Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
artiny #32193 üzenetére
A szemet legjobban a vibrálás fárasztja, például a régi képcsöves, 50 Hz TV-t nekem mindig levett kontraszttal kellett járatni, különben másnap égett tőle a szemem.
100 Hz képcsövesnél ez már nem igazán jelentkezett, később LCD vagy plazmánál sem. Tulajdonképpen még erősen megtolt kontraszt esetén sem érzem azt a régi effektet (másnapi szemégés).
Elképzelhető, ez összefügg azzal, hogy a pupilla a fény átlagára áll be, az ezen belül bekövetkező gyors fényimpulzusokra viszont nem tud időben reagálni, illetve maga a vibrálás sem egy természetes dolog.
FF vagy színes kép ilyen szempontból nem számít szerintem. Fogyasztás szempontjából is mindegy, bármilyen technika esetén, mert amelyiknél az áramfelvétel intenzitásfüggő, gyakorlatilag mindegy, hogy azonos fényintenzitás milyen RGB-komponensekből áll össze.
LCD-nél vannak típusok, ahol a háttérvilágítás a kontraszt növelésével is összefügg, vagy más esetben a Brightness befolyásolja, illetve van még a külön Backlight-szabályzás lehetősége is. Vagy voltak teljesen fix hátteres TV-k is, ami mindig egyformán világított (fűtött).
Ha nincs ampermérőd, akkor ezt abból is lehet érzékelni, hogy mennyire melegszik a készülék.
-
válasz
artiny #32193 üzenetére
Csak az AMOLED fogyaszt kevesebbet, ha sok a fekete, de nem tudom, hogy van-e ilyen monitor.
Amúgy a helyedben inkább a monitor fényerejét csökkenteném, ha bántja a szemed. Úgy már tényleg kevesebb a fogyasztás is, bár nem tudom, hogy mennyire mérhetően (mobiloknál az is rengeteget számít).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest