- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
-
janos666
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7795 üzenetére
Attól függ, mire kell. Én is gondoltam rá, hogy jó lenne két 24"-os 1920x1200-as monitor, lerakni a középső rendes monitor két oldalára, hogy játékokban periférikus látómezőt szolgáltasson. Arra nekem elég lenne bármilyen szar TN panel, akár néhány pixelhibával, ütött-kopott kávával, gari nélkül, stb. is. Csak két egyforma típus legyen (hogy azért azonos mértékben és módon legyenek helytelenek a színek kalibrálás után), és kifejezetten olcsón.
Sőt, leginkább elcserélnék egy rendes, S-PVA-s 22"-ost két ilyen szar TN-re.(#7796) B-L-A-C-K
Esetleg egy (vagyis két) ilyen: [link]?Egyébként mire lesz, hogy kettő kell? Munkára lehet jobban megérné egy szép nagy 2560-as felbontású 27"-os, mint két kicsi. Játékra pedig inkább 3db kéne, mint kettő, ha már egy nem elég.
-
szatocs
őstag
válasz
fi:zi'k #7791 üzenetére
Mindig telejesen ugyanazok a kérdések, ezért van az, hogy kisebb a hajlandóság a válaszokra. Első körben szűkíteni kéne a kört, mert kb 800millió monitor van. Az 1920x1200-as már valamire jó, mint szűkítés, csak ilyen olcsón, mert 70ezer az annak tűnik így elsőre ehhez a felbontáshoz, nem biztos, hogy lesz új alternatíva.
1. (és legfontosabb): Mennyi pénzed van rá? - Már az első lépés kb megvan.
2. Mire használnád, film, játék, egyéb?
3. Preferált márka?
4. Meg ami még lehet. Ilyen áron csak TN panel jön szóba. (Ha van ilyen felbontású TN-ben egyáltalán.) -
-
-
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1450 üzenetére
Üdv!
Ja, bocs, arra is akartam volna válaszolni, de a "NEC elvitt az erdőbe"!
Tudtommal azért ilyen "drága" (különösen az "X" típusú) lenovo, mert valami "kezdetleges" LED háttérvilágítása van, és kb. harmadával kevesebb áramot eszik, mint a 24"-os társai!
Bár nam sokat tudhatni róla, hogy ez mennyire jön majd be a madeinchina lenovo-k esetében, de várjuk a fejleményeket! -
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1445 üzenetére
Üdv!
Igen, megnéztem a mailemet, és nagyon jókat mondott, összefoglalva:
- az egyik legjobb HDTV 1080p FullHD-s hybrid monitor ebben a 24"-os kategóriában és árában!
- a design szerinte tökéletesre sikeredett, elegáns
- a feketéje véleménye szerint ahhoz képest, hogy TN-es monitor, és látószöge 178°-osak (bár nem olyan mint egy *VA-s kijelzőjé) nagyon kiváló
- felszereltsége és vezérlőpanelje kiváló, könnyű eligazodni a kezelőszervekben
- OSD menüje egyedi és mindenre kiterjedő állítási lehetőségeket biztosít, és könnyű a kezelhetzősége
- stereo 3W-os hangszórója integrált és frontról is irányítható
- nagyon jól lehet kalibrálni, és kimondottan szép/kiváló képe van e művelet után
- szintén CAD-re használja, de ...
- hah, jelenleg ő is gondolkodik a HP LP2475W monitor megvételében, németben nagyon ráharaptak e monitor paramétereibe!
- küldött egy linket, ahol egy kisebb teszt van a NEC-ről.
Amit régebben linkeltél, azt ő is linkelte, és nagyon jó támpontokat közölnek benne!Hát, most már ember legyen a talpán, ha kiigazodsz, hogy milyet vennél!
... én a lenovo és a HP között gondolkodnék a megvételt illetően! Az döntő viszont, ha FullHD-set akarsz venni, akkor a NEC tűnik jobb vételnek!Hát, ennyit sikerült, a többi rajtad múlik!
-
mindfreak
őstag
válasz
fi:zi'k #1447 üzenetére
Szerintem ezt te tudod legjobban eldönteni, hogy neked megéri-e a +40e Ft vagy sem. Mindkettő nagyon jó monitor, habár még egyiket sem láttam élőben, de a tesztek és a tulajdonosok véleménye alapján csak erre a következtetésre tudok jutni. Biztos, hogy egyikben sem csalódnál.
-
i are robot
senior tag
válasz
fi:zi'k #1445 üzenetére
Nagyon dicséritek ezt a 24-es HP-t. Egy átlag felhasználónak (+CAD) megéri az árkülönbözet a lenovo l220x-hez képest?
Ha +CAD, akkor már nem vagy átlagfelhasználó.
Vagyis megéri, már csak a mérete miatt is, ráadásul nem is akármilyen panellel. Gondolj bele, +2"=+5cm! Szerintem nagyon nem mindegy. -
_tRebroN_
tag
válasz
fi:zi'k #1170 üzenetére
Eizo prémium kategóriás..tiszta sor de azért van neki számtalan családja hogy mindeki megtalálja a magának megfelelőt ha már elhatározta hogy Eizot vesz...engem a 2441HD izgat old_artist fórumtárs mondta pár hónapja hogy a szeptember közepét érdemes megvárni mert állítólag áréeszállás lesz mindjárt meginfózom mi a pálya ezügyben
-
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1164 üzenetére
Üdv!
szvsz egy S-PVA-s panelú monitornak, mint írtad is, a legjobb megközelítésű a feketéje, bár nem láttam élőben a NEC-et, de elindítok egy mail-t az ismerősömnek, hogy szerinte milyen, s ha van összehasonlítási alapja - esetleg -, akkor bizonyosodhatunk meg róla. Bár a NEC monitorok vezérlópanelja is kiváló, amivel esetleg a feketét is jól vezérli, meg a titkolt panelja!
Hááát, mivel rendelkezek az említett lenovóval, és mellette feszít három profi EIZO, nem kétséges az EIZO-k jobb és kiválósága, ez már az összehasonlítási alapom!
Valamivel több infót kellene összegyűjteni a Nec ezen kijelzőjéről, s akkor tudnék valami véleményt mondani, de előzetesként nagyon jónak/kiválónak tartom a NEC monitorjait, ha rangsorba rakhatnám, akkor a Barco és az EIZO után a NEC-et említeném meg mint "monitorokat", s utána egy nagy szakadék - szvsz!
Ha nem sürgős, akkor megvárnám az ismerősöm véleményét is!
Egyébként mire is akarod használni? -
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1160 üzenetére
Üdv!
Igen, tényleg 178°x178°-os a betekintési szöge, és igen ez a NEC TN-es panelú monitor!
Szinte az elsők között jelentette meg a NEC a nagyon jó, különleges panelje által a betekintési szöggel rendelkező TN-es monitorját, ami kakukktojás is a mezőnyben!
Nagyon kiváló, sőt a 24"-os TN-esek között kimagaslóan jól és kiválóan teljesítő kijelző, amit elvárhatunk egy NEC monitortól.
Egy külhoni ismerősöm is nemrég vett ilyet, és szerinte a 24"-osok között BestBuy! Szerinte kiváló a színmegjelenítése, az input-lagja 20-35 közötti, fantasztikusan jó és szinte nincs bevilágítása, mint a TN-eseknek, a design-a pedig neki nagyon bejött!
Kint ha jól tudom, akkor ~420€-ért vette (még a nyár elején), kiszállítás után sem vett észre pixel hibákat!
Ár/érték/tudás arányát illetőleg kiváló vétel ez a
24"-os NEC AccuSync 24WMCX LCD-TFT!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest