- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaborkik
tag
-
TeeJay
félisten
Hűteni mindkettő jó
Itt azt döntsd el hogy 3,5kW klíma esetén 22dB lesz a hangerő éjszakai módban FTXC esetén és 20dB FTXF esetén! Másik amit el kell döntsél hogy elég neked 3 fokozatban ventilátor állítás vagy 5 fokozatban finomabban szeretnéd szabályozni
természetesen a powerful az auto és az éjszakai mód ugyanúgy ott van a fokozatok mellett.
Ja meg a wifi modul más még jelenleg de az új szériában gyanítom egységesítik már -
-
TeeJay
félisten
Eladni a lakást a fenébe és elköltözni olyan helyre ahol ki lehet vezetni a klímát
Bocsi de mást nem tudok...
Miért nem lehet amúgy kivezetni? Van valami helyi police néni aki jön és felpofoz pár csepp víz miatt vagy mi?
Panelban ha a beltéri plafontól 10centire van akkor az alja úgy 220cm magasan lehet, ott még át lehet fúrni mindenhol az ajtó felett hogy el lehessen vezetni a WC-be vagy fürdőbe és ott már megoldható a lefolyó.
20literes kanna esős idő után 1nap alatt tele lesz ha 23-24fokon járatod a klímát és nem akarsz te minden nap 20kiló vizet kiönteni... -
Közlekedő edények fizikai tulajdonsága miatt a gerendát alulról is kikerülheted a kondenzvízcsővel és nem kell fúrni/vésni:
[link]
Ráadásul lesz egy "bűzelzáró" szifonod is: [link]
Alábbi képen A oldal a klíma felüli oldal, B oldal a kültér felöli oldal, a lényeg, h a B oldalt pár centivel alacsonyabbra szereltesd mint ahogy A oldal lesz, ahogy alábbi képen is van! Meg persze nem flexicsővel kell szerelni, hanem merev oldalfalú műanyagcsövekkel és idomokkal.Sztem ennyi a legegyszerűbb legolcsóbb megoldás....
-
Roxbury
őstag
Hali !
Nekem ez a pumpa van bekötve a klímához és nyomja fel a tetőre a kültérihez a cuccost.
Állítólag ez a legjobb és, ha ki van takarítva a szűrője minden évben, akkor elég sokat elmegy.
Aspen Mini Orange.
Ettől függetlenül természetesen a kanna, meg a gravitációs elvezetés megbízhatóbb. Ez nem is kérdés.
-
TeeJay
félisten
Fujitsu-t nem ismerem de panelba héten is fogok tenni
FTXC35D-t és bőségesen elég oda
Ha van pénz akkor FTXF35E még halkabb meg pár funkcióval többet tud
3 méterre 115e a telepítés? Hú azta akkor sürgősen árat kell emeljek mert 115-ezret 7 méter telepítésre szoktam adni mindennel együtt65nm panelba 1db klíma kevés lesz, én 60nm panel lakásban lakom 2+fél szobás de idén teszek a fél szobába is egy 3,5kW Daikin-t mert kettő klíma is kevés
-
Reggie0
félisten
Mostanaban eleg paras az idojaras, boven eleg nehany zuhanyzas es mar dol a para, plusz a betonlocsolasos varoshutes is elegge meg tudja dobni, ha van a kornyeketeken ilyen.
En helyedben az elszivot cserelnem, amit linkeltel az lepkefing, nem tudja eleg gyorsan mozgatni a levegot.
-
Köszi a tanácsokat a Páramentesítő / Párátlanító készülékkel kapcsolatban!
Vasbeton panel épület, felújított lakás!
Szigetelt háztömb, műanyag ablakok (konyha ablak tetején van egy fix szellőző), nyáron nappal redőnyök leengedve, ablakok becsukva.
A fürdőbe tettünk egy időzítős elszívót, de ez elég gyenge.
Nem tudom mitől ilyen magas a pára, gyakran hozunk menzai kaját, ezért nem is főzünk mindennap. Hárman vagyunk a kislányommal. Ruha az erkélyen szárad.A Páramentesítő gép akkor elvetve, ne melegítsen még az is.
A Hővisszanyerős szellőztetővel az a baj, hogy mivel vasbeton panel épület, ezért a fal átfúrása nagyon csúnya meló lenne felújított lakásban (mikor a kazán csövének fúrták a lyukat, az kb egy óráig tartott, zengett az egész háztömb, szerettek a lakók)!Bármi egyéb ötlet a pára csökkentésére a klímán kívül?
(Bukóra hagyott ablakba kivezetni pl) -
static00
csendes tag
Szia!
Mitől van annyi pára?
Sok ember, sok száradó ruha pl?
Télen is , nyáron is?Nekem egy tosot van , én szeretem, télen megy általában, kicsit fűt,de jól kiszedi a párat teregeteskor, vagy simán ha nagy a népsűrűség a házban 😀
Lehet neked is elég lenne egy db a fő helyiségbe,vagy a páraforrás közelébe,ha az nem ugyanaz.
-
ahogy előttem a kollégák is elmondták, ha kifejezetten Páramentesítő készüléket veszel, akkor nyáron nem igen jó mert langyos levegőt fog kifújni magából, sajnos nagyobb mértékben fűti vissza a kifújt levegőt, mint ahogyan azt előtte lehűtötte, és akár 2-3.fokkal is melegebb lesz a lakásban tőle.
Nekem van itthon 3.db ilyen készülékem is, igaz ezek nem túl nagyok 24Liter/Nap teljesítményűek, de ezek is nagyon hangosak és sokat is fogyasztanak 300-400W óránként 1készülék. Ezzel szemben egy klíma sokkal több vizet bír össze gyűjteni és fogyasztásban csak fele ennyit eszik!
De mind2nek megvannak a hátrányai a klímát télen nem nagyon tudod használni mert ő meg lehűti nagyon a szoba levegőjét, a páramentesítő gép ugyan télen jó mert kicsit fűt, viszont télen ugye nincs 25-27.fok a lakásban(legalábbis nálam mert nekem már a 22.be is melegem van) 21-22.fokos környezetben pedig nagyon lemegy a hatásfoka mert a napi 24.liter helyett csak 4-5.litert szed össze, és megeszik napi 8KWh áramot szóval nagyon haszontalan.
Nálad a 63nm-re egy ilyen gép kevés, oda kell legalább olyan ami 50-60Litert tud naponta gyűjteni(vagy 2.db kisebb, amik napi 20-24.litert tudnak), de azok meg már elviselhetetlenül hangosak és azok fogyasztásban is duplája, tehát napi 15-16KWh, ha ezt kiszámolod a 70.Ft os árammal havi szintem 30.e Ft-ot megeszik!
-
Z.É.T.
őstag
Azt is vedd figyelembe, hogy 20-30% páracsökkentés néhány fokos hőmérsékletemelkedést is hoz egy szimpla beltéri készülékkel.
Ha egy párátlanítós klíma nem fér bele a költségvetésbe, akkor talán egy szellőztető is jobb megoldás lehet.
(télen praktikus a sima páramentesítő, mi kvázi kiegészítő fűtésként használtuk)
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest