- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avermedia_hu
senior tag
Mindegyik tunerhez adnak valamilyen szoftvert, azt külön nem szükséges keresni. Az alapfunkciókat mind tudja, így a felvételt is.
Azt viszont nem tudom, hogy mennyire használható a Terratec szoftvere. És Win8 felett nem látok driver támogatást. Nézz utána, hogy vannak-e panaszok driver hiányra fórumokon, főleg Win10 alatt. De nem valószínű. -
Avermedia_hu
senior tag
Földfelszíni DVB-T vételhez (MindigTV kódolatlan) bármilyen DVB-T tuner jó.
A szoftverek már tudják az időzített felvételt, és simán mentik a MPEG4 videó folyamot.A HDCP-nek (HDMI másolásvédelem) itt nincs jelentősége. Illetve csak akkor van, ha kódolt adásról van szó, és a beltériről érkezik a jel. De akkor nem tuner kell, hanem capture kártya. És a felvételt valóban akadályozni fogja a HDCP.
Ha ez a helyzet, akkor olcsóbb és egyszerűbb olyan beltérit (STB) venni, ami USB-re felvesz. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
TheProb #14459 üzenetére
off topicba rakom bejegyzésem, mert saját marketing.
Ha PCIe kapcsolat, akkor analoghoz M798 kártya M798B
Ez nagyjából 10k huf, talán alatta.Ha DVB-C, akkor A757 A757+C
Magyar nagyker csak C-s A757-et forgalmaz. De van külföldi import. Figyelj oda, hogy a +C változatot kapod-e.C-s tunerek között nem sok konkurenset fogsz találni, és EU-ban nem olcsóbban. (adók)
Analóg tunerből viszont dunát lehet rekeszteni, érdemes lehet körülnézned. A driverekről nincs információm. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
TheProb #14456 üzenetére
Tudtommal a Leadtek kártya amit említesz analóg tuner. Ha azok a csatornák, amelyek analog formában jönnek elégségesek, akkor bármilyen másik újabb analóg tuner jó lesz.
A Digi-t szeretjük, azt kódkártya nélkül lehet nézni digitálisan is. Értsd: minden digitális csatorna fogható egy egyszerű DVB-C tunerrel.
Ebből nem sok van, és nem is igazán olcsó, bár esett az ára. 15-20k között EU-ban, 6-10k kínából. (kínai beszerzésnél figyelj a driver támogatásra pl. Win 10 alatt) -
Avermedia_hu
senior tag
(szerk: elnézést a dupla válaszokért, utólag láttam mások válaszait)
Ez egy digitális kamera. Ami csak annyit jelent, hogy rosszul nevezted. Az eddigi ajánlatok jók a HDMI csatlakozáshoz.
Az felhasználás függő, hogy mivel fogadod a HDMI jelet a kameráktól. És költség keret függő. Ha céges igény, van akár 3-500e Ft, megoldások tömegét tudjuk javasolni.
Ha kicsi a keret, akkor LGP Lite x2 + egy jó alkalmazás. (ritkán ingyenes) -
Avermedia_hu
senior tag
A HDMI digitális forrás.
Létezik olyan kártya aminek van 2 HDMI bemenete, de tudtommal a világon egy típus nálunk. (tudtommal!!, lehet van másik) Az ár és cél viszont más.A Lite elég. Maga a chip ugyanazt adja.
De egy komolyabb Stream szoftverrel, ami képes kezelni több kártyát, lehetséges egyszerre több AVerMedia kártya használata. (Pl: Xsplit)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
pavicevic #14406 üzenetére
Lehet nem aktuális már a kérdés, most vettem észre.
De magát a kérdést sem értem.
Mit jelent itt a "UPC digital ingyenesen fogható csatornái"?
Amiket beltéri nélkül simán koax kábelen tudsz fogni TV-n? Amihez nem kell a kódkártya?
Mert akkor Te analóg TV vételre gondolsz, és analóg tunert keresel. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
tamasgal #14411 üzenetére
Elméletileg működik.
Gyakorlatilag sarkalatos pont, hogy az Android eszköznek legyen OTG támogatása. Tehát adjon le áramot az USB-n keresztül.
Ha ez megvan, a rendszer él. De a felhasználói élményt befolyásolja a jel erőssége. Ami az ingyen fogható csatornáknál... szóval nem tökéletes. A napokban teszteltem, és azt tapasztaltam, hogy minden ingyenes program jele gyenge. Nálam. A fizetős jeleken viszont ott a kakaó. -
Avermedia_hu
senior tag
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Bal0924 #14378 üzenetére
Az AVerMedia driver sok esetben kompatibilis más alkalmazásokkal. VLC pl., de kezelte már Leadtek SW is.
Így írhatnám azt, hogy van BDA driver. De mint gyártói képviselő nem tudok felelősséget vállalni "3rd party" alkalmazások esetén. Minden gyártói támogatás csak AVerMedia szoftverek esetén él.
Magyarul: ha nem működik más szoftverrel, így jártál. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nyirzoz #14344 üzenetére
AVerMedia A757 vagy TD310 és Homefree.
Vagy VLC stream a tunerekről, de ezt én még nem teszteltem.
Mindez csak akkor működik, ha DigiTV a DVB-C forrás. Egyébként védett a jel.
Beltériről is lehetséges a helyi stream, de nem lesz HD. HDMI jelet nem lehet streamelni, védett.
-
Avermedia_hu
senior tag
Van egy kb. 20e Ft-os megoldás: GL310
Beltéri egység HDMI jelét fogadja HD-ban. Az előnézeti képet tudod nézni. Kb. úgy, mint ahogy a konzolok képét a leírások szerint.
Felvenni nem lehet, mert védett. De HDCP kompatibilis, így meg fogja jeleníteni. Elméletileg felvételnél aktiválódik csak a HDCP.
Ha nincs más védelem. Mert vannak újabbak is, pl. blueray előnézeti képet sem láttam, mert valami egyéb is dolgozott a védelmen. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Atomantiii #14280 üzenetére
Nem tudtam fejből, hogy milyen a Digi rendszer. De ilyen jellegű problémákra is gondoltam a kódolási rendszerrel kapcsolatban.
Azt viszont nem akartam írni, hogy nincs megoldás. Mert számítástechnikában mindig van. Csak néha bonyolult és/vagy aránytalanul drága. Ne adj'Isten illegális. -
Avermedia_hu
senior tag
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Pitterix #14266 üzenetére
Esetleg takaríts le mindent uninstall Managerrel. Pl. REVO.
A drivereket egyenként nézd át, nincs-e kétszer megjelenítve a rendszerben.
Az uninstall manager nem biztos, hogy a régi telepítést látni fogja. De mindenképpen engedélyezd a mély ellenőrzést és takarítást.
És rakd újra kompatibilitási módban.
Lehet ütközik egy régi és az új telepítésed. -
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nemurea #14220 üzenetére
Ahogy nemurea írta, a híradót és még sok műsort megtalálsz a neten. Élőben is, felvételről is.
Ha beltériből vennéd fel, akkor sem lenne jobb felbontás, minőség.Ha fontos a HD felbontás, esetleg DVB-T tunert használhatsz. És a MindigTV ingyenes csatornáit fogod antennával, abban ott az M1 is. Ez viszont helyfüggő, mennyire van jó és stabil jel nálad. Ha szerencséd van, 10e Ft alatt tudsz felvenni HD-ban. Ha nincs szerencséd, akkor 20e Ft-os tetőantennával sem lesz 100%, hibátlan jel.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
azbest #14187 üzenetére
(nekifutok még egyszer, remélem most nem száll el az üzenet- a Mátrában gyenge a net
)
Elnézést, utólag látom, mégis megjelent az előző bejegyzés.Az AVerMedia csak a saját gyárában gyárt. Soha nincs bérgyártás. Ez minőségbiztosítási okokból van, a gyárban Toyota system van bevezetve.
A kínai gyárak azért is olcsóak, mert magas a hiba arány, tehát a minőség gyengébb. A garanciával nem szeretnek foglalkozni, inkább odaadják kedvezményként, és zúzd be magad. Ne küld vissza.
A garancia csak egy év. Ami Magyarországon ok, de az EU évet ír elő. Nem tudom meddig lesz MO-nak mentessége. Az AVerMedia nem cimkézi külön az EU országokat, a magyar vevő ugyanazt kapja, mint a német.Az adók és közterhek hatását simán látni, ha megnéztek egy cseh vagy lengyel webshopot. Az AVerMedia termékek garantáltan ugyanolyan gyári áron indultak. (ezt látom)
Az Alza.cz olyasmi, mint nálunk az Edigital. Jó összehasonlítási alap. (vámtétel is ugyanaz: usb tuner: 14%, PCIe tuner: 0%) -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
azbest #14187 üzenetére
Az AVerMedia saját gyárban maga tervezi és gyártja a termékeket.
Ennek elsősorban minőségbiztosítási okai vannak, Toyota min.bizt. rendszerben.
Egy kínai gyár termékeiért soha nem vállalnánk a felelősséget.
Az árakba érdemes az RMA költségeket is beleszámítani. Amikor 5-6 ezer valami a kínainál, azon 1 év garancia lesz, amit inkább kedvezményben kapsz meg. Zúzd be magad, ne küld vissza.
Az EU-ban a magyar piac egyébként kakukktojás, minden EU országban 2 év garanciának kellene lennie. Az AVerMedia ezért sem különbözteti meg az egyes EU országokat. Nem kap kevesebbet egy német, mint egy magyar.
Az adók és közterhek hatásait szépen lehet látni, ha rákerestek termékekre pl. cseh vagy lengyel webshopokban. Az Alza.cz olyasmi, mint nálunk az Edigital. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
kungzi #14180 üzenetére
Szia,
Az AVerMedia új tunere már a boltokban van: [link]
Az ár sem rossz, viszonyítva más lehetőségekhez: [link]Ahol 3-5 nap szállítási időt írnak, valószínűleg nem magyar forgalmazótól származik. (más EU ország) A garancia ugyanúgy él, max. az ügymenet hosszabb hiba esetén. Ha a szállítási díjakat is nézem, már jelentősen nem is olcsóbb.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nemurea #14153 üzenetére
A támogatott felvétel formátum és a hardveres dekódolás nem ugyanaz.
A szoftver megoldja az MPEG1-2-4 mentést és tömörítést, de nem a tuner dolgozik vele, hanem a gép.A kódolás/tömörítés pedig igen nagy gépigénnyel jár.
Szoftveresen 1080p anyagot feldolgozni minimum i5 de inkább i7 gép tud, minimum 4GB de inkább több RAM-mal. Főleg, ha közben streamel.
Vannak hardveres dekóder kártyák pl: [link], ehhez komponens AV kábellel tudsz csatlakozni. Ha van komponens kimenet az STB-n.
A VLC viszont nem biztos, hogy kompatibilis lesz vele.
Szóval elég reménytelen a helyzet gyenge géppel, helyi stream igénnyel. 50 ezer forint alatt.
Mert pl. egy ilyen szerver megoldana neked minden feladatot, még az STB-t is vezérelné: [link], de kb. 400e Ft a végfelhasználói ára most. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nemurea #14147 üzenetére
Egy régebbi Atom proci lehet megfekszik egy nagyobb Stream alatt. A WLAN-nak jó jellel, és szabad pálya mellett elégséges kapacitása kell, hogy legyen.
Mindenképpen javasolt MP4 formátumban dolgozni, és ha a lehet a bitrátát csökkenteni. A felbontás az AV forrás miatt nem hiszem, hogy akadály. Lehet ez megoldja a VLC problémákat.Épp az imént olvastam a Google Chromecastról az Ipon oldalán. Lehet arra van szükséged.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
laca500 #14140 üzenetére
Vannak HDMI felvevők is, csak nem átalakítóknak hívják őket, mert kicsit összetettebb a rendszer.
PL: [link]
De az STB HDMI kimenete valószínüleg védett HDCP-vel. Így max. nézni lehet a képet, felvenni nem.
Ha modernebb védelmi rendszereket is beépítenek, akkor lehet nézni sem lehet már. (találkoztam már ilyennel) -
Avermedia_hu
senior tag
Lehet én értettem félre. Az USB nem arra vonatkozott, hogy a tuner vagy kábel csak USB-n csatlakozhat a notebookhoz?
Az STB-ken legalább HDMI, de sok esetben kompozit kimenet is van. (elég nagy kitolás, ha egy HD beltérin nincs HDMI)
Ezt a kérdést valóban érdemes körül járni, mert ha nincs kompozit (AV) kimenet az STB-n, akkor egészen más megoldást kell keresni. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
laca500 #14134 üzenetére
Az analóg tunerek 99%-án van ilyen AV bemenet. De csak analóg tuner már nagyon kevés van, ha van egyáltalán.
Keress rá Hybrid tunerre árgépen vagy árukeresőn, vagy webshopok keresőjében.Ha nem tunert, hanem AV-kábelt választanál, akkor digitalizáló kábelként vagy grabber kábelként keresd. Ilyesmit kell találnod: [link]
Mivel a cél csak előnézeti kép nézés, mindkét megoldás ugyanazt nyújtja. Egy AV bemeneti kaput a számítógépre.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
VodaDroid #14126 üzenetére
Igazából bármilyen DVB-T tunert választhat a barátod. Ha nem megy külföldre, ahol DVB-T2 a rendszer. Ha megy, akkor olyan tunert vegyen, ami tudja a DVB-T és DVB-T2 rendszert is.
Win8.1 miatt a tunerek specifikációit kell átnézni, támogatott-e az op.rendszer.
AVerMedia tunerrel (újonnan vehető) nem nyúlsz mellé, a Win10-et is tudni fogják, folyamatos a driver követés. (régebbi, kifutott, használtan árult tunerekre ez nem biztos, hogy igaz, ott már ellenőrizni kell) -
Avermedia_hu
senior tag
Ez az amit annyira várok és már csak idő kérdése: [link]
USB DVB-C tuner.
Szerintem Július. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Thusor #14097 üzenetére
Az analóg csatornákhoz bármelyik analóg tuner jó. (vagy hybrid analóg, mert tisztán analóg tuner már alig van)
A UPC digitális csatornákhoz DVB-C tuner kell, ritkán párosított analóg résszel. Ráadásul a UPC kódkártyával véd, így ha nem is lehetetlen, de nagyon drága a PC tuner megoldás.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
slayer006 #14068 üzenetére
Hello,
talán ezzel kiválthatod: AVerMedia M798B
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Avermedia_hu #14055 üzenetére
Király, hogy ez az üzenet megjelent, miközben én nem tudtam róla.
A gond a saját rendszeremmel van úgy néz ki... -
Avermedia_hu
senior tag
folyamatosan gondom van a belépéssel a prohardverre
A rendszer vagy be sem enged, vagy kidobál.Most cseréltem tűzfalat és vírus keresőt. Lehet nálam van a hiba.
Más is tapasztal problémát? Vagy a gépemben kutakodjak? -
Avermedia_hu
senior tag
Bozek,
nekem nem volt alkalmam ilyen teszteket csinálni. Nincs jel hozzá nálam.
Abban egyébként egyetértek, hogy a bitráta fontosabb lehet, mint a felbontás. És a sávszélességből is többet vesz el, mint egy felbontás-lépés.
Mondjuk a megjelenítő specifikációja is sokat jelent. Hiába jó a jel, ha a TV nem használja ki. És talán sokan néznek TV-t régi eszközökön.
A minőség/tárhely kérdés mindig sarkalatos. A tiszta MPEG2 jobb, de írgalmatlan sok helyet eszik.Tesztjeid eredménye nagyon érdekel, akár privátban is. De gondolom előbb-utóbb megosztod a nagyközönséggel.
-
Avermedia_hu
senior tag
A h.264 felvétel eléggé alap. Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan.
Ezt más gyártó terméke is valószínűleg tudja.Linuxban AVerMedia gyenge. De windowsban erős, Win10 driver is lesz előbb-utóbb.
Az információ, a szoftver támogatás, az elérhető technikai támogatás fontos. Nincs is ingyen.
A hardver stabilitáson túl, a fentiek indokolhatják, hogy valaki AVerMediat vegyen.Elnézést az "reklámért" kerülni szoktam. Most adta magát, hogy megírjam.
-
Avermedia_hu
senior tag
Most kaptam az infót, hogy Április végén- Május elején érkezik az USB DVB-C tunerünk.
Rövidesen megosztok több információt róla facebookon és a Prohardveren is.Ha valakinek van kedve tesztelni megjelenés előtt egy blog vagy youtube eredmény megosztással, az keressen itt a prohardveren.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
daikonblaze #13938 üzenetére
Ha az STB tudja az analógot, igen. Ha nem tudja, nem. De 1 hónap miatt nem hiszem, hogy érdemes venni analóg beltérit.
A mindigTV sima ügy, ahhoz olcsón van STB is. (DVB-T) -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
daikonblaze #13936 üzenetére
Nem működne. A monitor USB-je gondolom csak HUB.
A Set Top Box használata járható út.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Atomantiii #13876 üzenetére
Ez interlace probléma lesz.
felbontásnál ezt "i" betüvel jelölik a felbontás érték után.Azt jelenti, hogy a rendszer a képernyőt csíkokra, sávokra osztja, és felváltva küldi a jelet a páros és páratlan sorokra. Így lehet duplázni az adott kábel átviteli sebességét, és az elérhető maximális felbontást a kijelzőn.
Ha ez digitális formát nyer, pixelek által lesz megjelenítve, az csúnya csíkos képet eredményez.
Erre találták ki a deinterlace funkciót, ami digitálisan javítja az interlace által keltett anomáliákat.De gyors mozgásnál lehetséges, hogy váltott képsávokat nem tudja a rendszer elég gyorsan feldolgozni.
Javulhat a helyzet, ha a VHS lejátszón át lehet állítani a videó kimenetet "i"-ről natívra. Tehát valós, osztatlan képre. Ezt általában csak számmal "i" nélkül, vagy "p"-vel jelölik. De a "p" a digitális világban jelent meg.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Atomantiii #13874 üzenetére
Mi pontosan a composite forrás?
Előnézeti képben, vagy felvételben lesz csíkos gyors mozgásnál?forrás felbontás interlace vagy natív?
Engedélyezve van a hardveres videó feldolgozás? (render) -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
ChRiS_RS #13863 üzenetére
Szia,
inkább chip alapján keress úgy, mit támogat az Ubuntu 14- illetve ahhoz a szoftverek.
Ritka, hogy direkt friss Ubuntu támogatást találj a tunerekhez.
Én pl. Ubuntu 14 alatt AVerMedia tunert még nem tudtam életre kelteni. Igaz nem is nagyon értek az Ubuntu rendszerhez, csak használgatom. Tehát nem biztos, hogy lehetetlen.
A keresést az Ubuntu fórumok irányából kezd, és úgy szűkíts arra, hogy mit tudsz itthon megvenni. Szerintem.
-
Avermedia_hu
senior tag
Az nem derült ki, hogy PC vagy notebook. (ha tudjuk bocsánat)
PC-hez van csak analóg: AVerMedia M798B
-
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
IPTV-hez nem lesz tuner.
A videó jelet a box-ról kell átvinni gépre. Kvázi TV-t csinálsz a PC-ből.
Forrás:
Az IPTV box a HDMI jelet védi. Felvenni biztos nem lehet. Nézni igen HDMI capture eszközzel. De az előnézeti képet folyamatosan elől tartani nehézkes, ha egyáltalán lehetséges.
Érdemesebb a kompozit vagy komponens (ha van) kimenetet használni. Nem HD, de kis méretben jó lehet.Vétel:
HDMI-hez HDMI capture eszköz. Én AVerMedias eszközöket linkelek, de lehetnek más eszközök is a piacon. LGP lite, LGHD lite
Ahogy írtam, ezt csak nézni lehet, és max. windowsban beállítani, hogy az ablak mindig elől legyen.kompozit AV:
A legjobb megoldás Hybrid tuner AV bemenettel. Mint ez: H830
Ez ha AV jelet kap, a TV néző AVerTv alkalmazással beállítható, hogy mindig elől legyen a kép. Így: -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Atomantiii #13788 üzenetére
és H831 ami nincs a magyar piacon, mert nincs T2 jelünk.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Avermedia_hu #13749 üzenetére
Üdvözlet,
Az A757 DVB-T+C kártyához, a Digi csatorna listát is tartalmazó friss AVerTV letölthető innen:
[link]Mindenkitől elnézést a csúszásért!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
mccready #13732 üzenetére
Intel processzorral teszt nem történt.
De úgy néz ki, nem fog problémát jelenteni.
OTG támogatás van az eszközön? Ad feszültséget az USB-n?Esetleg találkozhatnánk Budapesten és letesztelnénk mi magunk. Te hozod a géped, én a tunert.
Ha benne vagy, egyeztessünk privátban. -
Avermedia_hu
senior tag
Uraim!
Az A757 DVB-C tuner csatorna keresési problémák megszűntek az új AVerTV verzióval?
Köszönöm a visszajelzést, a fejlesztők felé kellene jeleznem az eredményeket. Nekem sajnos nincs kéznél DVB-C jelem.
-
Avermedia_hu
senior tag
13-16e között mozog a bolti ár.
Ipon-Edigital például. De ha a kiszállítás díját is figyelembe veszem, maga a termék 13-14e.Írnál esetleg róla egy tesztet a prohardverre? Az A757 DVB-C tunerre is keresek tesztelőt, aki megosztja a prohardveren tapasztalatait. (Aki olvassa, és érdekli a lehetőség, keressen privátban.)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
mccready #13719 üzenetére
USB DVB-T tunert keress. Ebből elég sok van a piacon.
Mivel nem tudjuk milyen erős a kórházban a jel, javaslom, hogy du-pole bot antennásat válassz. De még ezzel sem garantálja senki, hogy lesz jó adás. Mint ez: A835 Pro
Ha tudsz beállítani erősítős szoba antennát, akkor mindegy, hogy milyen antennát adnak a tunerhez.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
glocker #13686 üzenetére
Otthoni wlan stream egyszerű: Homefree
1 adott csatorna streamje sem probléma, ha már a gépen van a jel, akkor pl. egy Xsplit szoftverrel megy a dolog, vagy akár VLC-vel. Ha beltéri egységről érkezik a jel, akkor capture eszköz kell. [link] Az eszközöket nem érdekli, hogy játék vagy beltéri képe érkezik hozzájuk.
De vezérelni a rendszert távolról elég nehézkes. Mondjuk egy nyitott Teamviewer kapcsolattal ez is elképzelhető.
Ha folyamatosan megy ki a netre a beállított csatorna képe, azt simán lehet nézni internet kapcsolaton.Ha beltéri adja a jelet, akkor meg kell nézni, hogy a HDMI nem védett-e. Ha védett, csak kompozit csatlakozás képzelhető el. Pl. kompozit to HDMI átalakító kábellel és GL310 LGP Lite-al. (egyszerűbb megoldás, mint digitalizáló kábellel behúzni a jelet, és szoftverrel bajlódni)
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
glocker #13684 üzenetére
Volt egy ilyen rendszerünk, de rég megszünt. SnugTV volt a neve.
Tudtommal azóta sem fejlesztett hasonlót senki.A leírt elvárásokat megvalósítani ugyan nem lehetetlen, de gyakorlatilag egy komplett TV studiót kellene kiépíteni saját közvetítéssel. Igen sok pénzbe kerülne. Milliós nagyságrend.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
szindroma #13670 üzenetére
Szia,
kérdés, hogy milyen videó kimenetek vannak a műholdas beltérin.
99%-ban kompozitot tudsz használni, esetleg HDMI-t, ha felvenni nem akarod az adást. (vagy nem védett a HDMI)
Kompozithoz és felvételhez ilyen eszközt keress: [link] Természetesen van más márkanév alatt is, de linkelni a sajátom fogom.
Ha csak nézed, vagy nem védett a HDMI, akkor ilyen eszközt keress: [link] Külső HDMI capture dobozból már nem igazán fogsz találni konkurenciát.Ezek felvevő, digitalizáló eszközök. Az előnézeti képet tudod nézni a notebookon, teljes képernyőben.
Így a notebookból TV lesz és felvevő videó bemenettel. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Teki1986 #13665 üzenetére
Ha van külső STB, akkor az a kérdés védett-e a HDMI rajta. (HDCP védelem) Ha igen, akkor az a kérdés, hogy milyen analóg kimenet van az STB-n. Komponens vagy kompozit.
A használható STB csatlakozás alapján érdemes keresned egy streamelő capture kártyát. AVerMedia capture kártyák
Sajnos esélyes, hogy a HDMI védett lesz. Az olcsóbb stream eszközök HDMI bemenetesek. Szerencsére rövidesen érkeznek megbízható kompozit/komponens>HDMI átalakítóink. Összességében az átalakítással olcsóbban ki tudsz majd jönni.
Ha tunerben gondolkodsz, és DVB-C jeled van, akkor sem kevesebb a végösszeg. A tuner kb. 20e és még kell hozzá szoftvert venni. (pl Xsplit) A gépigény is magasabb lesz, mert nem hardveresen tömöríted a videó jelet.
A szerzői és közvetítési jogokra figyelj, mielőtt belevágsz.
-
Avermedia_hu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest