- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
válasz
Wind-Storm #86881 üzenetére
Szia!
Daikin szervízmanualban le van írva mit hogyan vezérelnek.
1.5 pont: Program Dry Operation
Forrás: http://www.daikintech.co.uk/Data/Split-Sky-Air-Indoor/FTX/2017/SM_SiBE041525F.pdfNincs dedikált ventilátorsebesség szárítás módban. Az aktuális üzemállapot szerint állítja be a sebességet a vezérlő program.
Kínai klíma ettől eltérő vezérléssel működik.
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86889 üzenetére
Annyit tudok hogy DRY módban lassabban pörög a mókuskerék mint hűtés mód+éjszakai ventilátor fokozatban
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86881 üzenetére
Ha van infrás fordulatszám mérőd akkor talán
Daikin is DRY módban lentebb veszi még a fordulatot és az elpárologtatót meg hűvösebbreFogyasztást mérni tudod vagy lakatfogó vagy ugye konnektorra kötöd és okos mérőkkel
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86678 üzenetére
Daikin esetén a legjobb szerintem a DRY mód
Akinek van ilyen klíma az ki is tudja próbálni.
Hűtés + éjszakai módból tegyétek át DRY módra!
Akkor hallani fogjátok hogy a ventilátor még lassabb fokozaton pörög tehát még alacsonyabb fordulatszám lesz, DRY módban semmi mást nem lehet majd állítani csak a legyezőt, és a kifújt levegő mennyisége jóval kevesebb de hidegebb is tehát a gép az elpárologtatót alacsonyabb hőfokra hűti (elektronikus adagoló több hűtőközeget enged be) hogy bár ne hűtse túl a szobát de a lehető legtöbb párát kiszedje a levegőből.Én tavasszal és ősszel hűtés helyett mindig DRY módot tolok, akkor csak 23fokra hűti a 25fokos szobát de nagyon kellemes száraz levegő lesz amiben jól tudok aludni
Többi márka esetén nem ilyen jó ez az opció bár majd Mitsubishi tulajok megírják, gyanítom ott is hasonlóan megy ha jól emlékszem
-
gpuco
csendes tag
válasz
azt nem tudom, de az aldis homereseklet es paratartalom mero, ma lecsukott raidiatoroknal 25 fokott mutatott, es LL-t a paratartalomnal, szal nem tudja merni :-) Nem panelprogramos 5. emelet muanyag ablakokkal, amikben nincs szellozo
-
válasz
Sehogyan.
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86670 üzenetére
2 mozdulat kivenni a mókuskereket. Igen azért ilyen mert jó tervezés és egyszerű szerelni
Megmondom a frankót csak Daikin-ból veszem ki, Mitsubishi HR-ben szerintem tengelyre van rátolva a kerék és csavarral rögzítve -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86273 üzenetére
Polar Ultimate, Cascade Nordic Save és TCL Tpro de TPG31 kültérivel amit nehéz most találni
Amire te gondolsz a befordítja a legyezőket a kiáramló levegő elé
Ez TCL fícsör és csak azokban a gépekben van amit TCL gyárt
Várd ki a Polar Everest-et mert fejlesztett Polar Ultimate lesz
Ultra csendes gép kell? Akkor 19dB-es Daikin Comfora 2,5kW vagy Perfera 2,5 és 3,5kW vagy Mitsubishi AY25 és 35 -
Gubu0101
veterán
válasz
Wind-Storm #86275 üzenetére
Az Aux Aux
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #86275 üzenetére
Illetve a tapasztalatok szerint ez tényleg "ultra" csendes?
-
Tybike81
őstag
válasz
Wind-Storm #86273 üzenetére
Aux Aura 3.5kw esetleg ? Az is 8.5 és 4.6.
-
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86079 üzenetére
Első dolgom volt hogy Sensira-n letiltottam ezt a funkciót egy Comfora távirányítóval
Pont hogy pörögjön mindig a ventilátor, nem halok bele abba a pár watt fogyasztásba
Fűtésben milyen gombásodás lesz amúgy?
Hűtésben meg sose kapcsoljon le hogy pörgesse a levegőt és mihamarabb érezze fent ha már meleg van.Túl aggódod amúgy a klíma témát ahogyl átom
Ha jól leszabályzó gép kell vegyél japánt és kész -
TeeJay
félisten
válasz
Wind-Storm #86087 üzenetére
Ez TCL fícsör és a Zenit-ben biztos nincs benne. Ha ilyet olvastál akkor elírták
Hétfőn telepítettem 2darab Fisher Comfort Plus klímát amit Midea All Easy Pro mint a Zenit is. Nincs semmi extra a Polar-ban nyugi -
RudY
addikt
válasz
Bevallom nem ellenőrizgettem soha, a mókuskerék leáll az biztos.
A páratartalom tesztelése pedig nálunk nem egyszerű... van a kertben ~20 fenyő, ~8-10 lombhullató fa, borókák, kisebb kerti tavak és kismillió gyógynövény... így ha máshol száraz nyári időszak van, itt akkor is "esőerdő" érzet, főleg hajnalban és az esti locsolás után. Ilyenkor órákig minden tárva-nyitva és bent is felugrik jócskán 70% körülire. Napközben - ha kell egyáltalán klímázni - akkor 60% alá is lemegy, de ehhez tényleg méregetni kellene. A gombásodás megelőzést vagy gátlást profiszaki intézi (TeeJay), úgyhogy egy panaszos szavam sem lehet. -
Hatszorhat
csendes tag
válasz
Wind-Storm #86087 üzenetére
Engem eléggé érdekelt hogy van-e huzatmenetes technológia a Polar Zenitben, és mivel a neten ellentmondó infók voltak, ezért végül fehívtam magát a forgalmazót is, ők azt mondták a Zenitben nincs, csak az Optimumban.
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm #86084 üzenetére
A huzatmentes az elírás. Az az Optimum-ban van.
Eco üzemmód az csak 24°C, auto ventire állítja, de csak hűtesben használható. Igazából haszontalan funkció. -
pjen
félisten
válasz
Wind-Storm #86084 üzenetére
A huzat mentes, az mit jelent konkrétan és., hogy ceinálja?
-
Máté94
addikt
válasz
Ez akkor működik , amikor túlhűtött. Ilyenkor értelemszerűen leáll a kültéri, és ezzel a beállítással a beltéri is.
A gombasodás ellen van Mold Proof/Clean Operation, ami bizonyos óra használat után, ha kikapcsolod a klímát még egy óráig ventilátor üzemmódban járatja a beltérit.
-
RudY
addikt
válasz
Wind-Storm #86069 üzenetére
Ha ilyesmire gondolsz, akkor pl. a Perfera:
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm #86068 üzenetére
Bújni kell a netet akik esetleg megosztottak pillanatnyi fogyasztási adatokat, vagy keresel valakit, akinek van a te kiszemelt géped, és elmész hozzá egy fogyasztásmérővel játszani vele, hogy mit bír.
A páratartalomra szerintem ilyen csak hűtés üzemmódban nincs, csak ha nem szárításra rakod és olyan géped van, ahol a szint beállítható.
Olyan gép kell, ami nem kapcsol ki, és nem hajtja tovább a ventit, mert olyankor a lefagyott hőcserélőről befújja a párát.
-
feco70
senior tag
válasz
Wind-Storm #86069 üzenetére
.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Wind-Storm #86043 üzenetére
Számomra érthetetlen miért egyáltalán releváns ez az U-Crown klíma mifelénk, Gree letölthető adatlapja alapján:
2.7kW SEER/SCOP: 7.5/4.6
3.5kW SEER/SCOP: 7.2/4.6
azaz semmi extra.
OK, hogy -30C-ig tud fűteni és észak Kínában ez érdekes lehet, de mikor volt errefelé ennyi (vagy akár -20; lassan már Ausztria keletebbi részein is csak a sípályákon lehet havat látni...)?
Közel ennyiért inkább egy Perfera vagy olcsóbb vagy jobb hatásfokú fűteni is tudó kínai.
Ha meg olyan kell ami nagyon le tud szabályozni akkor keress itt vissza Mitsubishi tud ilyet (de nem alsó kategóriás japánoknál jó eséllyel észre sem veszed, ha kapcsolgat is).#86061arnyekxxx
Vsz. igen, ez a szabályozás finomságáról szól bár elektronikus szelepes gépnél ezt se nagyon értem, de tényleg lényegtelen is az egész, mifelénk van ennél jobb választás is. -
arnyekxxx
veterán
válasz
nem lehet, hogy itt az 1Hz az a szuperprecizen szabályozható kompresszort akarja jelenteni?
1Hz constant-temperature control technology
-
válasz
Wind-Storm #86048 üzenetére
Te tudod. Számomra mindig gyanút kelt, ha a kínai gyártók olyan dolgokkal jönnek elő, amit a japánok a legkomolyabb gépeiknél sem említenek meg.
-
TeeJay
félisten
válasz
Nem az a jó klíma ami 1fordulat/másodperc-re le tudja szabályozni a kompresszort mert nem kell ilyen szintre lemenni már, megvan mi a minimum ahol még van kenése a kompresszornak. Daikin és Mitsubishi nem reklámoz ilyen hangzatos dolgokat, szimplán csak teszi a dolgát a kültéri
-
válasz
Biztos nagyon értenek hozzá a gree-nél, mindössze annyi a gond vele, hogy a kompresszor egy forgó mozgást végző eszköz.
Tehát a gyakorlatban ez azt kéne jelentse, hogy sosem áll le, mert nem tud túlfűteni vagy túlhűteni, annyira vissza tudja venni a teljesítményét elvben.
Szerintem jobb választás egy daikin comfora/mitsubishi ay. A japánok ráadásul nem tömik az ember fejét marhaságokkal.
-
válasz
Wind-Storm #86041 üzenetére
a Gree U-Crown 1Hz-ig is le tudja szabályozni a kompresszorát.
Ez így értelmezhetetlen. -
BBéci
legenda
válasz
Wind-Storm #85952 üzenetére
Nem mértem, mert legkevésbé sem érdekel a teljesítmény-felvétel vagy póriasan fogalmazva az áramfogyasztás. A leszabályzás alsó értékétől függ, hogy ki-bekapcsolgat, vagyis on/offként működik-e. Ez a lényeg.
-
Máté94
addikt
válasz
Wind-Storm #85952 üzenetére
65-75W-ot olvastam itt régebben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest