- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mobil flották
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- One UI zápor szórta meg Európát
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #31167 üzenetére
biztos emlékszel,mit szenvedtem,mire az elhatároló zajforrásból élvezeti cikk lett.
most tartok ott,h annyira élvezem a fülesezést,mint a nagy asztalit.
töredék pénzből...
840mélye az én láncomon nem volt testes,inkább brummogó.valszeg a tranyóssal helyrejönne,de canamppal nem voltak jó páros.és milyen a K501es párna?
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #31119 üzenetére
A DT1350 nem consumer piacra készül és így a forgalamzója is más ezeknek a fejeseknek. Mint látható, teljesen más az üzletpolitika ennél a cégnél.
(#31119) schawo
Pár napja még akciós volt!! -
-
Ákos97
aktív tag
válasz
schawo #31068 üzenetére
Te nem is gratulálsz, hogy megrendeltem a DT880-at?
Elég nagyok az elvárásaim a k 370 után, mert tényleg nem olyan jó, értem én, hogy nincsenek egy ligában, de elvárom, hogy sokkal jobban szóljon.
Egyelőre egy Xonar D2X-ről lesz hajtva.
Te mit gondolsz, meg fogja tudni hajtani annyira, hogy "élvezhető" legyen? -
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #31047 üzenetére
sosem éreztem bajnak,ha fórumlakó eladó is egyben. az a normális sztem,ha az eladó ismeri a cuccának előnyeit, hátrányait,és ezt korrektül el is mondja.
bár, úgy látom, már az is necces a ph-n ha beirom,h van egy fölös valamim eladó.sosem kaptam még érte-és remélem igy is marad.nyilván nem az epsonosra célzok,de ezt a hülye is kiszűri
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #31047 üzenetére
Amikor kórusban mindenki csak egy márkát dicsér, az nekem legalább annyira hiteltelen. Erre is oda kellene figyelni.
Pl. nyomtató topik ahol van egy muki, aki a milyen nyomtató vegyek kérdésekre, az Epson két modelljét mondogatja. De már hosszú hónapok óta! Biztos megéri Neki!
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #30902 üzenetére
Aszongya az árlista: HPASCA1 Szerelt egyenes kábel SRH440, SRH840, SRH750DJ fejhallgatókhoz (kivéve SRH240) 2.5 m, fekete 4500Ft/db
Nem mondanám olcsónak, de talán nem is megfizethetetlen.(#30903) gyenesmartin
Huncutok, mert a szimpla 3.5mm-es jack úgy van kialakítva, hogy más ne legyen jó hozzá, csak a gyári.(#30905) dudika10
(#30907) Tomi_Sci
-
törölt tag
válasz
schawo #30713 üzenetére
Azért az erős túlzás, hogy nem szeretem, hisz meghallgattam, eleve meg sem vettem volna, ha nem tetszene. Csak annyi, hogy a hangfalat hosszú idő után tegnap meghallgatva egy még tetszetősebb hangzást hallottam. És itt nem csak arról van szó, hogy én szeretem az AR hangját, egyszerűen jók az AR-ek. Komoly (és igen drága) rendszerrel rendelkező emberek sem fanyalognak, ha pl. egy AR94-est kell hallgatniuk. De ez így üres beszéd, ha nem is halottátok. Meg kell hallgatni őket, nem pedig használt piaci ár alapján tippelgetni, vajon hogy szólhat. Talán nem véletlen, hogy anno Karajan, vagy Miles Davis adta a nevét (sőt állítólag azt is hallgatták otthon) az AR-hez.
-
hennessys
tag
válasz
schawo #30706 üzenetére
Mindenkinek köszi az ötleteket, egy ilyen listán lehet válogatni
Én még személy szerint a JVC DX1000et raknám hozzá, de lövésem sincs azt hol tudnám meghallgatni.
Milyen használatra? Sok utazás, iroda és persze otthon. A meglévő füleseim nagyon szeretem(akg 501, 701), de a konyhában meg tudják mondani, hogy mit hallgatok a nappaliban. Kellene valami diszkrétebb, ami csak nekem hangos, nem a környezetnek, viszont a minőségből nem akarok engedni.
Milyen zene? Kb 60%ban nagy felbontású acoustic, vocal, jazz és blues; kb 30ban alternativ, rock, industrial és a maradékban trance meg pop vegyesen. Tulajdonképpen minden...
-
törölt tag
válasz
schawo #30620 üzenetére
Régi AR nagyon nem a hifi trabant kategóriája. Aki hallotta őket, az tudja.
A NAD 315-ös erősítő fejhallgatókimenete tényleg egy kalap sz*r volt. Ennek az erősítőnek sokkal jobb. Próbáltam közvetlen a CD-lejátszóra is kötni, igazából nem jobb. Gondoltam, a rövidebb jelút csak jót tesz neki, de nem igazán, ráadásul annak a hangereje nem szabályozható.
Nyilván egy fejhallgatóerősítővel jobb lenne. De amekkora a difi, annyit nem javítana érzésem szerint.
Ráadásul a hangfalnál van egy másik igen fontos tényező is, amiről nem beszéltünk, és fejesnél nem játszik, ez pedig a helyiség akusztikája, ami korántsem ideális, még visszhangzik is a szoba azon része, ha csettintek egyet. -
GandC
tag
válasz
schawo #30593 üzenetére
Bár, ha azt vesszük, hogy a dynamichoz kell egy erősítő a nem erre kitalált bemenetek elé, akkor nagyjából ugyanannyira "bonyolult" elkészíteni egy egyszerű mikrofon-erősítőt és egy egyszerű phantomtápot...
(nem mellesleg az átlag felhasználó ugyanúgy nem fogja tudni megépíteni az egyiket, mint a másikat)
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #30483 üzenetére
Nálam is sok egy kicsit.
Legelőször nem éppen neki való zenével (klasszikus, hangszeres, komoly felé húzó, k1k alá való zenékkel).
De ha szokja egy kicsit az ember, akkor populárisabb zenékkel élvezetesen tud szólni.
Csak bírnám 20-25 percnél tovább a fejemen tartani (kényelemre kb. mint a grado volt). Idővel tuti alakul a dolog, eleinte az srh440 is nagyon kényelmetlen volt nekem.
Érdekes, hogy ismerős kényelem miatt nem bírja pár percnél tovább a 440et, a hd25öt pedig simán hallgatta fél óráig és akkor sem volt neki kényelmetlen.Szóval "nagyonelektromos" zenéhez jó ez a hd25, csak utána a hd800nak is kevésnek tűnik a mélye. Persze 10-15perc alatt teljesen visszaáll a fülem rá...
-
krichd1
addikt
válasz
schawo #30446 üzenetére
Milyen forrásról hallgattad ? Nekem Creative X-Fi HD USB-m van aminek a fejhallgató erősítő része nem tudom mennyire számít jónak, milyen kategóriába sorolható, csak annyit saját tapasztalatbó hogy az alaplapi Realtek chipnél jobban szól, és nincs alapzaja. Ez a Presenter például amit contaxg ajánlott, hogy hallgassam meg vele, mennyivel számít jobbnak hogy esetleg érdemes lenne vadászni egy ilyenre, illetve mennyit javítana a hangján mert elvileg ez nem egy nehezen hajtható füles ? Egyébként tényleg elég korrekt füles az M50, az előző fejhallgatóimhoz képest jó hangja van, csak egyetlen "probléma" van, hogy van egy pár elég pontos, részletes hangú, kis zárt, saját készítésű dobozom, aminek nagyon szeretem a hangját (persze messze van a "high-end"-től), és amikor felteszem a fejhallgatót, mintha visszalépnék hangminőségben. Legalább most már csak kicsit, nem pedig hatalmasat, mint eddig
.
-
törölt tag
válasz
schawo #30393 üzenetére
De most viccen kívül: a cégeknek azért szokott lenni egyfajta hangzásvilága. Shure-ból én még életet kijönni nem hallottam, csak döglöttséget.
Hangszedőből legalábbis. Fejhallgatók terén remélhetőleg más a helyzet, mindenesetre nem is tagadom, hogy van némi előítélet bennem a céggel kapcsolatban, amit minden erőmmel próbálok leküzdeni.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
schawo #30383 üzenetére
egy "nem emlékszem" erősítő = Kanyamp
Hifisó:
Már tudom miért ilyen népszerű az M50. Ha kevesebb mélye lenne simán elfogadnám. Nekem sok.
A T1 tényleg durván gyors és pontos.
Az AD-900 tetszett. Meg kell hallgatni tisztességesen is.A Genelec, PMC és Neumann monitorok nagyon nagy hatással voltak rám, ellenben a (szintén) sok milliós hifikkel. Kivéve talán az ELAC Spirit of Music.
Azóta is Stinget hallgatok.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #30367 üzenetére
Ha jól emlékszem az AD700 nem tetszett neked anno, ezek szerint te is úgy gondolod, hogy elég nagy különbség van a 700 és 900 között (eloszlatandó a tévhitet, hogy a 900 alig jobb).
A CEC-el kapcsolatban meg csak azt nem értem, hogy az AD500 miért volt olyan jó róla.
szerk: az AD500 66 ohm, ami azért vicces, mert még a 2000 is csak 40 körül van, ha jól emlékszem.
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #30358 üzenetére
Csak mint információ: az AT-W5000-et kb félmilliós stúdió DAC hajtotta meg.
Volt szerencsém egyszer végighallgatni szinte mindegyik forrást egy azon fejhallgatóval és felvétellel. Ha a W1000 min. az Asus-on, de inkább a Zodiac Antalope-on szólt volna, mindenkinek jobban tetszett volna.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #30362 üzenetére
Nekem itthon az AD900 a canamp klónról meg közvetlen az Audinstról is kb. ugyanúgy szól (ebben a vonatkozásban mindenképpen), de még a laptop kimenetéről is csak kicsit más. A saját zenéimmel hallgattam az AD1000-et, és érezhetően több mélye volt, mint amihez szoktam. Nem a kinti AD900-hoz viszonyítok, mert mint mondtam az nagyon rossz volt, az 500 és a 700 is jobb volt nála. Persze lehet jó lett volna a Lavry-ról hallgatni az AD900-at is, de korlátozott időm volt és inkább az AD1000-nek szenteltem, meg a többi különlegességnek. Emlékeim szerint a tesztek is azt írták, hogy az 1000-nek több a mélye, mint a 900-nak. A magasait viszont sokan elviselhetetlennek mondták, ahhoz képest alig venni észre helyenként a kiemelést, szerintem. Sokszor fel sem tűnt, olykor meg igen, de zavarni nem zavart, tudnék vele együtt élni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #30358 üzenetére
Nekem nem volt kevés a mély tartomány az AD900-ban, de az előretolt közép nagyon jól áll neki. A magas tartományt sem éreztem túlzónak. Próbáltad Essence One erősítőjéről direktben? A CEC nagyon nem illik hozzá.
Én általánosságban mondom, persze nem zavaróan kevés, de az 1000 szintje jobban tetszett, abban cserélnék. A 900-nak a levegősebb hangja és a nagyobb tere miatt is kevesebb van, egy-két számnál érezni, hogy elférne több is, de ez az egyedüli hibája szerintem. Az előretolt közepe nekem is a kedvencem, a legszerethetőbb pontja (a levegős hang mellett, persze). Én nem tudom mi illik hozzá és mi nem, de az ott kint borzasztó volt, az enyém laptopról jobban szól. Nem volt sok időm, nem próbáltam másról. A legtöbb időt az AD1000-el töltöttem, a véleményeddel egyetértek, az is fun füles, de nekem bejön, tényleg olyan volt kicsit a tere, mint a HD800-nak, csak messze nem volt olyan neutrális (és pont ezért tetszett annyira). A W5000 szerintem a maga nemében zseniális, mintha egy szoba közepén, két hangfallal, ugyanez volt nekem is az érzetem. De a nyitottak izgalmasabbak, egyszerűen hiányérzetem volt, hogy nem éreztem azt a szellős hangot, amit a 700/900-nál megszoktam, egyedül a high-end W5000 tudott pillanatra megremegtetni, a W1000 nem tett ekkora benyomást. A W5000-et simán elfogadnám egyedüli zártnak a nyitottak mellé, kár, hogy ilyen olcsó
AD500-at nem próbáltál? Nagyon meggyőző volt, teljesen egyben volt a hangja. Én bátran ajánlanám bárkinek, nem olyan a tere, mint a 700-nak, sokkal kommerszebb, a mélye is több volt érzetre.
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #29800 üzenetére
1. Soha ne feledd a forrás karakterét! Mindenki beszél fű-fát csak éppen nem lehet tudni, hogy mit és hogyan hallgatott meg füleseket.
2. Ez az Audio technica magasban kevéske és ezért inkább mélykarakterű. Vékony hangú kütyüvel egész jó összkép alakul ki. A Superluxot nem ismerem. -
válasz
schawo #29730 üzenetére
Most olvasgatom, és azt írják HF-n, hogy a TF10-ben jóval kevesebb mély van, mint az IE8-ban. Ez alapján viszont nem értem, mert a TF10 az egy durván mélykiemelős füles, a 650 pedig már ahhoz képest is mélyhiányos.
De hát ezek a HF irományok sosem tekinthetők készpénznek. Arrafelé több pénz van, gyakran előfordul, hogy első-második fülesnek választanak ilyesmit vaktában, aztán irogatnak róla minden baromságot összevissza.
-
zack
nagyúr
válasz
schawo #29716 üzenetére
Ok. Köszi az ajánlást.
A jelenleginél ezek azért remélem más dimenzióban vannak. Egy kissebb ugrásért most nem szeretném 50-60k költségekbe verni magam. -
-
attika89
senior tag
válasz
schawo #29610 üzenetére
Köszi schawo! Régóta nézegetem a Shure-t, sokszor felmerült másoknak is, mint alternatíva.
Nem tudok konkrét okot, hogy miért vagy miért ne lenne jó választás...
Talán érzékenyebb a forrásra, sokaknak kicsit nehéz és kényelmetlen (nem próbáltam még, lehet nekem nem okozna problémát)Előre is bocsi az off-ért...
/"Pianist" -head-fi/ I have both the SRH840 and FA-003 here right now. I bought the SRH840 from Future Shop to test them out against the FA-003. Now that I have about an equal amount of burn in on both (~100 hours), I can say with certainty that they are both great. I wouldn't really consider either to be an upgrade over the other, unless you are only listening to very specific music genres or have very specific requirements. The SRH840 is the more colored of the two - the sound is full and warm, but at times perhaps a bit too aggressive in the lower treble and mid bass. The FA-003 is still warm, but more neutral and also has a more spacious, open sound than the Shures. Not that the SRH840 is closed in, but it just sounds smaller than FA-003. With SRH840 you get better micro detial/texture than with FA-003 and also somewhat tighter bass. FA-003 has a slightly lower detail resolution, but better separation of instruments and better clarity. It also has a more neutral, balanced low end than the Shures. Upper treble on SRH840 is a bit recessed and slightly grainy (just slightly), whereas FA-003 has a very crisp and present upper end, although perhaps a little too pronounced at times at higher volumes.
...the FA-003 is more balanced than the SRH840 overall and is just less picky about music and source quality.Teljes káosz van ismét a fejemben...pedig már egy ideje rágom magam a témán és egy párszor már kikötöttem a 003-nál
(#29609) p_adam
A KRK-val szemben vannak kételyeim valóban, ezért is kérdeztem..
(M50-re már akkor lecsaptak, mikor nem rég megkérdeztem itt, hogy mennyit érhet, de csak most szántam rá magam az eladásra) -
contaxg
veterán
válasz
schawo #29566 üzenetére
A 440-es tök jó, de szerintem greenmukk, valami hagyomás és egyben modern megoldást szeretne.
Nézegettem miket írnak erről az AKG-ról és megemlítettek egy Denon-t, ami sokkal drágább és egy Audio-technica-t, ami árban és talán kivitelben is megfelelő lehet greenmuknak. Hihetetlenül le van árazva!!! (kifutó modell úgy tudom). Magam is használok egy ilyet...
-
SOAD19
addikt
válasz
schawo #29389 üzenetére
Most mondtam itt a családtagoknak, hogy 17 kHz-et már nem hallom, muterom egyből jött leosztani, mert hogy biztos a sok fejhallgatózás... Erre, ő már a 14 Khz-et se hallja, érdekes idővel mennyire romlik a hallás.
Egy kis gyors teszt, változott-e a hallásotok mióta utoljára néztétek?
És igen nekem is sokszor felszúrták a fülem kiskoromban, erre is fogom, hogy a jobb fülem gyengébb.
-
Daneeka
senior tag
válasz
schawo #29389 üzenetére
15k-még gyanus de lehet IMD-t vagy zajt hallok. Utána semmi.
Amúgy soha nem szúrták át a fülem bár kétszer kilyukadt áltsulis koromban, gitározni nem szoktam túl hangosan szóval vagy a bulik, koncertek, fesztiválok tettek be vagy csak simán szar genetika.
(amúgy rémlik, hogy 3-4 éve még 18-19k körül volt egy teszten)
-
-
Ákos97
aktív tag
válasz
schawo #29314 üzenetére
Ezek szerint igazam volt, a D1001-essel kapcsolatban, egyáltalán nem mélyorientált, megnyugtattatok, ezekszerint nem az én fülem a rossz.
Mint látható, alig emel ki 1-2 Db-t az alsó tartományban, ami szinte nem is hallható.
De a magasai csodásak, olyan tiszta, hogy
A közép pont megfelel nekem, nem fárasztó, és kevésbé fémes, de annál analitikusabb. -
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #29314 üzenetére
örülök.és teljesen egyetértek.
ha akarod,maradjon még pár napot,nem sürgős,tudom használni a K601es párnával is.
én is nagyon köszönöm, h leírtad a véleményedet! végülis Te ajánlottad annotérhez nem értek füles szinten.nekem a 840es is tök elég volt,zártság ide-oda.nekem egyáltalán nem mérvadó, de tény,h a K500&500 olyan,mintha a világba zenélne,nem hallgatónak.ebből fakad talán legnagyobb "bajom" is vele,hogy egyáltalán nem szűri a világot,és ami a zenében van 1-2 apróság,felvételen található háttérzaj, olyan,mintha körülöttem történne.ilyenkor mindig lekapom fejemről,h ki szólt hozzám,mi esett le,de senki. ha erre gondolsz,h furcsa a tere,akkor igen,én is tapasztalom.
testességén,és a mélyein a kiskinai dac opamp tuningjával segítettem.jó kombó vele,meg a klónnal,amiben szintén rásimitottam az opamppal.nem lesz vele semmi túlzás,mint a K601es párnával,de tud akár tökös is lenni.nem minden nap,de időnként hallgatok vele durvulást,és simán headbang.
még annyit akartam,h majd kis időm lesz,átkábelezem a Pisti féle dacot, majd utána veszek pár fajta hangszóróselymet,és kicserélem a közepét az új K601es párnának.aztán beszámolok.pont állapota miatt nem akarom használni a gyári párnát.
bigmasterg: 15dba emelés? elmebetegség...
Aktív témák
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest