- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
magyarc #87570 üzenetére
A kínai multi gép elleni tanács milyen tapasztalatokon alapul?
Pl. Daikin dual split.Mivel csepptálca fűtésről írtál felteszem fűtésre is akarod használni.
Itt fokozottan ki tudnak jönni a problémák. Nem szabályoz le rendesen, hanem inkább kapcsolgat, zajosabb (pláne a leghalkabb módban azaz hálóba véletlenül se), több üzemóra azaz a minőség jobban számít stb.Az a 49dB a kültéri, mivel nálunk nem számít nem különösebben foglalkoztam vele, nem tudom nálad miért számít ennyire.
Egyébként kikerestem az 5kW-os dual Daikin kültérije halkabb mint a 4kW-os (furcsa módon), fűtésben is meg hűtésben is ha ez neked számít (50 vs. 48dB ill. 48 vs. 46dB). Nem mellékesen ha nem kell a max. teljesítmény szépen leszabályoz...A teljesítmény limitálásról eddig azt tudtam, hogy az akkor kell ha gatya a hálózat, az ugye a zaj tetejét vághatja max. de kínai gépnél a zaj alsó része is már zavaró fűtésben (meg a a kapcsolgatások, meg a gyakori leolvasztások), azaz ezen nem fog segíteni.
Ahova szinte kizárólag hűtésre kell (kivételes esetben fűtésre) ott nálunk is kínai van, ott nem tudok panaszt mondani.
Még valami (ha ez számít valakinek): Az ONECTA appban akkor is látom a belső és a külső hőmérsékletet is amikor nincs bekapcsolva klíma (persze áram alatt van). A GREE+ban csak a belsőt látom és azt is csak akkor ha be van kapcsolva a klíma (vagy nem jöttem rá hol kell nézni pedig kerestem pár helyen).
-
TeeJay
félisten
válasz
magyarc #87094 üzenetére
dB értékeket engedd el mert minden gyártó máshogy adja meg
2,5kW Daikin FTXF és FTXP valamint a Mitsu AY széria biztos hogy jó halk kültériben
Syen Muse Next is elég jó de ha kakaó kell fog pörögni rendesen pl fűtésben
csütörtökön raktam 2db pénteken 1darabot belőle és halk de nem tudtam csak hűteni vele 20percet és ugye 18fokban nem mérvadó -
lekorszke
tag
válasz
magyarc #87073 üzenetére
A doboz szín leginkább gree-nél szokott érdekes lenni.
Tcl , tesla ügyben én nem tudok nyilatkozni,
nem szoktam ajánlani, és szerelni sem.
Polar is tcl lett már ugye, mi nagyon sokat szereltük mikor még a gree gyártotta.
Amióta átvette a tcl véleményem szerint romlott az összeszerelés minősége...A megbízhatóságról nemtudok nyilatkozni, ezt majd ha pár év eltelik az idő fogja megmondani hogy mit tud a tcl. -
asdf_
veterán
válasz
magyarc #86995 üzenetére
Egyébként okostelefonokon vannak már zajszintmérő alkalmazások.
Melyek ugyanazzal a készülékkel végzett, két érték összehasonlításán kívül (melyik a hangosabb) bármi másra totálisan alkalmatlanok (egyetlen kivétel lehet, ha egy adott készülékbe (pl. iPhone) csak egyetlen beszállító egyetlen típusú, mikrofonja kerül és ehhez van egy kalibrációs minta, akkor akár a pontoshoz közeli eredményt is mutathat).
-
Jolida
tag
válasz
magyarc #86986 üzenetére
A csendháborítás törvény 2024 évi szabályai szerint a következő hangossági szinttől minősül egy adott tevékenység csendháborításnak, attól függően, hogy hol található a zaj forrása:
- Kisvárosi, falusi lakóterület, az oktatási létesítmények területe, zöldterületek és temetők: 06-22h között 50 dB; 22-06 között (éjjel) 40 dB
- Nagyvárosi, sűrűn beépített, vegyes lakóterület: 06-22h között 55 dB; 22-06 között (éjjel) 45 dB
- Az épületek zajtól védendő lakóhelyiségeiben a határ egységesen 06-22 óra között 40 dB, 22-06h között (éjjel) pedig maximum 30 dB lehet.
Ezt szomszéd által esetlegesen kifogásolt helyen (pl. szomszéd lakásának ablaka, szobája) mérve kell teljesíteni, az alábbi rendelet szerinti méréssel:27/2008. (XII. 3.) KvVM–EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról
-
TeeJay
félisten
válasz
magyarc #86713 üzenetére
6-7éves géphez? Van mikor 3éveshez sincs már alkatrész
Ha 7éves gépnél aggódsz ilyen miatt akkor Daikin-t vegyél ott is Comfora vagy felette
Ja hogy az 2x annyiba kerül.TCL-ből TPG21-el A++ hűtés A+ fűtés
TPG31 A+++ hűtés A++ fűtés
utóbbi jobb
Ha kültéri hangerő számít megint csak Daikin vagy Mitsubishi de ott is főleg felső kategóriát vegyél pl Daikin Perfera, na az tényleg halk
TCL amúgy halkabb mint a Gree/Syen szerintem -
TeeJay
félisten
válasz
magyarc #86651 üzenetére
Nem tudom melyiket nézted de az nagyon sok...
Unokaöcsémnek az 5,2-es Daikin 3MXM52A + 3db 2,5kW FTXP25N Comfora beltéri nem került ennyibe és az 3-as multi 3 beltérivel meg A+++ hűtős fűtős kültéri ami durván komoly 57kilós gép.Két külön japán split jóval olcsóbb és halkabb is lesz
Leghalkabb kültéri Daikin Perfera vagy Mitsubishi LN Diamond de ha csak főleg hűtenél akkor Daikin Comfora is bőven elég halk kültériben! -
BBéci
legenda
válasz
magyarc #86651 üzenetére
Alapvetően nem hülyeség a duál/multisplit, mert van pár előnye. Amikor 2004-ben épült a házam, alapértelmezettnek tekintettem azt, hogy csak egy nagy "doboz" "díszelegjen" a falon. 2022 nyarának vége felé az egyik kompresszor elromlott, a javítás gazdaságtalan lett volna, így kénytelen vagyok elfogadni, hogy két kültéri rontja az összképet. Sőt, tervezek egy harmadikat felszereltetni, mert a dolgozó/kondi/darts szobámban jó lenne 24 fokban végezni az említett tevékenységeket! Már előre utálom, hogy bántani fogja a szépérzékemet az újabb kültéri.
-
TeeJay
félisten
válasz
magyarc #86463 üzenetére
5kW klíma még japán fronton is hangosabb lesz mint a 3,5kW és nem tud annyira leszabályozni mint egy 2,5 vag 3,5kW klíma. 5kW akkor kell ha 60nm-ed van és 20fokot akarsz, 24-25 fokra overkill lesz, fázni fogsz meg hangosnak fogod találni minimum fokozaton is
Nem javaslom, attól hogy nagyobbat veszel nem oldja meg azt hogy mindkét szobába kellene 1-1 legalább 2,5kW-os gép.
A légcsatornázható klímának álmenyezet kell és mivel ott a csatornának ellenállása van ott tolni kell a levegőt különben semmit sem ér, ne emiatt az mindig is hangosabb lesz mint bármelyik 20dB-es split klíma!!! A telepítésről nem is beszélve hogy mennyivel drágább csatornázni meg ugye álmenyezetet csinálnicsendesíteni sem tudod a kültérit, 5kW gép dolgozik, nagyobb méretű, tömegű, forgatja a levegőt rendesen hiszen teljesen más liga mint a 2-2,5-3,5kW klímák
nem véletlen hogy 12-es gőzcső kell hozzájuk
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest