- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz
Reggie0 #15607 üzenetére
Hozzáadtam ezeket mindkét oldalon de így sem jó. Elvégeztem egy kísérletet saját gépről a 192.168.10.15-s címről.
Tudtam pingelni a saját GW-t 192.168.10.1(nyílván ment)
Lehetett pingelni az itthoni router wireguard ipjét is a 10.10.10.2-t
Lehetett pingelni a remote router wireguard ipjét is a 10.10.10.1-t.
Viszont a remote oldali router GW címét a 192.168.1.1-et már nem.Viszont ha mikrotikből indítok pinget az nem működik mindig timeoutot dob.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Reggie0 #15609 üzenetére
A mikrotik nem veszi fel default route-ba, nyugodtan beállítható így.
Windows-ból pedig direkt így használom.
Androiddal még nem próbáltam, de ott is kimondottan ez a beállítás kellene, hogy minden titkosítva menjen, akár nyílt wifi esetén is.
Linuxon csak kipróbáltam, hogy működik - teszi a dolgát ahogy kell. -
Horvi
őstag
válasz
Reggie0 #15602 üzenetére
Elvileg ugye hozzáadtam mindkét routernél az endpointhoz a wireguard networkjét ami a 10.10.10.0/30 illetve az ellenoldali networkot amit el akarok érni.
Ez a wireguard és a peer beállítás a 192.168.10.0/24-es network oldali routeren:
[MikroTik] /interface/wireguard> print detail
Flags: X - disabled; R - running
0 R name="wireguard1" mtu=1420 listen-port=13231
private-key="xxxxxxxxx"
public-key="xxxxxxxxx"
[MikroTik] /interface/wireguard> peers/print detail
Flags: X - disabled
0 interface=wireguard1
public-key="xxxxxxxxx"
endpoint-address=xxxxxxxxx.sn.mynetname.net endpoint-port=13231
current-endpoint-address=xxx.xxx.xxx.xxx current-endpoint-port=13231
allowed-address=10.10.10.0/30,192.168.1.0/24 rx=0 tx=0 -
TOZOLI72
csendes tag
válasz
Reggie0 #15502 üzenetére
Köszönöm, jól sejtettem. Néha ledobja egyik-másik gépet magáról a "cAP ac". Úgy vettem észre, hogy inkább akkor fordul elő (ritkán), ha többedikként kapcsolódik rá valaki. Ilyenkor a már korábban kapcsolódottat löki le (nem teljesen értem, és nem is mindig csinálja). Lehet, hogy nem a mu-mimo hiánya okozza, csak egy kérdés volt. Hátha egyszer rájövök...
-
iceQ!
addikt
válasz
Reggie0 #15498 üzenetére
Nem neked szántam a kérdést Reggie0
AC-n nem tudok kihozni 380Mbit/s letöltésnél többet, pedig a router mellett vagyok.
CAPsMAN szépen működik, lehet valami nincs bekapcsolva, hozzáadva.Eszköz: hAP AC3, hAP AC2
Valakinek sikerült már többet kicsikarni?
(Wifa Wave most nem játszik, azzal tudom, hogy jobb eredmények érhetők el)
-
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Reggie0 #15457 üzenetére
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre! Megint tanultam valamit!
Lehet, hogy ez a 7-es routerOS-el jött? Mert a show-sensitive nélkül a wifi jelszavakat sem menti. Ez annyiból ügyes, hogy ha csak meg akarod mutatni a konfigot pl. egy fórumban, akkor lehet jelszavak nélkül is exportálni, de azért jelszavakat tartalmazó mentést is lehet készíteni vele. -
iceQ!
addikt
válasz
Reggie0 #15426 üzenetére
Nekem pl.: NTP client nem tudott szinkronizálni, majd miután újra beállítottam működött. Ez csak azért volt érdekes, mert a dátum 1970-ről indult és nem tudtam VPN-en keresztül csatlakozni az otthoni hálózatra.
Az ok az volt, hogy lejárt a cert fájl hitelesítése....persze 1970-be még nem is volt cert
-
vkp
aktív tag
válasz
Reggie0 #15424 üzenetére
Én nem vagyok ilyen lelkes... felmenni ugyan felmegy, viszont egyik routeren nem megy az eoip tunnel. Illetve menni éppen megy, a routerről elérem a túloldalt, valamint az ottani alhálózat eszközeit is, de az itteni alhálóból már nem érem el a túloldali alhálót. Visszarakva a 6.49.2-t, rendben megy minden. Lehet én voltam figyelmetlen, változott valami ami érinti az eoip vagy routing részt?
-
mrzed
senior tag
válasz
Reggie0 #15398 üzenetére
Azért az csúnya lenne, ha otthoni környezetben ezt az eszközt is fasttrack-elni kellene. Azt egy komolyabb torrentletöltésnél meg magaalá csokizik....
A hapac2 és a capac-nél külön kellett kiválasztanom, hogy upgrade, csak akkor látta a 7.1-et, viszont a ccr2004-nél alapértelmezetten látszott. -
-
-
válasz
Reggie0 #15250 üzenetére
Ha gonosz akarnék lenni, persze, hogy nem tudnak 1gbe felett, ha ennyit tud a kábel.
De komolyra fordítva a szót, a legtöbb kliens azért 2x2, nem 4x4, tehát már ott elmegy a fele, a másik meg a half-duplexen. Ha meg az AP nem tudja, akkor meg megint nem normális APról beszélünk, amit majd megint cserélhetek le, amikor már tudja, amit reklámoznak?! A több kliens szerintem ezen a kérdésen pont kábel sávszél igény irányba megy, amennyiben a limit kliensoldali.
A 3 csatorna közül a 114-re beleesik 5610,5625,5640 dolgozó meteorológiai rádió, egy pedig nincs EUban (163). Ezeket persze nem muszáj figyelembe venni, de én beleszámolom, szóval nekem ez egy darab. Viszont a 6E-ben elvileg idehaza is lesz még 2 160MHz, úgy már van 3, abból azért egy családi ház is kigazdálkodható.
Épp a saját házamat kell hamarosan összewifiznem, és ezért keresek én is futureproof dolgot, de elszomorított az, amit ott láttam AX AP témában.
-
válasz
Reggie0 #15248 üzenetére
Nézem a jó oldalát, már 2.4GHz-en is tudja az AX-et (a lite és a LR nem). De egyrészt szomorú, hogy semmi más feature-t nem írnak AX-ről, max a DL/UL MU-MIMO a doksiban. Másrészt 4.8Gbps Throughput rate, de 1 Gbe csatlakozó. Egymás között legalább biztos jól másolnak. Szóval cserélhetem le, amikor már 2,5Gbe csatlakozókkal árulják. Azokat a szempontokat is kilőttem most, hogy nem Wifi 6E-s, tehát 1 darab 160Mhz sávom van.
De itt most a valódi használati eredményekre lettem volna kíváncsi, olyanokra amik ott a topikban is feljöttek, bugos BSS color/WPA3/MU-MIMO, stb, és ez alapján kijött, hogy "normális" AX AP.
-
-
gidacska
tag
válasz
Reggie0 #15238 üzenetére
Maximum 25 eszöz van néha a hálózaton. A saját eszközöknek mindegyiknek Static -ra állítottam az IP címét a bandwidth management miatt ,de egyenlőre a FastTrack miatt nem használom.
A dhcp server/leases tablazatot gyakorlatilag jelenleg semmire nem használom, rá szoktam nézni néha de csak akkor amikor a log -ba olyat látok amit korábban nem.
Bőven maradt szabad IP, ha esetleg valaki látogatóba jönne nem szükséges az alacsony lease time.
Akkor nem foglalkozom vele, hogy konstans 30s -ként ez az egy eszköz folyamatosan megújítja az IP-t amíg nem látok problémát.
Kültérre ha teszek Mikrotik AP-t egyek vagy van esetleg más javaslat? Esőtől védett helyen lenne. Oda meg tudom oldani a kábelt talán durván 100m2 kellene kiszolgánia. -
DarkByte
addikt
válasz
Reggie0 #15218 üzenetére
Értem, köszi. Tényleg az a baj hogy ez egy totál új terület nekem és ennyire sikerült eddig kibogozni.
De most már látom, hogy a lvl4-től felfelé teljes értékű a dolog és otthoni környezetben tkp. korlátlan funkciók tekintetében.
Egyébként ha külön WiFi AP-t vennék (vagy egyelőre az Archer-t megtartanám AP módban), és így már valami alternatív Mikrotik cucc is megtenné amiben nem feltétlenül van WiFi, mi az amit javasolni lehet? Sajnos nem vagyok képben azzal hogyan viszonyul a többi termékük a hAP AC3-hoz. A Wireless home and office kategóriában pedig nyilván nem lesz wireless nélküli modell. A hEX széria talán?
Illetve, ezen csak tűnődtem, de lassan a 2.5Gbps Ethernet is kezd terjedni, hogy ilyen cuccuk úgy láttam nem nagyon van, csak SFP+ modulos megoldással láttam kivitelezhetőnek, de annak meg is kérik az árát.
-
szuszinho
őstag
válasz
Reggie0 #15213 üzenetére
Próbáltam, nem jó.
Ezek a szabályaim vannak: home: 192.168.200.0/ 24, 10.13.13.0/240 ;;; Accept established, related connections
chain=input action=accept connection-state=established,related log=no log-prefix=""
1 ;;; Drop packets not destinated to routes IP address
chain=input action=drop dst-address-type=!local log=no log-prefix=""
2 ;;; Drop invalid packets
chain=input action=drop connection-state=invalid log=no log-prefix=""
3 ;;; Drop invalid packets
chain=forward action=drop connection-state=invalid log=no log-prefix=""
4 ;;; Accept local network connections
chain=input action=accept src-address-list=home in-interface=!pppoe-digi log=no log-prefix=""
5 ;;; Drop packets from not local to DNS
chain=input action=drop protocol=udp src-address-list=!home dst-port=53 log=no log-prefix=""
6 ;;; Drop packets does not have unicast source IP address
chain=input action=drop src-address-type=!unicast log=no log-prefix=""
7 ;;; Drop new connection from internet not dst-natted
chain=forward action=drop connection-state=new connection-nat-state=!dstnat in-interface=pppoe-digi
log=no log-prefix=""
8 ;;; Drop packets from internet which not exists in public networ
chain=forward action=drop src-address-list=home in-interface=pppoe-digi log=no log-prefix=""
9 ;;; Drop all packets in local network which does not have local network address
chain=forward action=drop src-address-list=!home in-interface=bridge1 log=no log-prefix=""
-
amargo
addikt
válasz
Reggie0 #15192 üzenetére
Ilyet semmilyen esetre sem szándékozom tenni, mert az bűncselekmény. Csak kicsit fura nekem és egyáltalán nem vagyok hálózatos szakember, de a security-t mindig észben tartom.
iceQ!: Nem írnék nevet, amúgy nem egy nagy szolgáltatóról van szó.
Beniii06: Nem, optikai hálózatot adnak.A kérés nem indulatok keltése volt, de a lényeget leszűrtem. Akkor nem csak szerintem gáz/furcsa, főleg olyan helyen, ahol full NAT-olt a hálózat, még az is lehet, hogy a szomszédok gépeit is elérném..
-
-
válasz
Reggie0 #15197 üzenetére
És 70 forintért bérletet venni? Vagy melyik országról beszélünk.
Egyébként meg mivel bent nem csinálhatsz semmit, mert az már kimeríti a következő bekezdéseket, teljesen mindegy, hogy belépsz-e vagy sem. Ha meg nem lesz neted, mert más hogy értékelik, akkor meg így jártál.
-
-
válasz
Reggie0 #15105 üzenetére
[lenry@lhg-bent] > /interface wireless info country-info hungary
ranges: 2402-2482/b,g,gn20,gn40(20dBm)
2417-2457/g-turbo(20dBm)
5170-5250/a,an20,an40,ac20,ac40,ac80,ac160,ac80+80(23dBm)/passive,indoor
5170-5330/a,an20,an40,ac20,ac40,ac80,ac160,ac80+80(20dBm)/dfs,passive,indoor
5250-5330/a,an20,an40,ac20,ac40,ac80,ac160,ac80+80(20dBm)/dfs,passive,indoor
5490-5710/a,an20,an40,ac20,ac40,ac80,ac160,ac80+80(27dBm)/dfs,passive
5190-5310/a-turbo(20dBm)/dfs
5180-5300/a-turbo(20dBm)/dfs
5520-5680/a-turbo(27dBm)/dfs,passive
5510-5670/a-turbo(27dBm)/dfs,passive
902-927/b,g,g-turbo,gn20,gn40(30dBm)Magyarországra pl ezt írja, és ha jól értelmezem, akkor 5170 és 5250 MHz közt nincs DFS, de ilyen frekvenciát nem enged kiválasztani.
mit rontok el?ezek az aktuális beállítások
mod: azt már látom, hogy a fenti frekik indoor, nekem meg outdoorra van állítva, az azért van letiltva
-
válasz
Reggie0 #15103 üzenetére
6-os rOS, 5GHz - LHG antennák közt.
egyébként én megvolnék a DFS-sel, mert oké, restartkor elmolyol negyed órát, mire rááll egy csatornában (amúgy 99%-ban az 5540-re), csak az a bajom, hogy teljesen random időközönként bedobja, hogy "hopp, mégis van itt valami", és akkor eldob mindent és megint 15-20 percet szkennelget, engem meg hívnak, hogy miért nincs net.
#15102 Tamarel
5260MHz a legalacsonyabb, amit ki tudok választani, az ha jól látom az 52-es csatorna -
Victorio
aktív tag
válasz
Reggie0 #15081 üzenetére
Á, ez nekem ágyúval verébre kategória.
Valami olyan kis cucc kellene mint a HEX sorozat, csak 10G képesen.
Vagy mint a RB5009UG+S+IN csak 4 SFP+ porttal.
Az lenne a hab a tortán ha passzív hűtésű. -
starchild
tag
válasz
Reggie0 #15074 üzenetére
Igen, tudom, rc5-6-ból teljesen likvidálták. Rc4-re meg csak a docker miatt nem szeretnék downgradelni. Ahogy olvasgattam, egyébként is elég fapados verzió volt még, pl parancssori konzol hiánya a pihole-hoz. Ezért is várom a végleges ROS7-et, hátha addig kijavítják és kicsit megtuningolják. Max, ha lesz időm és energiám, kicsit ismerkedem addig a zerotierrel😃
-
snorbi82
senior tag
válasz
Reggie0 #15047 üzenetére
Igen, Gateway írom át, mert a DNS 8.8.8.8, és 8.8.4.4 (RB3011)
SXT (dynamic Servers 84.2.46.1 Telekom)
Pingeli a 8.8.8.8, de weblap nem tölti be. Olyan ideges vagyok már, hogy tuti az orrom előtt van a megoldás.
Ha megy a telekommal, akkor mellé kerül még egy telenor kártya is... -
válasz
Reggie0 #15028 üzenetére
"A szabaly csak azt akadalyozza meg, hogy a 20-as vlanbol a 30-as vlanba atlasson es forditva a 30-as vlanbol a 20-as vlanba atlasson"
Már pedig ha nem látnak át, akkor hogyan fog egy eszközünk beszélgetni a VLAN-20-ból a VLAN-30-ba?
Minden eszköznek, minden irányba tudnia KELL beszélgetni. Pont ez lenne a cél.
Nem akarunk semmit, semmitől elszigetelni. -
válasz
Reggie0 #15025 üzenetére
"bridge filter add chain=forward in-interface=v20 out-interface=v30 action=drop
bridge filter add chain=forward in-interface=v30 out-interface=v20 action=drop"Ezek minek? Az itt lévő eszközök így hogyan fognak egymással beszélgetni?
Mondjuk VLAN-20 = A épület ,
VLAN-30 = B épület,
és a többi legyen C épület.
És még lesz több is.
Így tudtak nekünk kábelt, kapcsolatot "adni" és kész.
Szóval ezeken keresztül kell nekünk beszélgetni, úgymond a "saját" eszközeinkkel.
És hogy miért így vannak megcsinálva?
Ki a *** érdekel. Nem ez a feladat.
Na mindegy is! -
válasz
Reggie0 #15018 üzenetére
"Gondolom az feltetel, hogy a ket tagged portot pedig ne hurkold ossze a switchen"
???
"A" eszköz csoporttól jön VLAN-10-en a kapcsolat.
"B" eszköz csoporttól jön VLAN-20-en a kapcsolat.
És középen vagyunk mi. Ennyi. Nekünk mindkét irányba tudni kéne beszélgetni."Milyen switch ez? CRS326?"
Jelen esetben igen."Melyik portjain jonnek a tagged csomagok?"
Amelyikre (sikerül) beállítjuk :-)
Szabadon választhatsz (még). -
válasz
Reggie0 #15002 üzenetére
Szóval nekem valami ilyesmi kéne:
/interface bridge port
add bridge=bridge1 interface=ether23
add bridge=bridge1 interface=ether24
add bridge=bridge1 interface=ether1 pvid=123,321
add bridge=bridge1 interface=ether2 pvid=123,321
/interface bridge vlan
add bridge=bridge1 tagged=ether23 untagged=ether1 vlan-ids=123
add bridge=bridge1 tagged=ether24 untagged=ether2 vlan-ids=321Csakhát ilyet nem lehet, nem enged :-(
-
válasz
Reggie0 #15002 üzenetére
Ebben a konfigban csináltál egy Trunk port-ot (ether24) VLAN 123-ra és 321-re.
Az ether1 ebből a VLAN-123-hoz, ether2 ebből a VLAN-321-hez tartuzik "Untagged" formában.
Nekem viszont nem ez kellene :-(
Sajnos úgy látom, hogy a Bridge/VLAN-ban nem lehet egy Access Port-ot több VLAN-hoz rendelni, ugyanis nekem ez kellene :-( -
válasz
Reggie0 #15002 üzenetére
"/interface bridge vlan
add bridge=bridge1 tagged=ether24 untagged=ether1 vlan-ids=123
add bridge=bridge1 tagged=ether24 untagged=ether2 vlan-ids=321/interface bridge vlan
add bridge=bridge1 tagged=ether24 untagged=ether123,ether321 vlan-ids=123,321"Gyakorlatilag a két parancs sorozat ugyan azt csinálja.
Forrás:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Bridge_VLAN_TableSzerk.: túl gyorsan válaszoltam :-)
-
Reggie0
félisten
válasz
Reggie0 #14991 üzenetére
Kiegeszites: wireguard titkosit csak, openvpn titkositatlanul.
Profiler ezt irja 100 mbitnel:
NAME USAGE
ovpn 2.7%
lcd 0%
spi 0.8%
ethernet 4.3%
console 0%
firewall 3.6%
networking 9.9%
logging 1.2%
management 1.9%
encrypting 5.7%
routing 0.5%
profiling 0.5%
bridging 0.5%
unclassified 1.6%
total 33.2% -
Alteran-IT
őstag
válasz
Reggie0 #14974 üzenetére
Az a gigabites kiterhelés csak úgymond átlagos használat PPPoE-n vagy DHCP-n keresztül, vagy már plusz WireGuard-al VPN-es sebesség? Mert én is gondolkoztam már egy CCR1009-n otthonra, főleg hogy hamarosan lesz Telekom optika, elméletileg az RB3011 is elég lenne FT-el, mondjuk mellette nem tudom mennyire menne melyik VPN, de nyilván minél nagyobb sávszélt szeretnék VPN-en keresztül kihasználni.
#14979 E.Kaufmann: Már miért lenne a NAT rossz?
Mondjuk IPv6 esetén nincs szükség már rá, de mivel így minden gond nélkül közvetlenül elérhetőek az internetről a publikus IPv6-on lévő eszközök, így biztonsági szempontból elég sok problémát felvet a dolog, mondjuk én speciel még azért sem erőltetném az IPv6-ot, mert a legtöbb szolgáltatónál nincs, ahogy nálunk sem, így általában nem is erőltetem a témát.
-
-
adika4444
addikt
válasz
Reggie0 #14931 üzenetére
ER-X nem gyenge, az MT7621 ofload-dal jobban tudja NAT-olni a gigabitet, mint az IPQ4019, főleg IPv6-on, ahol az MT-nek még fasttrack megoldása sincs.
Az más kérdés, hogy az Ubi-val bugos chipset miatt lehetnek anomáliák. Emellett az Edgerouter vonal Ubiquiti-éknél elég leszálló ágban van, én ezért sem eröltetném. Nekem van egy, valószínű OpenWRT-t fogok rárakni. Az EdgeOS első ránézésre favorit volt, de pár hónap után tömény szenvedés, nekem nagyon átláthatatlan.
Hogy ne legyek teljesen OFF:
Pár napja jött a 7.1rc5, ráadásul a weboldalon még development, de a routeren már testing-et ír, szóval talán lassan érkezik az éles kiadás.#14937 Reggie0
Az Edge vonal kontroller nélkül is megy, mind webgui-val, mind SSH-n át. Telepíteni csak az UniFy-hoz célszerű a controller-t (bár nélküle is el lehet mojolni).
Amúgy egyetértek, Ubiquiti nekem sem jön be, de ízlésről vitatkozni... -
szuszinho
őstag
válasz
Reggie0 #14935 üzenetére
Épp olvasgatom, elvileg elég jól elvan a jelenlegi eszközöm a gigabittel. Majd kiderül.
Gondoltam komolyabb eszközre váltok, ha szükséges. A konfigolás nem riaszt vissza, legalább tanulok valami újat
Előrelépésnek akkor vagy ER4, vagy RB4011? ER4 elég kevés porttal rendelkezik, így ki is esik. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Reggie0 #14890 üzenetére
Jaja, nem júzer szivatás, hanem egy jól bevállt és bejáratot rendszer a 70-es évekből, és amit parancsként beírsz, azt pl script-be is beteheted, azért gui elemekkel macerásabb ugyanezt megcsinálni, de pl powershell-ben láttam ilyet
(modern start menüben egy elem-en meghívni a jobb klikket és kiválasztani az eltávolítást ).
Mondjuk lehetne csinálni egy man leírásból gui frontendet generáló eszközt
, és akkor mindenki álma teljesülhet
. (Lehet el is kezdem Java-ban megírni
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Diablo IV
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Tőzsde és gazdaság
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged