- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
válasz
Bile Demon #3698 üzenetére
Amit én még a default tűzfalba belegyúrtam:
aki 22-es porton próbálkozik annak drop; (vannak elég szép számmal jelentkezők)
ping típusokat érdemes szűrni, pl. két echo request után packet drop;
port scann-előket is távol tartom;
Bogon listát használok;Mini irodai hálózatba nekem ennyi elég. (Meg nem is túl erős a crs125)
Távoli elérést csak vpn kapcsolaton keresztül használok.
-
Ablakos
őstag
válasz
Bile Demon #3696 üzenetére
Amit "soho" módban default firewall configot ad nyilván egy jó kiindulás. Az még nem elég biztonságos. A miki-wiki forumán még nagyon sok jó tanács (példa) van. Ott kell kivadászni a megfelelő beállítást.
-
válasz
Bile Demon #3693 üzenetére
Relatív sok minden miatt tud írni a háttértárra a RouterOS.
Mindig amikor először konfigolok egy új eszközt, úgy is végigmegyek minden menüponton és megálmodom, vajon szükségem van-e rá. Nyálazz végig mindent.Pl, a DHCP szerver a lease-eket kiírja alapból háttértárra. Le szoktam kapcsolni. Nekem ez nem szükséges.
-
PapaMaci
őstag
válasz
Bile Demon #3628 üzenetére
Így még inkább zárva van...
-
válasz
Bile Demon #3453 üzenetére
10% két táp (mondjuk a mérés során használt 9 és a 24V-os) vesztesége között is van. Hacsak persze nem labortápon lett mérve.
-
ulaci78
csendes tag
válasz
Bile Demon #3316 üzenetére
Kipróbáltam, amit írtál, és nálam is így van, nem lehetett kapcsolódni.
-
válasz
Bile Demon #2963 üzenetére
Ha "mindent" akarsz látni, akkor "ipconfig -all" vagy "ipconfig /all"
-
válasz
Bile Demon #2960 üzenetére
Ha a routerből tudsz pingelni IPv6-os címeket (pl Google : •2001:4860:4860::8888 és •2001:4860:4860::8844), akkor ez pipa.
Ezután nézd meg a Windows IP aktuális IPv6 konfigját: IPv6 cím, Gateway.
Ha nincs Gateway, akkor nem fog menni a ping sem... Mint az közismert, Mr Teufel :-) -
válasz
Bile Demon #2953 üzenetére
"Amiről sejtem, hogy gond lehet: a LAN interfésznek nem állítottam be IPv6 címet, csak egy link local címe van. (Jó az úgy, vagy mit állítsak be?)"
Hát igen. Ahogy az IPv4 esetében, úgy az IPv6-nál is, a DHCP szervernek rendelkeznie kell (!) érvényes IP címmel. Ezt kihagytam a hozzászólásomból.
Én a LAN oldlai Bridge interfészemnek a következőt adtam meg:
- Address : ::81/64 - azért 81, mert az IPv4 címének a vége is ez :-)
- From Pool : a Wan oldali DhcpClient által létrehozott
- Interface : értelemszerű
- EUI64 (*) : én nem használom
- Advertise : pipaEUI64 (*) : IPv6 cím generálása az adott interface MAC Address felhasználásával
-
válasz
Bile Demon #2946 üzenetére
"És mi lett a megoldás?"
Egy Hap Ac Lite-ból kimásoltam a Default Config-ot :-)
"IPv6"
Nekem Digi van, cask erről tudok nyilatkozni:
- Wan iterfész: ezen DhcpClientv6, Address és Prefix pipa (igénylés), megadtam egy Pool-t, és a PoolPrefixLength=64 (a Diginél 64 bit). UsePeerDns és AddDefault Route pipa.
- Lan oldal: itt a Bridge interfészre definiáltam egy Dhcp-Server-v6-t, ahol is a előzőleg megadott IpV6Pool-t használom, adom meg. A gond akkor van, ha ez nem jön neked létre. Azaz nem kapsz ilyet a Telekom-tól. Bár ha jól látom, te a Cisco Epc3925 után vagy kötve. Szerintem mivel ő kapja meg "kívülről" a "public" IPv6 címet és prefixet, így te már nem lehet tovább "adni". Még nekem sem minden világos az IPv6 technikában.
Ugyanis nekem van több MikroTik-em otthol? switch és AP. Ezek sem kapnak már a "fő" MikroTik router után prefix-et (vagy címet ?, most nem is tudom :-).
És valami olyat is olvasgattam a neten, hogy /64-es prefix 1db subnet. /63-as 2db subnet, /62-es 4db subnet lehetséges. Még nem egészen vágom miért :-( -
válasz
Bile Demon #2936 üzenetére
Sajnos ezzel detto ugyanígy jártam én is :-(
Annyi eltéréssel, hogy én 6.37.3-at tettem rá vissza, de azzal is ugyanolyan fos volt :-( -
SimLockS
tag
válasz
Bile Demon #2942 üzenetére
Köszi.
Ekkor fájl képződik, vagy kiírja és másolgatni kell? -
SimLockS
tag
válasz
Bile Demon #2938 üzenetére
Hát akkor lehet, hogy az sem segített volna... :-)
Nekem olyan nyűgöm szokott lenni (máig nem tudtam megoldani), hogy több azonos típust szoktam telepíteni, ezért csináltam egy "alapkonfigot". Az az elképzelés -ami soho cuccoknál megy is-, hogy default config lementés, másik azonos cuccra (hw és sw verzió is azonos) rátöltve, csak pár beállítás és mehet használatra az eszköz. Mégsem működik. Webes felületről csinálnám mindezt. Ha jól látom, nem áll át router/ap stb. módba, hiába olyan eszközről mentem, ami "készen van". Tapasztaltatok hasonlót? Van rá megoldás? (Pár beállítás megtörténik, de átnézni, hogy mi az ami nem, nagyobb szívás, mint nulláról kézzel megcsinálni újra)
-
SimLockS
tag
válasz
Bile Demon #2936 üzenetére
Resetelés előtt minden interfészről lehúztad a kábeleket? Úgy rémlik, hogy az is befolyásolja, hogy hogyan indul el... ( hacsak nem keverem más gyártók routerével
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Robogó, kismotor
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest