Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
artiny
üzenetére
A szemet legjobban a vibrálás fárasztja, például a régi képcsöves, 50 Hz TV-t nekem mindig levett kontraszttal kellett járatni, különben másnap égett tőle a szemem.
100 Hz képcsövesnél ez már nem igazán jelentkezett, később LCD vagy plazmánál sem. Tulajdonképpen még erősen megtolt kontraszt esetén sem érzem azt a régi effektet (másnapi szemégés).
Elképzelhető, ez összefügg azzal, hogy a pupilla a fény átlagára áll be, az ezen belül bekövetkező gyors fényimpulzusokra viszont nem tud időben reagálni, illetve maga a vibrálás sem egy természetes dolog.
FF vagy színes kép ilyen szempontból nem számít szerintem. Fogyasztás szempontjából is mindegy, bármilyen technika esetén, mert amelyiknél az áramfelvétel intenzitásfüggő, gyakorlatilag mindegy, hogy azonos fényintenzitás milyen RGB-komponensekből áll össze.
LCD-nél vannak típusok, ahol a háttérvilágítás a kontraszt növelésével is összefügg, vagy más esetben a Brightness befolyásolja, illetve van még a külön Backlight-szabályzás lehetősége is. Vagy voltak teljesen fix hátteres TV-k is, ami mindig egyformán világított (fűtött).
Ha nincs ampermérőd, akkor ezt abból is lehet érzékelni, hogy mennyire melegszik a készülék.
-
válasz
artiny
üzenetére
Csak az AMOLED fogyaszt kevesebbet, ha sok a fekete, de nem tudom, hogy van-e ilyen monitor.
Amúgy a helyedben inkább a monitor fényerejét csökkenteném, ha bántja a szemed. Úgy már tényleg kevesebb a fogyasztás is, bár nem tudom, hogy mennyire mérhetően (mobiloknál az is rengeteget számít).
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Eladó egy Pixel 7a
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest