- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz
old_artist #1494 üzenetére
Úgy megvenném ezt a HP-t de sajnálok rá ennyi lóvét.
Valahogy nem érzem, hogy ez nekem megtérülne. Azt hiszem tényleg kivárok 2009-ig.
-
kano
nagyúr
válasz
old_artist #1491 üzenetére
Csak nekem 8600GT-m van.
-
DeepDish
őstag
válasz
old_artist #1413 üzenetére
DVI-DVI van neked rakotve?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #1469 üzenetére
Szia! A HP javasolt felbontásánál "Szöveg üzemmód :720 x 400 70Hz"-t próbáltad már?Talán itt lehet a legjobban olvasni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #1463 üzenetére
Köszi!Azért lehet, hogy megvárom a Logout-os összefoglalódat!
Igazából csak attól tartok, hogy mennyire fárasztó ekkora felületen olvasni, illetve a betűk mennyire élesek alacsonyabb felbontáson.
-
zaragosa
csendes tag
válasz
old_artist #1454 üzenetére
Hello
Biztos írtad volna de azért megkérdezem van ennek az LP2475-nek vmi nem odaillő hangja?
Gondolok itt zizegés cicergés ilyesmire.
Jó lenne az LG W2600HP-BF de pradon a tesztbe írják hogy zajos.
Itt is írja vki: [link]Köszi
-
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #1454 üzenetére
Szia!Úgy néz ki, hogy tényleg csúcs ez a HP.Csak az a gond, hogy most tudtam egyszerre megnézni, különböző méretű monitorokat, és komolyan mondom, hogy nekem a 20"-as tünt a legjobban áttekinthetőnek, intetnetezésre, játékra.Szerinted melyik most a legjobb ebben a méretben?Gondolom a NEC MultiSync® 20WGX²Pro vagy az EIZO S2031W.A NEC fényes kijelzős, nem tudom, hogy ez mennyire zavaró, az EIZO meg annyi mint a HP.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #1457 üzenetére
Mint amilyen a fentebb említett Nec monitor?
Kitudja lehet hogy nem is TN panel van benne mindenesetre elég titokzatos legalábbis a számomra.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #1455 üzenetére
Hát ja ez igaz
Először meg kellene nézni aztán lehetne véleményt alkotni róla. De ezidáig úgy tűnik az LP2475W lesz a befutó. Csak elgondolkodtam róla milyen jó lenne egy ekkora monitor 70cm-es képátló az már TV-nek is elmenneDe azért a 24" sem rossz pláne egy ilyen HP monitorban
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
old_artist #1449 üzenetére
Szia,
Köszönöm az utánjárást!
Ezek szerint tényleg elég jó. Legalább most már még nehezebb döntenem a lenovo és a NEC között. A HP, bármennyire is csábító, úgy tűnik ki marad a sorból.Azonban erre még nem kaptam választ:
Ezt csak én nem értem?! Az l220x PVA paneles és 90E alatt hozzá lehet jutni. A HP 24-ese IPS (remélem jól írom) paneles, 130E alatt veszitek.
Erre jön a lenovo két 24-es TN (!) paneles monitorral, és az egyik 170E fölött. Valami nekem nagyon nem tiszta.Köszi
fizik
-
nagyúr
válasz
old_artist #1421 üzenetére
Szia,
Ezt csak én nem értem?! Az l220x PVA paneles és 90E alatt hozzá lehet jutni. A HP 24-ese IPS (remélem jól írom) paneles, 130E alatt veszitek.
Erre jön a lenovo két 24-es TN (!) paneles monitorral, és az egyik 170E fölött. Valami nekem nagyon nem tiszta.
---
Nagyon dicséritek ezt a 24-es HP-t. Egy átlag felhasználónak (+CAD) megéri az árkülönbözet a lenovo l220x-hez képest?
---
Sikerült már infót szerezni a NEC AccuSync 24WMCX monitorról?Köszi
fizik
-
Vadgesztenye
csendes tag
válasz
old_artist #1442 üzenetére
Nekem egy Canon MP520-as nyomtatóm van.
Nem egy különleges darab, számomra azért praktikus, mert olcsó hozzá az utángyártott tinta. Nagy a patronok űrtaltalma is. Pont most találtam egy weboldalt, ahol fotopapírokat árulnak, és van hozzá icc profiljuk is többféle nyomtatóhoz.http://online.lomond.hu
http://www.lomond.ua/support/icc -
donpeter84
csendes tag
válasz
old_artist #1436 üzenetére
Engem érdekelnének ezek a dolgok, hol lehetne erről többet megtudni?
-
Géjza
őstag
válasz
old_artist #1426 üzenetére
Persze, nyugodtan tedd fel
Okés, várom. Bár én most teljesen elégedett vagyok a képével, lehet nem is babrálom tovább. -
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1420 üzenetére
Én mondjuk azt hittem, hogy a nyomdaiparban használatos pigmenteket (festékeket) már többnyire szintetikus úton állítják elő, merthogy a nyomda- és vegyipar erősen összefüggő területek. Az ráadásul hogy egy anyagnak milyen a fényvisszaverési tulajdonsága (reflexiós görbéje, vagyis hogy milyen színű), szvsz már erősen kémia meg fizika. Mindenesetre mindig tanul az ember, tanulni pedig nem szégyen.
Ez már tényleg nem ebbe a topikba tartozó téma, úgyhogy nem is akarok itt tobzódni, a kérdésemre pedig teljesen kimerítő választ kaptam. Köszönöm! -
Cyberpunk
félisten
válasz
Hali egy ATI HD4870X2-essel nem akarsz csinálni kalibrálást a HP LP2475W-hez? Nagyon meg köszönném
-
i are robot
senior tag
válasz
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a szaturáció szoftveres átállítása nem befolyásolja a kalibrálási eredményt? Egy ideje gondolkodom már ezen, de nem találtam rá egyértelmű választ, van ami azt mondatja velem hogy nem befolyásolja, van ami szerint meg igen. Tehát ha a szaturációt előbb csökkentjük, és utána kalibrálunk, akkor ugyanazt az eredményt kell hogy kapjuk, mintha előbb kalibrálnánk, és utána csökkentenénk?
-
Vadgesztenye
csendes tag
válasz
old_artist #1425 üzenetére
7300-as és a 7600-as között nincs nagy különbség?
-
Géjza
őstag
válasz
old_artist #1422 üzenetére
Itt is még1x megköszönöm a kalibrálást, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel
-
Vadgesztenye
csendes tag
válasz
old_artist #1422 üzenetére
nVidia GeoForce 7300 GT
videokártyám vanEnnek tudatában tudsz ehhez való kalibrálást végezni?
-
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1415 üzenetére
Nincs, mivel azokat konkrétan egy adott színre keverik - nyomdai úton, s
A nyomdai úton való keverés alatt mit értesz? A Pantone skálát nem pigmentként keverik ki? Vagyis a nyomdai út az én értelmezésemben 4 (vagy manapság már akár 6) szín ofszetet jelent, míg a pigment keverés szerintem – ha már, akkor – inkább vegyi eljárás, más kérdés hogy direkt színként nyomtatják. Ezért van hogy nem lehet minden Pantone színt CMYK-val előállítani, ugyanakkor meg szokták adni hogy adott Pantone színhez melyik a legközelebb álló 4 szín nyomat (CMYK százalékos összetevőkkel). Meg már eleve többféle Pantone skála is van, hordozó fajtánként, meg tudomisén még milyenek. De ez már kicsit messze visz…
-
Vadgesztenye
csendes tag
válasz
old_artist #1415 üzenetére
Pantone szinskála:
http://www.dekorart.hu/
http://www.szoftverstudio.hu/pms/Pantone.htmTaláltam egy kalibrálót. érdemes megvenni?
http://www.artwork.hu/termek.php?i=1609&gclid=CMOls--GjJYCFQtWtAod_Fi2EQVagy mit ajánlastz kalibráláshoz?
Jó lenne valahogy összehoznom egy rendes szint a monitoromon. -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1405 üzenetére
Az OSD controllban tudod eltolni.Az enyém is cseh összeszerelés,de most a hónapot megnem mondom,de nyilván augusztusi ez is
Jah és a Factory resettel vigyázz,a "+" menügomb nyomkodásakor meglepit tud okozni,ha sietszAztál lehet kezdeni előröl a kalibrálást.Én így jártam párszor,mikor sötétben akartam állítani
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #1400 üzenetére
Grat a monitorhoz
És reméljük mihamarabb megosztod a tapasztalataidat velünk erről a klafa monitorról. Persze nem kérek olyat hogy vesézd ki, de azért jó lenne egy kis útmutatás
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1400 üzenetére
Nah végre eljutottam odáig,hogy benne van az új VGA
Azért még lehet csinálok 1-2 kalibrálást,de sztem csak a 7vége felé lesz rá idő.
Háát kalibrálás nélkül nekem sem igazán tatszett a képe...sőőőt,még azután sem a vga miatt.
túlszaturáltság nálad?? -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1384 üzenetére
B+,minek neked ennyi monitor,tááán ezzel tüzelsz???
Ma eljutottam odáig,hogy rászereltem a 4650-re a passzív hűtést: és mi lett?Nem fér be a VGA,a lapon lévő chipset hőcsöves hűtésétől
uh holnap ezen kell agyalnom este
jajj,nemtudsz valakinél egy 6pines tápcsati átalakítók pl molexről a vga-hoz?A szervertápomon nincs,de nem is kaptam itt.akkor gyorsan csinálok én,ha muszáj -
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #1384 üzenetére
Grat a monitorhoz
. Már én is nagyon kíváncsi vagyok hogy mi a véleményetek - tapasztalatok erről a monitorról. Ilyenkor bizony majd megesz a sárga irigység
.
De remélem hamarosan az én asztalomon is áll egy ilyen, biztos jobb lesz mint a jelenlegi Samu 931BF -
Vadgesztenye
csendes tag
válasz
old_artist #1382 üzenetére
Megrendeltem a HP 2475w-t.
1-2 nap múlva leszállítják.
Brutto 120.000 forint + postázásAztán jöhetnek a kalibrációs tanácsok!
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1370 üzenetére
nah a héten berakom a HD4850-et,aztán lesz egy win reinstall és aztán egy új kalibráció...őőőő..1???
sok
Kíváncsi leszek mi lesz belőle.Csak lenne már 1kis időm foglalkozni órákat a monitorralEgyébként Poplacseknek is feltűnt a túlszaturáltság,nem én vagyok a vak
Nemrég küldtem neki a beállítások mellé egy profilt is.
Remélem azért jobb lesz neki ,mint volt
De símán a színtelítettségből le kell venni,mert sosem lesz tökéletes.Pont amit linkeltem valamelyik nap,az ati kártyával való szaturáció állításról.Ott a 85 körül volt jó nálam is a 100%helyett -
i are robot
senior tag
válasz
old_artist #1363 üzenetére
Köszönöm!
Gyanítottam hogy valami ilyesmiről lehet szó, meg régebb óta foglalkozol ezzel mint mi, és nem manapság "szakadt rád" a színhelyesség igénye. -
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #1365 üzenetére
Szia!Nagyon kiváncsi vagyok az eredményre.A prad.de-n alaposan kivesézték, ha jól értettem, egy gond volt, 1.680 x 1.050 felbontásban nehezen olvasható a szöveg.
-
Sickboy25
addikt
válasz
old_artist #1350 üzenetére
Szia!
lenne meg egy olyan kerdesem,hogy a pixelhibat ,hogy veszem eszre??
Mien modja vannak a tesztelesnek? Esetleg vmi kepet nem tunatok beszurni pixelhuibas monitorrol??
Bocs,de ebben igen lama vok!!!
koszi
-
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #1358 üzenetére
Remélem így fog kezdődni a részletes beszámolód, "Ez az eddig látott legjobb monitor...".
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Hurrá!
Akkor nemsokára lesz old_artist féle "vak kalibrálásom" is
szeva000 is leírta már az övét, csak még a profil fájlra várok, de szvsz már anélkül is jobb, mint a factory default -
i are robot
senior tag
válasz
Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem hogy te mihez kezdesz ennyi jobbnál-jobb monitorral?
Csak teszteled, majd eladod őket, vagy netalán munkához használod? Egy ideje furdalja már az oldalamat a kíváncsiság.
-
Sickboy25
addikt
válasz
old_artist #1343 üzenetére
koszi a valaszt!
meg vmi milyen csatolo feluletneknek kell lennie egy jo tft-ben?Gondolok itt HDMI,DVI stb..koszi
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1338 üzenetére
Húúú ezer köszi előre is!
A hétvégén kicseréltem a régi 4-5 éves gépem, próbáltam minimál költségből kihozni úgy, hogy fejleszthető legyen procival + videokarival majd később.
Úgyhogy most egy Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapra integrált ATI HD3200-as (HD3450-es integrált változata) van. DVI, HDMI kimenettel. (DVI-re tettem a moncsit)
Full HD 1080p-s filmeket 15% prociterheléssel (AM2 5200) viszi -
Realradical
őstag
válasz
old_artist #1330 üzenetére
Hja, már mikor megvettem néztem csak utána, valóban jó gagyi darab. Ellenben a sulinetes felezés utolsó napján vettem és 25k-ba került 2 éve.
Viszont most, hogy újra elkezdtem játszani ez már messze nem elég.
Ennyiért ez a lenovo valóban nagyon olcsó, kösz még egyszer a tippet. -
Realradical
őstag
válasz
old_artist #1327 üzenetére
Ühüm, csekkolom kösz a tippet!
Jelenleg egy xerox XA17i van itt 8ms válaszidővel, de elég komoly utánhúzása van neki ezért gondoltam a 4ms-re. Monitorokhoz nem értek behatóanszerk: óó és fekete a lelkem mindezen technikai paraméterek között ez 2 pontot számít.
-
Vadgesztenye
csendes tag
válasz
old_artist #1317 üzenetére
Holnapra lesz infom a monitorról.
Hét végén nem akartam zavarni biznisszel a kollegát.
De reggel ez lesz az első dolgom!!! -
Vadgesztenye
csendes tag
válasz
old_artist #1315 üzenetére
Mennyiért vállalod a monitor kalibrálást?
Elég egy "Isten fizesse meg" ?
Ha nem elég annyi, akkor mennyi az annyi? -
H.Roland
aktív tag
válasz
old_artist #1313 üzenetére
"A HP LP2475W-nek nem EIZO panelja van, különösen nem LG display H-IPS (LM240WU4), mert ezt a panelt tudtommal csak a HP-ban szerelték be eddig!"
A fenti mondatodban ellentmondás van. Hogy érted, hogy különösen nem LM240WU4 panel van benne, amikor Szeva000 1252-es hsz-ben írta, hogy a HP LP2475W szervizmenüje is ezt a panelt írja ki. Továbbá az indoklás megint egy ellentmondás, mivel azt írod, hogy ezt a panelt csak HP-ba szerelték be eddig, mintha a HP LP2475W nem HP lenne.
-
H.Roland
aktív tag
válasz
old_artist #1310 üzenetére
Old_artist!
Melyik Eizo monitorban található még meg az az IPS panel, ami a HP-ben van? Mert azt hiszem, olyasmit mondtál, hogy a HP az Eizo paneljét megkapta, de a vezérlőelektronikát nem. -
attiati
veterán
válasz
old_artist #1289 üzenetére
köszönöm
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1291 üzenetére
Most a pivot módon akadok még ki mindig,hogy automatikusan miért nem vált,ha átfordítom a kijelzőt
Mintha ez akkora baj lenne
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1267 üzenetére
Most értem haza a kölcsönkért 2600XT-vel
.Ezzel már megy a szaturáció és a HUE állítás is
uh mivel mostmár pénzem nincs,így csak valószínű egy 3650-re futja,de én nem is játékra használom -
attiati
veterán
válasz
old_artist #1271 üzenetére
Végülis akkor konkrétan HP LP2275w érdekelne, hogy miylen az utánhúzása.
Szóval S-PVA.... végülis erősen gondolkodom egy FS P19-2-n (szintén S-PVA, de az 8ms g2g).esetleg privát üzimre sikerült kitalálnod valamit?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1273 üzenetére
Hello Uraim!
Hosszas cívódás után megrendeltem az új szemem fényét
HP LP2475W lesz a drága és külön kérésemre úgy adja fel a kereskedő, hogy előtte átnézik, hogy ne legyen pixelhibás és csak olyat küld ami nem az!!!
Azt mondta, hogy ha akarom elintézi, hogy holnapra itt legyen nálam vidéken!
De ami a legjobb: bruttó 131.880Ft!!! És még a cikkszám (HPQ KD911A4#ABB
) is stimmel amit küldött, szóval egyről beszélünk.
Pesti cég és még nincs az árlistájukon a moncsi, mert a két emberük nem győzi még a honlap naprakész frissítését is.
Azt hittem, hogy már kihalt MO-n az ilyen hozzáállás, úgyhogy nem bírtam ki, hogy ne reklámozzam be őket! És bár nem akartam ennyit se költeni monitorra, ez a hozzáállás részükről annyira feldobott, hogy el is döntöttem azonnal!A4Team! és mailben kell rendelni
-
Sas madár
őstag
válasz
old_artist #1277 üzenetére
Pont ez a bánatom nekem is,hogyan kerülhet ilyen monitorba TN panel?
Előszőr megörültem neki egy ismerősőm által jutnám hozzá kis kedvezménnyel. -
Sas madár
őstag
válasz
old_artist #1275 üzenetére
Erről esetleg lenne véleményed? a HP w2408 típusú monitoról.
Sajna magyar fórumon szinte semmi tapasztalat. -
Sas madár
őstag
válasz
old_artist #1273 üzenetére
Ha ez valós adat akkor a 130 sem mondható szerénynek illene sokmindennel együtt beleférnie.
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1262 üzenetére
Feldobtam a legújabb NV drivert,de gyakorlatilag csak a tv kimeneten tudok színtelítettséget állítani.A DVI-n semmit a gammán,kontraszton,fényerőn kívül...Akkor ez marad egy ideig
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1254 üzenetére
Így van,a custom módban,de ott a 3 színt tudom is állítani és kalibrálni a monitort,de akkor is túl erősek a színek számomra.De azok is az iiyamához képest,nomeg egyértelműen látszik.
A colors menüben van +egy opció amivel a szaturációt lehetne állítani,de az örökké szürke.A qrva NV6600 VGA-n meg nem tudom állítani csak a kontrasztot,fényerőt,élességet -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1250 üzenetére
Na,előjött a szervízmenü.készenlétből nyomva.LM240WU4 a panel és GIG032 a fw.
Viszont a szaturációt nemtudom állítani.A Color menüben ott van kiszürkítve alapból is,de így sem engedte -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1250 üzenetére
nah én is így értelmeztem a service menüt,de b*szik bejöbbi
Egyébként próbálkoztam más beállításokkal is,letudtam szedni símán a kéket,de akkor meg a fekete ugrik nagyon fel.
De a szaturációnak mit lehet csinálni??ez így nemjóóóóóó -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1247 üzenetére
hali!
nem bírom a színtelítettséget lejjebb szedni..már szétvet az ideg.
A benq-n legalább nem küzdöttem ilyen bajjal,a szöveg élesség is kitűnő,de az a benq-nál is kiváló volt.Egyedül a feketén vagyok legjobban ledöbbenve.
jaaa..hogy jön elő a szervíz menü??mert mindjárt szétveremamit linkeltél tegnap...akkor ez mi magyarul?mert én szerintem azt csinálom,de csak az OSD menüt sikerült letiltatnom még
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1243 üzenetére
Mondjuk legyen az ötödik az enyém :-)
-
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1239 üzenetére
Én lefeküdtem, de én is izgulok, milyen lesz a vélemény...!!!
Már newm is tudok aludni...! ;-))Szervezni kellene egy bevásárlást közösen, ha többen szeretnénk vásárolni egy ilyen monitort...! ;-))
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1237 üzenetére
hát a telítettség még örök rejtély számomra
nah majd holnap folytatom,ha bírom -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1233 üzenetére
valahogy előbuherálom én ebben a service menüt
,mert a szaturációt sokallom és ez nagyon is zavar.Ez a b*zi nvidia vga meg nem engedi állítani..vagyis engedi csak semmire nem jó.De láttam már,valamelyik fórumban,hogy ATI-nál működött
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1229 üzenetére
Hogy jön elő a servicemenü??az bizta,hogy már a második fw-el kiadott,mert 032 a vége és léttam már 031-es végződésűt.A hp nyilván nem tökölt a javításokon annyit,mint a dell
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1230 üzenetére
A marketingízt azért írtam, mert gyakorlatilag ezidáig az egyetlen teszt ami mostmár jócskán megelőzi a többit. És az ilyenek elég gyakran amolyan gyártómű által támogatott referenciatesztek. A valódi kategória-vetélytársakat a HP mindenben lenyomja benne, csak olyan monitorok jobbak itt-ott pl. feketében (245B???) amik nem lehetnek igazi vetélytársai. Mindegy, bennem mindig él a gyanú amíg el nem oszlatják, de remélem hamar el fogják oszlatni
Bár azt hiszem akkor se fogok 160eFt-ért venni monitort... Nekem nem éri meg, hiába is fáj rá a fogam.
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1216 üzenetére
Most 1valami idegel
A pivot funkció nem akar automatikusan váltani.De lehet nem is tudja
Vagy ez a VGA-n is múlik?
A színek túl erősnek tűnnek nekem,még ezzel is kezdeni kell valamit -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1198 üzenetére
Hali!
Nah itt ülök az LP2475W előtt,most raktam ösze
Most átnéztem,úgynéz ki,hogy teljesen pixelhibamentes is
Kalibrálni viszont illikkell is
Hétvégén remélem lesz időm és már többet is tudok mondani.1bizta már is,a fekete az tényleg nagyon jó rajta -
<MZ/X>
őstag
válasz
old_artist #1196 üzenetére
Köszönöm szépen!
Egy kalibrálás mennyibe kerülhet? A tesztben amit linkeltél, azt írták, hogy a HP monitort mindenképpen be kell kalibrálni. Egyelőre M.O.-n még nem találtam meg Google alapján hol árusítanák.
Vagy ezt a HP-t venném vagy a EIZO S2431W-t.
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1141 üzenetére
üdv!
Ma kaptam egy igen megbízható emberkétől az infót,hogy itthon min. 160k lesz az LP2475W -
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1163 üzenetére
Akkor a HP LP2475W (S-IPS)-t a NEC-el szemben nem ajánlod...?
(mert az ~320-350€ árról szólhat!)
A NEC ~420€, ahogy itt írod....
Vagy a NEC annyival jobb....?
-
nagyúr
válasz
old_artist #1165 üzenetére
Köszi a segítséget.
A monitor vásárlás nem sürget, mivel még nincs meg rá a pénz. Majd októberben válik aktuálissá a dolog.
Használat. Mondhatni átlagos. Szöveg/játék/film. Arányosan. Talán annyiban térek el, hogy 2-3d tervezéshez is használnám. Bár nem grafikus alapú, így ez nem játszik komoly szerepet.
Eleddig a L220x volt a favorit, jó ár/érték arányának köszönhetően. Az Eizo, az Eizo. De szükségem nincs rá, sznob meg nem akarok lenni.
A NEC esetében egyedül csak a 100E körüli ár zavar. Igaz a L220x sem sokkal olcsóbb, de még mindig 'stabilan' 5 számjegyű az összeg.Ha esetleg tudnál így 'látatlanban' vélemény formálni az említett két monitorról, egymáshoz képest, jó lenne.
Köszi!fizik
-
nagyúr
válasz
old_artist #1163 üzenetére
Köszönöm a választ! Abszolút nem vagyok hozzá értő a témában, csak olvasgattam, bár ezek szerint nem eleget.
Nekem ez elég új. Vajon a feketéje is van olyan jó, mint a PVA paneleknek?
Mit gondolsz a Lenovo l220x vs. NEC 24WMCX esetéről?
Köszi!
fizik
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1150 üzenetére
Kössz! Elolvastam, de nem lettem sokkal okosabb. Mármint nem igazán változott a véleményem, miszerint nem egyértelmű, hogy jobb az S-IPS, mint az S-PVA.
-
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1144 üzenetére
Mivel nagyker, kiskerrel nem foglalkoznak, de hallottam, 130e+20% bünti az átadási áruk a viszonteladóknak!
-
mimi_bacsi
tag
válasz
old_artist #1141 üzenetére
Várjuk a linket, a monitor engem is érdekel, bár szoktam a CHS-ből is vásárolni...DE ha kint nagyságrenddel olcsóbb, nincs miért oda mennem!
Várom én is a hazai árakat... -
adm
őstag
válasz
old_artist #1139 üzenetére
az túl szép lenne! valószínű csak elírás lesz.
kapható jobb ár is, de az már több, mint 15% engedmény lenne, az soknak tűnik. 160k-nál nem igen lesz olcsóbb itthon.(még HP LP2465-nek is 160k az ajánlott ára. ami nagyjából fedi a valóságot.)
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1133 üzenetére
Ez alapján akkor a 245B+ is egész jó választásnak tűnik. Még ott van a T240 is... áááá, a bőség zavara.
-
adm
őstag
válasz
old_artist #1128 üzenetére
nekem nagyker nettó 130.500-t ír.
ami a vicc, hogy 6-7e körül lesz hozzá az 5éves helyszíni garancia kiterjesztés.
mod: 30"-os árát nézve a 27"-os megállhatna kisker nettó 200 alatt.
-
janeko
őstag
válasz
old_artist #1123 üzenetére
nem azért az árért amit írtam, hanem olcsóbb volt pár ezerrel annál is
szerintem csak sima t240.. a win se írja a tulajdonságokba..
benyomásaim? hát elég durva, nagyobb mint a tv ami van a szobámba
ahhoz, hogy megszokjam kell egy kis idő, mert nem mindig látom át, játékokba hát nem tudom, mintha laggolnának a játékok, de úgy is nem sokára lesz win reinstall..Szerinted, milyen felbontásba jobb használni egy ilyen monitort? 1280x1024 vagy 1600x1200?
-
tupacamaru
veterán
válasz
old_artist #1131 üzenetére
THX, ezt már átböngésztem.
Inne vettem az átlag 25 ms-os input lag-ot is. Most néztem hogy üzemi körülményektő függően ez 10-40 ms-ig terjed. Egyre jobban tetszik ez a monitor de lehetne belőle egy 26 vagy 27"-os is, mert az jobban bejönne.
Csak ezt a csúf talpat lecserélhetnék róla.
-
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #1127 üzenetére
Akkor, ha jól értem a kettő közül a 2493HM a jobb választás, mivel pár ezer Ft-al drágább. Mondjuk a csillogó káva egyáltalán nem tetszik, a 245B ezen a téren jobban bejönne.
Net, film, játékra kellene, meg nem is akarok én sokat költeni monitorra, ezért megelégszek én egy ilyen TN panelessel is. Nem tudom a kettő közül melyik lenne a jobb.
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1123 üzenetére
nah,ma megjött a spyder 3elite
gyors próba volt az iiyamánjó,egyszerűen kezelhető aránylag.Majd megkereslek priviben is,lesz1-2 hülye kérdésem
Ha minden jól megy,jövő héten meglesz a 2475W is -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1116 üzenetére
110-ért kínálták nekem is a múltkor...én otthagytam...most ha megnézzük,akkor meg bőven megéri a +20k-t a 2475W
vagy???nemmm???ez csak az én gondolatmenetem volt akkor
Még mindig nem jött a kalibráló,node remélem holnap
.Az osztrákok ma szóltak küldik a monitort
-
Poplacsek
senior tag
válasz
old_artist #1098 üzenetére
Köszi a választ mester!
Az elmúlt napokban kicsit változott az elképzelésem és 22"-ról áttértem 24-re. Jelenleg a Samsung 245T a befutó, épp várok egy árajánlatra, haverem ígérte hogy fut egy kört Samu monitor forgalmazó ismerősénél, hogy mennyi a minimum ár amiért beszerez neki egy új darabot.
HP lp2475w is biztosan nagyon jó lesz (bár ez még mindig csak feltételezés, mert még senkinek sincs ilyen), és a teszteket nézve főleg input lag-ben nyomja le a 245T-t ami engem nem érdekel, mert nem játszok PC-n, emiatt nem várok még hónapokat...
Olvasgattam 245T teszteket amik azért elég meggyőzőek, de furcsáltam, hogy ebben a kategóriában a Samsungnak nincs is más modellje, csak ez a viszonylag "régi" típus? Mindegy, viszont formára is tetszik és a színtere se rossz, úgyhogy nálam most favorit, főleg ha jóáron hozzájutok (110körül)... -
Bikerider
aktív tag
válasz
old_artist #1112 üzenetére
Koszonom a HELPET.De majd varok Karacsonyig a 2493hm vasarlassal.
-
Piku
csendes tag
válasz
old_artist #1092 üzenetére
Úgy lesz! Sőt még véleményt is alkotok róla ha már ott pihen az asztalomon
-
GeryPc
senior tag
válasz
old_artist #1092 üzenetére
van még egy laikus kérdésem amelyik monitoron csak d-sub van meg hdmi és mondjuk a hdmi-vel csaktlakozik a monitorhoz ugye, a vgahoz milyen végű kábel megy dvi?
-
Piku
csendes tag
válasz
old_artist #1089 üzenetére
Kicsit úgy érzem belelátsz a gondolataimba, mivel ez lett volna a következő kérdésem. Hogy létezik-e pixel hibára ellenőrző progi
Maximális tiszteletem a PH Guruk és Őstagok előtt!!!
Üdv Piku
-
Piku
csendes tag
válasz
old_artist #1086 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat: Mr. old_artist, szeva000!!! A monitor vásárlást a következő hónapra tervezem. Igaz, hogy nem vagyok messze a határtól Soproni létemre de mennyire lehet veszélyes egy pixel hiba miatti visszautazás Bécs mellé??? Vagy már nem jellemző az új generációs TFT-re??
Ha a NAGYOK tapasztalatára hagyatkozok akkor körbenézek a HP területén.
Mivel egy online század tagja vagyok "V.4_Dongó Század" IL2 Sturmovik II. világháborús repülő szimulátorral nyomjuk ezért vagyok érintett, hogy csak játékra szeretném használni a monitort. Plusz néha egy kis RTS v. GTR2.
Üdvözlettel:
Piku
-
GeryPc
senior tag
válasz
old_artist #1082 üzenetére
Én meg nem gondoltam rá hogy ez lehet a hiba forrása csak kirpóbáltam
Amúgy ez nekem is szimpi ez a HP amit linkeltél,még lehet meggondolom magam -
GeryPc
senior tag
válasz
old_artist #1078 üzenetére
Hát így hirtelen ezeket néztem ki ami jónak tűnik
SAMSUNG 245B+
Dell E248WFP
Samsung 2493HM
mondjuk ezek közül melyik lenne a legjobb bálasztás?
jah és a samsunsogok biztos tn panelesek a dellnél nem találtam meg de gondolom az is az mert a pva az ilyen 150nél kezdődik -
GeryPc
senior tag
válasz
old_artist #1076 üzenetére
Akkor konkrétabban kérdezem ha mondjuk lecserélném szintén 24"esre ár/teljesítményt figyelembe véve tudsz mondani olyat amire érdemes lecserélni ezt?
-
GeryPc
senior tag
válasz
old_artist #1074 üzenetére
a panel mennyire lehet érdekes mondjuk a következő monitor választásnál,mondjuk semmi speciálisra nem használom,csak net film meg néha néha játék,bár mondjuk film meg a játék ezen is tökéletes egyedül,a netes böngészős résznél van a hiba mert ha berakom max felbontásba tű éles a kép viszont olyan kicsik a betűk hogy akkor meg közel kell hajolni ergo értelmét veszti a nagyság,igaz az ie-ben van ez a zoomolás de ott meg hajlamos széttesni a kép egyes oldalaknál
-
GeryPc
senior tag
válasz
old_artist #1070 üzenetére
acer2416Ws és csak d-sub van rajta elég low profile-os monitor
nem hiszem hogy a vga lenne a ludas ebben -
wmarci
senior tag
válasz
old_artist #1063 üzenetére
Hány százalékos árcsökkenésre lehet számítani karácsonyra. Ez az Eizoknál is meg fog mutatkozni?
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1059 üzenetére
jajj,ma sem utalták a pénzem..kezdek ideges lenni
Ha meglesz(minden igaz a jövőhéten) a colorvision Spyder3 Elite,majd értekezek veled..lehet elpostázom,hogy csináljunk egy összevetést,hogy lássuk mit is tud
Nem hiszem,hogy olyan sok emberkénél szaladgálna ilyen...és azért a 166euróért nagyon barátságos árnak néz ki,főleg az itthoni árakhoz képest.Elvégre majdnem ennyiért adtam el a spyder 3pro-t itthonnade..most hazaérek..benq monitorom sincs
....nézek..nézek..csak nem ittam ennyit
,de nincs
A faszagyerek kis öcsikém eljött és elvitte,mert tönkrement a monitorja...nem ám az iiyamát vitte volna el.....Csak az a baj,amit ő még elvitt......vissza nem jött
-
H.Roland
aktív tag
válasz
old_artist #1039 üzenetére
Azért szívesen látnék egy-két S-PVA-s Eizo monitort ezen az input lag grafikonon, hogy hogyan szerepelnének. (30 - 50 ms?)
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1052 üzenetére
hmmm...nézdcsak ezt a feketét a hp-n(most küldte át a haverom,a másik valami nec moncsi de már nem emlékszem melyiket mondta)
[link]
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1050 üzenetére
kint meg 3évet adnak a HP-ra és teljeskörű
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1047 üzenetére
cak azt nem értem...hogyan 1év a gar náluk
Sokmindenben nagyon olcsók...de a magyar garitól már rettegek....és sajna van is okom rá.
Kint nem szarakodnak,segítenek....ha visszaküldesz valamit,nem problémáznak...mikor jutunk mi erre a szintre?? -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1043 üzenetére
főleg ha tényleg s-pva panellel kiadják és az jut ide,mint mindig mindenből a rossz
hmmm...ha belinkelem a hp tesztet a dell fanok topikjába.... -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1040 üzenetére
Jajjj...bakker...majdnem vettem a 7végén egy 245T-t...(occsón jött volna,igaz használt volt)addig nézegettem,hogy megilyedtem a vételtől
...szerencsémre
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #1039 üzenetére
csak utalnák már a pénzem
azonnal rendelnék is németből egy LP2475-öt
...az a fasza,hogy az euro meg megy fölfelé
De ha tudnám biztosra,hogy itthon 2hét múlva lehet 130k körül kapni kiskerben,akkor várnék....de sztem ez csak álom lesz ebben az országban,hogy 500euroért adják nálunk
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest