Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz
Vadgesztenye #1443 üzenetére
Az a helyzet,hogy az utángyártott olcsó téntával lehetetlenség bekalibrálni,de még a gyári tintával sem egyszerű és bizta.
Nekem MP530 van, a gyári tintához szinte nem kellettt kalibráció,mert azzal igen jó volt a kép,de mióta az occsó téntákkal tömöm.....jaaaajjjA PP101-el zöld,a kép,a GP-401-el pl szép,de itt is van kis hiba,bár az egy átlag szemmel nézve nem igazán tűnik fel.Itt a papír is döntő dolog,gondolom nem is canon papírokat használsz.
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1441 üzenetére
Üdv!
Hah, egy éjjeli bagoly - mint én!
Ha a monitorodom már ugyan azt látod, mint egy fényképen, akkor a nyomtatódat is be lehet kalibrálni, csak az már sokkal macerásabb, különösképp, ha nem PostScript nyomtató!
Ahhoz, hogy egy monitorhoz, vagy egy fényképhez hasonlítson egy nyomtató, elsődleges a kiváló festékezőmű megbízhatósága, és a technológiai/technikai megfelelése.
Bár nem tudom, hogy milyen nyomtatóval rendelkezel, de a kalibrációt végzők is csak egy bizonyos típusokat hajlandóak aránylag színhelyesre beállítani, mert sok típusnál az a probláma, hogy nem egyenletesen a papírvezetés, az egyenletes színeloszlás, terhelés és a kompromisszum mentesség!
Csak jó minőségű nyomtatókat érdemes megvenni ahhoz, hogy szín- és a papírra kalibrálásával kiváló eredmények tükröződjenek! -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1427 üzenetére
Üdv!
szvsz nincs különbség, de még pontosabban utánanézek, hogy a video jelkibocsátása megfelelő-e!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1423 üzenetére
Üdv!
Most beszéltem egy ismerőssel, akinek 7600GT-je van, és jövő hét végére elhozza hozzám a gépét, és bekalibrálom arra, és elküldöm Neked a beállításokat és az icc profilt a felhasználói neved alatti mailed-re, ha addig még kibírod!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1416 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a linkeket, de ha ezeket a színeket/színekre beállítod a monitorokat, akkor nem csak "szín-patikus" leszel, hanem szimpatikus is a számomra!
Ha nem vagy igényes a színekkel kapcsolatban, akkor ez a kalibrátor is megteszi a dolgát, hogy egy ideális színteret hozzál létre, de amivel jól/kiválóan be tudnád állítani valóságos színhelyesre, az már a 2-3x-osán kezdődik anyagilag!
Ha tudsz várni hétfőig, akkor én a profi kalibrátoraimmal elvégzem a műveletet, és elküldöm Neked az eredményeket - ha megfelel, bár ez is csak egy alternatíva lesz a számodra, de már megközelítően használható lesz, egy kis utóállítással, ami már a szemedre van bízva!
Egyébként milyen a VGA-d? -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1414 üzenetére
Üdv!
Nincs, mivel azokat konkrétan egy adott színre keverik - nyomdai úton, s mivel a monitorod meg RGB színekből keveri/rakja össze a képet (8biten), ezért, ha bármelyikre is beállítod, a másiknál már nem lesz jó!
A legjobban, még a kalibrálás után is ellenőrző színskálát (persze CMYK-t) kell készíteni egy képszerkesztő programban, és azt ellenőrzött körülmények közötti Cromalin vagy proof készítőhöz el kell vinni, s utána össze kell hasonlítanod a kijelződ színteréhez, ugyanabban a képszerkesztő programban, amivel készítetted a színskálát, s ezzel pontosítani szokták a színeket, 95-97%-ban vagy még jobban egyezniük kell!Egyébként melyik skálát töltötted le, esetleg egy link?
-
kocsonya
tag
válasz
Vadgesztenye #1392 üzenetére
Meg tudnátok mondani, hogy ez a monitor valóban nem tud PIP-et vagy csak mindenhol elfelejtik megemlíteni?
Leírása alapján nagyon jónak tűnik, de mivel én TV-nek is szeretném használni a monitort (HDMI-vel HDboxon keresztül) ezért örülnék neki, ha minél jobban ki tudnám használni a monitor nagy felületét azáltal, hogy valamelyik sarokban ott fut a TV adás is.
Eddig a Dell 2408wfp-t nézegettem, de elég nagy azzal kapcsolatban fejetlenség. Igazából nem nagyon játszanék rajta szóval az input lag sem akkor gáz, de ha már van belőle újabb verzió, akkor már szeretnék olyat venni, kérdés az, hogy nálunk mikor lesz elérhető.
Ha esetleg erről tudna valaki infot, hogy a hivatalos Dell-es nagykerekben melyikben lenne már az A01-es, akkor annak örülnék. (CHS és HRP) -
mindfreak
őstag
válasz
Vadgesztenye #1394 üzenetére
Konkrétan majd a képminőségről szeretnék 1-2 infót. De örülök, hogy kívülről tetszik...
-
mindfreak
őstag
válasz
Vadgesztenye #1392 üzenetére
Bennem is megállt az ütő, még senkitől se hallottam, hogy pixelhiba lenne rajta. Kicsit fosok is, hogy majd pont azon lesz amit én rendelek...
Milyenek az első benyomásaid? -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1383 üzenetére
Hah, gratula!
Én holnap fogom átvenni az én HP LP2475W-met!
Kíváncsi leszek, hogy az átvett HP-don lesz-e pixel/sub-pixel hiba!
Majd értekezünk akkor! -
Cyberpunk
félisten
válasz
Vadgesztenye #1356 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Nec Multisync 2690WUXI elég jó csak egy kissé drága
viszont játékra már nem a legjobb.
-
i are robot
senior tag
válasz
Vadgesztenye #1329 üzenetére
24" fölött már kicsit más a helyzet. Mivel 26-27"-osok felbontása ugyanúgy 1920×1200 mint a 24-eseké, ezért ez a méret annak éri meg igazán, akinek a fizikai képátló számít (kb 8,5 cm-el nagyobb a 24-esnél). Itt már elég nagyok az árkülönbségek, és mivel ez a méret már igazából munkára való, ezért az olcsóbb darabokból nincs akkora választék. Szigorúan a 26"-osok között maradva olcsóbb darabnak számít az új LG W2600HP-BF (Brekknél már lehet rendelni), amelyik ugyanazt az IPS panelt kapta mint az NEC 2690WUXi. Az LG pont fele annyiba kerül mint az NEC, de valamit valamiért, egyszerűbb benne az elektronika, ráadásul csak 8 bites. Az NEC már inkább profi monitornak számít, még ha csak a Multisync család és nem a Spectraview, akkor is. Ha 27-esek között nézelődik az ember, akkor választhat még kb az EIZO SX2761 és a DELL 2707, 2709-esek között. Az EIZO ára horror, csak pénztermelő eszközként éri meg, a DELL-ek már megfontolandók egyéb esetben is. Én speciel az új 2709-es mellett tettem le a voksomat, mert nálam a méret lényeges, van helye a plusz 8,5 cm-nek. Először 24"-osakat nézegettem én is, és az ár-érték aránya miatt inkább ezt választottam, mint egy kisebb, de drágább EIZO-t. Ráadásul az elődjénél még jóval olcsóbb is, igaz hogy nem olyan csilivili, de ~175K-ért így is nagyon jó képminőségű 27"-os monitort kap az ember. Állítólag az input lag ennél is kicsit magas, de nálam speciel nem számít, nem igazán játszom vele (bár a COD4-et kipróbáltam, és nem éreztem semmi különös lassúságot). Amint tudok végre valami grafikonos megjelenítésre is alkalmas profilkészítő szoftvert szerezni, azzal is bekalibrálom, de egyelőre csak a kalibártorhoz járó i1Match-el csináltam. Hamarosan készítek majd egy input-lag tesztet, összehasonlítva a régi CRT-mel, és akkor megosztom azt az eredményt is.
Lényeg a lényeg, szerintem a 26-27"-os méretben játékra az LG W2600HP-BF, egyébként a DELL 2709 lehet a nyerő.
Viszont lehet hogy érdemes lenne már egy Milyen 26"-27"-es TFT-t? topikot nyitni, mert lassan, de mennek le az árak, és kezdenek ezek is megfizethetők lenni.
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1335 üzenetére
Üdv!
Hálás köszönetünk!
-
Produkció
senior tag
válasz
vagy az lg w2600
-
old_artist
addikt
válasz
Üdv!
Talán a Nec LCD2690WUXi meg a HAZRO HZ26Wi!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1323 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen a technikai és technológiai különbségekből adódik, amiről itt olvashatsz bőven!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1321 üzenetére
Üdv!
Az Acer P243w 2ms g2g válaszidővel rendelkező 24"WS TN paneles monitor, szvsz nem forgatható, mivel fix "V" alakú a talpja!
Viszont a H-IPS panelú HP-nek a technikai (és teszt) adatai sokkal jobbat sejtetnek, mint az Acer-é, szvsz, mivel más a technológiája is! -
H.Roland
aktív tag
válasz
Vadgesztenye #1321 üzenetére
Nem egy kategória a két monitor, ami az áraikból is kiderül.
Az Acer P243W egy TN paneles (kb 80 ezer Ft), míg a HP LP2475W H-IPS panellel szerelt monitor (130+ ezer Ft). -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1318 üzenetére
OK!
Köszönöm, s mondhatom a többiek nevében is!
Nagyon várjuk az infókat, jöhet bármilyen mennyiségben, akár "linkelve" is, akár "privátban"! -
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1316 üzenetére
Üdv!
A HP LP2475W-ről még nincs infód?
Pü-ben megírom a kalibrálási lehetőséget!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1309 üzenetére
Üdv!
Akinél eddig láttuk a honlapján a HP-t, azoknál mind három év garanciát adtak meg, azért kérdeztem!
Mindenképpen - nagyon - várjuk az infókat, mert többünket is érdekel, sőt öt emberrel állok privát levelezésben, hogy megosszuk az infókat egymás között ezzel a monitorral kapcsolatban!Köszönjük!
Esetleg rákérdeznél, hogy Carbon bevonattal (káva) is mennyibe kerülne?
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1303 üzenetére
Üdv!
Ha lennél kedves és megosztanád velünk (vagy privátban) annak a lehetőségét, hogy hol juthatunk hozzá br.120e-ért számlával és 3 éves garanciával ehhez a HP LP2475W nagyon jófajta monitorhoz, és ha segítsz rajtunk, akkor én is felajánlom a segítségemet kalibrálás ügyében (esetleg el is megyek hozzád, ha BP-en laksz), és bekalibrálom a monitorodat!
-
szeva000
addikt
válasz
Vadgesztenye #1303 üzenetére
max pár kalibrált értékkel tudlak segíteni
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft