- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Mondjuk ilyent az AverMedia-nál nem láttam. Ennél viszont tényleg ott van, gondolom ahhoz kell csatlakoztatni. Mondjuk a legjobb egy USB-s olvasó lenne, de ha beépíthető PCIe-s, az se gond. A végső megoldás esetleg egy külső DVB-C tuner lesz, amin van CI slot, olyant már találtam.
-
Bozek
nagyúr
Elvileg igen, akkor nem kell CI modul se hozzá, csak a kártya. MindigTV-nél működik, bár az DVB-T-s, valószínűleg megoldható DVB-C-nél is, csak kis utánajárás kell. Amúgy engem meg azért érdekel, mert a kártyát a CI modulhoz párosítják, szóval gépen nem tudnám nézni a fizetős csatornákat. Bár max. a sport HD csomag kellene, a többivel elvagyok amúgy, elég sokat ad a Tarr Kft. ingyen.
-
ooszi
senior tag
Szerintem nekem nem nyerő, az én procim: Intel® Quad-Core Processor J1900 2 GHz
A tuner kártya:
For Live TV ViewingIntel® Pentium® 4 2.0GHz
Intel® Atom™ 1.6GHzFor MPEG-2 Recording and TimeShifting
Intel® Pentium® 4 3.0GHz
AMD Athlon™ XP 3200+
Intel® Pentium® Mobile 2.0GHz AMD equivalent (laptop)For H.264 HDTV Viewing
Intel® Core™2 Duo 2.4GHz
AMD Athlon™ X2 2.8GHz -
k_petya
tag
igen, technisat cablestar combo-m van, dvbviewer+recording service-vel használom. Viszont a háloban lévő tv-t okosítanám mondjuk egy banana pi+dvb-c stickkel és amíg csak T van (upc lesz) az utcánkban addig vmi sw okosság kell. Card splitter lenne még a megoldás, de ahhoz ci slotos tuner vagy stb kellene ami 2x-3x drágább mint egy sima stick.
-
ggg1
aktív tag
-
badhead
csendes tag
CI+ foglalatos pc tuner nem létezik, így ez a megoldás nem működik. A szoftveres pluginos megoldás működik csak. Ez sokkal kényelmesebb, felhasználóbarátabb, olcsóbb megoldás, mert nem kell bajlódni, sőt ismerni sem kell ilyen fogalmakat, mint pl ci+, ca modul, kártyaolvasó, kártyaolvasó driver... stb.
Ha előfizetsz az érintett csatornákra, akkor legálisan nézheted. Ha nincs rájuk érvényes előfizetés, akkor illegális. Ennyi... -
azbest
félisten
Áh, én az előfizetői kártya használata pécében témánál maradtam
A kalóz megoldás más kérdés, szerintem ő sem arra gondolt. Már csak azért is, mert ha jól hallottam, a digi csomag szerint frekvenciát is szűr, tehát normál esetben el sem jut hozzá a prémium csomag tartalma, ha nem fizet rá elő. Ráadásul úgy hírlik, hogy a prémium tartalomhoz CI+ megoldást használnak, ami még szigorúbb, mint a CI és pécére nem is várható ezt támogató tuner. Bár a szolgáltatón is múlik, hogy CI módban engedi-e valamilyen formában használni. Bár a neten pont találni olyan fórumot, ami alapján lehet, hogy saját eszközzel is működhet a digis előfizetői kártyája is. Jobb árfolyam mellett 5-7eft körül még akár reális is lehet a tuner + kártyaolvasó ára. De ezt ő tudná csak megerősíteni.
-
azbest
félisten
Lehet más fajta csatornákat szoktunk nézni.
TegnapSzombaton a kardhal film ment a viasat3-on, akkor néztem rá az adás minőségére. A digin nagyon más műsorcímet írt a vlc ablakának tetetjére, de a mindigtv-n nézve jól írta. Mások is beszéltek már erről, legutóbb például ő .
Persze nem minden csatornán láttam ezt, de előfordul -
Bozek
nagyúr
"egy pen drive méretű eszközbe nem fér el egy SIM-kártya"
Azért ezt a részét cáfolnám. Nézz utána az Alcor DTV Conax-nak.
Igaz, ez DVB-T-s, de megoldották.
-
Joke21
aktív tag
Hát kinek mekkora kerete van rá. Én nem akartam 150 eurót költeni erre a projektre, ráadásul teljesen feleslegesen, ha kihozható 5000 ft-ból is. (Amikor rendeltem, kicsit alacsonyabb volt a dollár ára.) Mindenre jó, amire nekem kell, mennek a digi kódolt csatornái és arra streamelek, amire akarok. Mindezt potom 5k-ból. De persze mindenki maga dönti el, mennyi pénzt szán rá.
-
Avermedia_hu
senior tag
A h.264 felvétel eléggé alap. Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan.
Ezt más gyártó terméke is valószínűleg tudja.Linuxban AVerMedia gyenge. De windowsban erős, Win10 driver is lesz előbb-utóbb.
Az információ, a szoftver támogatás, az elérhető technikai támogatás fontos. Nincs is ingyen.
A hardver stabilitáson túl, a fentiek indokolhatják, hogy valaki AVerMediat vegyen.Elnézést az "reklámért" kerülni szoktam. Most adta magát, hogy megírjam.
-
Avermedia_hu
senior tag
Most kaptam az infót, hogy Április végén- Május elején érkezik az USB DVB-C tunerünk.
Rövidesen megosztok több információt róla facebookon és a Prohardveren is.Ha valakinek van kedve tesztelni megjelenés előtt egy blog vagy youtube eredmény megosztással, az keressen itt a prohardveren.
-
Flashget
félisten
nem tőled kérdeztem, de ha már rám akadtál....ha mindent kis betűvel írok ez egy elfogadott szabály fórumokon. ezt hívhatod szlengnek is..
amire kérdeztem miért olyan az írása, azért volt mert már súrolja az enigma határát..ki kell találni mit is akar kérdezni és abban tele vannak súlyos hibákkal..a kettő azért nem ugyanaz
a másik dolog amit nekem írsz...azt magán levélben lehet számon kérni, abban nyelvtanilag helyesen kell írni. -
Avermedia_hu
senior tag
Valóban, hibát mindenhol lehet találni, ha az ember nagyon keres.
(a párom magyar szakos pedagógus, néha megkapom a magamét)
Nálam működik itt, a szerkesztő táblán a helyesírás ellenőrző.
A komoly elírásokat kiszűri.
Nem hiszem, hogy ennek feltétele lenne a telepített szövegszerkesztő.
Gondolom, ez a weboldalba van ágyazva.
Én biztos nem küldenék el olyan bejegyzést, ami végig pirossal van aláhúzva.
(A mondat szerkesztési hibákat viszont ez az ellenőrző sem jelzi. Biztos van kb. 5 hiba pontom most nekem is.) -
Flashget
félisten
Nagyszerű ilyen hosszú posztot írsz (emlékezettsz valakire egy másik fórumon)és ez már off kategória, de én csak és kizárólag az ügyfélszolgálatukról beszéltem nem a lanról, kábeltv-ről vagy más szolgáltatásukról.
Kőbányán laksz? Újhegy, Óhegy? :-)
nem nyert..mellette lévő kerület
-
zichie
senior tag
A timeshiftnek nem kell nagy hardver követelmény, az erőforrás 90-95%-át a h264 dekódolás teszi ki, de ha van teljes h264 gpu támogatás, akkor a cpu csak néhány százalékon pörög. Szükség esetén, ha kódolt az adás és szoftveres a dekriptálás, akkor dolgozik a cpu, de ez a h264-nek így is töredéke.
Ezt most úgy általánosságban a dvb technikáról írtam, mert digikábelen nincs kódolt hd adás (egyenlőre). -
Flashget
félisten
azért ne ragadtasd el magad a digivel sem..én már 1994 óta az ügyfelük vagyok (ahol lakom nem volt más cég ők terjesztették a lakótelepen a HBO-t) mindenféle névváltozatokon nyomták, 2000-től EMKTV majd 2007 vagy 2008-tól lett Digi a nevük (a tányéros miatt)
ezen időszak alatt vagy 5x mentem asztalt borítani az ügyfélszolgálatra ami csak mostanában kezdett javulni...de egyik kutya másik eb (UPC, Tréhom, Digi)...hidd el.
Ha nem akarsz rendelni külföldről DVB-C tudó tunert:
[link]A DVB-C tunerek túlárazottak így kalkulálj vele.
-
zichie
senior tag
Megy pl. P3-assal is, ha van olyan vga kártya, ami támogatja a h264 kitömörítést. Nekem ment. A hd adások felbontása 1920x1080. Van egy-két kivétel, ami 1440x1080. Külföldön más a helyzet, mert pl. az osztrák, a német és a norvég közszolgálatik 720p-ben mennek (1280x720). Nálunk minden hd adás 1080i.
A 2GB tényleg felesleges, nekem 512 MB-vel is ment a HD. A tunerekhez adott szoftverek általában elég erőforrás zabálóak, ezért én mindíg alternatív programokat használok, ami kisebb, nem zabálja az erőforrást, többet tud és csak azt tudja, amire szükségem van, továbbá egy részük még ingyenes is. -
Bozek
nagyúr
A H.264-nek nagy a hardverkövetelménye, nem az MPEG4-nek.
De digitális adás felvételénél amúgy is érdekes ilyen kijelentést tenni, hiszen az csak menti a bejövő adatot.
Ha konvertálná is, az már megint más téma. Vannak extrém esetek olyankor. Én Xvid4PSP-t próbáltam ma, hát sikerült 4 fps-t kihozni belőle egy 3 GHz-es P4 DualCore procival, 4 GB memóriával.Bill Gates meg tartsa magát a mondataihoz és legyen elég a 640 kB a Windows-nak is.
-
zichie
senior tag
Én ezt a típust néztem ki magamnak, tudja azt, amit elvárok tőle, se többet, se kevesebbet. Ha nem lehet Magyarországon kapni, akkor hogy vettem volna meg itthon? Ebay-en még soha nem vásároltam, így ezt is ki akartam próbálni. Vámot nem kellett fizetnem, mert nem érte el azt az értéket.
Kényelmes megoldás volt, mert a vásárlás érdekében ki sem kellett itthonról mozdulnom. Neten rendeltem, fizettem, hozta a postás, beüzemeltem és használom. Akitől vettem az meg legalább ért hozzá, nem úgy mint pl. egy műszaki áruház eladója, aki azzal próbált meggyőzni, hogy jó lesz nekem a dvb-t is digikábelre. -
zichie
senior tag
Nekem már több mint fél éve van egy TBS USB dvb-c tunerem ([link]), ami kifogástalanul működik Digikábelen. Sajnos Magyarországon tudomásom szerint csak ebay-en hozzáférhető. Én is ott vettem. 10e HUF körüli az ár + a szállítási költség. Gari és linux támogatás viszont nincs hozzá. A gyártó által preferált webshopból is megvehető, de ott drágább, de lehet, hogy van hozzá gari is. Ezt nem tudom.
A magas hardver követelmény az mpeg4 HD adásokhoz kell, az mpeg2 SD-hez nem.
-
azbest
félisten
A digitális adást egy-az-egyben ahogy veszi úgy rögzíti változtatás nélkül a számítógépes tuner is. Az sd és hd közt sincs ilyen szempontból különbség, ugyanúgy csak adat mindkét fajta. Divx vagy xvid tömörítés nincs, olyan tömörítéssel menti, ahogy kapja a szolgáltatótól. Ez mostanság mpeg2 és mpeg4 (hd adók). A felvétel minősége pontosan olyan, mint az adás minősége, mert nem változtat rajta.
zhagyma készített egy listát a tunerekről: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest