- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
igen, kicsit összetetten fogalmaztad meg, le is kellett rajzolnom, hogy értsem.. de hát későre járt...
a lényeg, hogy:• ha benne van a két sor, --> akkor 4 ágú nyíl,
• ha nincs benne akkor --> semmide egyik esetben sem scrollozik vízszintesen.
letöltöttem pár appot - (#36499) @Soma01 AlwaysMouseWheel, WizMouse, Katmouse, Mouse Hunter, köszönet érte,
- próba képen, de csak egyiküknél volt megadva, mint opció, a horisontal wheeel (Mouse Hunter), de az sem csinálja. (xls-ben nem, egy képernyőlopóban egy nagy képet ha beállítottam, akkor jobb klikk+görgetéssel vízszintesen scrollolt ugyan, viszont itt meg egyáltalán nem görgetett függőlegesen.
-
Wolfskin
őstag
erre rájöttem, közben kigugliztam, de inkább az, hogy nálam nem fut úgy, ahogy kéne.
a browser mouse úgy nézett ki, hogy ha nyomtam egy 3. gombot, akk a képernyő jobb alsó sarkában bekapcsolt egy kis sárga tábla, hogy horizontal wheel, és onnan kezdve, ha görgettem akkor jobbra vagy balra ment a kijelző.
itt meg azt csinálja, hogy egy ilyen kis izét kapcsol be,
ha az egeret mozgatom, akkor viszi a képernyőt, de hatványozottan gyorsul, tehát pár centi után több ezer oszloppal ugrott meg a kép. ha görgetni kezdek, akkor megszűnik.
és a firefoxban pedig vertikálisan sem görget így. ha kikapcsolom a "H"-t, akk igen.
nálam van a hiba...?
na most meg igen. újraindítottam mindkét progit, és megy a firefox is. csak még a vízszintes görgetés nem -
Wolfskin
őstag
"egérgombra az AutoScroll minden egérnél bekapcsol-e" most, hogy fenn van az xmouse-controll button progi, igen.
de a fő kérdés, hogy ezzel most mit kell tenni? hova kell bemásolni, vagy hogy tudom lefuttatni...?mindenesetre hálás köszönet, hogy foglalkozol vele. nagy segítség, pedig olyan apróság. ergonómia. azt sem értem pl, hogy az opera óta egy fejlesztő sem tud olyan böngészőt készíteni, emilyenben működik tab-váltásra a jobb klikk+ görgető (na jó, az avant browser igen, de az meg másért nem jó)
-
-
-
-
daimonion
senior tag
A vírusirtókat komoly helyeken eleve úgy szokták tesztelni, hogy az MSE-nél (vagy Defendernél) mennyivel jobb.
Ez butaság .pl ITT
csak annyi van odaírva hogy out of box protection .Ez nem azt jelenti amit TE írtál.szerintem..
De mi történik akkor ha az out of boksz protection eléri a 100 % ot ? akkor azért nem ajánlott mert MS termék ?mert jelenleg 95,7 % az" Etalon "
-
Sk8erPeter
nagyúr
Természetesen egyáltalán nem gondolom, hogy teljesen meg vagyok védve MSE-vel, és nem is igazán szoktam tanácsolgatni embereknek, hogy azt használják, mert tudom, hogy nem a legjobbak közé tartozik a kimutatások alapján (bár olyan sokkal tényleg nem marad el, de ki tudja, lehet, hogy épp az a pár százalék számít, nálam szerencsére még ilyen nem fordult elő, igaz, figyelek, mit művelek a gépemmel), na meg ha ilyet tennék, biztos, hogy valaki acsarogva akarná szamurájkarddal leszedni a fejemet, mint Te is.
Érdekes egyébként, hogy azt állítod, hogy az Avira nem erőforrás-igényes, én ezt is pont azért dobtam ki a kukába egy idő után, mert egyrészt az általad is írt önreklámjai idegesítettek b@szottul (ez egy elég fontos szempont; ha állandóan cseszeget a reklámaival, akkor vehetjük úgy is, hogy én egy trialt használok, nem ingyeneset! Ez esetben tényleg jobb, ha fizetőst használok), másrészt mert pont, hogy úgy éreztem, hogy ez lassítja a gépet. Szóval mások a tapasztalataink, én eddig azt tapasztaltam, hogy az MSE annyira nem hátráltatja a működésben - de fogalmam sincs egyébként az igazi válaszról, nem készítettem méréseket, nem is olvastam ezzel kapcsolatos cikket még, az is lehet, hogy igazad van, az is lehet, hogy nekem van.
Szimplán saccolásra, érzésre tudok alapozni, tehát semmi komolyra.
Viszont a kémkedéssel, meg ehhez kapcsolódó egyéb érveiddel őszintén szólva nem tűnsz túl hitelesnek, mivel ilyen alapon eleve ha Windows-t használsz, már a hasonló állítások szerint kiteszed magad ilyen veszélyeknek (hogy mi igaz belőle, nem tudom eldönteni, nem is tisztem), a rossz nyelvek szerint főleg Windows 10 óta - tehát onnantól, hogy Windows-felhasználó vagy (ami igaz rád), elfogadod ezt a potenciális veszélyt, hasonlóan ahhoz, aki MSE-t használ. Ha nem tetszik a rendszer, úgy vagy hiteles, ha áttérsz más operációs rendszerre (aminek megint csak rossz nyelvek szerint szintén megvannak a hasonló veszélyei). Érted, ha már arra hivatkozol, amit valakik terjesztenek pl. az MSE-ről, hogy csúnya kódrészletek által csúnya dolgokat küldenek el csúnya embereknek, de igazolni ezt nem tudod, akkor egyben elfogadod azt is, hogy maga a Windows ilyen alapon ugyanezt műveli.
===============
(#36045) MrWhite: keresd fel a Vírusirtó topicot, és ott nézz körbe (némi utánaolvasás után esetleg kérdezz, gondolom nem szeretik leírni ugyanazt százszor), hogy mit ajánlanak. Abban egészen biztos lehetsz, hogy az MSE-t nem fogják ajánlani, én sem tenném (még ha azt is használom
).
Mellesleg szerintem érdekes a vita, kisülhet belőle valami hasznos, és megosztjuk egymás tapasztalatait.(#36043) luimapeiz:
Hogy "tökéletesen megfelelő", az biztosan nem igaz, ahogy azt sem szabad állítani lényegében egyik vírusirtó szoftverről sem, hogy elégséges védelmet nyújt, nincs ilyen. Igazából önmagában az sem elég bizonyíték, hogy valakinél semmi probléma nem jött elő vele (egyébként nálam is ez a helyzet), mert a Microsoft Security Essentials egyelőre biztosan elmarad a kimutatások szerinti "legjobb" (?) védelmi szoftverektől, szóval kezelje mindenki fenntartásokkal (akármit is használ).
Csak annyira elindult a megvetése azoknak az embereknek, akik ezt használják, hogy már magamra vettem én is, aztán gondoltam leírom a tapasztalataimat. -
Sk8erPeter
nagyúr
A fenébe, akkor úgy tűnik, hogy velem is meg kell szakítanod mindenfajta kommunikációt.
Bevallom, évek óta a Microsoft Security Essentials-t használom. Korábban a NOD32 fizetéséről azért álltam le, mert tarthatatlan volt az erőforrás-igénye (manapság nem tudom, mi a helyzet). Aztán jött ilyen-olyan vírusirtó próbálgatása, az ingyenesek pattogtak a nyomorék önreklámaikkal (AVG, Avast, Avira, tökömtudja), a fizetősöknél szintén felmerült már a próbaidőszak alatt is a túlzott erőforrás-éhség, aztán volt, ami nem volt rossz, de mégsem voltam elégedett úgy igazán, eközben szimpla lustaságból felpakoltam az MSE-t, és azóta egyrészt nem volt kedvem utánanézni, mi az aktuális tényleg legjobb, meg pénzt dobálni rá, ha nem jön be, másrészt időm sem nagyon volt próbálgatni, aztán így maradt. Nem nyaltam be azóta sem semmit, úgyhogy tetszik-nem tetszik, nem változtattam ezen a megbotránkozást és felháborodást keltő "szokásomon", ami ráadásul azt is eredményezi, hogy besorolsz a tiltólistán szereplő emberkék közé, akik nem az értelmes tömeget képviselik.Na bumm. Hát evvan, biztos nem a legjobb védelem, de így is lehet élni tudatos felhasználóként. Az az érved amúgy, hogy emiatt "átjáróház" a gép, picikét görbe is, meg meredek is, na de ez nem is az a topic.
(#36033) MrWhite:
Ilyet szerintem csak valami marketingbullshitet magából pofátlanul kipottyantó álszakember mondana BÁRMELYIK vírusirtóra. -
cigam
titán
Ajánlás: ügyes, kiválasztod a második legszarabbat (felismerésben), majd feltételezed, hogy azt ajánlanám. Erre inkább nem reagálok, nem az a szint.
Én azért válaszolok jó? Megpróbálok a te fellegeidbe emelkedni, ha már nem vagy hajlandó leereszkedni hozzám.
Vagy a szöveg értésssel van problémád, vagy velem. De hogy én nem írtam olyat, hogy az AVG-t ajánlanád, az biztos. Csak egy kérdés volt, hogy inkább ajánlanál egy kémprogramként funkcionáló antivírust, csak azért, mert 1-2 tesztben pár százalékkal jobb eredményt ért el? Az AVG-t csak azért hoztam szóba, hogy linkelni tudjam azt a cikket amiben az AVG ingyenes verziójának huncutságairól szól. Említhettem volna az összes többi ingyenes kiadást is kínáló céget. Fogalmam nincs melyik program van a szíved sarkában, nem is érdekel.Szerinted nem elég a beépített, szerintem meg elég.
Tök feleslegesen liheged túl úgy, hogy még az eredeti kérdést feltevőnek sem mondod meg, hogy akkor melyik igen, csak leszólod a beépítettet, hogy az nem jó. Mellesleg nevezhetjük etalonnak is, hiszen ahoz képest vizsgálják a többit.tökéletes program nincs, de inkább legyen nálam koton, amikor nem kell, mint nem, amikor kellene.
Ferdítesz, rossz példa. Ha nem használnál víruskergetőt, az lenne olyan, mintha nem lenne nálad koton. Ebben az esetben inkább a formáján, színén, ízén, vastagságán vitázunk.van ilyen ember is, de vele nem szeretnék semmilyen kapcsolatot ápolni
Ha ez alatt az MS beépített víruskergető használóit érted, akkor légy szíves vegyél fel a tiltólistádra! -
cigam
titán
Komolyabb helyeken... Túl van lihegve, és ha úgy tetszik pár százalékon megy vita.
Bár itt az "utolsó", de csak 8.4%-al lemaradva az első helyről. nekem a 90+%-os biztonság megfelel.Ha úgy tetszik, akkor meg az egyik legjobb, hisz egyetlen fals pozitív riasztást sem adott:
Forrás:http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2015/10/avc_fdt_201509_en.pdf
Vagy nyugodt lelkiismerettel ajánlanál egy olyan "ingyenes" ajánlatot, ami cserébe profiloz, és ki tudja mit csinál még?
Esetleg a 4. legjobb találatokat elérő Baidu lenne jó ajánlat, ami "őrületesen sok" fals pozitív riasztást ad? Nem lehet fekete/fehér alapon kimondani, hogy ez a legjobb. Mindegyiknek más-más az erőssége, és a gyengesége.
-
ot93
senior tag
-
Predator2
addikt
Sajnos nincs benne ilyen opció. Úgy sikerült valamelyeset megoldani, hogy felraktam a SoundSwitch nevű programot, de ez meg gondban van a rádió programmal a rarmarádióval. Ha meg a rádió fut akkor a SoundSwitch nem tudja átváltani a két eszközt, pedig sajnos pont ez lett volna a lényeg. Így továbbra is várom a tippeket, esetleg ehhez hasonló progit is szívesen kipróbálnék.
Illetve (nem csak hozzád, hanem bárkihez aki tud segíteni)
Milyen pofon egyszerű zene szerkesztő progit ajánlotok.
Amire kellene: Készítenék magamnak egy "angol szólapot" angol szavak tanulása céljából. Rámondanám telefonra a szót angolul, majd magyarul is, de szeretném majd ezt megvágni, és egy másik zenét alá vágni.
Nem nagyon értek az ilyen programokhoz, ezért magyar nyelvet tudjon, legyen könnyen kezelhető.
THX
-
Kernel
nagyúr
Ez a része manapság már adja magát, mivel a Vista-alapú rendszerben formázott NTFS partíció indítószektora eleve a bootmgr-t indítja. Vagy utólagos javítás esetén a fixboot megoldja.
NT-alapú formázások, XP nem igazán jön szóba.
Érdekesebb kérdés, ha más partíciókezelővel hozzuk létre, de én ezért is szoktam a Lemezkezelővel formázni, az a biztos.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
A korrektség kedvéért, igen annyit hozzáfűznék kiegészítésként, hogy Win7 esetén leválasztásnál valóban eltávolítja az illesztőprogramot is hülye módon USB-s eszközöknél. De Win8/8.1/10 esetén már nem tapasztaltam.
Ilyen formában, valamint, hogy a pörgést se állítja le, nem kapcsolja le teljesen az USB-s eszközt, én a Hotswapot ezekhez annyira nem preferálom... inkább akkor a Windows tálcás megoldása, vagy a fenti 2 program, utóbbiak tökéletesek. -
King Unique
titán
Mármint mire, hogy eltávolítaná az illesztőprogit??
Nem emlékeztem ilyenre HotSwap esetén, de direkt ki is próbáltam most Win8.1 alatt több pendrive-al és 2,5" külső merevlemezzel. Leválasztás után ugyanúgy felismerte egyből, nem telepített semmit, sőt, hiába volt bejelölve a meghajtó pörgésének leállítása, nem állította le a motort...az csak a Windows sajátja, illetve az általam fentebb említett 2 program esetén működött. Tehát, nem maga az USB-s eszköz vezérlője nem támogatta a funkciót.
-
Tomasz1
csendes tag
Köszi a választ!
Nem gondoltam, hogy OS hiba, azt hittem a java okozza, vagy vmi más, ezért ide írtam. De ezek szerint az OS a rossz?
Kicsit bonyolultnak tűnik a megoldás, remélem sikerül megcsinálni.
Amúgy az csinálhat ilyen hibát, ha a chipset driver nincs fenn rendesen?
Innen:
[link]
és ebben
"AMD all in 1 driver ver:12.8"
van a chipset driver, kicsomagolás után csak a setupot indítottam el, gondoltam föltesz mindent, azt most nézem, hogy külön van benne egy Config mappa és abban van a chipset.exe, akkor lehet az fenn sincs és az a baj? -
Sk8erPeter
nagyúr
"Mert ha nincsen elrejtve, egyelőre 100%-osnak tűnik a működés."
Hmm, ez nagyon furcsa, most így hirtelen nem igazán értem, mi az oka, legalábbis azt gondolnám, hogy ez egy globálisan érvényes billentyűkombináció-beállítás, és egy rejtett konzol semmilyen módon nem bírálja ezt felül. Szerk.: látom azóta dqdb írt egy lehetséges magyarázatot.A CCC command line paramétereire rákeresve ezt találtam:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/376648-33-catalyst-control-center-load-profile-auto#7549130
A hozzászóló azt írja, a CCC régebbi readmejében ezeket találta (lehet, hogy elavult, majd nézd meg, a nálad fent lévőben mi a helyzet):
"Found this list in an older CCC readme[+] Improved command line support. Added command line options:
/LD3D [name of profile] load Direct3D (or 3D in Control Center mode) profile
/LDGL [name of profile] load OpenGL profile
/LDOV [name of profile] load Overclocking profile
/LDTV [name of profile] load Display/TV profile
/LDGP /LOADGAME [name of profile] load Game Profile (If ATT is already started /EXIT command line parameter has no effect)
/RSTCLK reset clocks to default values
/EXIT Exit from ATT For example if you want to load overclocking profile and exit from ATT, you can add shortcut to ATT into Startup folder of system menu and add this command line. Always put profile name in quotation marks. atitray.exe /LDOV "My Stable OverProfile" /EXITor
[+] Added new command line parameters:
/LDSD - Load "Default Single Display" profile
/EXD - Turn Extended Desktop On/Off"Fogalmam sincs, működik-e, de egy próbát mindenképp megér, majd nézz rá, ha egyben lesz a géped.
(#34780) dqdb:
"ahol az összeakadásos problémákat elkerülendő kizárhatták az alkalmazás főablakát"
Na de akkor bármely külső alkalmazás főablakának aktív állapotánál leütöd a hotkey-t, nem fog működni?Amúgy a Worms Armageddon játéknál van egy olyan hülyeség, hogy le lehet ikonizálni a játékot, de ilyenkor a Win gomb nem működik, se az Alt+Tab. Valószínűleg azért tiltották le, hogy ne tudj véletlenül játék közben másik alkalmazásra váltani, de nem oldották meg, hogy leikonizált állapotban ne legyenek már ezek a gombok letiltva. Amíg a progi a háttérben figyel, addig ezek így is maradnak. Ezt AutoHotkey-vel kell megoldani.
-
dqdb
nagyúr
Valószínűleg keyboard hook segítségével (vagy alacsony szintű változatával oldották meg), ahol az összeakadásos problémákat elkerülendő kizárhatták az alkalmazás főablakát. Ilyenkor nem az alkalmazás egyik ablak vár eseményt, hanem egy callbacken keresztül értesül az összes billentyűzettel kapcsolatos eseményről.
Szerintem a legszerencsésebb az lenne, ha indítanál egy rejtett Notepadet és annak küldenéd az eseményt, vagy az egyik explorer.exe-hez tartozó ablaknak (taskbar és társai).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, ezzel mondjuk beljebb vagyunk eggyel, hogy kiderítetted, hogy kifejezetten csak a VGA-profil átállítására szolgáló hotkey nem működik. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogja fel a parancsot? Vagy néha megteszi, néha nem? Erre még mindig nem válaszoltál egyértelműen (vagy írtad, csak nem emlékszem), pedig jó lenne tudni.
Ez milyen videókártya-driverhez tartozó progi, ami ezeket a hotkey-ket lekezeli? Nincs esetleg lehetőség a profil átállítására parancssorból?"a VGA programja nem veszi az adást, valószínűleg azért, mert a konzolablak el van rejtve"
De miből gondolod, hogy az a magyarázata, hogy a konzolablak el van rejtve? Nem értem az összefüggést. Ez nem egy globálisan érvényes billentyűkombináció, aminek hatására a VGA-profil átállítódik? -
Sk8erPeter
nagyúr
És akkor ez most egyszer működik, egyszer nem? Tehát néha tökéletesen az elvártak szerint futkorászik, máskor meg nem állítja át a CPU/GPU órajelét úgy, ahogy szeretnéd? Konkrétan melyik rész fut le belőle olyankor, és melyik nem?
(#34740) [w]:
És ez milyen joystick? Fogalmam nincs, az AutoHotkey-vel amúgy miért nem vezérelhető, bár nem írtad le, egyáltalán amikor tesztelni próbálod, akkor hogy csinálod.
Ennyi idő után hogy adhatod fel?(#34743) repvez:
"az üzeneteknél van olyan hogy archiválás és ott a mentés fájlba"
Te most direkt szopatod a kérdezőt, és beszélsz hülyeségeket, tehát ez koncepció, vagy miért csinálod?
Egyáltalán nincs semmi ilyen, amit írtál. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hmm, hát ennyiből nehéz megmondani, ismerni kéne a Hidden Start sajátosságait (gondolom erre gondolsz, nincs vele tapasztalatom), meg látni kéne a script kódját, ha nem titok, muti, hátha feltűnik valamelyikünknek valami.
Amúgy hogyhogy a hstarttal indítod az AutoHotkey-scriptet, és nem figyelget a háttérben? (Nem muszáj, hogy legyen tálcaikonja: #NoTrayIcon.) Vagy nem akarod, hogy mindig futkorásszon? Persze ettől még mennie kellene így is. Néha működik, néha meg nem, tehát indeterminisztikus?
-
struccfacsar
csendes tag
Sajnos nem ugrik be, hogy hol láttam.... de ami késik.... Mindegy, hagyjuk. Csak sürgős lett volna, aztán kapkodás volt. Most már nem kardinális kérdés, ráérek tesztelni is.
localhost: Haverom nem használt acca, mert ez volt kéznél. Így már megfelel? Ki is offolok most már. De azért akkor is fura azért ez az újonc-diszkrimináció. :]
-
struccfacsar
csendes tag
Ne fárasszál már legyél szíves! Nem ismerős az avatarom sem, meg hogy miként linkelem a programokat (ikonnal)? Valszeg több programot teszteltem életemben, meg írtam róluk, mint majdhognem ti itt összesen a topikban. Az, hogy egy programból van egy tonna, nem jelenti, hogy mind adware-free és ajánlható. Most nem volt időm tesztelni és reméltem, hogy felbukkan általatok az a cím, amit épp kerestem. De hagyjuk...
Kernel: Köszi szépen! Na, ez válasz. :] Néha kell, mikor TeamVieweren kezelem a gépeket és érthetetlenül leakadnak. Ilyenkor persze nem hallom a HDD-k darálását...
-
struccfacsar
csendes tag
Ez alapján nyilván nem találtam azt, amit kerestem. Úgy látszik, az "újonc" szócska megzavarja itt az erőket (nem vagyok az, csak most ezzel a névvel vagyok itt) és marad a tesztelgetés (amit ebben az esetben kihagytam volna - néha még nekem is szükségem van tapasztalat alapú ajánlásokra)...
-
Sk8erPeter
nagyúr
"nem küldi tovább az OS-nek az adott gomb lenyomásáról az eseményt"
Ez azért elég érdekes lenne, ha az OS nem "értesülne" ezekről a billentyű-/egérgomb-lenyomásokról, lévén, hogy az egésznek a "kerete" maga az OS...Inkább szép magyar szóval élve remappelni lehet ezeket a gomblenyomásokat, mármint konkrétan azt, hogy mi történjen velük az alapértelmezett viselkedés helyett, úgy ül rájuk, mint egy eseménykezelő. Gondolom Te is tudod, de picit furán sikerült a megfogalmazás, hogy mintha kb. az OS valami harmadik szereplő lenne a dologban...
-
maestro87
őstag
Ok. Köszi!
Akkor ez az "LButton::" parancs valami megszakításféle utasítás lehet.
Igen gondoltam, hogy több utasítás, mert mikrokontolleren sem mindig triviális megvalósítani a kezelést, főleg ha több gomb van és a pergésmentesítésen kívül hosszú gombnyomásra, dupla gombnyomásra, két gomb egyidejű nyomására és esetleg felengedésre is jól kell működnie.Sajnos kellett már hasonlót csinálnom és nehezebb volt jól megírni, mint egy LCD kijelzőt beüzemelni.
Az olcsó gagyi rotary encoderekkel is még mindig szenvedek, pedig az egerekben is hasonló gagyi van (ha nem optikai), még is jól működnek.
Egyébként ezzel a progival nem lehet megcsinálni azt, hogy billentyű kombinációra változzon az LCD monitor háttérfénye? Van a monitorhoz külön vezérlő program (Dell Display Manager) amelynek segítségével meg lehet ezt oldani szoftveresen is, de valahogy egyik frissítésben sem akarnak billentyű kombinációt hozzárendelni...
-
Kernel
nagyúr
A prell minden elektromos szakmában alapfogalmak közé tartozik egyébként (kapcsoló mindenhol van). Amikor két érintkezőpogácsa egymáshoz csapódik, rugalmas ütközés, rövid pergés alakul ki, aminek a frekvenciája, főleg elektronikus áramkörökben összemérhető a működési frekvenciával. Így előfordulhat, hogy az áramkör egy kapcsolásra több gyors zárást-nyitást is érzékel. Ennek kivédésére azután különféle technikák vannak.
-
maestro87
őstag
Kipróbáltam és szerintem jobb lett! Bár én úgy szoktam csinálni mikrokontrolleren, hogy nem a lenyomás és a felengedés között állítok be holtidőt ahol nem érzékeli a többi nyomást, hanem két lenyomás között eltelt minimum időközt állítok be. De lehet ez is ezt csinálja.
Még egyszer köszi! -
maestro87
őstag
Köszi, megnézem!
prellmentesítés = pergésmentesítés
Nem tudom, hogy magában mondják-e így, hogy "prelles" nyomógomb, de így tűnt egyszerűbbnek megfogalmaznom.
Amúgy minden nyomógomb "pereg", csak az egérnél gondolom a 10-20ms-os pergéseket védik ki csak, ami új nyomógombnál még jól működik, de agyonhasználtnál már nem. -
cigam
titán
A vágás nem úgy műkodik mint az avidemux-on, virtualdub-on. A szerkesztés amolyan nonlineáris multitrack jelleggel működik. Az i(n), o(ut) gombokkal kijelölöd a forrás elejét, végét, vagy az egészet lehúzod a timleine-ra, és ott az s(plit) gombbal szétvagdalod a megfelelő helyeken, aztán kitörlöd a felesleges részeket, a maradékot meg a megfelelő helyre húzod.
-
AtHoS
nagyúr
Köszi, így legalább értelmesebben lehet látni a műsorokat, mint a mostani elbafott függőleges elrendezés esetében.
Bár vigyázni kell, mert az oldal függőleges helyzetének beállításakor túlgörgettem és leugrott az oldal legaljára (fekete széles sáv van alul) így erőteljesen kilógtak felül a csatornák, amit korrigálni szerettem volna enyhébb görgetéssel, de ezt meg véletlenül az alsó görgető sávon álló kurzor mellett sikerült végrehajtanom és ilyenkor lehetetlen lesz a függőleges görgetés. Újra kell töltetni az oldalt, akkor megjavul.
------------------------------
A fehér hátteret nem értem mire fel erőltetik. Jó, hogy kontrasztos a kinézet olvashatóság szempontjából, de nálam 0-ra letekert brightness mellett is kiüti a szemem a monitor ilyen oldalaknál, így ha sötétedik felkapcsolom a szobában a lámpát, az segít egy keveset. -
Paulo81
aktív tag
Köszönöm, király vagy!
Kicsit megzavart, hogy nincs win server lehetőség a programban, de win7 bejegyzéssel is működik tökéletesen!
Így sokkal egyszerűbb volt, mint win lemezekkel bootolni és parancssoroskodni.
Még1x köszönöm!
Kellemes ünnepeket!Amúgy tényleg ajánlom zenére a server-t, döbbenetes különbség van a többi win-hez képest, szerintem még alap rendszereken is hallani!
-
Kernel
nagyúr
Én meg például az Intel GPU-ról járatom a TV-t, az alaplap HDMI-kimenetéről.
Az Intel-drivernek pedig van egy olyan rigolyája, hogy a madVR túlvezérli a videokimenetet (túl erős kontraszt, fehér részletek elmosódása). Piszkálgatni elvileg lehetne, de eddig még nem nagyon jött össze. Más renderrel viszont gyenge, set top box is jobb tőle.
Egyet kivéve, ugyanis az Intel-driver valami különös összhangban van a Windows overlay kimenetével. A lejátszóprogramokat erre kell állítanom, plusz még kell egy opció, onnan kezdve kiváló minőség, akadásmentes kép.
Azt próbálom csak mindebből kihozni, hogy nem mindegy a videokártya / eszköz sem.
-
cigam
titán
Mert te valószínűleg hozzáértően és felelősen használod a gépet. Sokak viszont nem.
A 68% és 79%-os eredmény jóval több mint "fos".
Naná hogy ehhez mérik magukat, mert gyárilag beépítve ezt kapják a Windows felhasználók. Vagyis ha nem azzal kezdi hogy letiltja, elég jó védelmet kap.Most hogy átfutottam az eredményeket, az Intel security 100/100-as eredménye és gyorsasága igen meglepő.
-
cigam
titán
Már miért ne ajánlhatná. Semmi gond nincs vele. Aki nem 5 percenként telepíti a legfrissebb warez kiadásokat, bőven jó. Évekig használtam, és semmit nem kaptam be. Pl. az akciósan vásárolt NIS sem talált problémát a rendszeremen.
Ne m azt mondom, hogy nincs jobb, de hogy hiba ajánlani...
-
Kernel
nagyúr
Erre mondjuk nem tértem ki, MS forrásból nem láttam még egyértelműen leírva, egyéb helyeken olvastam én is.
Hogy egyértelműbb legyen, elővettem egy régi HDD-t, nyomtam rá egy lassú formázást, utána megnéztem diskeditorral.
Úgy néz ki, valóban kinullázta rendesen, épp csak az MBR-szektor, bootszektor és fájlrendszer van most rajta, többi része ennyit tartalmaz:
-
Kernel
nagyúr
Tehát akkor továbbra is képtelen vagy értelmezni, amit írtam:
- Nem azt állítottam, hogy a hiba a HDD / DVD miatt van / nincs, hanem nagyobb átviteli sebességen (HDD) állt elő a hiba.
Nem normális, ha USB-re másolsz és belehal a gép/megszakad a kapcsolat az USB-s eszközzel.
Komolyan, köszi ennek most sok értelme volt, hogy leírtad. Ki mondta, hogy normális? De attól még a hiba adott és létezik. Én is találkoztam ilyen problémákkal, nem is egyszer.
Itt volt a fórumozó, aki szintén ilyen hibával küzd, csak nem veszi észre magát, különböző másoló programokkal szórakozik, mert azt hiszi, abban van hiba.
Itt vagy te, aki pedig feleslegesen fáraszt és értelmetlenségeket firkál.
-
zone
őstag
AutoHotkey - makrót állíthatsz bármilyen billentyűkombinációra
-
maestro87
őstag
-
-
cigam
titán
-
gyemipapa
senior tag
Olyan a "nem tényleges", hogy pl. 1000 DPI-nek van a leírásban írva, de 1200 DPI van mondjuk a dobozára írva, vagy fordítva. Vagyis ha nem tudom kontrollálni, mint pl. a proci sebességét, akkor bármit ráírhatnak (bizonyos értékhatárokon belül, ami még nem kirívó használatnál).
Amit megadtál progit, az sem DPI-t illetve CPI-t mér. Azért köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
-
Panthera
őstag
Köszönöm a segítségeteket, akkor a Direct Stream Copy-t rontottam el, a leírásban ez volt.
A többi módban valóban jól működik a vágás. Viszont azokkal az volt a bajom, hogy marha nagy fájlt állít elő, ezért meg se vártam az újrakódolást. Azt utána kellene még "tömöríteni"? -
Chello
tag
Igen és erre mondtam, hogy mekkora szar már, hogy egy billentyűparancs csak akkor működik amikor már egy kattintásra van az általa nyitható menü.
Egyébként jelen pillanatban ott tartunk, hogy valóban ezt az egyet tudom használni arra, hogy ránézzek meddig futott fel a mem.
Régebben elgondolkodtam vb scriptek írásán amik elfognak ilyen grafikus helyeket csak ahoz nekem nagyon sokat kellene tanulnom.
Meg ott asszem meg kell szerezni az ablak nevét és nem mindegy a felbontás sem, ha pl. automatizálni szeretnéd. -
törölt tag
Bocs, lejárt a szerk. idő.
Ollie szerintem azokra a programokra gondol, amelyek telepítője egyetlen exe állományból áll. Néhány játék, driverek, kisebb programok. Azok valóban előbb a temp-be kicsomagolják a sok kis fájlt és csak azután települnek. De ezekre nem jellemző túl nagy méret. A nagy programok telepítője általában külső állományokból csomagolnak ki, azoknál már nem érdekes a temp. Olyanok gyakorlatilag mint a rar, zip, cab állományok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged