- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Lehet buta kérdés, de ez a 7.x-es firmware mikor kerül a stable branch-re mondjuk egy hAP ac3-nál? Mert nekem ezeket továbbra is a testing alá teszi a System>Packages alatt. Főleg hogy már 7.1-es minor verziószámoknál járunk furálom ezt.
Nem sietek sehova, stabilitás a lényeg, csak kíváncsi vagyok. -
DarkByte
addikt
válasz
Reggie0 #15218 üzenetére
Értem, köszi. Tényleg az a baj hogy ez egy totál új terület nekem és ennyire sikerült eddig kibogozni.
De most már látom, hogy a lvl4-től felfelé teljes értékű a dolog és otthoni környezetben tkp. korlátlan funkciók tekintetében.
Egyébként ha külön WiFi AP-t vennék (vagy egyelőre az Archer-t megtartanám AP módban), és így már valami alternatív Mikrotik cucc is megtenné amiben nem feltétlenül van WiFi, mi az amit javasolni lehet? Sajnos nem vagyok képben azzal hogyan viszonyul a többi termékük a hAP AC3-hoz. A Wireless home and office kategóriában pedig nyilván nem lesz wireless nélküli modell. A hEX széria talán?
Illetve, ezen csak tűnődtem, de lassan a 2.5Gbps Ethernet is kezd terjedni, hogy ilyen cuccuk úgy láttam nem nagyon van, csak SFP+ modulos megoldással láttam kivitelezhetőnek, de annak meg is kérik az árát.
-
DarkByte
addikt
Szuper, köszi szépen!
Gondolom akkor az a Digi-s IPv6-os dolog se fog neki megkottyanni mert igazából ezen egy teljes értékű RouterOS van. Szimpatikus ketyereAz Archer-en én is gondolkodtam hogy megtartom extra AP-nek. 2.4G-n van pár IoT eszköz itthon, illetve 5G-n a mobilom. Az Oculus Quest-nek agyaltam már egy dedikált 5G access point-on hogy a Virtual Desktop stream-elés minél stabilabb legyen, de igazából nem hiszem sokat befolyásol, így viszont lehet azt is meg tudnám oldani.
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Nem volt eddig még Mikrotik router-em, csak egy sysadmin ismerősöm mesélte még régebben, hogy végletekig testreszabható eszközök. Megtetszett a hAP ac3 és gondolkodom hogy a TP-Link Archer C5-t lecserélném rá, mert már zavar pár limitációja, de lenne pár valószínűleg nagyon buta kérdésem:
- ezen a RouterOS miben limitált egy nagyobb RouterBoard-hoz képest? Annyit láttam a brossúrából hogy level 4 licenc jár hozzá, ami nekem otthoni körülmények között nem úgy tűnt túl sokat folytana a lehetőségeken. Pl. egy Hairpin NAT-ot be fogok-e rajta tudni konfigurálni? Vagy pl. a Digi-vel lehetne már egy ideje IPv6-om, csak a TP-Link nem tud dual PPPoE linket kiépíteni ami ehhez kellene. Ez a leírás pl. menne a hAP ac3-mal is?
- A TP-Link-en van egy NAT boost nevű opció ami kb. valami hardveres routing gyorsítást kapcsol ki be, és pl. a NAT loopback (ez a hairpin NAT fent) nem megy ha ez aktív, nélküle viszont jó ha 200Mbps-et át bír vinni WAN felől LAN-ra. Az ac3-nak milyen ilyen limitációi vannak amit viszonylag könnyen el lehet érni? Ha ilyesmi dolgokat szeretnék használni, jó választás-e? (üzemeltetek home server-t domain címmel és ahhoz kellene hogy bentről is WAN címmel érhessem el)
- A többféle kezelő felületből mi érhető el rajta? Egy videóban láttam a RouterOS web felületet, ott feltűnt a Winbox is a side menüben, a kézikönyv ír mobil app-ot. Úgy tudom SSH felett is script-elhetőek ezek, stb. Ezeket ez is tudja? (login képernyőn volt a videóban egy telnet ikon, az gondolom az SSH-ra utalhat)
- Olvastam a leírásában hogy tud valami PPoE in/out-ot. Ez pontosan mit jelent, a gyári tápegységgel egyáltalán képes erre? Mondjuk egy Raspberry Pi 4-et a PPoE hat-el képes lenne meghajtani? Kicsit túlzásnak érzem egy ilyen árú eszköztöl ezt a képességet, ezért is gyanakszom rá, de ki tudja.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Asztalos klub
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest