- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gróf... #87293 üzenetére
Még minimum fordulaton is "zajosnak" véltem. Valamiért azt képzeltem, hogy nekem nem kellene hallanom, ha épphogy csak forog a ventilátor.
Többek közt ilyen dolgokban is "fizeti meg" a vásárló az árkülönbséget.
Például a legalapabb mitsu klímánál (hr35) semmit nem hallasz a ventiből a legkisebb fordulaton. A legyező motort pedig csak ki és bekapcsolàskor hallani.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Gróf... #87282 üzenetére
Ugyan a hideg is kiráz, hogy kikötögessem a direkt a kapcsolószekrénybe kötött vezetéket, de elfogadom amit mondasz és bedugvillázom és beteszek elé egy konnektoros mérőt.
Azt azonban ne feledjük, hogy az internet népe NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL konnektoros mérővel mérte a sajátját... És ott hajmeresztőbb számokat láttam. Mint azt jegyeztem is az előző hozzászólásomban.
Mindenképp utánajárok a mérésnek és a tálcafűtés "ártalmatlanításának" is és majd referálok.Nemcsak konnektorba dugható mérők vannak, hanem sínre pattinthatók is (ilyenem is van, mondjuk nekem nemcsak szakmai ártalom, hanem mániám is a mérés). Az 1 fázisú az két helyet foglal el az elosztóban (ez csak WiFi-ről kérdezhető le).
Egyetértve az előttem szólóval, ha H tarifás jobb ha nem piszkálod, de az meg ugye alapból külön van mérve...Kevesek vannak az internet népe közül akik értik is amit mérnek, azaz alapból szkeptikus vagyok. A tálcafűtésnek leolvasztás környékén van bármi értelme, a karterfűtésnek meg induláskor. Ne legyél annyira naiv, hogy ezt a kínai mérnök ne tudná és folyamatosan fog menni. A leállás sem úgy van, hogy egyből készenlétbe megy. Egy ideig még megy a venti, aztán még valami ami nagyságrendileg 10W környékén fogyaszt (lehet szelep vezérlés vagy valami más) stb.
-
rmihaly
tag
válasz
Gróf... #87282 üzenetére
Szia!
Ha H tarifán vannak klímák nehogy konnektoros fogyasztásmérőt köss be, mert nem szabad - kötbért számolhatnak fel!
Meg kell nézni a fogyasztásmérőn, hogy mennyit fogyaszt - ezt sokféle kép meg lehet tenni.
Pl
- megnézed 24 óra elteltével a két időpont közötti mérőállás különbséget
- ha ki tudja jelezni az aktuális teljesítményt leolvasható
- fogyasztást visszajelző lámpa villogásából
(Pl mérő 1000 villanás=1kWh esetén, 90másodpercenként 1 villanás: azaz 90×1000=90000 másodperc alatt van meg az 1kWh. Ebből P= 1kW×3600 mp/90000mp=0,04kW azaz 40W)
-
asdf_
veterán
válasz
Gróf... #87271 üzenetére
Most nem állok neki keresni robbantott/kapcsolási rajzot de karter/tálcafűtésnek nem úgy illenék, hogy egy NTC alapján megy, tehát a fényes tavaszi 20 fokban nem fűt fölöslegesen? Józan paraszti ész alapján ezt gondolnám. Ha így van, esetleg az NTC hibásodott meg?
(B verzió, valami vacakkal, vagy hibásan mértél) -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Gróf... #87245 üzenetére
A teljesítmény mérés váltóáramnál a legtöbb esetben nem úgy működik, hogy megmérjük az áramot majd a feszültséget és azt simán összeszorozzuk.
Azért nem, mert a feszültsége és az áram sok esetben nincs szinkronban (az áramnak nem akkor van a maximuma mint a feszültségnek).Mikor megy a klíma akkor elfogadható közelítő eredményt ad ez a módszer, de amikor készenlétben van akkor totál fals eredményt ad.
Ha veszel valami konnektorba dugható fogyasztásmérőt az pontosabb értéket fog mutatni és megadja a teljesítmény tényezőt is (ami normál működésben valami 1 körüli, de mindenféleképp 0.9 feletti érték, készenlétben meg egy elég rossz nagyon/kicsi érték). Kis teljesítményeknél az is fog hibázni, de nem akkorát mint ha a külön mért értékeket összeszorzod.Próbáltam keresni valami nagyon egyszerűen érthető magyarázatot keresni, mivel ez egy klímás fórum Cos Fi meg vektorábrák nélkül.
A lényeg van látszólagos teljesítmény amit a külön mért feszültség és áram szorzatából kapsz, meg van a hatásos teljesítmény amiért (legalábbis lakossági) fogyasztóként fizetsz.
Azaz a lakatfogóval mért áram készenléti fogyasztás meghatározásra alkalmatlan, normál működés esetén is csak közelítőleg, akár 10% hibával.#87271 Gróf...
Ha legalább közelítőleg szeretnéd tudni a klíma fogyasztását akkor vegyél egy olyan mérőt ami a hatásos teljesítményt tudja mérni (megadja a teljesítménytényezőt is).
Amit itt írtál semmi alapja nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest