róland #12270 üzenetére
Engem nem érdekel, hogy jogellenes - e vagy sem !
Mivel a képembe tolják a sok reklámot stb....Szerintem nem, mondok egy példát :
Van előfízetésem, pl. Mindig TV re, vagy IP tv-re, bármelyikre.De TV készülékem nincs mégis szeretném HD ben élvezni a Számítógép monitorán, a gép audiorendszerén. !
Na erre kell egy megoldás !
Tegyük fel, hogy a monitor nem rendelkezik HDMI bemenettel, mint ahogy a legtöbb nem spéci általában nem rendelkezik !Set top box ból mondjuk HDMI jön ki, mivel HD minőséget egyedül ez képes kiadni.
Na ekkor mit csinálsz ?
Az, hogy vásároljak egy TV készüléket nem játszik, mert nem fér el !/Ha le lehet tölteni, akkor valahogy kikerült a torrent oldalra .../
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest