- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #33094 üzenetére
Van érzéked hozzá
K70X bizonyos értelemben. Azzal példálózok, amit mélyebben ismerek. Az AD900 és a K70X tere pl. sok mindenben hasonló. A 700-as mélységben ver nagyon sok mindent, nyilván nem ez a referencia (max nekem), de a nyitottnak nem csak a tere nagyobb általánosságban, de amennyire tudom - javítsatok ki, ha nem így van - természetesebb is szokott lenni a hangjuk a kialakításból kifolyólag. A zártaknál pl. a mély csillapításával is trükközni kell. Nekem élőbbek a hangszerek a nyitott fejeseken, bár lehet becsap a szellős hangkép.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #33082 üzenetére
Ezt most nem értem mire vonatkozik a kérdés, zárt AT-ból a W5000 mellett a W1000-est hallottam, előbbi iszonyatosan tetszett, de hallhatóan zárt volt, ami rövid ismeretségünk alatt is furcsa volt a nyitottak után. Ha a Shure-ok hasonlóan szellős és tágas teret tudnak zártságuk ellenére, akkor le a kalappal, nagy bravúr, amennyire tudom a W5000 ezen a fronton kimagaslóan teljesít. Igazából azóta nem szeretnék zártat, amióta először a fejemre tettem az AD700-at. Előtte a 668B-nek egész kellemes tere volt, főleg a korábbi HD485-höz, HD200-hoz, K66-hoz képest. Viszont az AT után visszarakva a 668B-t olyan volt, mintha egy dobozba zárt valami szólna, kész klausztrofóbiás érzés volt.
bkercso: igen, lásd K1000
Viccet félretéve szerintem megvan a dolog akusztikai igazolása is, de a tapasztalat abszolút ezt mutatja, a legnagyobb terű fejesek nyitottak. Zártaknál pl. a W5000 az extra furcsa frekvenciamenetével csal valamit a térrel, amitől sok zártat meghazudtoló méretű lesz, de az AD700 ezt nyitottsága mellett csinálja, és teljesen más a kettő, mélységben a 700-as igazán komoly játékos még a nagy nyitottak között is (pontosságról most ne beszéljünk, csak a méretekről).
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #33063 üzenetére
Ebben a hasonlatban annyi volt a lényeg, hogy a tonális tökéletesség önmagában semmire sem garancia. Az AD700 tere sem, ahogyan megosztó is tud lenni bizonyos esetekben, de azért ezt is elég sokan szeretik (külföldön, ahol ismerik is, itthon csodálom, hogy egyáltalán forgalmazzák
).
33064: 50k-t 80-20 arányban költeni DAC/fejesre, ráadásul supra és zárt, jazzre, otthonra... Egyiket sem hallottam, valóban, de az egy belépő szintű zárt fejes, ami kényelemből sem lehet a legjobb, nem is otthonra van kitalálva gondolom. Jazzre alapból nem vennék zártat, szerintem kell a nyitottak légiesebb/szellősebb hangja az akusztikus zenéhez, hogy igazán éljen. A W5000-nél is hallani lehetett, hogy zárt, pedig az brilliáns volt ezen kívül minden tekintetben. De egyébként mondta is, hogy csak fejest szeretne, tehát hiába jó az a DAC, most nem ez a projekt lényege.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #33046 üzenetére
Jaj már, japán fülek
Mindegyik másképpen szól a sorozatban. A Beyer 770/880/990 is más, a HD600/650 is más stb. Ez így komolytalan. A lényeg annyi volt, hogy nem a tonális tökéletesség a nirvána, mert sokan száraznak és unalmasnak találják. Ezért ez önmagában még nem egy fegyvertény az AD700 ellen.
#33050: ezt azért nem nevezném a leghasznosabban elköltött 44900 Ft-nak a fenti célra.
#33051: én is pont így gondolom. De itt mindig oda lyukadunk ki, hogy rossz, mert a csellós nem onnan csellózik, ahonnan csellóznia kellene. Pedig A) nem mindenki hallgat olyan zenét, amiben a csellós csellózik, B) van akit nem érdekel, hogy nem onnan szól. Ha szigorúan nézzük crossfeed nélkül mindegyik pontatlan, mégsem használ mindenki crossfeedet, aki emiatt panaszkodik. Szerintem egy fejhallgató nem csak pontos lehet, nekem sokkal nagyobb élmény a 3 dimenzióban feltöltött tér. Igen, nem nagy zenekari zenét hallgatok, nincs is mit reprodukálni érdemben.
#33053: ott nem is lesz túl pontos, lásd fentiek. De szilu beszámolóját javaslom. Tehát nincs egzakt tökéletes megoldás, és abban sem vagyok biztos, hogy a pontosságot többen fogják értékelni, mint ezt a körbekerítést a zenével.
-
válasz
ntomka #29565 üzenetére
Mert szerintem alkalmas a Shure 440 hordozásra, ezért lennék fanatikus? Eddig az alábbi fejhallgatókat használtam utcán:
AKG Sextett, DF, Studio, K500, Sennheiser HD540, Superlux HD668B, Shure 840 Ezekhez képest az SRH440 ultrahordozható. A fejhallgatófanatikust még elfogadnám. -
-
Nertpaelg
tag
válasz
ntomka #28893 üzenetére
Kiegészítésnek mai füllel annyit, hogy sokszor elég dobozos a tere/hangzása, ill. néha karcos a középmagas. Semmi extra tehát a fejes, de nyereményként tökre elfogadható.
Ja meg szépen néz ki.
Pár napos kiruccanásokhoz, ahol úgyse lesz sok idő zenét hallgatni, alváshoz, ilyesmihez megfelel.
-
KMT
addikt
válasz
ntomka #28830 üzenetére
Az első és utolsó kérdés gondolom nem komoly, hadd ne reagáljak rájuk.
Én hasonlókat hallottam, mint amit írnak. Kevesebb magas, összeszedettebb hangzás. Viszont nem tesztelgettem eleget, úgyhogy van egy erős Placebó-fílingem, majd még próbálgatom, csak ugye nem lehet elég gyorsan kivitelezni egy pár szivaccsal. Másikat meg nem vennék emiatt, elég drága. -
válasz
ntomka #28747 üzenetére
A K601-gyel (K500-zal
) évek óta küzdök, próbálok mindent, DAC-erősítő-párna-anyámkínja, amióta megvan azóta erőlködök. Visszaolvashatsz a fórumban szenvedésem stációiról. Tisztelem a hangját, de nem szeretem. Az a baj, hogy ez a tisztelet kevés számomra.
Van egy bizonyos hangzás, amit örökké kerestem. Talán azért maradtam objektív (egyébként ki van zárva), mert még nem találtam meg a saját hangomat. Még az élő fába is belekötöttem, ez igaz, de hogy ez lenne az objektivitás, azt nem hiszem. Amióta megvan a kutatott hangzásom, (3 másodperc alatt meglett a szeptemberi talin), azóta ezt tökéletesnek érzem, nem tehetek róla. Lehet, hogy ez egy hiba és ezek szerint valószínű másnak nem ez a tökéletes, de ha te a Jim Beamet szereted én meg a Jack Danielst (
), akkor valószínű te mindent ami nem JB szidni fogsz, én meg ugyanez JD-vel. Ha pedig egymással beszélgetünk, akkor nem találunk közös nevezőt.
Egyébként szerinted a K601 annyira jó fejhallgató?
-
baluka26
veterán
válasz
ntomka #28475 üzenetére
Hallgass meg egy HD25-öt rendes erősítéssel, és mondjuk Lil Wayne nevű rapper Tha Carter (III) albumáról a Lollipop vagy sokkal inkább a La La című számot (én ezekkel szoktam a mélyeket nézegetni mert elég mély tónusúak, és egészen jól szólnak), és akkor rájönnél, hogy a Shure mélyhiányos
De hasonlóan jó szám The xx - Islands is -
válasz
ntomka #28441 üzenetére
Pedig tényleg nagyon nyomulós, forszírozós füles. Erre akkor jöttem el, mikor a jazzre is elkezdtem headbangelni. Egész addig azon filóztam, hogy inkább mégis a 440-t tartom meg, de akkor gyorsan lekaptam a fejemről.
"Úr Isten, mindjárt Mozartra csápolok."
(#28440) contaxg Igen, az a remegés más okból is zavaró, hallhatóan megjelenik a mély tartomány hibájaként.
Egyelőre demó darabot, mert vennem "kell"
másik füleserősítőt, és keretösszegtúllépés veszélye forog fenn.
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #28419 üzenetére
Én csak olvasgatok.
650 vs 600/580 témához is hozzá akartam szólni, de aztán hagytam. Nem bonyolítottam tovább, még egy -már többször leírt- szubjektív véleménnyel.Egy biztos: 16ért postával együtt, csak nem volt rossz vétel ez az srh440.
De érdekes, hogy ez a fejes van meg nekem legrégebb óta.
Gyakorlatilag ez volt az első komolyabb fejesem, és elég sok mindent megvettem és eladtam már mellőle.
Egyszerűen nem érné meg eladni. Jobban szól, mint amennyiért használtan meghirdethetném. -
baluka26
veterán
válasz
ntomka #28402 üzenetére
Én sosem tagadtam, hogy a populáris vonalat jobban szeretem fejhallgatókban.
De ha gigatroll akarnék lenni, csak annyit mondanék: "A populárisságnak oka van"
És most ne keverjük ide a Beats-t, meg a Skullcandy-t, mert ezeket a fejhallgatókat már hobbisták vásárolják inkábbDe maradjunk annyiban, hogy mindenki törekedjen a saját ízlésének kielégítésében
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #28245 üzenetére
Jó, csak így a canamp klónon majdnem minimumon van a poti. Egyelőre nagyon jónak tűnik, de még csak AD700-al próbáltam. Átdugva az Audinstba érezni a változást. Tényleg színez kicsit, de ez abszolút nem baj. Az árát mindenképpen nagyon megéri, ha tényleg ugyanazt tudja, mint a Canamp. Rendkívül igényes munka, mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
ntomka #28047 üzenetére
Igen,az utcai használattól én is félek egy kicsit.Jobb fejest viszont nem találtam.Egyre többen mondják,hogy a K518 kényelmetlen,meg sok a basszus.HD 218-at is szidják elég sok fórumon.Volt egy moddolt HD485-öm,az előző tulaj csinált rajta valamit és nyitottabb lett.Azt is hordtam utcán,és rendben volt.
Remélem be fog jönni ez a fejes.
-
válasz
ntomka #27843 üzenetére
Az a helyzet, hogy ugyanezt a változást érzem (az első néhány max 5 órában) egy használt, bőven bejáratott erősítő beüzemelése során is.
(#27844) Johnny Cage Mondjuk a saját teszt során bőr párnás fülest teszeltünk, ő meg plüss párnást, az lehet nem melegszik annyira. De a saját teszt során számottevő volt ez az érzés.
-
-
válasz
ntomka #27751 üzenetére
A HD650 annál jobb, minél ritkább, szellősebb a zene, tehát annál rosszabb, minél sűrűbb tömörebb. Ebből jól látszik, hogy rockra nagyon nem-nem.
Ha viszont a HD650 tetszett neki, akkor a Grado az üvöltő magasaival nem fog neki tetszeni, én kihúznám a listáról. Rockra lehúznám a teljes közép/felsőközép/felső kategóriás Beyer és AKG sorozatot, mert nagyon visszafogottak.
Tehát ami maradt: HD25(-1 II) és a Shureok.
-
Balage@88
csendes tag
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #27704 üzenetére
Áh, oda nagy lenne. Ilyen erővel lehetne az srh440 is (de azt is nagynak tartom).
HD25, DT1350, ATH-ESW9, B&W P5
Kb. ezeket nézegettem.
Első kettőt hang, míg a második kettőt kinézet miatt.Szerk.:
De szerintem a vásárlással még megvárom a superlux szállítmány érkezését.Aztán ugye jöhet a portable amp és forrás(?) kérdése is...
-
válasz
ntomka #27583 üzenetére
Ez stimmel.
Megvan gyári párnával is a K500 mélye, csak a közép ráhúzódik kicsit. Egy-két órás szoktatás után kellemesebb, különösen Canamppal. Viszont jó állapotú gyári párnával nagyon tiszta, lágy és kellemes lesz a magas tartomány, sokkal jobb, mint plüss párnával, szintén Canampról...
Egyébként a plüss párna a DF-t is megöli. Tegnap próbáltam a K242HD párnával, kaptam ugyan több mélyet, de durván a közép és a magas rovására ment.
-
contaxg
veterán
válasz
ntomka #27457 üzenetére
Itt vannak ezek az At fülesek amik nagy része hordozható és zárt, de viszonylag kicsi és összehajtható, stb. Ha gondolod vidd el, próbálgasd (a te ízlésedben, itéletedben hiszek).
Még akár egy jó cikk is összejöhetne belőle!!(#27494) schawo
A Shure görbék érdekesek, már csak azért is mert a 240 és a 840 is neutrális. Csupán annyi a különbség, hogy a nagyobb modell hangja testesebb. A 240-es habzsolja a Canamp testes karakterét, viszont a 840-est már nem kötném rá, de a Lavry-ra annál inkább! Hogy mit kötnék a 440-re?? Valószínűleg egy Apogee-t!(#27511) melko
Örömmel látlak egy előre megbeszélt időpontban.(#27516) Schawo
Most nincs nálam 440, de ez kb 1 óra alatt megoldható...
Esetleg be is járathatnád ha már itt lesz. -
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #27486 üzenetére
Detto.
Utcára eddig én is mindig fülhallgatót használtam, kényelmesebb és praktikusabb is, de ...
... 2 évnél még egyik sem bírta tovább.(illetve a sok éves cx300 és a denon ahc551 is szól még, de inkább döglöttnek nyilvánítottam őket.)offff:
fi:zi'k: Nyugi, az Ety még tökéletes, tényleg alig ment.Szóval lehet, hogy kicsit hülyén nézne ki fejhallgatóval az utcán mászkálni és nehezebb is berakni a táskába (ha van egyáltalán táska az embernél), de a korábban vázolt problémák miatt nem mernék 40-50+ ezerért iem-et venni. Akkor már inkább a kényelmetlenebb, de tartós fejhallgató...
Vagy évente, fél évente kell venni egy xears-t.
Aktív témák
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest