- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rolandi350
csendes tag
válasz
DarkByte #15221 üzenetére
hAP ac3-at én is merem ajánlani, jó szolgálatot tesz nálam is, az árához képest meg főképp.
Kezdő vagyok egyébként, vagy fél éve vettem, azóta remekül működik. Végig néztem és részben próbáltam a mindenamimikrotik-es online videós tanfolyamokat mind. Ad azért egy jó nagy kezdőlökést az egészhez. Meg is szerettem, soha többé mást nem akarok.
GUI-ja jön be messze a legjobban szerintem abban mindenkit elver, az hogy ott össze lehet kattintani mindent kényelmesen, nem kell parancssorozni vagy csak minimálisat.
-
Reggie0
félisten
válasz
DarkByte #15219 üzenetére
Meg ha wifi nelkuli mikrotik router is kene belepo szinten en a hAP AC3-at javasolnam letiltott wifivel, mert eleg jo a procija, van benne ertelmes mennyisegu flash es ram, usb, es nem sokkal olcsobb egy gyengebb wifi nelkuli router, szoval szerintem ne add alabb.
Az, hogy megtartod-e melle a t-plinket inkabb tapasztalati uton dontsd el, illetve attol is fugg, hogy mennyire szeretned a wifit is konfigolgatni mikrotikbol. Szerintem nem lesz nagy kulonbseg a ketto kozott es maradhat akar csak a hAP AC3. Csak azert irtam, hogy nem egy extra wifiben, hogy ne erjen meglepeteskent, foleg ha a wifi javulasat is varod.
2.5GBe csak az RB5009-en van, vagy SFP+-os eszkozt kell venni, viszont az SFP+-os routerek joval dragabbak. Ha csak LAN-ra kell a 2.5GBe, az interneted nem megy 1Gbit fole, akkor inkabb nagyobb sebessegu switch kell a router melle.
hEX szeriat mar ne nezd, azok prociban elavultak.
-
válasz
DarkByte #15215 üzenetére
szia
- hairpin NAT menni fog. a különböző licence levelek közti különbséget itt találod
- ez a NAT boost szerintem a Mikrotik-féle Fast Track Connectionnel lehet egyenértékű, a beállítását itt írta meg egy kolléga
nekem is ac3-am van, üzemeltetek itthon szervert, nem futottam még bele olyan problémába, ami a router képességei miatt bukkantak volna fel.- jepp, ezeket mind tudja, SSH, telnet, WebFig, mobilapp és a Winbox - én személy szerint utóbbi preferálom. parancssoros kapcsolatról annyit tudni érdemes, hogy saját szintaxisa van a routerOS-nek, nem bash vagy hasonló shell fut rajta. ha használni szeretnéd, érdemes előbb utána nézni, egyébként nem egy bonyolult dolog.
- igen tud PoE-t fogadni és továbbadni is, én egy hap ac2-t táplálok meg vele. nem-Mikrotik eszközt nem próbáltam még megtáplálni, de itt a kézikönyv vonatkozó része, nézd át
amit érdemes tudni - és ez általános Mikrotik dolog - hogy WiFiben nem feltétlen erősek, tehát ha egyébként elégedett vagy az Archerrel, akkor access pointnak érdemes lehet meghagyni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- AliExpress tapasztalatok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest