- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Bal0924 #14378 üzenetére
Az AVerMedia driver sok esetben kompatibilis más alkalmazásokkal. VLC pl., de kezelte már Leadtek SW is.
Így írhatnám azt, hogy van BDA driver. De mint gyártói képviselő nem tudok felelősséget vállalni "3rd party" alkalmazások esetén. Minden gyártói támogatás csak AVerMedia szoftverek esetén él.
Magyarul: ha nem működik más szoftverrel, így jártál. -
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #14376 üzenetére
Itt is látszik, hogy nincs BDA drivere. Egyébként meg nem nagyon tudni előre, én belefutottam múltkor egy Delock-nál, hogy csak a rev1-eshez volt BDA driver, a rev2-eshez már nem. Na, nekem az utóbbit küldték, így megköszöntem és elálltam a vásárlástól. Utána rendeltem Kínából egy másikat harmadannyiért.
-
azbest
félisten
-
Bozek
nagyúr
-
azbest
félisten
válasz
Bal0924 #14339 üzenetére
Ha van különböző revízió, az azt jelenti, hogy többféle változatot is készítettek a tunerből. Vannak gyártók, akiknél teljesen más tunert jelent az újabb revízió, másoknál csak változtattak valamin. Lehet, hogy külsőre ugyanúgy néznek ki, de mégis más driver kell hozzájuk.
Péládul abból a delockból a rev1-es eMPIA chipsetes, míg a rev2 -ben realtek van néhány más chip mellett.
A BDA a Broadcast Driver Architecture rövidítése [link]. Windows alatt ez biztosítja a közös nyelvet a programok és a tunerek között. Ha a tuner drivere támogatja a bda-t, akkor bármelyik programmal lehet használni, ami ismeri a bda-t, elvileg.
-
klaczi
aktív tag
válasz
Bal0924 #14339 üzenetére
Simán mennie kell Win 10 alatt. Nálam van ilyen is. Csak azért maradtam a Win 7nél, mert az Ati videót nem tudtam rendesen telepíteni.
Sőt először egy MSI Winden próbáltam. Szépen felment a drájver. Bár azon nem működtettem csak az eszközkezelőben ellenőriztem.
A Vista_X64 drájvert telepítettem a hozzáadott lemezről. Persze van 32 bites is. -
zichie
senior tag
válasz
Bal0924 #12851 üzenetére
Ezzel az ini fájlban megadott összes frekvencián meg kell találnia a több, mint 100 digi csatornát. Ha semmit nem talál, akkor driver vagy hardware hiba, ha valamennyit megtalál, de nem mindegyiket, akkor lehet kábelezés probléma vagy esetleg nem Budapesten laksz és más a frekvencia kiosztás.
-
-
-
-
válasz
Bal0924 #12792 üzenetére
DVB=Digital Video Broadcasting, digitális tévéadás, igen, azt kell állítgatni, ha a digitális adásokat akarod abajgatni.
Akkor kell ezt túrni, amikor valami miatt nem keresi végig a teljes "tartományt" a progi - gondolom Magyarországon nem minden adás esik bele abba, amit alapértelmezésben keres. Így a te környékeden levő adótorony frekvenciájánál egy jóval alacsonyabb és magasabb frekit kell megadni, amik között keressen.Küldd el privátban a file tartalmát, meg az adótornyod frekijét, és átírom...
-
válasz
Bal0924 #12790 üzenetére
Nem kell hozzá érteni, elég logikus a file felépítése. Az elején már van külön megadva pár orzsághoz egyedi beállítás azonosítások. Utána jönnek ezek részletei.
A frekvenciát meg megmondja a Google.
Én is magamtól jöttem rá, hogy így kell csinálni.Ha a file-ról csinálsz egy másolatot eredeti állapotában, akkor azt bármikor vissza tudod tenni.
-
válasz
Bal0924 #12788 üzenetére
C:\Program Files (x86) (asszem, vagy a Program Files simában, de lehet, hogy a Programdata-ban van) \ Arcsoft\Totalmedia
DVB.set file-t megkeresedCsinálsz egy új bejegyzést 36-os országra. (Lemásolod az utolsót, és új azonosítót adsz neki, az elején megadod azt a 36-os országhoz)
Google-al kikeresed, hogy a környékeden levő torony milyen frekin ad
Beírod a file-ba készített új bejegyzésbe a tornyod frekijét, és kerestetsz csatornát.Pécsre tudok adni kimentett csatornalistát...
-
-
-
-
róland
veterán
válasz
Bal0924 #12776 üzenetére
Média/Felvevőeszköz megnyitása/Felvételi mód (TV digitális)
Ezután kiválasztod, hogy DVB-T vagy DVB-C csatornákat kívánsz-e hangolni.
DVB-T esetében a "Sávszélesség" 8 MHz.
Majd megadod a kívánt multiplex - nálad fogható - frekvenciáját. (Mindig Tv esetében [link]-en a "frekvencia táblázat" fül alatt van hozzá egy kis segítség.
HA bővebben érdekel, akkor az alábbi dokumentumban megtalálhatók az egye MindigTV csatornák "azonosítói"
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #12685 üzenetére
Nem, attól hibrid, hogy tudja a DVB-T-t és az analógot.
Az a "no" nem azt jelenti. Valamiért ott maradt a többi előtt. Vedd le minden sor elől az n betűt és megkapod a normál szöveget. Az o pedig a felsorolás jele.
Fura is lenne ez a szöveg:
"nA csomag tartalma
no DVBT / DVBC adapter
no Antenna
no Távirányító
no CD ROM telepítővel és szoftverrel
no Használati utasítás
n
nCsomagolás
no Doboz"Tehát semmit se kapsz.
-
zichie
senior tag
válasz
Bal0924 #12680 üzenetére
Digikábel digitális adásához csak és kizárólag DVB-C tuner a jó. Arra vigyázz, hogy a szám.tech. boltok és műszaki áruházak kínálatában rengeteg dvb-t tuner van és sajnos próbavásárlások során kiderült, hogy több esetben az eladó próbálta meggyőzni a vevőt arról, hogy digitális kábelre jó lesz neki a dvb-t is. Természetesen ez átverés, a vevő megtévesztése. A lényeg: DVB-C!!! Ragaszkodni kell tűzzel vassal a "C" betűhöz! Ez a betű az angol Cable szó rövidítése.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #12680 üzenetére
Digitális adásból van a DVB-C (ami kábelen jön), a DVB-S (ami műholdon) és a DVB-T (ami meg itt-ott felállított antennáról, pl.: Kab-hegy). Ezekhez nem ugyanolyan TV Tuner kell, hanem az adásnak megfelelő. Tehát egy DVB-T tunerrel nem tudod fogni a DVB-C adásokat.
A szolgáltatók nyújtanak analóg adást is a kábelen, így Te a hibrid tunereddel ezeket fogod. Szóval ha a digitálisakat is akarod, akkor egy DVB-C képes tunert kell beszerezned.De mint mondtam, nem ez befolyásolja a felvételi gondokat. Csak mivel írtad, hogy új tuner beszerzésén is gondolkodsz, ezért említettem meg.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #12675 üzenetére
Hibrid, de a Digi féle adás DVB-C (kábeles digitális adás), míg az, amit a Te tunered tud, DVB-T (földfelszíni digitális adás). Így Te a hibrid részéből az analógot tudod csak használni a Digi által analógban sugárzott adások vételénél. Persze ez a felvételi hiba szempontjából lényegtelen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #12670 üzenetére
A hozzá adott programmal. Nekem egy Winfast PxDVR3200H tunerem van, a PVR2-vel veszek fel. Vagy esetleg a SmartDVB-vel. Kódolt MindigTV-s adásokat meg a Homesys-el. Ez a két utóbbi a DVB-T adásokat kezeli.
Amíg nem ismerjük a TV tunered típusát és a TV előfizetésedről sem tudunk semmit, addig nehéz a kérdésedre választ adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest