- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fecke78 #77222 üzenetére
Amúgy ezt 1 perc alatt ki lehet deríteni. Én is ezt tettem. Ez egy olyan funkciója a klímának, ami korlátozza a maximális teljesítményfelvételt. Olyan esetekben van jelentősége, mikor a hálózat nem bírná például a terhelést. Egyébként csodák nincsenek. Ha kevesebbet fogyaszt az adott klíma, akkor kevesebb teljesítményt is fog tudni leadni.
-
TeeJay
félisten
válasz
fecke78 #69720 üzenetére
Gyere keresd te is gennyesre magad
2 hónapja szabadnapom sincs vasárnap is este 9 után érek haza és 35fokos lakásokban mosok klímát folyamatosan. Én nem keresek jól mert korrekt áron csinálom és nem tudok csak napi 3-4 címet vállalni. Munka közben meg nem telefonálgatok
Halkan jegyzem meg itt összesen 3 srácnak mentem klímát takarítani tehát nem azért vagyok itt hogy folyamatosan keressenek
-
JasonD
aktív tag
válasz
fecke78 #69651 üzenetére
Akkor jó, mert én sem értem.
Komolyan mondom nincs egy normális klímás cég, akivel egyről a kettőre lehetne jutni. Van amelyiket hetekig kell b@sztatni, hogy egyáltalán felmérjen, aztán az árajánlat nem jön szintén hetek óta, elérni nem lehet. Van amelyik kijön , felmér, aztán teljesen másról küld ajánlatot. Aztán hiába kéri az ember, hogy legyen szíves a megbeszélt gépre és munkára ajánlatot adni, nem válaszol. Ismételt megkeresésre sem! Van aki csak a gépet biztosítaná, de egyéni vállalkozó klímással szereltetné be. Van aki ajánlat kérésre egyáltalán nem reagál. És ugye van aki előre akarja legombolni a klíma árát...
Nos, ha valaki tud olyan normális, megbízható klímás céget, aki foglalkozik Pana klímákkal, és Vácon is telepít kérem jelezze privátban. -
ftamas0201
senior tag
válasz
fecke78 #69573 üzenetére
Én a régi on/off klímámat helyben eladtam jelképes összegért (30k), nekem nem foglalja a helyet, és az új tulaj is örül neki, mert egyébként nem tehetik meg, hogy 300-500k-ért klímát vásárolgatni szereléssel együtt.
Én mondtam a klímásomnak, hogy ha tud valakit esetleg akkor szóljon, még tárolgatom pár hétig, ha nem akkor én is kukáztam volna, 2 hétre rá hívott is hogy megadnák érte a 30-at és örülnek is neki.
Ha működőképes akkor szerintem futhatsz egy ilyen kört simán, mert mindig van akit érdekelhet, persze nem szabad a világ pénzét elkérni érte és akkor nem marad az emberen ha úgyis a hulladék udvaron gondolkodik -
sz.zs.
senior tag
-
rígel
őstag
válasz
fecke78 #67171 üzenetére
Nekem vagy 2 hete voltak, gari miatt, csináltatom, de 8 ezret megér darabonként. Tisztességesen kipucolták, kivették a mókuskereket is, kültérit is átsterimózták. Majd egy órát voltak. Nekem ennyit megér hogy ne én movskolódjak meg mászkáljak, még akkor is ha nem a gari pecsét függne tőle.
-
TeeJay
félisten
válasz
fecke78 #67036 üzenetére
Nálad már alapból nem fog élni az alap szerelési ár mert fel kell mászni a tetőre ha jól látom, ha pedig a rézcső nem csatornában megy hanem falba lett horonymarással az még komolyabb buli lesz cserélni. Mint írtam szaki ismerősömnek akitől veszem a Daikin gépeket van erre embere de nem 70 ezres szerelés lesz. Másik részről szeretnél egy Daikin Sensira-t ami egy korrekt belépő szintű gép, hűteni tökéletes, és jó lesz a fogyasztása is de akkora nagy különbség nem lesz az on/off géphez képest mint amibe kerül az egész át állás. Sok év mire megtérül a fogyasztásban az egész mutatvány ára.
Egy klíma töltés jelentősen olcsóbb és megy tovább a gép 10+ évet szimplán ezért mondtam csak. -
BlackJack21
tag
válasz
fecke78 #67036 üzenetére
Én is azon a véleményen vagyok, hogy amíg nincs komoly hibája, nem hangos, akkor addig kell használni, amíg le nem esik a falról. Az új csilivili klímák, sokszor mindegy, hogy inverteresek, ugyanúgy működnek, mert nincs akkora hőigény, mint amire le tudna szabályozni, így az is kikapcsolgat. Egy mostani csere csak az esztétika és hasonló műszaki tartalom( csak inverteres ) miatt nem éri meg. Ha új kiépítés vagy kisebb, nagyobb, multi, stb miatt, akkor már jobb valamivel a helyzet.
-
Tamás9x
őstag
válasz
fecke78 #67036 üzenetére
Gondolom azert erolteti a regi gepet, mert jobb, es hiaba lesz COPagasabb a friss klima es kevesebbet fog enni, a csere ara atalakitas macera minden, szembeallitva a gaztoltessel es tobbletfogyasztassal is jobban jossz ki a vegen egy 10 eves futamidore amit valoszinuleg a friss klima ki se birna, mert annyira ki vannak mar konnyitve, hegyezve. De ez csak spekulacio.
-
TeeJay
félisten
válasz
fecke78 #67032 üzenetére
Ja nekem mindegy, ha veszel új gépet egyik sem fog annyit menni mint az az on/off Daikin. Olcsó meg nem lesz a telepítés ha rézcsövet kell cserélni mert ahogy tudom nem sok szaki vállal csőmosást mert macerás és olyan felára lesz hogy a tulaj nem szívesen akar pluszt fizetni.
-
TeeJay
félisten
válasz
fecke78 #67030 üzenetére
Fotózd le a beltéri matricát hogy rá tudjunk nézni miféle Daikin on/off az és ha R407C lesz akkor olcsón tölthető hűtőközeggel, esetleg előtte egy nyomáspróba hátha kiderül hol van eresztés és hadd szóljon még 15évet elmegy
Anyáméknak van odahaza Zanussi fagyasztóláda amit 1987-ben vettek, mai napig megy megállás nélkül, sosem volt még javítva és hűtőközeg is a gyári még benne ami már azóta tiltott is -
TeeJay
félisten
válasz
fecke78 #67028 üzenetére
Pont a régi on/off Daikin klímák azok amiket minden szerelő próbál magának szerezni. Örökélet+1nap ugye
Ha nincs benne szufla inkább írd le a típus számát és ha nem R22-es hanem R407C akkor van bele hűtőközeg, tölteni kell rá és hadd szóljon.
19-22éves fostalicska on/off kínai klímákat takarítottam tavaly egy csomót és olyan 4-5fokos levegőt fújnak ki hogy öröm nézni. Kültéri már tiszta rozsda volt, burkolat szanaszét mozgott de hűtött ahogy kell.
Én biztos előbb ránézetnék, írj rám megadom szaki ismerősöm számát és megtöltik neked aztán utána elgondolkozol. Arra számíts ha régi hűtőközeges a klíma és te újat szeretnél vélhetően olcsóbb lesz új rézcsöveg húzni mint ezt átmosni -
TeeJay
félisten
válasz
fecke78 #67024 üzenetére
FTXF35A-t már nem fogsz kapni mivel már a C széria is kifutott
D végű van 2022 tavasz óta
Sokszor leírtuk a különbségeket de akkor gyorsan még újra
FTXF35A 28kg kültéri 0,7kg R32töltet
FTXF35C 26kg kültéri 0,55kg R32töltet
FTXF35D 24kg kültéri 0,55kg R32töltet
A töltetről annyit hogy gyárilag mindegyik ugyanúgy 10méterig elég szóval attól hogy 0,15kg-al kevesebb van a C óta benne ugyanazt tudja valamint amit még tudunk hogy az A és C végűben azonos még a kompresszor a D végűben újfajta van ami ha jól emlékszem 3,5dl olaj helyett 4dl-t kapott gyárilag.
A és C végűm van, A végű már kapott 3 full nyarat de nem ám napi 1-2 óra hanem megállás nélkül hetekig ment 24fokon, köszöni szépen hangtalan és röhögve hűti alapjáraton 24fokra a panel lakást
C végűt tavaly raktam fel kölöknek, ugyanolyan halk és gyönyörűen teszi az is a dolgát.
D végűt raktam vagy 5-öt mind rokon ismerős, vegyesen volt ami 3-4méter csőre valami 18méterre de szaki ismerős és csapata ugyanott ahol én is raktam egyet ők raktak 4-et mind 18-23méter csőre és az összes gyönyörűen megy persze ott már kapott mind plusz hűtőközeget. Ha érdekel nagyon jó áron írj rám és adom ismerős számát akitől én is veszem a gépet. Nem lepődnék meg ha senki nem adna ilyen jó áron Sensirát egész BP és környékén -
Miklósbácsi
tag
válasz
fecke78 #67017 üzenetére
Nálunk 4 és 5 éve Budapesten a Daikin FTXF35A készülékeket a Budaklíma telepítette problémamentesen. Azóta is jól hűtenek -fűtenek.
A telepítővel elégedett vagyok, nem kis cég. Hasonló jókat hallottam és olvastam a szintén itt dolgozó Pannonklímáról.
De nyilván vannak más tisztességesen dolgozó klímás cégek is, csak én nem ismerem őket.
De a legfontosabb kérdés most következik : merre laksz ?
-
baloghgabor
aktív tag
-
PROTRON
addikt
válasz
fecke78 #63874 üzenetére
Az üzlethelyiségnek nem csak a mérete számít. A falai túloldalán mi van? Mi van az üzlethelyiség felett? És végezetül nem lehetséges, hogy esetleg van rendes szigetelése az épületnek?
1000W a fürdőre? Én klímával 1000W-ből a nagyszoba 23nm-en felül 18-20 fokon temperálom a lakás további 17nm-jét.
Najó valójában akkor kér 1000W-ot amikor reggel fel kell fűteni a lakást, egyébként bőven alatta fogyaszt. Most ilyen napi átlagban 4-6kWh között fogyott, ami 24 óra alatt ment el, tehát óránként nem érte el még az 300W-ot sem, max rövid időszakokra.
Pedig van fürdőm is...ott a 600W-os fokozaton a kvarc hősugárzó csak addig volt kevés ameddig a WC-n ültem, mert ugye felülről melegített. Arra az időre valóban átkapcsoltam 1000W-ra, akkor meg leégette a pofázmányomról a szőrt. -
PROTRON
addikt
válasz
fecke78 #63869 üzenetére
Többet kéne a topicban járnod és akkor már régen láttad volna hogy nála ez komolyan így épült ki.
De a fenti norvég panelesed tényleg csak vicc kell legyen. Nem az volt a kérdés, hanem hogy az energiahatékony, nem csak papíron alacsony fogyasztású berendezések esetén milyen választási lehetőségek vannak.
Aludtam én már olyan szobában ahol a bérlőnek a tulaj megmondta a tutit hogy a norvég panel a legjobb és legkisebb fogyasztású...a gatyája is ráment télen arra hogy 19 fokban vacogjon, mert egyszerűen nem tudta kifűteni vele, pedig papíron leadta a szükséges hőmennyiséget... -
curbowka
csendes tag
válasz
fecke78 #63668 üzenetére
Az ilyen beletörődöm hozzáállás miatt van olyan termék és szolgáltatás minőség MO-n amilyen. Ha valami nem tetszik, nem rendeltetésszerűen működik, akkor igenis jelezni kell és elmenni a falig. Nekem a magyar fogyasztóvédelem segített egy lengyel cégtől 800ezres kártérítést beszedni.
Mit tapasztalnak most a cégek, szerelők? Valamit elcsesznek, van pár kellemetlen hívásuk, levelezésük az ügyféllel és le is kopnak. Ha majd időt kell eltölteniük azzal, hogy mossák maguk után a ganajt, akkor igenis ráállnak a jobb minőségre. Aki olyan negatívan gondolkodik, hogy állandóan sír, hogy így nem éri meg, úgy nem éri meg, az tartsa meg magának ezt a hozzáállást a négy fal között és ne vegye el mások kedvét, hogy visszaszerezzék a pénzüket!
-
feco70
senior tag
válasz
fecke78 #63631 üzenetére
Az ismerősöm hozott klímát Romániából, ott azt mondták neki, szóljon valami gond van a klímákkal és segítenek, lehet , hogy kamu, de lehet többet ér mint az itteni gari. És még fizessek egy két karbantartást, befújkálja valami olcsó habbal azt ezért fizessek min 15k gépenként, aztán valami gond van csak hárít mindenki.
-
mpo
veterán
válasz
fecke78 #63353 üzenetére
Daikinom van, de a Gree is leírta:
10 év kiterjesztett jótállás regisztráció7. A jótállás a készülék szakszerviz által történő karbantartásához kötött évi két alkalommal.
https://gree-magyarorszag.hu/kiterjesztett-jotallas/ -
mpo
veterán
válasz
fecke78 #63351 üzenetére
De azért mikor keresgéltem klimát akkor a weboldalon ott irja ,hogy 3 év . mikor felszereli akkor kiderül , hogy akkor van rá 3 év ha évente 2 x szerelővel tisztitatom évi plusz 30 e .
Nem akkor derülne ki, amikor felszereli, a gyártói weboldalon ott van, csak nem olvastad el. -
mpo
veterán
válasz
fecke78 #63346 üzenetére
Nem védem a klímásokat, de ha elromlik, akkor garanciális időn belül ki kell szállnia, hibát megállapítani, esetleg alkatrészt beszerezni (azt ingyen kapja), újra kiszállni és javítani.
Ezeket a kiszállásokat az árrésből kell megoldania, amit beszerzéskor kapott.
Ha nem üzembiztos a készülék és sok ilyen van a típusból, akkor a javításra megy el az ideje és nem a telepítésekre, a javításokért meg már nem kap pénzt.
Már segédmunkásokat is nehéz találni 8 órára 20e Ft-ért. -
TeeJay
félisten
válasz
fecke78 #62997 üzenetére
Jelenleg örülj ha találsz szerelőt meg lesz gép...
Legtöbben meg semmi papírt sem akarnak csak holnapra legyen valami alap klímájuk fűteni mert 4kilós gázszámlákat kaptak szeptemberre
PL a héten engem ilyen kérdéssel bombáztak hogy hétfőn tudnék-e bármi gépet felrakni, se számla se semmi nem kell neki csak legyen klíma mert 4kilós gázszámlát alig tudja befizetni és még hol a tél
Akiket keresett cégeket meg szakikat úgy decemberre ígérték neki és nem akar addig még 2hónapnyi gázt kifizetni -
HavocS
senior tag
válasz
fecke78 #50908 üzenetére
szia, itt a kézikönyve: [link]
2006-os, ahogy nézem nem inverteres, B energiabesorolású, 3.01 EER (1 kWh áramból 3.01 kWh-t hűt), 3.41 COP (1 kWh áramból 3.41 kWh-t fűt), amúgy 2.5 (hűtés)/3 (fűtés) kW a névleges teljesítménye.
Papíron -10 fok külső hőmérsékletig tud fűteni, de ott már alig jobb a gazdaságossága egy hagyományos hősugárzónál.
Én ezt fűteni max akkor használnám, ha mondjuk egész nap 16 fokra van állítva a termosztát a lakásban amíg nem vagytok otthon, és hirtelen akartok 24 fokot, rásegítésnek a gáz mellé, azt is csak tavasszal meg ősszel, 5 fok felett, amíg nem kell olvasztania. Folyamatos fűtésre az inverter hiánya miatt biztos nem lesz komfortos, beokádja a meleget, aztán kikapcsol, aztán újra.Névleges felvett teljesítmény hűtő módban 830W, fűtő módban 880W.
De teszteld le mennyire komfortos neked, két hasonló hőmérsékletű napon egyik nap fűtesz gázzal, a másik nap ezzel, aztán megnézed a különbséget. De azért a reális felhasználása ennek inkább a nyári 30+ fokokban lesz hűteni.
-
waveson
tag
válasz
fecke78 #48403 üzenetére
A multiról nem tudok, ezért elnézést, annyit tudok mondani neked hogy cégnél rengeteg panasonic van 0 panaszkodikkal....
2.5-5 kW-osak főleg de van egy ami szervereket hűt, vagy 5 éve takarítást sem kapott és 24/7-be megy 19 fokon. Kicsit csapagyas a belteri valszeg a total elhanyagolás miatt, ja és nem 5 éves, csak akkor volt kitakaritva...gondolom fujtak bele habot szuroket leporszivoztak 30eze viszlat
A tobbi csendes (nagyon!!!) és problemamentes, kulterit hutes kozben nem hallani akkor sem ha mellette allsz, ha odarakod a fuled a kompresszorhoz kozel, valami kellemes duruzsolast hallasz max. Ennyit tudok panákról, toshibákról, daikinekről. Nem akarnak tonkremenni. -
sequator
senior tag
válasz
fecke78 #33949 üzenetére
Szerintem az, hogy ilyen áron biztos nem akarsz még a számlához is ragaszkodni, hogy +27%-ot fizethess. Szépen csengetsz nekik kápében, számla nélkül és már pörög is a vállalkozás.
Egyébként a "ParasztPösti cég" megjegyzésből arra is következtethetnék, hogy messze laksz Pesttől és a kiszállás díja dobja meg az árakat.
sautia
-
tibibi
őstag
válasz
fecke78 #33949 üzenetére
Az jár a fejében,hogy kínálat-kereslet,nyilván ha nem tudnák ennyiért eladni akkor faragnának az árakon.Miért szerinted annak a segédmunkásnak aki össze drótozott 30m betonvasat,kengyelel és beleengedte a pumixból a 8 m3 betont mindezt 8 óra alatt,mi járt a fejében mikor kimondta ,hogy 35ezer
-
Chaser
legenda
válasz
fecke78 #33615 üzenetére
ugyanolyan falu mint atöbbi, csak 2 millió pH@raszt lakja ( :
5x5x5m-es helyiséget h klimatizálnátok? 125m3, az 5m belmagasság kvázi két szintre van osztva, de nem légmentesen zárt egymástól jelenleg sem, és lenne némi átalakítás, 1,5m szles szakaszon maradna az 5m belmagasság, maradék pedig a 2. szint, mint a képeken, tehát 3,25x5m-esre változna, előtte levő rész pedig nytott
3,5-es klíma már kevés lenne, nagy belmagasság miatt fűtésben valszeg nem is lenne túl hatékony alsó szinten ha 5m magas részre van téve plafon közelébe, ahova nem is raknám, szenvedjen ott a fene ha takarítani kell ( : , első körben inkább 2db 2,5kw-osra gondolok,egy felülre, és egy alulra álmennyezet alá? beltérik és kültérik elhelyezése rugalmas, csövezés vésése sem gond, ablaknál és klímák oldalán 60-as fal van
fűtést is ezek oldanák meg, fsz, de alul szigeteléssel, ablaknál értelemszerűen kültérrel érintkezik a fal, ahova a beltériket tettem ott is, hátulról lakás van, oldalról meg előszoba és konyha, fürdő, aztán megint lakás
kép1
2
3
4 -
Gömbike
senior tag
válasz
fecke78 #33599 üzenetére
Ezer bocsánat, de én most jártam ki a H tarifát.
Tavaly ilyenkor kezdtem el intézni és idén május végén lett felszerelve.
Nem 200 volt, csak 52 ezer úgy, hogy hálózatbővítést is kértem. A megbízott Démászpartner
szerelő emberei kicserélték a tetőn lévő tartót és a bejövő vezetéket is ebben az árban.Szóval az ár nagyban függ, hogy milyen vill.szekrényed van, no meg mennyire "éhes" , akit megbízol vele.
Az általad említett 200 nagyon kirívó speciális eset lehet ( kőmüves munkabérével), mert az imerőseim körében mindenkinek 100 alatt megállt.
-
válasz
fecke78 #33599 üzenetére
25m-es "főkábel" vezetéssel, onnan 3 felé ágaztat 3 klímához 110e volt, 45x100-as szekrényben szépen betuszkolva dolgok. De ha maradok az első két szerelő ajánlatánál akkor 300e felett lett volna végülis (plusz még azok romboltak is volna új "szabvány" szekrény, bejövő utcai vezeték szög nem jó hülyeségekkel). A 3. szerelő az hivatalos eonos volt, gondolom kapja rendesen a fizut a cégtől, így a mellékesen nem próbál lehúzni másokat téves állításokkal, nagyjából ennyi a lényeg.
-
Chaser
legenda
válasz
fecke78 #33599 üzenetére
200k még pesti faluban is erős
lokalizációtól függően 70-120e ft
ezt egyszer kell kifizetni, utána már "termel", ha klímát cserélsz ez akkor is él, max a bürokráciát le kell futni újra, de nm kell újra fizetni a kiépítésért
ha kiszámolsz egy hőszigetelést, 20 év múlva sem hozza vissza az árát, ez a tarifa akár 1-2 idény alatt, ha valami elborult tél van és nagy a lakás, az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés -
arcitec
addikt
válasz
fecke78 #33343 üzenetére
Akkor neked a kínai csak is....De TE nem tudtad? Ami elromolhat, az el is romlik. Az a Pana tv akkor is király...De most komolyan, simán vegyed a kínait az is elromolhat(mert nálad ezek szerint el fog
),de legalább kevesebbet buksz majd rajta,a finomságokat meg hagyd a Daikin és Pana fanoknak...
; U.I:Tisztességesen írj!
-
windy
tag
válasz
fecke78 #33333 üzenetére
Nem értem, hogy miért vagy úgy megsértődve a Daikinra? Szerintem itt soha egyetlen egyszer sem hangzott el senkitől, hogy csak a Daikin a jó. Ugyanúgy jónak tartjuk a Mitsubishit, a Fujitsut , a Toshibát is. Csak ár-érték arányban ezek közül az utóbbi években a Daikin volt a legjobb választás, ezért sokan vásárolták, sokan elégedettek vele, sokan írják meg ezt a véleményüket itt a fórumban is. Mi páran, akik meg klímák telepítésével, értékesítésével foglalkozunk, kicsit nagyobb számban látjuk a berendezéseket, ezzel együtt a meghibásodások számát is. Mivel nekünk nagyon fontos, hogy amit eladunk és felszerelünk, az lehető legkisebb arányban hibásodjon meg, így komoly érdekünkben áll a japán márkák előtérbe helyezése a kínai márkákkal szemben. Egyszerűen ezekkel jobb a tapasztalat, ráadásul ez nem egy-két év, hanem másfél évtized tapasztalata. Természetesen az értékesítéskor az is fontos, hogy megfizethető is legyen az, amit ajánlunk, és ezért van előtérben a Daikin és Mitsubishi, mert ezeknek a legalacsonyabb az ára a megbízhatóbb japán márkák közül. Kínai márkák közül pedig csak a Gree gyártót tartjuk talán egyedül elfogadható minőségűnek. Lehet, hogy másnak jó a Midea is, de nekünk csak szar tapasztalataink vannak velük és klónjaikkal. Senkinek nem fogok ajánlani olyan gépet, aminél jelentősen magasabb a kockázat.
Egyébként - és ezt is leírtam már párszor - az, hogy a szerelő éppen milyen gépet ajánl, nagyon sokszor csak azon múlik, hogy neki éppen melyik márkán van a legtöbb haszna. E miatt emelkedett ennyire fel magyarországon a Gree nimbusza. A Gree gépeken van jelenleg talán arányában a legtöbb haszon, ezért a klímás vállalkozók hajlamosak még azt is állítani, hogy jobbak, mint a japán társaik.
Továbbra sincsenek a kínai márkák gépei fenn az egyetlen reális minősítő oldalon sem. Így a kínai gyártó által megadott katalógusadatokat érdemes komoly fenntartással fogadni....
A tálcafűtésről.
Mostmár kb. 12 éve gyűjtjük a tapasztalatokat a levegő-levegő hőszivattyús (splitklíma, ahol nincs hőátadás más közegnek, jellemzően víznek) fűtésmóddal kapcsolatban. Eleinte szóba sem került a csepptálcafűtés, és jelenleg is az a véleményem, hogy a csepptálcát nem kell fűteni abban az esetben, ha a kondenzvíz szabad elfolyását biztosítjuk. A fűtés üzemben a hőcserélőt ellepő ráfagyott párát a klímánk különböző metódusok szerint leolvasztja magáról. Ez a berendezések nagy részénél oly módon történik, hogy a klíma átkapcsol hűtésre, ilyenkor a kültéri egység fűt. Felmelegíti a lederesedett külső hőcserélőt, az olvadék pedig lefolyik a csepptálcába, onnan pedig az erre kiképzett nyíláson keresztül távozik. Ha ez a nyílás szabadon van, akkor nem fog felgyűlni a jég a csepptálcába és nem fog ez meghibásodást okozni. Abban az esetben ha ezt a kondenzátumot nincs mód a kültéri egység alá folyatni, akkor el lehet vezetni a megfelelő helyre. Ilyenkor viszont fontos a csőszakasz fűtése, mert abba már simán belefagyhat a víz, és akkor a csepptálcában is feltorlódhat a jég, ami venillátor-lapát töréshez vezethet. Azok a készülékeknél, amiben van gyári tálcafűtés (jellemzően a kínai gyártókéban) a kondenzvízelvezetésre készített csőszakaszt ugyanúgy fűteni kell, azt a gép nem csinálja. Ha meg szabadon kifolyhat a víz...akkor meg egyébként sincs szükség fáteni a tálcát. A Fujitsu importőr-cég tulajdonosa írásban, gay közönség előtt kijelentette, hogy ha bármelyik készülékükben a felgyülelmlő jég hibát okozna, akkor azt garanciális problémának veszik. Természetesen abban az esetben, ha a tálca alján lévő nyílás-nyílások nincsenek lezárva.
Még egy adalék a tálcafűtéshez. Ki lehet számolni, hogy egy állandóan működő elektromos fűtőszál mennyi energiát fogyaszt egy fűtési szezonban. Ezt az általam ismert kínai gépek nagyon egyszerűen vezérlik. Egy hőmérsékletérzékelő szenzor nulla fok alatt bekapcsolja a fűtőszálat és ennyi. Ezzel a gép COP-ja sokat romlik. Szóval egy normálisan összerakott kondenzvízfűtés-jégtelenítés ennél sokkal precízebb, és jelentősen kevesebb energiát fogyaszt.
-
arcitec
addikt
válasz
fecke78 #33338 üzenetére
Hát látod ettől a kijelentésedtől váltál igazán hiteltelenné : "Panasonic plazmám GT 60 után (ami a gyerekszobába kötött ki ) Lg - t vettem " A világ egyik legjobb tévéje. Sokak szerint is.Össze vissza zagyválsz.Vegyed meg a Greet már van sok infód, oszt használd megelégedésedre.Itt (de nem csak itt)
ebből számodra már úgysem lesz Daikin 50eft le-fel szereléssel.
-
Danex
addikt
válasz
fecke78 #33333 üzenetére
"És nekem nincs milliómos apucim jól menő vállalkozással , hogy utána vilogjak a fórumon a bill mögül , mert szerintem a mai villágban igenis sok pénz 300 ezer forint . Probáld megkeresni "normál" munkával ..."
Szerintem ez bőven ez, és nem hiszem, hogy itt mindenki gázszerelő lenne.
A klíma luxus, de nem annyira mint sokan hiszik, sokak 200e Ft-os telefonért, vagy a napi 1 doboz cigire, vagy hogy minden nap kajáldában reggelizik, ebédel stb nem szisszen fel, de egy 250e-res klímára már azonnal.
Akinek szűkös a keret vegye a kínait, senki nem mondta hogy ne, csak ha teheted japánt megérheti. De az is nem egyszer le lett írva, hogy 10-15% felárnál többet nem igazán éri meg fizetni a japán klímáért.
Kicsit túlfújtad a semmit szerintem.
-
törölt tag
válasz
fecke78 #33309 üzenetére
Igazad van én is így vagyok ezzel, itt csak a legdrágább japán klíma a jó. Amikor tavaly előtt írtam, hogy daylux lesz mindenki szinte ipari hulladéknak nevezte én 2 évet használtam azóta más a tulaj, de ő is használja télen nyáron nincs lekapcsolva soha szinte, lassan 4 éve megy semmi baja nincsen. Fogyasztásban is ugyanolyan, mint a 500 ezer ft os klíma nekem most Panasonic van ez is ugyanannyit fogyaszt 1 éve van ez is meg megy egyfolytában igaz baj ezzel sincsen. Volt itt klímás mondta nem kellett volna 250 ért ez a Panasonic tiszta basic nincs benne semmi csak nézett, hogy milyen
Greet viszont nagyon ajánlotta. Mondta, ha vennék legközelebb bármilyen fajta klímát, (október közepén) akkor szóljak neki tud adni kedvezményt , ha tőle veszem. Azt is mondta, hogy mindent tud szerezni, ami van a neten csak mondjam és 8000ft-al olcsóbban odaadja. Ezek közül amiket kinéztem mindegyik van az ismerősöknek és nagyon meg vannak velük elégedve. Amennyit ezek érnek ennyit sem adnék ezekért, mert nem érnek ennyit, de ez még vállalható. Akinek nincs rá kerete hiába mondják itt, hogy ezek nem jók meg semmit nem érnek.
Én ezeket néztem ki:
(Panasonic Compact KIT-TZ20-TKE-1 / CS-TZ20TKEW-1 / CU-TZ20TKE-1)
(Panasonic Compact KIT-TZ25-TKE-1 / CS-TZ25TKEW-1 / CU-TZ25TKE-1)
(Gree Amber GWH09YC-K6DNA1A)
(Gree Amber GWH12YC-K6DNA1A)
(Hitachi RAK-25RPD / RAC-25WPD Standard)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest