- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #23317 üzenetére
Delivery has failed to these recipients or distribution lists:
sales@takstar.com
The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Microsoft Exchange will not try to redeliver this message for you. Please try resending this message later, or contact the recipient directly.Ez nem vmi jó jel.
-
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #23113 üzenetére
Sennheiser HH10-ként kell keresni rá. Árgépen 4400Ft a legolcsóbb találat. Ebayen nem találom.
Nekem muszáj volt felfogatható megoldást találni, mert az állványt nem tudnám olyan helyre rakni, hogy ne érje el a macska és az esélyét sem szerettem volna annak meghagyni, hogy fel tudjon borulni. Mindenhogy csavarható, állítható. Függőleges és vízszintes felületre is felrakható. Nagyon vékony és vastag lapot is be lehet fogni vele. A felülete, amin felfekszik a kengyel nagyon jó tapintású (műbőr.)23114: Ha a fejes rajta van nem látszik
. Annyira ér össze mint az állványon is összeérne. Ez nem tartó függő szerintem, inkább a fejesé. Persze most nem az Omega alakúra gondoltam, hanem a csüngetősre.
-
greenfairy
tag
válasz
fi:zi'k #23110 üzenetére
A Te állványaidat ismerem, de azok nem felelnek meg. Amiatt gondoltam, hogy esetleg új projektekbe is belevágnál.
Az árat helyesen gondolod 100 EUR, mivel németben gyártják.
Reális forintos ár nincs, csak mivel 2-3 darabot szeretnék, ezért a 3x27k elsőre soknak hangzik. Viszont nagyon tetszik a tiszta egyszerű forma. Ahogy mérnökök szokták mondani, "Ami a szemnek szép, az jól is funkcionál."
Bár logikus, de a 13.5 a félár.A fémet nem vetem el, de ahol fejhallgatóval érintkezik, ott csak fa és bőr lehet.
Igazándiból gondolkoztam, hogy egy fa tömbből kivágatom az Omega formát, csak azt nem tudom, hogy milyen lakkal kéne kezelni. Meg félek, hogy közel sem lesz olyan szép mint az eredeti.
#23111 Bár a megoldás nem is feltétlen rossz, de a Sennheiser felirat miatt nem kéne. Meg kérdés még, ahogy lóg a fejhallgató a padok nem érnek-e össze, és deformálják egymást.
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k #22958 üzenetére
Rendben
Más:
A fejesek paramétereinél a dB érték mennyire mérvadó? Értem én, hogy mit jelez, de néhány eszköznél (pl. mp3 lejátszók) eleve nagyobb a kimeneti teljesítmény 32ohm-on, mint 64 ohm-on. Ergó hiába kisebb a dB, ha nagyobb a kimeneti teljesítmény. Tehát, érdemes 105-110dB alapján választani, vagy jó lehet egy 90-95dB is? Egyáltalán számít valamit?
-
Al Capone
tag
válasz
fi:zi'k #22881 üzenetére
Konkrétan egyikre sem, csak általánosságban írtam, hogy a Sennheiser tudomásom szerint egy magasabb, minőségibb kategória. Ezért írtam, hogy ha már ennyien ajánlják ezt a Superluxot, akkor ahhoz viszonyítva milyen helyen van. De erre a választ úgy látom már meg is kaptam AMDFan kollégától.
Végigolvastam a tesztedet (megtehettem volna előbb is
) és meg kell hagyni, hogy nagyon meggyőző volt. Jelen esetben úgy gondolom, hogy zene hallgatásra ideális választás lenne. Gondolom filmnézésre is??! Már csak az érdekel, hogy stereo fülesről van-e szó (a játék miatt)? Ha ez stimmel, akkor már csak okoskodnom kell, hogy mikor kell felmennem Pestre és akkor egyeztetünk egy időpontot. De ha tudok közelebbit majd szólok, max marad a futár.
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #22790 üzenetére
Ez egyébként egy sima stereo headset. Még a Dolby headphone sincs benne az árban (amit ugye bármelyik Xonar tud még mindig), mert az csak a sima HS1 -hez jár.
ooloo: Mondjuk egy "elnézést a vádaskodásért" megfelelne. Nem lennének még meg a SAJÁT füllhalgatóim egy hónap elteltével is, ha nem lennék teljesen őszinte. Szóval ezt nagyon kikérem magamnak. fi:zi'k -től sem kapok semmi juttatást. Ráadásul csak pár hónapja ismerem a fórumról még, szóval nem is együtt isszuk el, amit a Superlux -okon keres. Mást is szoktam ajánalni még. Eléggé felhúz, amikor néha fél órákat töltök azzal, hogy belinkeljek mindent a kérdezőnek, hogy ne kelljen 2 napig keresse az infókat/boltokat, aztán ezt kapom vissza.
-
-
contaxg
veterán
válasz
fi:zi'k #22734 üzenetére
Vagy esetleg!
Mivel a 64 ájró már maga több mint 17k és még a postai is vagy 10-20 ájró gondolom.Megbeszélhetjük! Úgy is van itt kábel Neked!
-
DBAtti
aktív tag
válasz
fi:zi'k #22726 üzenetére
A helyzet az, hogy a szado-mazo kisérlet igazi... Anno részletesen el lett mesélve, sajnos csak ennyi maradt meg belőle. Nehéz lesz rákeresni google-el, hogy mi lehet az eredete, mert a szado-mazora szerintem mást ad ki XD. Ha megtalálom, azonnal belinkelem
Szerk.: bár el tudom képzelni, hogy csak régen, a gépi mérések létezése előtt volt szükség erre. -
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #22716 üzenetére
Szóval még mindig azok a fránya csúszkák. [link]
Mondjuk itt is látszik valami, de élőben nem vettem észre.Most várhatok 8 napot, míg meg tudom nézni, hogy az ott tényleg kicsit foltos-e, vagy csak optikai csalódás és a fények/árnyékok ravasz játéka.
szerk.:
Képeknél meg mentségemre szóljon, hogy csak (nem annyira erős) laptopról vagyok így kb. ugyan azt ráhúztam mindre. Nem nagyon pepecseltem velük... -
szabolcs1975
aktív tag
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
fi:zi'k #22618 üzenetére
jó, de nekem ezt nap mint nap megcsinálja a fejhallgatóm, tehát nem tudom mi benne az extra. Hátulról és oldalról, alulról és felülről nap mint nap jönnek a hangok...elég ha előveszek valami Chesky-demot, de még az sem kell hozzá. Én viszont azt szeretném, ha elölről is jönnének, mert pont az lenne az érdekes.
ui: a fodrászok minden oldalról dolgoznak.
-
szabolcs1975
aktív tag
-
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #22606 üzenetére
Igen, az F hangja volt számomra a legígéretesebb.
Köszönhetően a mostanában egyre jobban magasorientált, testetlen, kissé száraz, kontrollált gyors lecsengésű mélyek, levegős, tiszta, transzparens hangot kereső furcsa ízlésemnek.A legnagyobb probléma az egész Slux fülesvonallal megmondom őszintén lehet, hogy nem is a hangja, hanem sokkal inkább a konkurencia lesz, mint Brainvawz, Xears, Soundmagic stb.
A népnek kevés lesz hozzá a gumiharang, meg kifogásolni fogja, hogy nincs még egy tok se hozzá. A hosszabbítókábeles megoldás is biztos fog egyeseket 'idegesíteni'.
Bajos a kényelem is velük, elég macerás volt feltornázni a nagy tányérnak köszönhetően hátra az agyamig a cuccot. Ez a Sony MDR-EX85-öt másoló dizájn hátránya... Tulajdonképpen egy nagy tányéros earbud ami in-earesítve lett. Ha nem szólt a zene nem izolált semmit, tisztán értettem amit beszéltek nekem. Belül teljesen nyitott.Amúgy az F kb. a 2. sorban leírtakhoz hasonló volt, jó térérzettel megspékelve, amit persze a nyitottságának köszönhetett -ami egyben a hátránya is volt mindnek.
Kár a kiegészítőkért, a rossz szigetelésért és a kényelemért, mert az alsó árszegmensben nagyítóval kell keresni a hasonló inkább analitikus oldalra húzó füleseket (ami ráadásul nem is szól rosszul).
Ott csak basszusszörnyek vannak főként.
A B és a sima 381 pedig sajnos elveszik az előbb említett mélynyomóágyúk tengerében.
Azt hiszem röviden ennyi.Ezzel amit itt leírnak kb. egyetértek.
-
válasz
fi:zi'k #22564 üzenetére
Fejhallgatók térérzete nehezen definiálható, és mindenki mást ért rajta. Ez azért van, mert nincs valódi, hifi értelemben vett terük, csak fülektől való távolságot szimulálnak különböző módszerekkel, több-kevesebb sikerrel. (ilyenkor szoktam megemlíteni a sokak által nem kedvelt crossfeedet)
(#22570) baluka26 Szerintem mindig jó, de valóban valódi (akusztikus) sztereó anyag esetén a legjobb. De az a helyzet, hogy hifi esetén is akkor jön ki a legjobb tér.
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #22529 üzenetére
Az 580/600 nem tetszik neked jobban a 650 -nél?
Kölcsön is kapsz egy DT770 -et, vagy a véleményre vársz? Esetleg eldöntötted, hogy megveszed ezt?
slfln: Kérdés, hogy ugyanazok panaszkodnak-e a Pro mélyére, aki szerint az Edition -nek jó van. A mostani Pro -ra azt írta a gyártó, hogy szorítóerőben, és kábelben különbözik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
fi:zi'k #22492 üzenetére
Azt nem mondtam.
Az árazásra gondoltam, hogy a szerelés miatt már nyilván nem kérhetek annyit érte, mint hibátlan állapotában érne. Gondolom te is a korábbi képeim alapján mondtad amit, erre értettem, hogy van benne ráció. Persze az is kérdéses, hogy ha eljutunk odáig, akkor mennyiben fogunk megállapodni bigmasterg-vel.
Egyébként nem valószínű, hogy eladom belátható időn belül, imádom a cuccot.
De igaz ami igaz, nem minden stílust fogad be jól, így muszáj mellé egy-két kiegészítő fejes.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #22490 üzenetére
Tudom, hogy okosabb lenne k1k alá erősítőt/dac-ot venni, de a HD800 régóta érdekel.
Meg ez egyszerűbb is, 'helyben' van. K1000 alá meg 200ezer alatt nem ajánlottak erősítőt. Amikre azt írták, hogy tényleg jó alák azok jóval drágábbak és nem is nagyon kaphatóak itthon. (beta22, nelson pass, 300B csöves erősítő...) -
ntomka
nagyúr
válasz
fi:zi'k #22483 üzenetére
Jó fejhallgató a K601, de nem utlimate.
Ha az emlékeim nem csalnak, akkor tudom miben különbözik a K500 tőle (amin egyébként K601 párna van), tudom mire ruházok be.
Igen, megjöttek, köszönöm! Mindjárt osztom a kötelezőt!
Egyébként nagyon tutik, bár még operálom őket felfele, de azt mondom: minden slux tulajnak kötelező!(#22484) bigmasterg: Erre csak azt tudom mondani, hogy megy pü.
(#22488) guppy: Most ezen elgondolkoztam. Ha ez a forgatókönyv lezajlik, akkor az elsők között lehetek, akik meghallgathatják élőben.
Persze csak ha bigmasterg-nek nem okoz gondot.
(#22489) baluka26: Ha tényleg volna egy ilyen lehetőség, akkor biztos csatlakoznék.
(#22492) fi:zi'k: A baj az, hogy abban amit mondasz van ráció, miután már kellett javítanom.
-
-
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
fi:zi'k #22177 üzenetére
Kicsit zavarban vagyok, nem tudom, mit értetek bőrön és velúron. Valódi bőrt csak a nagyon drága füleseken használnak, ha a HD250 lineárról van szó, szerintem azon is műbőr van, bár nagyon régen láttam közelről. A műbőrt bármilyen tisztítószerrel, pl. mosogatószerrel kezelheted. A velúr szintén valódi állatbőr, csak nem fényes a felülete, fejhallgatón még nem láttam, nem is praktikus, mert az koszolódik csak igazán. A Beyereken és Sennheisereken a fülpárna többnyire textília, mégpedig bársony. Én egyszerűen kézzel kimostam, túlélte. Inkább a bársony alatti szivacs öregedése szokott gond lenni. A valódi bőr egyébként nem nagyon szereti a vizet.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
fi:zi'k #22046 üzenetére
Holnap veszem meg ezt a hangkarit és azt szeretném ha fülessel játszom, akkor térhangzást kapjak, mert cod-ozás közben ez jól jön. ha a hangkártya és ez a philips fejes képesek együtt errek, akkor nem áldoznék több pénzt a fejesre is, mert ez a philips már régóta meg van.
-
p_adam
addikt
válasz
fi:zi'k #22011 üzenetére
Szerintem akkor már az XLR kábelnek és XLR RCA átalakítónak több értelme van de maga az erősítő nem szimmetrikus tehát igazából felesleges azt a bemenetet használni, csak még egy felesleges átalakításon megy keresztül a jel, úgyhogy használd inkább a TRS bemenetet.
Valószínűleg azért raktak rá ilyet mert sok stúdiós cuccon csak XLR kimenet van (és az akkus táplálás lehetősége is azért van meg)
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #22013 üzenetére
Én is inkább az xlr-rca átalakítót választanám. (szerk.: tényleg, vagy jack-xlr kábelt)
Komoly jack-jack kábelt nehéz beszerezni és drága is, rca-ból viszont egész tűrhető áron vannak jobbak, e-mellett masszívabb, tartósabb is.Szerk.:
Vagy szerezz be egy balanced dac-ot.
Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest