- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
Sinisi #14725 üzenetére
Többször ajánlott kínai tv-tunerek megfelelőek és jó áron beszerezhetőek. Én lehet, hogy vetnék egy pillantást erre a gépre. Elvileg Raspberry Pi alapon megúszható olcsón egy HTPC, amire külső HDD-t tudsz kötni és arra rögzíteni. Fogyasztása meg minimális, így nem kell kikapcsolni.
-
róland
veterán
válasz
zegi_norbi #14703 üzenetére
Van állandóan működő géped? Mert akkor arra érdemes beállítani egy tv-szervert (pl.: TVHeadend vagy Mediaportal TV Server), s az ahhoz csatlakozó eszközökről időzítheted a felvételt.
-
róland
veterán
válasz
forras2 #14696 üzenetére
Elvileg egy DVB-C tuner+SmartCard olvasó párossal nem megoldhatatlan a feladat. (Ha jól tudom a UPC nem feltétlenül Set Top Box-szal fogható, hanem igényelhető a kódkártya is, amely a TV CI moduljához csatlakoztatható megfelelő [talán itt is CONAX, mint a MindigTV-nél; de ez a számítógépes vételhez érdektelen, mert csak a kódkártya kell] kártyaolvasóval.)
-
róland
veterán
válasz
Norbi88hun #14625 üzenetére
USB-s kártyát fogadó csak az Alcor kínálatában van.
De egy átlagos USB-s tv tuner és egy SmartCard olvasó párosa megoldást többen is használjuk.
-
róland
veterán
válasz
zoltan6 #14613 üzenetére
Azbest által ajánlottak szinte bármelyike. (Személyesen egy Geniatech MyGica T230-at használok.)
-
róland
veterán
válasz
azbest #14570 üzenetére
Működik Windows alatt is a Mygica T230.
JHONNY 79: Minden olyan tuner, amelyik képes a DVB-C adást venni. Pl.: AVerMedia TD310
-
róland
veterán
Bármilyen linuxos számítógépen megoldható pl. a TVHEADEND szerverrel, hogy a tv-tunerek által vett adást streameljed másik számítógépnek. (Windows-on a Mediaportal tv-szerver kiegészítője tudja ezt.) Egy kis fogyasztású otthoni médiaszerver-NAS életképes megoldás lehet.
-
róland
veterán
válasz
rongaucho #14509 üzenetére
Amennyiben számítógépen szeretnéd nézni az M4 sportot, és nincs internet elérésed a helyszínen, de jó a rálátás és közel is van (mondjuk nincs messzebb, mint 1 km) valamelyik adótorony, úgy jó lehet az általad linkelt vevő is.
DE:
A gyári botantenna nem megfelelő az itthoni vételhez.
Az MCX csatlakozóhoz meg alig kapni átalakítót, hogy rendes koax-kábellel más antennát használhass hozzá.Az itthoni DVB-T sugárzás egy érdekes öszvér megoldás, ezért a Nyugat-Európába szánt megoldások nem feltétlenül fognak itthon működni.
Korábban Azbest kolléga jó pár tunert ajánlott, ami itthon is működik. Ugyan azok nem ennyire olcsóak, de páran használjuk azok némelyikét.
Ha nem ragaszkodsz a tv-tunerhez, akkor interneten a Médiaklikk oldalán lehet élőben nézni az M4-et.
-
róland
veterán
Linuxon tvheadend backendként és bármelyik frontend, ami kezeli a backendről érkező jelet (pl. VLC, KODI).
Windows-on a saját drivere és pl. VLC. -
róland
veterán
válasz
azbest #14375 üzenetére
Windos-on (mondjuk 10-en) milyen meglodás van erre a kérdésre?
(Fél délelőtt sz...m magam a w_scan-nel, mire kiderült, hogy az egyetlen használható Ubuntu telepítésemen 3.13-as kernel van, a MyGica meg 3.19-től támogatott. S azt a rendszert most nem tudom újratelepíteni.)
-
róland
veterán
DVB-C hálózatnál hogyan lehet kideríteni az egyes multiplexek paramétereit? (Delivery system, frekvencia, jelsebesség, konstelláció, FEC)
-
róland
veterán
válasz
#29810560 #14366 üzenetére
A kínai Geniatech MyGica T230-am tegnap érkezett meg. Minőségre ugyanaz, mint a meglévő Leadtek WinFast DTV Dongle Mini. (MyGica beszerzési ára: 6294,- Ft volt.)
Tvheadend beállítása az új tunerhez:
- szerver lekapcsol, mert szerelnem kellet, hogy csatlakoztatni tudjam,
- szerver újraindít,
- Tvheadendben tuner hozzárendelése a MindigTV szolgáltatáshoz,
- gép újraindítása, hogy a meglévő hangolás alapján működjön.(Az egész talán 2 perc volt. A Tvheadend eredeti beállításában köszönöm Azbest segítségét: a Leadtek kicsit több beállítást igényelt, mint az átlag tunerek!)
-
róland
veterán
válasz
nyirzoz #14351 üzenetére
Az adatlapokat nézegetve, az STB-k gyárilag tartalmazzák a MediaPortal rendszert. MediaPortal-lal kapcsolatos kérdésben Hati fórumtársat érdemes keresni, főként a HTPC(Házimozi PC) topikban.
Annyit tudok az MP-ről, hogy beépített tv szervere van, s tud hálózatra streamelni.Technikailag nem tartom megvalósíthatatlannak, de jogi oldalról felvet kérdéseket az elképzelésed.
-
róland
veterán
válasz
azbest #14331 üzenetére
Kösz!
Múltkor a DVB-T része érdekelt, de közben kiderült, hogy a helyi kábeltévé szolgáltató - végre - az analóg előfizetés csatornáit decembertől digitálisan is elérhetővé tette.
Így most a tvheadend és MyGica t230 DVB-C párosítás működésére vagyok kíváncsi. Nálad hogy működik? Mert fórumon olvadtam olyat, hogy linux alatt problémás a -C rész működése. -
róland
veterán
válasz
dangerzone #14275 üzenetére
Legjobb ajánlat: olvass vissza pár hozzászólást. Avermedia_hu és Azbest is több tunert ajánlott. Ha olcsót akarsz, akkor akár Kínából is rendelhetsz valami hibrid DVB-T2/C tunert. (Van ami Windowshoz, van ami Linuxhoz jobb.)
-
róland
veterán
válasz
nemurea #14263 üzenetére
Jobb klikk a telepítő indító fájlján (talán setup.exe vagy install.exe/bat), s a felbukkanó helyi menüben van valami kompatibilitással kapcsolatos lehetőség. (Most épp Win7-ról írok és itt "kompatibilitási problémák elhárítása" néven szerepel, de mintha változott volna az elnevezése.)
-
róland
veterán
-
róland
veterán
válasz
Atomantiii #14245 üzenetére
Ott nem HD az adás.
-
róland
veterán
válasz
access_denied #14243 üzenetére
Én nem szeretek olyan programokat telepíteni, amit utána csak a rendszer teljes újratelepítésével lehet maradéktalanul eltávolítani. Ezért írtam a WUBI-s Ubuntu telepítést.
Igen, Mindig TV-nél sajnos csak a jelzett három adó (m1, m2 duna) HD, a többi nem. -
róland
veterán
válasz
access_denied #14241 üzenetére
Jól látod, az erősítőbe csak az Aurio Return Channel-en küldi a hangot. (Az alábbi link sematikus ábráin látható, hogy miért is fejlesztették ki.)
Igen, a tv tuner és a smartcard olvasó két különálló termék. Mivel UPC-s vagy, így majdnem biztos, hogy a digitális adás kódolva érkezik hozzád. A UPC kódkártyájának számítógépen való használatához smartcard olvasó szükséges.
Viszont az USB-s tv tuner önmagában (természetesen a megfelelő programokat telepítve) képes a kódolatlan földfelszíni digitális tv adás vételére (Mindig TV). S bármikor hordozható, egy utazásra egy notebook mellé csomagolva a gyerek pl. tud mesét nézni szinte bárhol. SmartCard olvasóval és MindigTV kódkártyával a kódolt adások is nézhetők.Viszont én félreértettem indító hozzászólásod, s abból indultam ki, hogy STB-t használsz már most is. Azért ajánlottam helyette HTPC-t.
Ha extX fájlrendszert akarsz nézni és nincs még telepített Linuxod, akkor ajánlom az alábbi linkről az Ubuntu Precise Pangolin kiadás letöltését. Ez volt az utolsó olyan Ubuntu, ami WUBI-val Windosra telepíthető, a számítógép indításakor választható, hogy Linux induljon. S ha nem tetszik, akkor egy egyszerű uninstall a Windowsban és volt nincs. -
róland
veterán
válasz
access_denied #14238 üzenetére
Egy próbát megér egy USB-s DVB-C-t is kezelő tv tuner (pl. MyGica T230 vagy Astrometa) és egy smartcard reader (pl. Castletech EZ100PU és pár eBay-es ajánlat) beszerzése, összesen kb.10.000,- - 12.000,- Ft.
Ha asztali számítógépen működik a kódolt UPC DVB-C adások vétele, akkor vannak megoldások a számítógépről a tv-adások képernyőre juttatására (több alternatíva is).
-
róland
veterán
válasz
access_denied #14236 üzenetére
Ha már együtt tudsz azzal élni, hogy STB-ről kapja a jelet a TV, akkor én inkább egy HTPC-t raknék össze. (Úgy tudom UPC-nél van lehetőség STB helyett kizárólag smartcard-ot igényelni az előfizetéshez és azt a TV CI moduljával használni, vagy számítógépen smartcard olvasóval.) Így a STB helyett egy HTPC-ről továbbítanád a jelet a TV-re, s akkor eszközfüggetlenül tudnál műsort rögzíteni?
Akár itt is visszaolvasva érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen. (Ha van otthon elfekvő HDD-d, akkor 60.000,- - 75.000,- Ft-ból már építhető HTPC [integrált alplap + ház + memória + smartcard olvasó - eddig kb. 60.000,- + billentyűzet és egér - így kb. 75.000,- Ft].) -
róland
veterán
No, most az az antenna mindenen (a zajon is) 48 dB-t erősít. S az, hogy annyit erősít, még nem mond semmit a nyereségéről.
Szerintem ebben a topicban is többször kitárgyalták/kitárgyaltuk már az antennák kérdését. Érdemes visszaolvasni!Vagy a TV antenna és jelerősítés topicot átnézni.
-
róland
veterán
Linux+tvheadend pároshoz milyen USB-s tv-tunert érdemes beszerezni? (Elsődlegesen Mindig TV adáshoz.)
-
róland
veterán
válasz
lazyGreg #13257 üzenetére
Talán ez segít: wifi antenna csatlakozó
-
róland
veterán
válasz
Building #13249 üzenetére
Mi a bonyolult VLC-ben? Digitális csatornákat nagyon könnyű behangolni.
Ennyiből áll a digitális adók m3u fájlja:
#EXTM3U
#EXTINF:1800,MinDigTV MuxA
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:live-caching=300
dvb-t://frequency=498000000:bandwidth=8
#EXTINF:7500,MinDigTV MuxC
dvb-t://frequency=738000000:bandwidth=8
#EXTINF:3900,MinDigTV MuxB
dvb-t://frequency=746000000:bandwidth=8Ez épp a Nagykanizsa/Keszthely frekvenciákhoz.
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12989 üzenetére
Mintha lett volna telepítő CD/DVD a Green dobozában. (Bár csak pár pillanatra néztem bele múltkor egy "Hülye azért nem vagyok" boltban.)
-
-
róland
veterán
válasz
Bal0924 #12776 üzenetére
Média/Felvevőeszköz megnyitása/Felvételi mód (TV digitális)
Ezután kiválasztod, hogy DVB-T vagy DVB-C csatornákat kívánsz-e hangolni.
DVB-T esetében a "Sávszélesség" 8 MHz.
Majd megadod a kívánt multiplex - nálad fogható - frekvenciáját. (Mindig Tv esetében [link]-en a "frekvencia táblázat" fül alatt van hozzá egy kis segítség.
HA bővebben érdekel, akkor az alábbi dokumentumban megtalálhatók az egye MindigTV csatornák "azonosítói"
-
róland
veterán
válasz
jattila48 #12769 üzenetére
Leadtek WinFast DTV Dongle Mini tuner + Bandridge BTV400 botantenna párossal készült felvétel: [link]
VLC-vel lejátszható!
-
róland
veterán
válasz
Tomcsi2012 #12755 üzenetére
Bozeknek igaza van/volt.
De egy kis segítség angolul. Lényege: a kompozit videojelben NEM megy át a hang, azt külön kell átvinned. Azaz a sárga RCA csatlakozó mellé kell még a piros-fehér páros is.
-
róland
veterán
válasz
Sterilzona #12718 üzenetére
Amelyik MCX csatlakozós, ahhoz általában adnak MCX-koax átalakítót. Mivel az itthoni adóteljesítmények elég gyengék, ezért a gyári botantennák erős megkötésekkel (közeli adó, nagyon jó rálátással) használhatók csak.
-
róland
veterán
válasz
Sterilzona #12716 üzenetére
Ez lesz a Te topicod.
Amúgy szinte bármelyik USB-s tv-tuner megfelelő lehet, ami ma piacon van. (Avermedia, Alcor, Leadtek)
Ha az előfizetőst csatornákat is nézni szeretnéd, akkor Windows-hoz az Alcor megfelelő (SIM méretű kódkártyát kezelő) tv-tunerje a megoldás.
-
róland
veterán
válasz
Dolphine #12700 üzenetére
Omnikey, Gemalto kártyaolvasók működnek, de itthon egy vagyont kérnek értük.
Ha nem notebookkal akarja valaki használni, akkor ma ez a legolcsóbb, működő megoldás: HP ED707AA#AKC USB billentyűzet. (Tapasztalatot itt osztotta meg a használója.)
Azbest otthon van a témában. Érdemes visszaolvasni kicsit itt a topicban, lesznek linkek más topicokhoz is.
-
róland
veterán
válasz
modiglianihu #12628 üzenetére
S a leírásának az eleje: "Powered up with professional chipset, WinFast DTV Dongle H guarantees noiseless video, sharp picture, and stability. It supports both analog and digital TV and FM radio."
Én javaslom a VLC-t. Abban: Media/Felvevőeszköz megnyitása/Felvételi mód/TV (digitális)/ Továbbítási rendszer: DVB-T/Sávszélesség: 8 MHz/Adóvevő-multiplex frekvencia: ezt pedig a MindigTV oldaláról megkeresett adótorony frekvenciája szerint kell beállítani. (Gondolom a MHz/kHz átváltás nem okoz gondot.)
(Érdemes mindhárom multiplexet beállítani, így lesz egy lejátszólistád, amit .m3u formátumban elmentve könnyedén nézheted VLC-vel a digitális adásokat.)
-
róland
veterán
válasz
Siriusb #12586 üzenetére
Egy kis segítség: LinuxTV.org
-
róland
veterán
válasz
Hellboy2387 #12569 üzenetére
A régi felvételek digitalizálását én valami helyi tv stúdióra bíznám.
[Hirdetést töröltem!]
[ Módosította: #65675776 ]
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12545 üzenetére
Igazából a tv-tunerek linuxos támogatásának hiánya tart vissza a váltástó. Emiatt muszáj Windows-t is tartanom a gépemen. (A másik terület a minőségi CD/DVD-írás - ld. ImgBurn -, de ez bizonyára azért van, mert eddig nem igazán kerestem alternatívát.)
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12543 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 2014. december 31. a digitális átállás zárónapja az EU-ban. Az pedig már egy bő 500 milliós piac. (Nagyjából egységes digitális tv rendszerrel.)
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12541 üzenetére
Miért lett ennyire elhanyagolt ez a terület? (Más gyártók se híresek a tv-tunerjeik terméktámogatásáról. Linux alatt pedig katasztrofális a helyzet.)
Itt lenne a lehetőség az USB-s tv-tunerek terjedésére, s visszaszorulóban a termékkínálat. Pedig jó áron, esetleg CONAX kártya kezeléssel (állítólag jön a SIM méretű) most lehetne piacot szerezni.
-
róland
veterán
válasz
Avermedia_hu #12538 üzenetére
Linuxos támogatása milyen az AverMedia tunereknek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest