- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpenjunge
kezdő
válasz
this is life #73001 üzenetére
Nem hallgatózni kell hanem aludni
a miénk 1 méterre van a fejünk felett,automatán megy de minket nem zavar,az éjszakai módot még ki se próbáltuk. -
Alpenjunge
kezdő
Megérkezett a hideg
2x3.5kw Msz-LnVGHZ+1x2.5kw Msz-Ln VGHZ 74m2 22-23 fokon -
Alpenjunge
kezdő
Most raktam fel egy Msz Ln25-öst.
a kültéri konkrétan az ágyon fekve a fejemmel egy vonalban van és semmi zörgés nem hallatszik.
Ilyen gumibak van alatta:Gumibak CL45 klt 40x40 kétcsavaros klíma alá, rezgéscsillapító(4db/cs) 9898-027
a konzolt pedig a szigetelés meg az üreges fal miatt menetes szárral rögzítettem. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
Northwestern #71720 üzenetére
én ettől a cégtől vettem [link] de nem szállítanak csak romániába.
nekem az volt a szerencsém hogy aki itt szomszédom volt hazaköltözött és tudtam hozzájuk rendelni. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
Gergely2319 #71565 üzenetére
A két 35-ről még tavaly írtam.
Novembertől Április végéig fűtöttünk velük. (Itt kicsit később kezdett a nyár😁) 1800kwh fogyasztott a két gép a 74m2 lakásban.
22 fokra volt beállítva egész télen.
A legjobban kieső legtávolabbi szobában volt egyedül 21 fok alatt a hőmérséklet de mivel ez a mi hálószobánk így ez nem volt gond.
egyedül akkor volt itt 18.7 fok mikor 3 napig -17 fok volt odakint éjszakánként és nappal se ment -10 felé.
Ráadásul ez a szoba félig a levegőben van
Na ebbe a szobába kerül fel most egy 2.5-ös Msz-Ln mert itt fog aludni velünk a baba és később ez lesz a gyerek szoba,ott mégsem lehet olyan “hideg”.
Csendes (anélkül hogy éjszakai módot vagy bármit kapcsolnék) és -17 fokban se hagyott cserben,ez volt a lényeg a vásárláskor. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
Gergely2319 #71561 üzenetére
Én olyan bátor voltam hogy Romániából vettem először kettőt meg idénre még egyet
Mondjuk itteni áram ára miatt egy 35-ös ára már vissza is jött. -
Alpenjunge
kezdő
Ki lehet pattintgatni csak kicsit erőszakosabbnak kell lenni,itt ott kicsit meg is hajlott de simán vissza lehet hajtani ha akarod
-
Alpenjunge
kezdő
Sziasztok!
itt a fűtési szezon előtti takarítás ideje.
A mókuskerék alatt a lamelláknál van egy rács és több Mitsubishis videón is láttam hogy ki lehet hajtani,viszont az istennek sem jövök rá hogy tudnám az enyémen (MSZ-LN 35)kihajtani hogy hozzáférjek.
Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm -
Alpenjunge
kezdő
Egész nap nyitva van mert klímával van fűtve az is.
Lehet nem is kéne amúgy csak mikor beköltöztünk penészedett.
Mondjuk akkor zártuk is az ajtót mert radiátoros fűtés volt és csak estére volt fentebb véve a gyerek miatt.
Lealapoztam penészgátlós alapozóval,lefestettem penészgátlós festékkel meg esténként megy 6 órát a páramentesítő de igazából lehet nem is kéne -
Alpenjunge
kezdő
válasz
Miklósbácsi #67605 üzenetére
Hát aludni nem lehet mellette az tuti
nekünk a fürdőben van és éjszaka megy az esti fürdés után egy pár órát de így nem zavar senkit. -
Alpenjunge
kezdő
Nekünk most az egyik már le-le kapcsol,10 fok van kint,22 fokra vannak állítva.
Mindenhol olvasni hogy annyira nem jó ha lekapcsolgat mert csökkenti az élettartamot.
A kérdés az hogy mennyivel?
15 évről 10-re vagy 10-ről 5-re vagy 5-ről kettőre?
Ha több mint 5 évente kell klímát vennem akkor simán belefér mert a jelenlegi árak mellett 1 klíma ára visszajön évente és csak kettő van. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
BlackJack21 #66950 üzenetére
Végülis ha már a klímák is Mitsuk
köszi a tippet -
Alpenjunge
kezdő
Sziasztok!
ururu sarara-n kívül van valami értelmes friss levegő befújásos klíma? -
Alpenjunge
kezdő
válasz
PROTRON #66884 üzenetére
Ezelőtt elektromos radiátorok voltak (így vettük a házat) ami ugye cop 1
az első “év” 2020 08.28 és 2021 02.18 közt 12300kwh volt a fogyasztás.
Aztán leszigeteltem a házat 16cm EPS-el északi oldalon 20-assal.
így a következő teljes évre “csak” 3000kwh-val nőtt a fogyasztás.
És ugye jött ez az év ahol már 6000kwh kevesebb de ebben még benne van a 2022 február 15-től kb. április közepéig mentek a Cop 1-es villanyradiátorok.
mióta klíma van és külön mérem a fűtést így ki tudtam szűrni nagyfogyasztókat lement a háztartás fogyasztása 400kwh alá.
Gáz nincs szóval minden is villanyos.December 1-ig most 0.4€/kwh az áram ára.
-
Alpenjunge
kezdő
Sziasztok!
Megjött az éves villany elszámolás.
az első kép 2021-február közepe és 22 február közepe közötti időszak.
a második 22február 15 és 23 február 22 közt.
Ehhez még hozzájön a klímák 1612kwh fogyasztása.
Összességében így 6099kwh fogyasztást spóroltam a két klímával ami idén kb. 2000-2200€ megtérülés.
Ez kicsivel több mint egy klíma és a beüzemelés ára. -
Alpenjunge
kezdő
Köszönöm a válaszokat,most hajszárítóztam őket de akkor csak áttörlöm majd.
Egyébként az hogy nedvesen jobban ragad bele a por nem is feltétlen hátrány mert pont az a lényege -
Alpenjunge
kezdő
Ti hogy szoktátok a szűrőket szárítani?
-
-
Alpenjunge
kezdő
válasz
polonic #66218 üzenetére
Nekem is Mitsu van tegnap -17-ben mikor “olvasztott” kinéztem és én sem láttam rajta jeget vagy dért.
úgy látszik náluk ez az ügymenet.Tegnap -17 hét volt a leghidegebb és -6 a legmelegebb.
A kér 3.5kw klíma 23.02kwh fogyasztott.
A legtávolabbi legjobban kieső helyiségben már nem volt csak 19 fok.
19.6-20 fok szokott lenni egyébként.
Ide még jövőre lehet hogy kéne valami de csak 14m2.
viszont érdekes hogy a szoba padlórészének a fele a “levegőben” van.
fa padló,már van rajta alulról 28cm nikecell de még így is 4-5 fokkal hidegebb a pasló mint a szoba másik felén.
Ahhoz hogy arra fújja a meleget ahhoz úgy kell tenni a klímát hogy csak azt a helyiséget tudja fűteni.
Egy 2.5kw gép le tud annyira szabályozni? -
Alpenjunge
kezdő
válasz
Alpenjunge #66188 üzenetére
-
Alpenjunge
kezdő
-
Alpenjunge
kezdő
Sziasztok!
Nagyon nagy megelégedéssel használjuk a Mitsubishi Muz-Ln35Vghz2 klímákat viszont a lenti lakásba azon gondolkodtam hogy parapetes klíma lenne jó mert ott csak fűteni fog kelleni és itt is meg egy másik fórumban is azt olvastam hogy ha kizárólag fűtésre kell akkor az a jobb mert alulról fújja a meleg levegőt.
a kérdés az lenne hogy van-e hasonló kategóriájú parapetes klíma akár ilyen Hyper Heating technológiás mert bár most enyhe a tél de volt egy hétig -11-13 fok december elején és nem bíznám a véletlenre.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
Alpenjunge #65058 üzenetére
-
Alpenjunge
kezdő
válasz
poli27 #64976 üzenetére
Az elektromos készülékek egyik érdekessége hogy kikapcsolt állapotban nem fogyasztanak elektromos áramot😁
Aminek az ára a mi esetünkben 200ft/kwh.
Eddig napi 10 ment el átlagosan,kívéve mikor délelőtt nem voltunk otthon és nem ment kb. 7 órát mert akkor maximum 8.
Valószínű -11 fokban ez az érték nőne is de ha megszorzom 15-el az 150kwh ami ugye 30000 forint.
Ez egy nagybevásárlás vagy két tank benzin amivel 2 hétig munkába járok.
Ennyi az oka semmi több. -
Alpenjunge
kezdő
Sziasztok!
Hétfőn utazunk haza Magyarországra,kedden éjszaka -10-11 fokot ír az időjárás app.
Ilyenkor van valami teendő? Vagy csak simán kikapcsolom aztán mikor fél úton vagyunk visszafelé akkor meg be? -
Alpenjunge
kezdő
válasz
ANDROID??? #64956 üzenetére
Ohh,az enyém alapból wifis-is szóval lehet ezért.
-
Alpenjunge
kezdő
válasz
ANDROID??? #64950 üzenetére
A távolról bekapcsolást egy okoskonnektorral megoldod a páramentesítőnek és nem hűtöd le a lakást.
nekem is úgy van. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
ANDROID??? #64781 üzenetére
Ez nagyon nehéz mert mindenkinek más az igénye, és mindenki a sajátját fogja dícsérni 2 okból.
1,nincs összehasonlítási alap másikkal ami jobb és ő megvan vele elégedve.(Anyósomék el voltak ájulva a 90Le 1.6 diesel Xara picassotól mert nem ültek még erősebben és szerintük úgy megy hogy tapadsz az ülésbe)
2,tudja hogy lehet nem a legjobb döntés volt de erre volt keret és/vagy nem akarja beismerni.
De ha érdekel akkor leírom hogy én hogy jutottam el oda ahol most vagyok.
Ott kezdtem hogy Midea-t szeretnék,sok helyen reklámozzák,rádióban is azt adták nyereményként stb. Stb.
Aztán elkezdtem olvasgatni,bújni az adatlapokat.
Amire szükségem volt,minél hidegebb időben,megbízhatóan működjön mert itt vagyunk az alpokban 600 m magasan vagyunk a tengerszinttől.
Emelett legyen csendes mert a gyerek 5 méterre alszik az egyiktől.
Nem volt utolsó szempont a megbízhatóság sem,mert bár nem dobtuk ki a régi fűtést,azok sima villanyradiátorok és hát nem a legtakarékosabbak amit eddig azért kigazdálkodtunk de december 1-től átszámítva 200ft/kwh-t kell fizetnünk.
Így úgy voltam vele hogy inkább legyen drágább de tudja amit nekem kell mert ilyen villanyár mellett 1-2 év alatt visszajön az ára.
Mindenhol de tényleg mindenhol azt olvastam hogy ha megengedhetem akkor csak a japán,ez nem csak itt megy.
A pana -40 fokig működő gépe már nekem is sok volt és azért annyira hideg nincs is,így az kiesett.
Daikin perfera meg Mitsubishi Ln maradt (amit egy ismerős ajánlott).
ment az adatlap összehasonlítgatás,eurovent összehasonlítgatás,bújtam a netet hogy hol olcsóbb,melyik.
Multi legyen vagy nem stb.
A mitsubishi nyert.
Csendes,wifis (ez nálam szempont volt mert pl.ha most hazamegyünk 1 hétre vagy akár egy hétvégére is,lekapcsolom és mikor átlépjük a határt pedig bekapcsolom és meleg lesz mire hazaérünk) figyeli ki merre így a nyáron nem fújja a gyerekre a hideget (meg ránk se de az másodlagos)
a kültérit se hallani még nyitott ablaknál se.
Nagyon jól le tud szabályozni,éjszaka mikor hidegebb van,akkor kb 250watton megy de nappal szinte egész nap 180w közeli értékkel.
Szóval nézd meg milyen gépek férnek a keretbe,nézd meg az euroventet (ha ott nincs fent szerintem felejtsd is el) nézd meg az adatlapokat és dönts okosan -
Alpenjunge
kezdő
válasz
elfelejtette #64808 üzenetére
Amit novemberben fogyasztanak a klímák azt szorzod meg héttel és kb. az az egész szezon?
Azzal ki tudnék békülni
itt Ausztriában 2900kwh-ig van ársapka.
a klímákat a lenti lakás órájára kötöttem mert azt még nem használjuk egyáltalán.
Ezzel a módszerrel 2170kwh jön ki két klímára.
amivel a tavalyi szezonhoz képest több mint 4000kwh spórolnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest