- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Kiratheonly #4696 üzenetére
ahelyett, hogy vennél egy ap-vá butítható routert, miért nem veszel egy ap-t, amit már nem kell butítani?
-
Kiratheonly
tag
Nos jó, vettem már egy routerboardot: RB3011UiAS-RM. Ezt szánom tűzfalnak, ez fogja osztani a DHCP-t is, ezért kellene egy AP-vá butítható router. Elsőre ezt néztem ki: HAP AC2. Szerintem ez jó lenne, mert passzív POE-s, a routerboard pedig támogatja, még az adapter is ad elég naftát neki. Csak sajnos nem találok semmi tesztet arról, hogy milyen sebességet képes elérni ez az eszköz 5Ghz-en.
-
bacus
őstag
válasz
Kiratheonly #4686 üzenetére
Ezt egy darab routerrel nem tudod megoldani.
1 gbites nethez aminek wifije is tudja az AC-t, nem tudom, hogy van e egyáltalán ilyen eszköze a mikrotiknak, de szinte mindegy is, mert általában az AP -t nem oda kellene tenni, ahol bejön a net és a routernek kell legyen.
Mennyi pénzt szánsz rá? Szerintem kb a negyedét, ötödét, mint amiből ezt ki lehet hozni.
bambano: előbb utóbb javítani fogják, mert szerintem is több bridge fog kelleni. Az eszköz (amin kipróbáltad) egyébként kifejezetten switch?
-
e90lci
senior tag
válasz
Kiskutyák #4682 üzenetére
Szia
A multkor nállam is hasonló volt a helyzet,csak nállam egy wap ac szált el frissítés közben.Aztán a winfos10 netinstall sem látta,úgyhogy lecsörtettem a muterékhoz mert neki még winfos7 van a gépén és egyből látta a netinstall,ráhúztam a friss firmwaret és azóta is teszi tökéletesen a dolgát. -
bambano
titán
ha betéglázta a routerét azáltal, hogy a boothoz használt fájlrendszert csak félig sikerült az agyába tölteni, akkor hiába resetelget meg hallgatózik a wifin.
ez úgynevezett jobbkéz-balváll helyzet. fogja a routerét, és a jobb kezével a bal válla fölött kihajítja.
egyéb javítási lehetőség lenne a processzor soros portját megtalálni, megnézni, hogy a first stage boot megvan-e, és ha igen, akkor kermittel feltölteni a second stage loadert. ha sikerült, és el is indul, akkor a second stage loaderrel lehet netbootoltatni a cuccot.ha ezeket fejbecsapta azzal, hogy flash írás közben elszállt a berendezés, akkor ytong.
-
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Nézelődöm a Mikrotik-es routerek terén, szeretnék otthoni felhasználásra minél jobb Wifi-vel rendelkezőt venni, főleg azért hogy kihasználhassam az 1Gbit-es netemet. Igazából az lenne a kérdésem, hogy melyik otthoni felhasználó számára is megfizethető eszköznek a legjobb a Wifi-je?
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Szoftver frissítés közben restartolt a router, majd nem lehet elérni. Próbáltam a resetelést, próbáltam belépni netinstall módba ez alapján: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual
etinstall , de nem sikerült, a netinstall nem is látja az eszközt. Van valami tippetek, hogy ilyenkor mit lehet vele kezdeni?
Az eszköz egy RB951Ui-2HnD rajta mipsbe 6.41 futott, 6.41.2-re frissítettem volna le.
köszönöm
-
bambano
titán
hogy illik mostanában szeparált (szigetes) switchet csinálni?
amit régen úgy csináltam, hogy több master-port, a slaveket beraktam valamelyik alá, stb. és akkor a switch úgy csinált, mintha több diszjunkt switch lenne.na ezt most hogy illik?
-
ezekiel
aktív tag
Sziasztok!
Hozzá tudok férni valahogy a dude adatbázisához?
Kieséseket kellene összesítenem!
Az új duderol van szó. 6.41.2 verzió -
Ablakos
őstag
Windows klienessel akarok SSTP serverhez kapcsolódni. A kapcsolat felépül, de a belső hálózat gépeit mégsem tudom pingelni. (csak a routert). Magyarázkodás helyett a konfig.
[admin@CRS125Router] > /ppp profile print
name="sstp server" local-address=192.168.200.252 remote-address=pool-vpn bridge=bridge-local idle-timeout=30s use-mpls=default
use-compression=default use-encryption=yes only-one=default change-tcp-mss=yes use-upnp=no address-list="" on-up="" on-down=""
[admin@CRS125Router] /interface sstp-server server> print
enabled: yes
port: 444
max-mtu: 1500
max-mru: 1500
mrru: disabled
keepalive-timeout: 60
default-profile: sstp server
authentication: mschap2
certificate: SSTP CA
verify-client-certificate: no
force-aes: yes
pfs: yes
tls-version: only-1.2
[admin@CRS125Router] /interface bridge> print
Flags: X - disabled, R - running
0 R name="bridge-local" mtu=auto actual-mtu=1500 l2mtu=1500 arp=proxy-arp arp-timeout=auto mac-address=XXXXXXXXX protocol-mode=none
fast-forward=yes igmp-snooping=no priority=0x8000 auto-mac=no admin-mac=XXXXXXXXXX max-message-age=20s forward-delay=15s
transmit-hold-count=6 ageing-time=5m region-name="" region-revision=0 max-hops=20 vlan-filtering=no pvid=1Mit kell még beállítani, hogy elérjem a teljes belső hálózatot?
-
Poo
senior tag
-
asdf_
veterán
Site to site vpn tunnelt kene csinalnom, ez alapjan probalkozom, de nem megy. phase 1 negotiation failed due to time up hibauzenetem van. Rakeresve, valahol a tuzfalnal akadhat el, de meg nem beszelek elegge Mikrotikul. Mi hianyzik ebbol a leirasbol?
-
WolfLenny
senior tag
Sziasztok!
Gyakorlati tapasztalata van valakinek kb. 20 AP kiszolgálással kapcsolatban?
Ha jól tudom ehhez már sima SOHO router kevés lesz.
Mi az a vas ami 20 AP-t "könnyen" elkezel?
Egy szállodába lenne telepítve.Előre is köszi a választ!
-
Magnat
veterán
Üdv,
egy RB750Gr3-at próbálgatok egyelőre tesztkörnyezetben, de képtelen vagyok belőle netet csiholni (illetve elérni a lan oldalról a wan oldali eszközöket)... mivel még csak tesztelem, a meglévő router mögé tettem így:
Digi Pppoe -> Tp Link 3600 (192.168.1.1) -> (192.168.1.199 dhcp kliens) Kistyúk NATolva (192.168.90.1)
Végignéztem a DBob-féle leírást és először default konfiggal talán 6.40-es rendszerrel működött is szépen, de magam akartam mindent végigjátszani, plusz frissítettem is a rendszert 6.41.2-re, aztán valamitől lett egy crash és nem értem el az eszközt (valszeg én bénáztam vmit és nem is safe módban voltam plusz akkor L2-n még nem értem el egyáltalán, utána olvastam vhol, h a Virtualbox adaptert le kell tiltani, így már ok), lényeg, h reset gombbal kinyomtam és nulláról az új rendszerrel elkezdtem belőni. Annyi ugye a változás, h nincs már master-slave port, így bridgelve van a lan2, 3, 4, 5 és persze külön az 1es port a wan.
Többször végigjátszottam már mindent úgy, h reseteltem az eszközt, ő maga kilát a netre, névfeloldás a klienseken is van, de ha akár egy internetes címet, akár a 192.168.1.x tartományból pingetek bármit, akkor Destination host unreachable üzenetet kapok.
A kliensen a DG természetesen a Mikrotik lan címe, a tűzfal szabályok:
Chain: forward In. interface: LAN Bridge Action: accept
Chain: srcnat Out interface: eth1 WAN Action: masquradeMit csinálok rosszul?
Szerk.: Annyit adalék még a dologhoz, h mind a két szabályt logolom és csak a másodikat látom feltűnni a logban, de az is csak a fő routert bizgeti 53-as porton, tehát DNS ügyben ... de pl egy ip címre történő ping esetében egyáltalán nem logolódik egyik szabály sem.
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy 2011 ő csinál mindent (vpn, tuzfal, stb) pppoe -n keresztül csatlakozik egy 10/0.5 adsl -hez.
Távoli asztalhoz, kamerákhoz nagyon kevés ez a feltöltés, volt egy SXT LTE-m és egy korlátlan Telenor kártyám gondoltam munkára fogom. Sajnos ugye az SXT nem tud passthrough/bridge módot, így most az SXT csinál mindent, de megszeretném hagyni az adsl-t failovernek.
Hogy lehetne értelmesen megcsinálni, hogy továbbra is a 2011 gondolkodjon és a backup az adsl legyen.
Vagy veszett fejsze és vegyek egy WAP LTE-t ami tud passthroughot? -
Lemértem 750Gr3-at Gigabites Digi PPOE-vel fastrackel a netet és hozza az elvárt értéket.
Szóval akinek nem kell portnyitás annak elég a 750gr3 is digire. -
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lazee15 #4658 üzenetére
Ezt az IP/FIREWALL/NAT részben kell kiadni, azaz a fenti két sor előtt a
/ip firewall nat
paranccsal 'ide kell lépni":
/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat comment="Transmission WEB" dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8181 protocol=tcp to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8181
add action=masquerade chain=srcnat dst-address=192.168.1.101 dst-port=8181 out-interface=bridge-local protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24
-
Ablakos
őstag
Capsman-be fogott cap-nek hol lehet állítani a country tulajdonságait? A hibajelenség, hogy auto-ra állítom a frekvencia választást, de némelyik kliens így nem kapcsolódik. Ha egy közepes (2.4 GHz) csatornát jelölök ki, akkor mindegyik működik?
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok abban segíteni hogy egy mikrotik routerben hogyan tudnám azt megoldani hogy egy belső lanon lehessen gépnév alapján elérni egy static ip-vel beállított masinát?az ip/dns/staticnál ha felveszem a gépnevet és a hozzá tartozó ip-t attól még nem lesz elérhető gépnév alapján
Köszönöm.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lazee15 #4653 üzenetére
Szerintem ez egyértelműbb, mint a sok screenshot. Ezeket kell beírni a terminál ablakba, értelemszerűen módosítva a IP címeket és portokat.
add action=dst-nat chain=dstnat comment="Transmission WEB" dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8181 protocol=tcp to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8181
add action=masquerade chain=srcnat dst-address=192.168.1.101 dst-port=8181 out-interface=bridge-local protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24Nálam az otthoni LAN hálózat a 192.168.1.0/24, a router IP címe 192.168.1.1, a gép, amin a transmission fut: 192.168.1.101 és a transmission portja 8181. Ezek alapján már meg tudod csinálni a tiédet. Persze más megoldás is lehet, ez csak egy opció.
-
flexes922
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Sokadik reset segített.
Valószínűleg rosszul csináltam... -
tibi77
csendes tag
válasz
flexes922 #4646 üzenetére
Szintén konfigolási hibába estem pár hete ugyanezzel a típussal. A resetet nekem sem csinálta meg megfelelően, mert nem jött vissza az IP cím. Melyik portról akarod konfigolni? A 951-es nem szereti a konfigot az 1-es ether portról (meg még pár másik sem). Másik ether portról mac címmel már be tudtam jelentkezni.
-
bacus
őstag
válasz
flexes922 #4646 üzenetére
Másik gépről?
A resetet nem hiszem, hogy jól csinálod, be kellene töltődnie a default confignak, azaz az ip címnek vissza kell álljon 192.168.88.1 címre.
Egyébként egy régi fórumon, ami ráadásnak wine alóli winboxra vonatkozik:
In order for mac-winbox to work properly, you must have an IP address, subnet mask, AND default gateway configured on the interface connecting to the MikroTik.
De el tudom képzelni, hogy ugyanez a probléma előfordul windows alól is.
-
Bile Demon
őstag
A 6.41 frissítés óta az összes MikroTik eszközömet csak IPv4 only módban látja a WinBox. Előtte ott volt az IPv6 link lokál címe is az eszközöknek, tehát egy IPv4 és egy IPv6 címen is mutatta a Winbox a "Neighbors" listában.
Van lehetőség (a downgraden kívül) valahogy újra engedélyezni az IPv6 felderítést, vagy együtt kell élni a jelenséggel?
Egyébként a downgrade járható megoldás lenne? Gondolok itt arra, hogy a nemcsak a ROS verziója nőtt, hanem a firmware is frissítve lett, lehet azt downgradelni? -
bacus
őstag
válasz
flexes922 #4640 üzenetére
Először is ezt olvasd el párszor, de legalább az első négy sort.
Esetleg kívülről a wan interface felől nincs hozzáférésed? A mac addresses kapcsolódás néha elég instabil, és a win is szereti tiltogatni, meg megszakad. Ilyenkor érdemes lehet a laptopot közvetlenül rádugni a portra és letiltott tűzfal mellett próbálgatni.
Ha pedig semmi nem megy, akkor keress rá, hogyan kell resetelni a routert.
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Van egy RB951G-2HnD routerem és az a problémám, hogy elkezdtem a beállítani és kitöröltem az interface fül alól a Bridge-t. Utána kidobott a winbox. Megpróbáltam leresetelni, de hiába. Winbox látja a MAC címet, de IP-t nem ír hozzá és nem is tudok rácsatlakozni. "ERROR: could not connect to MACcím"
Próbáltam a netinstall-al hátha újra tudom telepíteni, de az nem vette észre az eszközt. Utánaolvastam, hogy kell csinálni, de hiába.
Remélem vki tud nekem segíteni.Üdv,
Viktor -
almi
senior tag
Sziasztok!
Van 2 mikrotik routerem site to site VPN-el összekötve. A távoli router 2-es interface-e össze van kötve egy Supermicro szerverrel, amin ESXi van. Jelenleg egyetlen egy subnet van, amiből minden routerre kötött eszköz IP-t kap, a host és a rajta lévő VM-ek is.
Az ESXi-n szeretnék létrehozni több portgroupot és a különböző portgroupokban lévő vm-ek külön subnetből kapnának IP-t. Na most ehhez ugye VLAN-okra van szükségem.
A kérdésem az az, hogy ha most csak simán az ether-2-n van egy 10.120.10.0/24-es subnet azt bele tudom-e úgy tenni egy VLAN-ba, hogy nem változik semmi, csak éppen benne lesz egy management VLAN-ban?
-
tami_
csendes tag
válasz
bakonyip95 #4637 üzenetére
- sajnos a 6.41-es verziora frissitesnel en is igy jartam, probaltam minden fele megoldast (nagy reset, mentes visszatolt), hogy ne kelljen mindent ujra-beallitani de nem ment, legjobb eredmeny az volt hogy 2.4-en kommunikalt, 5GHz-en semmi.
- a megoldas az lett, hogy a cpas-man-el kapcsolatos összes beallitast toroltem, es ujra-konfigoltam mindent nullarol, igy visszaallt a rend. -
bakonyip95
tag
Sziasztok!
Segítséget szereték kérni. Van egy router, ami capsmanként üzemel és van pár cap. Tegnap lefrisítettem a firmware-t az összes eszközön és a mai reggelre a 8db cap-ből csak kettő tudod csatlakozni a capsman-hez, a többi nem.
Kitöröltem a cert-et, újra engedélyeztem mindent, de nem jó.
Ami müködött, annál kivettem a pipát az enable-ről, majd vissza és most már az sem jó.
Capsman-en is töröltem a certeket, cap-ken is, de egyik sem tud csatlakozni hozzá.
Miért lehet ez? Mit tudok csinálni? -
Adamo_sx
aktív tag
A 100-zal kezdődő IP címen lenne a router? Ha igen, akkor ez egy carrier grade IP cím, ami nagyjából azt jelenti, hogy NAT-olt ezért nem éred el kívülről.
Ha a Digi a szolgáltatód, akkor jelezd nekik, hogy publikus IP címre van szükséged és visszaállítják. -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
OpenVPN kapcsolatot csináltam itthon, viszton a csatlakozásnál ezt írja a ki a vpn kliens, ha távolról csatlakoznék rá:
TCP: connect to [AF_INET]100.66.135.110:1194 failed: Unknown error
Viszont ha itthonról próbálok rácsatlakozni akkor egyből megy a rendszer.
Mi lehet a gond?
-
Olyan WiFi hálózathoz szeretnék Mikivel csatlakozni, ahol az Internet eléréshez WebAuthentication is kell.
Ez megoldható valahogyan? -
Sir John
tag
válasz
E.Kaufmann #4630 üzenetére
Előbb átkonfoltam a 2. portra, mert lusta voltam elővenni a létrát.
Aztán rájöttem, hogy hiba volt, mert így is kell a létra, hogy átdugjam a wan kábelt a 2. portba.
Persze ez nem hozott megoldást, hanem a KÁBLECSERE igen!!!Szóval a POE port használható! Visszaraktam az eredeti konfigot és az új kábellel megy gigán!
Uraim! Nagyon köszönöm!
-
Sir John
tag
Sziasztok!
Van a T- szolgáltatótól egy SagemCom routerem, e mögött ül a DMZ-n egy Hap AC (962UiGS-5HacT2HnT)
A problémám az, hogy CSAK 100M-FULL beállítással megy stabilan a WAN a Mikrotik-en!Ugye alapból 10-100-1000 half és full is engedélyezett és autoneg. alapján dönti el, hogy mi legyen a port sebessége. Ilyenkor alapból 1000-Full -al csatlakozik. de pár másodpercenként eldobja a linket, majd pár másodperc múlva ismét csatlakozik!
Ha átrakom fixen 100-full-ra, akkor tökéletesen megy, nem dobálja el a linket.
Sajnos ez nem lehet megoldás, mert a net sebessége jóval 100 fölött lenne, így nem tudom kihasználni az előfizetett sávszélt.Van valakinek építő ötlete?
Előre is köszi!
-
quby
őstag
Sziasztok!
Gyors keresgélés után hirtelen nem találtam erre vonatkozó leírást. Van a mikin olyan mint a cisco esetén a
spanningtree-portfast
funkció? Azaz a porton ahol beállítom nem vár spanning tree-re, hanem rögtön forward modba kerül a port. Van egy kliensem ami indulás után tök késön kap csak címet a mikitol, és várni kell vagy 20 sec-et (pl készenlétböl visszatérés után) amíg kommunikálni tud. Van itt ilyen funkció vagy kliens oldalon kezdjek keresgélni..... -
tibi77
csendes tag
Sziasztok,
szétválasztottam a 2011-es routeren a vezetékes hálózatot és a wifi hálózatot két alhálózatra, és mindkettő masquerade szabállyal eléri a netet, egyéb NAT szabály nincs beállítva. Az egyik vezetékes gépről próbálom a WIFI hálózati nyomtatót elérni, de nem megy, csak a ping-re válaszol. Tűzfal szabályokhoz felvettem, hogy engedjen minden wlan<->lan forgalmat, a ping csomag áthaladtát jelzi is a nyomtató felé, a windows IP alapú nyomtató installálásánál is jelzi a nyomtató felé menő forgalmat, de nem jön vissza semmi. Milyen szabályt kellene beállítanom?
Köszönöm! -
bacus
őstag
válasz
Zwodkassy #4618 üzenetére
két szabály kell szerintem, egy a redirect, a másik meg visszafele. Gondolom bejön a kérés, megy a redirect, majd a router úgy válaszol, mintha az eredeti kérés a normál porton jött volna, innentől meg kell a kinyitott tűzfal...
ha belül lenne egy szerver a 80 as porton, ott a router tudja, hogy visszafele is kell csináljon valamit, de itt szerintem nem...
lehet kell még egy redirect az output chainbe is.
-
Egy kicsit felemás eredmény kaptam. Első körben a WinBox-ot próbáltam ki. Alapból ez a Tcp-8291-et használja. Dst-Nat Redirect To 18291. Igen ám, de végeredményben ilyenkor is a Tcp-8291-re csatlakozom, azaz engedélyeznem kell a tűzfalban a Input-Chain-ben a Tcp-8291.
Így már enged csatlakozni :-) Csakhát így meg futottam egy jó nagy kört :-)) -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
lazee15 #4615 üzenetére
A dstnat a prerouting chain-ban van (lásd packet-flow), ahol értelemszerűen nem lehet a kimenő interfészt feltételként használni. Ezt írja ugye az üzenet is. Szóval az out interface-t ne töltsd ki.
Nálam így megy a transmission, ez egyben hairpin is:2 ;;; Transmission WEB
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8181 protocol=tcp dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8181 log=no log-prefix=""
3 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24 dst-address=192.168.1.101 out-interface=bridge-local dst-port=8181 log=no log-prefix="" -
hajbal
újonc
válasz
lazee15 #4611 üzenetére
Szia !
IP->Firewall->NAT
Chain: dstnat
Protocol: tcp vagy udp ezt te tudod
Port 9091
In interface: WAN interface
Out interface: LAN interface
Action fül alatt:
Action: dst-nat
To Address a raspberry címe
To Ports 9091A General alatt megadhatod a src addresst is ha egy bizonyos fix IP-ről jön majd a kérés.
Remélem tudtam segíteni. Ha esetleg valaki hozzátenne valamit akkor javítson ki. -
lazee15
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi hálózati térkép szerint Szeretnék pár dolgot kérdezni:
A 4-es porton Statikus IP címet osztok ki, ezen a porton egy raspberry amin transmission szerver fut 9091-es porton!
A lényeg hogy milyen port forward szabályt kell létrehoznom hogy kívülről is elérjem.
U.I: A dyndns szolgáltatás belőve a routernek a webkonfigurációs felületét kívülről elérem!
De hiába adom meg hogy ezt is engedje át nem nyílik meg távolról lokális hálózaton működik!
Kérem aki jobban ért hozzá mint én segítsen próbálkoztam ezzel a hairpin nat-al is de nem nagyon akar összejönni! -
Azt hogyan tudom megadni, hogy a PPTP Server ne a 1723 TCP portot használja?
Ugyanez a kérdés lehet akár az L2TP Server esetében is, UDP 1701.
Stb-stb. -
bambano
titán
válasz
Adamo_sx #4607 üzenetére
2011-es fórumtémákat nem sok értelme van már elolvasni, annyi minden változott a rosban.
a netflow-val az a baj, hogy a címfordítási táblázatot nem adja ki.
amit meg abban a fórumban írtak, az nettó hülyeség: azt mondja ott valaki, hogy lehetetlen, hogy komplett nat tábla legyen a routerben, mert nem férne el a ramban. ez azért marhaság, mert ha nem lenne komplett nat tábla a routerben, nem tudna natolni.de mindjárt előkapok egy üres routert és megtesztelem, hogy a teljes conntrack tábla kijön-e belőle vagy csak csonkítva.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
bambano #4606 üzenetére
Hát sajnos ehhez már nincs lövésem. Van egy fórumtéma, ahol hasonló a kérdés, de további problémák is felmerülnek: NAT connection table print to file
-
bambano
titán
válasz
Adamo_sx #4604 üzenetére
nem teljesen.
miután rendszeresen szükségem lenne a conntrack tábla tartalmára, így a kézi buherálás nem működik.viszont az egy érdekes lehetőség, hogy lehet neki fájlnevet megadni... ha a fájlnévbe tudnék dátumot kódolni, majd ki tudnám szedni a routerből, az nagy dobás lenne...
-
bacus
őstag
Köszönöm a hozzászólásaitokat, a hóhért nem sikerült felakasztaniuk.
Az 5GHz-es AC-s capsmanos (mind külön frekin) odavert, amelyik eszközt oda regisztrálták az egyrészt gyors és stabil lett, másrészt nem a telített 2,4Ghz-es sávot zavargálja tovább.
A 2,4-es capsmanban végül 1,6,11 csatornák szétrakása, segített 3 db egymástól távol lévő cap maradt az egyébként elvileg legkevésbé terhelt (ennél a cégnél speciel az 1-es) csatornán, a másik két freki ugyan terheltebb, de legalább egymást nem zavarják az eszközök, illetve más SSID, nem akar állandóan váltogatni.
A 2,4 és 5 gigás wifi SSID-je más lett, egyelőre még nyitott, hogy a váltogatás így is teljesen szakadásmentes és stabil e. (Zwod igérte, hogy megnézi és közzéteszi talán, de ha nekem lesz időm én is ki fogom próbálni)
Revideálni kell ezek szerint az eddigi álláspontomat, megfelelően sok eszköznél az AP legyenek külön frekin capsmannál is. És hogy mit jelent a megfelelően sok ?!, azt meghagyom ismeretlen változónak..
-
bambano
titán
nem tudom, kérdeztem-e már, de a conntrack táblához hozzá lehet férni valami normális módszerrel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest