- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34724 üzenetére
A szerkesztett szöveg alapján mégis szükség lesz Google Maps API-ra.
Az viszont már JavaScript topic.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34715 üzenetére
Igen, már elment a hozzászólás, amikor tapasztaltam, hogy szükséges lehet még finomítani.
-
[w]
őstag
válasz
Sk8erPeter #34710 üzenetére
arra szeretnék megoldást találni, hogy játék közben szükség szerint kikapcsolhassam a HUD-ot, tehát a bill.kombinációt hozzá kellene rendelnem pl. egy joy kapcsolóhoz és akkor teljesen függetlenné tudnék válni a billentyűzettől.
olvasgatva a linkelt dolgokat ezt pár sorból meg lehet oldani az AutoHotKey-jel, de megköszönném ha tudnál ebben segíteni
-
[w]
őstag
válasz
Sk8erPeter #34704 üzenetére
köszönöm! megnéztem ugyan, de ez a scriptelős dolog nekem nagyon magas (sosem értettem a programozást)
esetleg egy ennél egyszerűbb célszoftver nincs?
-
tonyrulez
őstag
válasz
Sk8erPeter #34690 üzenetére
Frissítések után is be szoktam próbálni, de sosem hoz 100%-ot, valami gebasz mindig van
. MPCHC-val meg semmi baj, úgyhogy a VLC-t már tényleg csak kb. arra használom, hogy tag-eljek néhány mp3-at.
myke01: qBittorrent. Az uTorrent malware botrányakor tértem át, és azóta használom hibamentesen. Szerintem tökéletes alternatíva.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Sk8erPeter #34657 üzenetére
VLC: MPCHC, Splash Lite indítási ideje ~1 másodperc, VLC van hogy 15 másodperc múlva hajlandó _crashelni_. Nem nyit meg mindent amit akarok, általában a hangsávra ír hibát. Már sima 720p videónál is beszaggat néha tizenpercenként, másik 2 lejátszó 1080p videót is gond nélkül játsza órákon keresztül. Felirat stílusát nem nagyon tudom módosítani, kedvenc font-omat is italicban jeleníti meg, hiába teszem boldba. MP3, avi lejátszására még elmegy, de tapasztalataim szerint semmi másra. MPCHC DVB-T kezelése is sokkal jobb. Arról nem is beszélve hogy VLC szeret hasznos funkciókat kivenni, pl. a sztereoból mono is ilyen. Legutóbbi verzióban már csak bal-jobb csatorna között választhatsz, ami kb. összehasonlíthatatlan a monosítással. MPCHC-ban pár kattintás volt beállítani, hogy az 5.1 hangkártya melyik kimenetén melyik hangcsatorna menjen ki, VLC-nél semmi ilyesmit nem találtam (ha tudja is, ez csak a menüfelépítését minősíti)
-
Des1gnR
őstag
válasz
Sk8erPeter #34685 üzenetére
Na ilyet kerestem mint a Clipboard Manager...Ctrl+V-nél feldob még egy ablakot pluszba
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34682 üzenetére
Egyelőre nem döntöttem el, mert más szempontból jó is, az egyébként soha nem használt Insertet erre beállítani.
-
Des1gnR
őstag
válasz
Sk8erPeter #34682 üzenetére
Igaz, de ezt most komoly problémának éreztem...talán az lenne a legjobb ha lenne egy olyan firefox kiegészítő ami folyamatosan mutatja, hogy mi van a vágólapon.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34662 üzenetére
Ha már így a lejátszók szóba jöttek, egy olyan univerzálisnak mondható videolejátszót keresek, ami viszi az összes ismert mai formátumot. Utoljára még a HD korszak előtt néztem filmet PC-n (2008-2009), így egy kissé el vagyok tévedve lejátszók és Codec-ek terén. Ezutóbbivab is kérnék segítséget, mert anno azért rendesen be lehetett kavarni a gépet ilyen-olyan nem megfelelő codec-ekkel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34664 üzenetére
A KMPlayernél akkor kezdődtek a gondok, amikor a fejlesztője eladta egy kereskedelmi cégnek, akik persze már másképp álltak hozzá.
Az eredeti fejlesztő meg belevágott a PotPlayerbe.
Amúgy mindkettőt én kvázi hordozhatónak tekintem, mindkettőnél be lehet állítani, hogy ini-fájlban tárolja az opciókat, onnan kezdve másik Windowsba is könnyen hordozhatom.
Először ugyan telepíteni kell, de az megoldható, hogy ne piszkáljon bele a rendszerbe, oda kell figyelni a választható opcióknál.
KMPLayert eleve úgy szoktam, hogy előbb a registryből törlöm a korábbi HKCU/KMPlayer kulcsot, ez ugyanis okozott már összeakadást az újabb verzióval, így tiszta lapról lehet indulni.
Tehát van ez a kulcs, vannak még a társítások, ez nem olyan nagy károkozás a rendszerben, kezelhető. PotPlayer is hasonlóan.
-
malagutif122
tag
válasz
Sk8erPeter #34635 üzenetére
Köszi!
-
mrobes
tag
válasz
Sk8erPeter #34573 üzenetére
Értem!
Azt hiszem, adok egy esélyt ennek a LibreOffice-nak, amire használom, arra szerintem meg fog felelni.
Teljesen alap feladatok, néha egy meghívó összedobása, boríték címzés stb.
Pár óra alatt, míg próbálgattam, semmi bugot vagy lassulást nem vettem észre, kicsit szokatlan, kicsit furcsa (mint a magyar narancs) , de heti 1-2 alkalommal ki lehet bírni.
Ja, és köszi mindkettőtöknek a segítséget!
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #34573 üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy ki kell próbálni. Attól hogy a te igényeidnek nem felel meg, attól másnak még bőven megfelelhet. Pl. én is remekül el vagyok az MS verziója nélkül. Ugyanakkor havi 2-3k-t valóban megér az Office365.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34526 üzenetére
Nekem egyik is, másik is jó lehet .
Szimpatikus, tetszik amit linkeltél .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
BullZeye
veterán
válasz
Sk8erPeter #34513 üzenetére
Kb 2 katt a compile, de jogos.
-
jaja1981
addikt
válasz
Sk8erPeter #34507 üzenetére
Ezt értem, de a script-et nem tudom megírni, néztem a linket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34504 üzenetére
Bocs, a del nem szűrhető dátumra, PowerShell segítségével viszont elég könnyen megoldható (és ugye az is beépített):
http://www.howtogeek.com/131881/how-to-delete-files-older-than-x-days-on-windows/Ugyanitt command promptból végrehajtható változat is van, a forfiles és del kombinációjából.
Stack Overflow-n ugyanez:
http://stackoverflow.com/questions/51054/batch-file-to-delete-files-older-than-n-days -
vieri2000
tag
válasz
Sk8erPeter #34488 üzenetére
Bocsi előszeretettel cserélem fel az is it szót
Bizonytalan pedig az hogy vannak ismerőseim akik megjárták a fizetős verzióval nem tudták aktiválni nem kaptak licensz kulcsot ha meg igen akkor az nem volt jó. Nekem úgy mond "netes" verzió változat volt és az sajnos nem műkszik állandóan lefagy.
-
vieri2000
tag
válasz
Sk8erPeter #34486 üzenetére
A Wher it is nagyon jó progi! A hiba ott van hogy nem tudom elérni mert a fizetős verzio "kissé" bizonytalan a a free verzio meg kevés. Én sokáig használtam de valami történt a gépemmel és nem tudom újból telepíteni.
-
slashing
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34452 üzenetére
Hi,
Kipróbáltam a Sizer-t szerintem a hotkey-t már nem is fogom mert ez nagyon király, könnyen lehet definiálni új méretarányt és meg be lehet azt is állítani hogy a képernyő közepére dobja az átméretezett ablakot. Illetve ha húzom manuálisan az ablakot akkor Tooltip-ben mutatja hogy éppen mekkora. Kicsi egyszerű annyit tud amennyi kell. Ajánlott Plecsni!
-
csferke
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34439 üzenetére
-
slashing
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34447 üzenetére
Köszi, mindkettőt ki fogom próbálni, ennyi scripteléssel még simán elboldogulok! köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34382 üzenetére
Természetesen ez megszokás / beidegződés kérdése, nekem valahogy mindig kimaradt.
-
rokendrol
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34338 üzenetére
KÖSZ AZ VOLT ,MÁR TISZTÁRA ÖRÜLT LETTEM KÖSZÖNÖM MÁR NINCS
-
rokendrol
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34328 üzenetére
Magyar menüst nem tudsz?
-
rokendrol
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34256 üzenetére
köszönöm a türelmedet,de sajnos én nem vagyok profi azért kérdezek
-
rokendrol
senior tag
válasz
Sk8erPeter #34244 üzenetére
nem tudom máshogy küldeni be kel rakni a googliba..bocsi
-
rokendrol
senior tag
válasz
http://www.poptarisznya.hu/archivum/
http://www.poptarisznya.hu/ ezen belül az archívumoknál!!
-
Sonja
nagyúr
válasz
Most te vétettél, mert ha pl. a "Ratkó Retró Party Január 22" linkre nyomsz, akkor alul feljön a lejátszó. Viszont, ha másik tabon vagy ablakban próbálod, akkor jön az általad írt hiba.
-
betyarr
veterán
válasz
Sk8erPeter #34087 üzenetére
az oldal forrásából kibányászható a videó.
-
betyarr
veterán
válasz
Sk8erPeter #34081 üzenetére
köszi,de priviben kaptam megoldást.egyébként azért,mert nem szeretek semmi feleslegest telepíteni a gépre,ha nem feltétlenül muszáj.
-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #33941 üzenetére
Nem akartam bő lére ereszteni, de persze.
-
válasz
Sk8erPeter #33927 üzenetére
Nem csekkoltam, de valószínűleg az általad kifogásolt gyakorlatot elfogadtad a telepítés során az apró betűs részben.
Inkább amiatt tanulságos a sztorid, hogy célszerű időnként a (windows)tűzfalra ránézni, hogy pontosan mi mehet ki a NET-re. Nem biztos, hogy ez az egyetlen program ami adatot küld rólad a NET-re. Ennél és minden más programnál ahol nem szükséges a NET.... le kell tiltani azt, hogy kimenjen. Vagy szabályozni, hogy melyik porton, vagy kérdezzen rá stb... -
mezis
félisten
válasz
Sk8erPeter #33840 üzenetére
Attól még megtalálhatja a keresett sw.-t.
Olvasni, keresni is lehet egy fórumban, nem csak kérdéseket írni. -
genndy
addikt
válasz
Sk8erPeter #33827 üzenetére
Tömik tele pluszfunkciókkal, telepítésnél tolja az arcodba a többi terméküket, lassul.
Illetve még sosem tudtam úgy frissíteni, hogy a jegyezze meg az eszköztár-elrendezést, mindig legyalulja az egészet és újrateszi nulláról, állítgathatom be. Ettől még én is ezt használom, de gondolkozom a lecserélésén. -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #33655 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Sk8erPeter #33643 üzenetére
Erre gondoltam, köszönöm !
L
-
válasz
Sk8erPeter #33518 üzenetére
Jaa...
Én meg a disabled és a disconnected között nem vettem figyelembe a különbséget.
Majd ha hazaértem, alaposabban megnézem, mi a helyzet. -
randras
veterán
válasz
Sk8erPeter #22759 üzenetére
Helló! Hát rövidúton eltűntél...
Úgy néz ki, beválik az EaseUS, de kipróbálom, kösz!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #22759 üzenetére
Esetleg még ezek közül valamelyik:
[link]
Pl. ezt a Beyond Compare-t is érdemes lehet kipróbálni.
Vagy a már említett UltraCompare.
Én is kíváncsi lennék, ezek közül melyik a leghasználhatóbb. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9786 üzenetére
A 7Zip 4.4.2 ben található Flat View menűvel bekapcsolható. Ezt nem tudtam,
másik nekem nem jön be ez az osztott nézet a commander stílus, szeretem ha valami egyszerű és cészerű.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9641 üzenetére
Mostanában kicsit fáradt vagyok az ilyen poénokhoz...bocs.
Csak most esett le...
UP? (#9634)
-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter #9536 üzenetére
Nem olyan mivel nem látod a képet, a saját gépeden hanem a kép marad a laptopon vagy a gép monitorján.
De ha egy olyan programra lenne szükséged mint a távoli asztali kapcsolat akkor a logmein -t tudom ajánlani
Igazából a saját problémámat valamilyen szinten sikerült megoldani, windows 7-en a win+p gombbal átraktam a képet extendedre és ezek után a laptopon a logmein segítségével elkértem a második monitor képét ahova ráhelyeztem a real time telemetry-t
-
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter #9531 üzenetére
Igazából egy programra van hozzá szükség, amit mindkét gépre telepíteni kell, és hogy a két gép hálózatba legyen kötve. A program neve maxivista. Sajnos 64 bites rendszeren nem működik a driver aláírásának hiányában. De 32 bites rendszeren mennie kell.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Sk8erPeter #9443 üzenetére
Faca, kipróbálom egy virtuális vindózon. Kösz
-
maru
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9354 üzenetére
Köszi!
De közben megtaláltam:
Microsoft Windows SteadyStateIscariah: én Corel Ulead VideoStudio X2-t használom. Ez elég sokoldalú progi, lehet neked ez 1 kicsit sok, de könnyen kezelhető és tud youtube-ra optimizálva menteni.
30 napos teljes értékű próbaverziót pedig le lehet tölteni. -
joe2005
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9313 üzenetére
Én a Malwarebyte progijával csíptem el egy-két haszontalan protozoon és azt megelőző dögöt.
ESS a barátom vele szoktam keresni. -
válasz
Sk8erPeter #9301 üzenetére
AutoIt3-al bármit meg tudsz csinálni, de kell egy kicsit scriptelni hozzá.
-
válasz
Sk8erPeter #9284 üzenetére
Multipassnál többszr kell kódolnod egymás után a filmet, második (sokadik) alkalommal az egyel lejebb levő opciót kell választanod. Így legelső alkalommal nem kódolja a filmet (képet), csak egy csomó statisztikát készít, így még jobb minőséggel tudja kódolni a további menetekben.
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #9271 üzenetére
Kicsit jobban menj bele a paraméterekbe, mert a formátum mellett a tömörítési arányt beállítva szabályozhatod a méretet, és a minőséget. H.264 pedig azért jó (nekem), mert Macintosh-t, és AppleTV-t használok. Kb divx méretben kapok jobb minőséget. Persze erről rengeteget lehetne vitázni, ezért is írtam, hogy nekem.
Vegas-ban meg itt a custom-ra bökve állítgathatod a méretet is befolyásoló paramétereket. pl. a bitrátát (mint az mp3-nál). Ja, és ne felejtsd el megnézni a hangtömörírás fület sem. -
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #9269 üzenetére
Csak számítógépen lesz nézve? Esetleg WEB-re lesz kirakva? Sokmindentől függ.
A leg1xübb mpeg2-be menteni, és DVD-t csinálni belőle. Ha univerzálisat akarsz, de kissebb méretben, akkor szabvány divx profile-al rendereld le. Személyes kedvencem viszont h.264. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9268 üzenetére
Ja, és azt elfelejtettem hozzátenni, hogy 720x576 (PAL) videóról van szó.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9256 üzenetére
Az ötleteket köszönöm, de ez nem egy most beszerelt vinyo, hogy tápegység gondom lenne.
-
pete_21
addikt
válasz
Sk8erPeter #9132 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nem tudom, valaki szerint dob rajta, de a tesztek pedig nem sok javulást mutatnak.
Winyón belül lehet, hogy van gyorsulás, de itt alig volt, bár nagyobb állományoknál már elképzelhető.
Igazából azért kérdeztem, mert ezen az oldalon a kék keretben a végén direkt kiemeli az AHCI módot. Másolásnál még elképzelhető, hogy az NCQ segít, hogy gyorsabban elérje a különzöző szektorokban lévő fájlokat, de ilyen zero fillnél gondolom úgy megy, hogy elkezdi a winyó elején, és sorban megtölti 0-val a vége fele haladva. Szóval itt az NCQ-nak nem igen lenne értelme. -
pete_21
addikt
válasz
Sk8erPeter #9126 üzenetére
Kíváncsiságból rákérdezek: az erase folyamatáról, és hogy miktől függ a sebesség, írnak az utolsó linkedben. Mennyire függ attól, hogy AHCI, vagy IDE módban van a S-ATA winyó?
Mert szerintem az AHCI-adta lehetőségeknek (NCQ, hotplug) nem sok köze van hozzá... -
alitak
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9126 üzenetére
Sry, nem tudtam, hogy típus-függő.
A hdd egyébként Seagate. A linkeket köszönöm.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9048 üzenetére
Nekem jó, csak Anyám így is alig akar hozzányúlni valamihez, ami nem MS Office... Plusz angolul sem tud...
De nagyon jó ötlet, köszönöm!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Sk8erPeter #9048 üzenetére
Hopp ez eszembe sem jutott! Mondjuk a winchesteren ennek a legkisebb a helyfoglalása!
-
Soja
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9042 üzenetére
Köszönöm, szimpatikusnak tűnik, ma ki is próbálom.
-
C64
őstag
válasz
Sk8erPeter #9034 üzenetére
hi, sajna egyik raid vezérlőt sem támogatja...
-
janati
őstag
válasz
Sk8erPeter #9035 üzenetére
ez még nem lett áthelyezve szerintem.
a jelenség a következő:
indul a winxp, scandisk bejön, 5%-nál meg kifagy....vinyót átrakva másik gépbe faszául működik (látszólag), de a Sentinel írja, hogy van 1 hibás + 1 gyenge szektor...
mit tegyek hogy jó legyen?
-
Psychonaut
veterán
válasz
Sk8erPeter #9030 üzenetére
<Megtaláltam.>
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9026 üzenetére
oks, akkor melóhelyen nem megy.. elképzelhető mer tűzfal van, ésvannak oldalak amik nem mennek, majd otthon kipróbálom!
Köszii
canniball
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9024 üzenetére
a firefox alól szeretnék tölteni youtube-ot! az első program Sorry, page not found
azt nem töltöttem még le..
mer nem jó a link amit adtál!
előbb behalt a net, szakadozott. lehet azért sem működött rendesen a program
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9022 üzenetére
ez nagyon nem jött be.. de ez nem is tetszik SpeedBit Video Downloader ..
köszi a helpet, másikat megpróbálom most.
-
qwertly
addikt
válasz
Sk8erPeter #9018 üzenetére
Szia
Ennek megtudom adni,hogy egy email címemre küldjön egy értesítést ha valaki hozzá szólt a bloghoz? -
localhost
Közösségépítő
válasz
Sk8erPeter #8990 üzenetére
Így igaz, ezért nem keverjük össze a kettőt!
MOD: Így még viccesebb, hogy közben szerkesztetted a hozzászólásodat
-
R
senior tag
válasz
Sk8erPeter #8976 üzenetére
realtime, quicktime-hoz?
-
gooool
őstag
válasz
Sk8erPeter #8976 üzenetére
Pont ezért akarom lecserélni,mert mondták itt nekem,hogy a kodekcsomag nem ér semmit.
Amúgy a VLC-vel szemeztem én is,de akkor ezt töltöm le,a csomagot meg törlöm.
Kösz a gyors választ! -
Kareszovics
addikt
válasz
Sk8erPeter #8964 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom, ha nem lesz jó sírok.
-
Froclee
őstag
válasz
Sk8erPeter #8957 üzenetére
És meddig jó ez a serial?
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #8954 üzenetére
Az "azonnal" nálam kb fél óra volt. Türelem serial-t terem
-
sbazsi
veterán
válasz
Sk8erPeter #8937 üzenetére
esetleg nézd meg a fineprint nevű progit. ez egy nyomtatáskezelő program. létrehoz egy virtuális nyomtatót. tud több oldalt egyre, meg rengeteg egyéb funkciója van. Lehet, hogy nem teljesen jó arra amit keresel, csak tipp, de hátha jó.
-
atesss
addikt
válasz
Sk8erPeter #8900 üzenetére
Azt néztem már pár napja, de csak nagyjából, úgyhogy lehethogy elkerülte a figyelmemet.
De asszem nem is kell, mert közel vagyok a megoldáshoz !
A Commtrafic nevű programban teljes szabályokat lehet beállítani, és az már tud programot is elindítani, ha elértem a limitet.
Command + ParametersMár csak egy olyan tüzfal program kéne, amivel paraméteresen futtatva lehet letiltani - engedélyezni egy portot !
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8897 üzenetére
jójó koliról van szó.. de a 15gb az sztem semmi.. és felesleges szenvedni ilyenekkel..
bár nem értem mi alapján szűrik ezt az adatforgalmat, mac cím?
kikell kerülni , valamilyen módszerrel
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8861 üzenetére
Mér?
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter #8853 üzenetére
#8847 után azt kérded "Nyíltan? Te miről beszélsz?"
no comment
-
válasz
Sk8erPeter #8839 üzenetére
Felhívnám figyelmedet az alapelvek elolvasására, mielőtt bannolnak. A Norton Ghost nem ingyenes, mint ahogy a Hiren's Boot CD sem legális. Továbbá itt a fórumon nyíltan segítesz nem ingyenes programok "ingyenessé" tételében.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8847 üzenetére
köszi megoldottuk
-
Hunter2
addikt
válasz
Sk8erPeter #8849 üzenetére
Ez tényleg működik , most meg az a baj hogy az egyik 402 sorba van tördelve a másik meg 444-be .Szóval mindenképpen csúszik a felirat,
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8845 üzenetére
Kösz, kár h nem free,de már mind1 mer felbaszta az agyamat.. és fogtam le printscreeneltem és document and imagingel felismertettem a karaktereket...
velem nem fog kibaszni
-
sto1911
veterán
válasz
Sk8erPeter #8840 üzenetére
Atolvastam a Ghostolosat is, de nalam nem egesz lemezt kell helyrealliani, hanem csak egy rendszerparticiot.
Az en szempontjaim:
- kicsi (pl. Hirens boot cd)
- ne kelljen telepiteni (ennek megfelel par)
- egyszeru kezelhetoseg (itt esnek ki a parancssori kapcsolok)
A hirensrol probalgattam a progikat amugy, es ahogy elnezem, az lesz kiirva, egy image-el egyutt egy lemezre. A fentiek alapjan az Acronis progija jott be leginkabb, marpedig azert, mert elsore visszatoltve a mentest egybol mukodott is.
Leteszteltem ugy is, h direkt kinullaztam az MBR, es visszarakva a mentest, egybol ment. Nalam 5*-os.
-
válasz
Sk8erPeter #8832 üzenetére
Csodálom, hogy csak drága programokat ajánlottál, holott van több ingyenes is.
-
sto1911
veterán
válasz
Sk8erPeter #8832 üzenetére
Koszi a valaszt!
Kozben kiprobaltam az Acronist, es virtualis gepen sikerrel vette az akadalyt: tok ures, (azt hiszem, h formazatlan (programbol formaztam)) vinyora is kepes volt feltenni a rendszert, es bootolhatova is tette.
Hetvegen eles tesztAz XP-s recovery megoldast ismerem en is, azzal az a baj, hogy sokaig tart mig bebootol cdrol az XP rec. con., helyreallitom az MBR-t, aztan visszatoltom az adatokat.
Igy ATIH-mal meg 5 perc alatt megvolt, es eleg hozza 1 db cd is, nem kell 2-3 db-ot vinnem. -
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8806 üzenetére
értem én
nem is azért mondtam..
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8803 üzenetére
nagyon élsz
ugyan azt tanácsoltuk mind2en
Photoshop felesleges amikor paintel is meglehet oldani...
ez így van
[ Módosította: Bordoi ]
-
sbazsi
veterán
válasz
Sk8erPeter #8757 üzenetére
működik.
köszi -
sbazsi
veterán
válasz
Sk8erPeter #8757 üzenetére
és gondolom ha ez inkaktív, akkor telepíteni kell?
-
petrusz82
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8770 üzenetére
igen,ilyesmire gondoltam.Köszönöm szépen!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8759 üzenetére
de lehet hogy adtak hozzá ki más alternatívát , utána nézek
-
pitman
őstag
válasz
Sk8erPeter #8728 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy milyen áron állítják vissza és ki mit tud megfizetni. Egyszerűen visszaállítják a nem megfelelően törölt adatot. Ennyi.
Az más kérdés, hogy a kérdés feltevője milyen adatoktól és mennyire akar megszabadulni.
Az megint más kérdés, hogy ki akarja az adatokat visszaállítani és miért. Koránt sem biztos, hogy mezei felhasználónak lesz azokra szüksége... -
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8741 üzenetére
ne foglalkozz vele
-
pitman
őstag
válasz
Sk8erPeter #8722 üzenetére
Nem olvastam az xp helpjét, így valószínűleg igazad van. Ha esetleg lesz egy üres hdd-m, ki fogom próbálni rajta.
A sima zerofill azért nem jó mert mindent nullára ír, de egy ilyen lemezről komolyabb helyeken simán visszállítják az adatokat, mivel némi maradék mágnesessége megmarad az eredeti jelből. A nullához képest pedig meghatározható, hogy mi volt ott eredetileg. A komoly törlőprogramok ezért használnak különböző írási mintákat és azt is több menetben írják fel, hogy ne lehessen visszafejteni.
Nyilván hagyományos programokkal a sima zerofill után sem tud a mezei felhasználó visszaállítani semmit. -
kételkedem
addikt
válasz
Sk8erPeter #8720 üzenetére
A biztos eredményt akkor érsz el, ha a lemezfelületet, ahol a fájl helyezkedett el fizikailag törlöd, majd felül írod. Ezt megismétled két három alaklommal. Ekkor fizikailag törlöd az összes bitet az eredeti fájlból. A véglegesen törlő szoftverek is ezt az eljárást alkalmazzák.
A Microsoft egyébként szó szerint ezt írja: "A merevlemez particionálásakor és formázásakor az adott partíción lévő összes adat véglegesen törlődik."
A valóságban nem fizikailag törlődnek az adatok, hanem az mbr-ben tárolt útmutató törlődik, tehát a fájl megvan, fizikailag, de logikailag nem látható. Ezért van esély a visszaállítására.
Én azt javasoltam, hogy particionáljon kétszer és formázzon. Így nagy valószínűséggel nem lehet már vissza állítani a fájlt, az üresnek fog látszódni.
Már elég régen tanultam, ha nem elég pontos amit írtam, kérlek javíts ki
Csabee.:Kalotaszegi
-
pitman
őstag
válasz
Sk8erPeter #8720 üzenetére
Hacsak nem teljes formázást kér az ember, mert akkor felülíródik a teljes lemezfelület.
Bár akkor is érdemesebb valami mintával felülírni az adatokat, hogy ha valaki nagyon visszaakarná fejteni, ne nagyon sikerülhessen. -
Csabee.
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8683 üzenetére
én is meglepődtem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- TV antenna és jelerősítés
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged