- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Pepe78 #82577 üzenetére
Polar Ultimate huzatmentes hűtést nem csak wifi appból lehet bekapcsolni mert az a fullos távirányítót kapta
nem emlékszem melyik 2 gombot kell nyomni 5-10másodpercig de távirányítóról is be lehet forgatni a legyezős huzatmentes módbaÚgy néz ki szombaton sem lesz száraz idő, mindegy felrakom a 3 klímát és közbe majd megy a teszt hogy fűt
-
-
-
FerNandor
őstag
válasz
Pepe78 #81945 üzenetére
Ahogy néztem a midea használatiját, nem 100%-ban egyezik a Polar Zenittel. Van pár apró különbség. Majd később lehet leírom, ha érdekel valakit.
Amúgy nagyon gáz ez az időjárás. Jó, hogy hamar felkerült a 3. klíma, mert muszáj szinten tartani a lakást. A Zenit is nagyon szépen fűt.
Szerintem komolyan elgondolkodhatnának az illetékesek, hogy a fűtési szezont módosítani kéne. Tavaly is ez volt. Meg már talán az előtt is. És amúgy idén június elején is még kicsit fűteni kellett, ha jól rémlik... Szóval durva.
-
válasz
Pepe78 #81945 üzenetére
A paraméterei alapján tényleg ajánlott, és esetében is igaz, hogy a SEER és a SCOP értéket mindig a megadott fogyasztással és minimum hőmérsékletekkel kell figyelembe venni.
Ezt csak azért mondom, mert az Xtreme Save Pro értékei is teljesen ugyanezek, csakhogy azok -20 fokra vannak mértetezve és nem -25-re.
Emiatt az All Easy Pro 10%-kal kevesebb energiát fogyaszt totál ugyanolyan hatékonysági paraméterek mellett. (SEER 8.5 SCOP 4.6)
-
TeeJay
félisten
válasz
Pepe78 #80902 üzenetére
Csepptálcán kicsit javítottak a kültéri meg ugye az Amber kültérije tehát hatékonyabb lesz és korrekten működik csak kár hogy katalógusba sikerült csak a 18dB-t betenni mert valójában hangban nincs változás.
SmartOne-t kell még majd telepítenem és kiderül ott is fejlődött-e vagy maradt a beltéri és csak a kültériben kapta meg a nagyobbat -
rmihaly
tag
válasz
Pepe78 #77656 üzenetére
Köszi a jelzést leírást.
Korrektnek tartom a forgalmazó hozzáállását is - lásd itt egyik fórumtársnál rosszul üzemelő polar klíma esetét.Arra akartam célozni, ha az igény magasabb, vagy csak nem a gyártó legalapabb klímája fér bele a büdzsébe, akkor más gyártó modeljei is megfelelők lehetnek, és érdemes ezekre is rákérdezni - akár Polar magasabb kategóriájú gépeire is.
-
TeeJay
félisten
válasz
Pepe78 #77029 üzenetére
Árakat már kaptam de Syen Muse Next még elvileg nincs amíg a sima Muse el nem fogy márpedig az még van mert nem tudunk eleget rendelni belőle
Syen Charm meg egy az egyben Gree Pulse csak más formát kapott a burkolat.
Jó gépek ezek főleg hogy hatékonyabb lett SEER alapján is
Kíváncsian várom az első telepítéskor hogy próbálhassam -
TeeJay
félisten
válasz
Pepe78 #75904 üzenetére
Sorry főleg hűtésre rakatnak velem klímát és biza elég jó halk a Gree/Syen kültéri
Fűtésnél passz, maximum nyáron tudom kipróbálni amikor telepítek, télen emiatt nem megyek át egyik ügyfélhez sem
Apámnak még 2000-ben gyártott CX van ami manuálisan legyezett jobbra balra, az hangosabb szerintem kültériben szóval fejlesztettek rajta.Az új szériák meg lassan csak megérkeznek és lehet majd tesztelni mennyire halk lett a beltéri hűtésben.
Parci Mitsu AP25-je az tényleg veszedelmesen halk pedig nekem minden havernak rokonnak Daikin Sensira van de 19dB az 19dB
Utána is nézek nekem szerelői áron mibe kerülne bár jelenleg egy Daikin Comfora-ra pályázok ami meg nálunk van át telepítem 3. szobába -
válasz
Pepe78 #75882 üzenetére
Passz, rákerestem az MDV szóra és olyan hszek jöttek elő ; legalja / rég nem gyártott modell újragyártása / kiherélt midea / sípol stb
De lehet az újabb modellek már akkor jobbak ?! Mondjuk nem tudom pontosan milyen modellről van szó, annyit mondott a szerelő ,hogy MDV Next és 250k . -
TeeJay
félisten
válasz
Pepe78 #75350 üzenetére
A sokan panaszkodnak maximum azért lehet mert nem kapnak rá akkora árrést mint egy AUX-ra vagy Fisher-re vagy Midea klímára
Facebook fórumon is divat lett fikázni a Gree-t de továbbra sem sok gyártó adja meg specifikációban hogy adott gépe adott teljesítményű verzióban milyen kompresszort meg adagolót kapott meg úgy az összes egyéb specifikációt.
Gree új katalógusban már -10 fokra is meg van adva a fűtési teljesítmény amivel azért már könnyebb számolni mint a kamu 7fokra megadott sok kW teljesítménnyel -
TeeJay
félisten
válasz
Pepe78 #75339 üzenetére
Ahogy Windy is írta, szinte csak Syen Muse-t raktam és köszöni szépen mind tökéletesen üzemel. Öcsémék is feldobtak vagy 200 ComfortX-et meg kolléga és emberei több százat és egyáltalán semmi bajunk... Annyira kerüljük a gyártót hogy továbbra is csak Syen vagy Gree klímát hozok kínaiból mert jó áron kapom és bevállt
Most hogy fejlesztettek rajta és 18dB hűtést is kapott már nem igen lehet bármibe is belekötni, ráadásul a ComfortX / Comfort Pro és Syen Muse/ Muse Next 3,5kW elektronikus adagolós ami pl AUX és társairól nem mondható el. Igen tudom hogy a kapilláris csöves gép is tud hűteni meg fűteni de az elektronikus adagolós többet tud
-
lekorszke
tag
válasz
Pepe78 #75350 üzenetére
Ezt én is cáfolnám!
Pályázatos ügyfeleknek rakunk minden esetben csak comfort x-et, 3-4 szett gép megy fel egy címen!
Több mint 50 ilyen pályázatot csináltunk meg az elmúlt években(ez 150-200 szett gépet jelent) .
Össz vissz két db gépnél volt hiba.
Az egyiknél a tűszelep eresztett elment a hűtőközeg, másiknál panel hiba. Meglettek javitva azóta is ketyegnek tovább. -
windy
tag
válasz
Pepe78 #75339 üzenetére
Hát nem tudom, de nálunk több, mint ezer ComfortX ment át, és 2-3 meghibásodásnál több nem volt. Ez nemhogy 10 százalék, de ezrelék alatti. A Gree-nél (Cool4U a hivatalos importőr) sem tudnak ilyen óriási mértékű meghibásodásról. Nem tudom, hol vette az illető a száz darabot, de ez akkora kamu, hogy párja nincsen.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
Pepe78 #72812 üzenetére
azt írtam, hogy ha túlméretezed, akkor kompenzálhatód rosszabb klímával is a minőséget, az max csak kattogni fog. Egyébként nekem most ez a téli hónap 24e (600kwh fogyasztás, H tarifa + rendszer-használati díj), tehát a hőigényem legalább duplája a tiédnek, viszont két klímát használok, abból az egyik alap daikin, a másik a fűtős daikin... jellemzően 1-es fokozatban használom, a hangja nem sokkal nagyobb mint egy pc-nek, nálad ?
-
riffirafi
lelkes újonc
válasz
Pepe78 #72762 üzenetére
Ilyen a kinai vilag,mindig kiderul hogy klimaba fos,es jon egy uj markanev,fantazianev. Jartam parszor kuala lumpurban, a vilag talan legparasabb nagyvarosaban,de sok mas tropusi nagyvarosban is. Persze hutes, de csak japant latsz a komoly epitmenyeken. lg-t,samsungot szinte semmit se,max a kis boltocskakon,doledezo kalyibakon.szallodakon,epuleteken csak japanese. Pedig ott gyartjak oket.mondjuk daikin keves, inkabb a toshiba, mitsubishi, fujitsu, panasonic megy. Valszeg nem veletlen.
-
riffirafi
lelkes újonc
válasz
Pepe78 #72749 üzenetére
Nyilvan mosta tlc az uj “szuperfegyver” amit el kell adni,mert olcso,es nagyonjo,es azon van a haszon.Majd 2 ev mulva mehetsz szerelni minden piszlicsare csapagy miatt,de te legalabb majd keresel rajta. Addig meg ugysem jelez vissza az ugyfel,mert a garit csak kivergodi valahogy.😂
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Pepe78 #71658 üzenetére
Sokkal inkább az szokott lenni a mondás, hogy ha kizárólagos fűtés akkor inkább Japán és itt érdemes elgondolkodni az A+++ fűtési kategórián is, mert visszahozhatja az árát, ha meg csak kiegészítő fűtés átmeneti időszakban (vagy hűtés) akkor kb. mindegy mert azt minden megugorja.
Kizárólagos fűtés esetén ugye nem mindegy mennyire bírja a folyamatos üzemet, mert kinti mínuszokban az lesz rengeteg üzemórával... -
seolwon
tag
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Pepe78 #71638 üzenetére
Szia!
Nekem a klímás Gree Comfort X-et javasolt... Neki is az van, nincs vele baj. A típus hibája meg 5 év garival megoldva. Végülis...
Nekem arra kell klíma, h a háló szobát (kb 25nm) fűtsem amíg nem kapcsolok gázt, meg nyáron hűtsem.
Szóval nagyon nem lenne használva, csak úgy gondolom olcsóbb lenne valamivel mégis a rezsim hosszabb távon.Ilyen minimálra se jó a gree? TCL olcsóbb, miért ha jobb?
-
lasz10
junior tag
válasz
Pepe78 #71642 üzenetére
"Oasis + 300K-tól indul.
4,25KW-t tud fűtésben
-30C"
Nem vagyok klímaszerelő, de nekem valahol sántít, hogy 4,25 kW-ot tud, külső hőmérséklettől függetlenül, ez ellentmond fizikai kémiai tanulmányaimnak a gázok állapotváltozásainak alaptörvényeit illetően, nevezetesen Boyle Mariotte és Gay-Lussac törvényeinek ismeretében. Sokkal hihetőbb a Mitsubishi 1,0 - 6 kW között megadott tartománya, grafikonokkal alátámasztva.
Az sem véletlen szerintem, hogy Oasis Plus csak 2 darab van az Euroventen, és mindkettő "deleted", piros címkével, valamint az is furcsa, hogy a kültéri tömegében történt, jelentős csökkenés a hatékonyságot egyáltalán nem befolyásolja, vagy hülyék vannak a japánoknál, hogy a 2,5 kW-os Mitsubishi kültérije 37 kiló? Jó, tudom, hogy a 2,5 kW és a 3,5 kW kültérije ugyanaz, csak az alsó érték szabályozásában tér el a service manual szerint. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Pepe78 #71481 üzenetére
A Gree Smart R-ről (nekem ilyen van), úgy tudtam (és az eurovent-certification is ezt állítja), hogy A+++/A++ (hűtés/fűtés).
https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/202100556
https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/202074127 -
Lorden
őstag
válasz
Pepe78 #71308 üzenetére
Nekem Oasis van, hűtésben visszaszabályozott annyira, hogy ne zavarjon a 21nm-es szoba (kanapétól, íróasztaltól) legtávolabbi falán.
Ha pont felettem lenne és néznék valami filmet, lehet zavarna, alvásnál szintén. De az egész gépet elnézve és összehasonlítva más 3,5-sel ennek kb ez a legkisebb ajánlható szoba, de már közepes szigeteléssel is inkább kb a 24-26nm-es kellene neki minimum.
Fűtésben viszont erőteljesebben keringeti a levegőt, ezt a szervízmenüből kb harmadik próbálkozásra ki tudtam kapcsolni. Módosítható elég részletesen, Fb-n Midea tulajdonosok csoportjában van erről leírás.
[link] -
laca1052
tag
válasz
Pepe78 #71273 üzenetére
Nálam ha meg is áll kint a kültéri ami nagyon ritka a beltéri ventilátor teljesen vissza szabályoz allig hallható ez fűtés és hűtés üzemmódban is.Én a follow módban használom a távirányítót.nekem ez vált be.amit le írsz ojat nem tapasztaltam de vannak itt nálam okosabbak azok majd segítenek.
-
South Velen
addikt
válasz
Pepe78 #65340 üzenetére
Ezek az Optimumok megbízhatóak? Csak jót olvasok róluk máshol is. Régebben sok meghibásodásról olvastam TCL fronton, de talán már javultak. Persze még gondolom korai megbízhatóságról beszélni 1-2 év után de ha eddig mondjuk egyhez se kellett visszamenni az bizakodásra adna okot.
A friss levegő beszívás érdekelne leginkább, kivált -e egy hővisszanyerő szellőztetőt (vagy egy felet) vagy nem sok gyakorlati értelme van?
Lehet -e vajon gyárilag is programozni hogy mondjuk éjjel is óránként 5 percre kapcsoljon be a "freshin"?
De akkor még ezzel nincs gyakorlati tapasztalat még.
-
fulton
addikt
válasz
Pepe78 #65134 üzenetére
Köszönöm. Úgycsináltam. Szerintetek ráférne valami csere erre a kültérire már, gondolok itt a csapágyra vagy hasonlóra. itt egy videó róla.
Egy fujitsu LTCA09 ,Leginkább fűtésre használjuk, néha nyáron is megy. 2015 telétől van fent.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Pepe78 #64758 üzenetére
Igen? Azt hittem ez valami felextrázott save. Bocsi, hogy erről írtam, nem tudtam, hogy teljesen különböznek. Azt hittem, csak annyi, hogy ennek pld van gyárilag wifi, vagy ilyesmiben tér el. Próbáltam a midea oldalán összehasonlítani, de ott csak a save van fent. Viszont mostmár látom, hogy abban is van wifi.
-
tibibi
őstag
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Pepe78 #64736 üzenetére
Most építik át a nemrég vett házat, tehát fogalmuk sem lehet, milyen gázfogyasztásuk lesz. Persze az előző lakóéból akár tippelhetnek is.
Nyugtattam már én is őket, hogy előbb meg kell látni mi lesz, de 70 felett előbb aggódnak, mint kellene. Ez van. Én meg megkérdeztem itt mi a helyzet ilyenkor, ne azon múljon már.A szerelő meg nyilván a könnyebb utat választotta, mintsem a lehetséges jót.
#64737pjen
Tudom, hogy nem kell engedély, de eddig minden sz@rt megkérdeztek, most meg hirtelen megjelent a két klíma. -
leslieke
Jómunkásember
-
theooracy
aktív tag
válasz
Pepe78 #64613 üzenetére
Szerintem a Mitsu appban amit fogyasztási értéknek ad meg, azok nem pontosak. Mi úgy lőttük be, hogy havi 350 kWh fogyasztást fizetünk (~16.000ft.) és ebbe belefér a fűtés, nyáron a hűtés és az egyéb villamos fogyasztás.. Tavaly elég sok volt a fogyasztás, de rájöttünk, hogy nem a klíma a ludas, hanem egy plazma tévénk volt, ami szinte egész nap ment. Ez "nyugdíjazásra" került, lett helyette egy OLED és szemmel láthatóan kevesebb a villanyfogyás...
-
Strezi
őstag
válasz
Pepe78 #64563 üzenetére
"...Daikin területi képviselővel beszélgetni a Meleget.hu nyíregyházi üzletében.
A nem csepptálca fűtéses gépeiket is ajnánlja fűtésre 2 kitétellel:"Továbbra sincs értelme, nevetséges ez a mondat, hiszen egyáltalán nincsenek csepptálcafűtéses modelljei a Daikinnak. Ha azokat nem ajánja, akkor mit? Polárt?
Esetleg a fűtésre optimalizált modellekre gondolt, amiről tettem fel képet
Elírtad v. férreértetted mire gondolt. Abba meg ne menjünk bele, hogy a Daikin esetleg utólagos csepptálcafűtés tákolását javasoná valamelyik modelljébe is, amire majd garanciát vállal
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest