- MIUI / HyperOS topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Üdv,
egy RB750Gr3-at próbálgatok egyelőre tesztkörnyezetben, de képtelen vagyok belőle netet csiholni (illetve elérni a lan oldalról a wan oldali eszközöket)... mivel még csak tesztelem, a meglévő router mögé tettem így:
Digi Pppoe -> Tp Link 3600 (192.168.1.1) -> (192.168.1.199 dhcp kliens) Kistyúk NATolva (192.168.90.1)
Végignéztem a DBob-féle leírást és először default konfiggal talán 6.40-es rendszerrel működött is szépen, de magam akartam mindent végigjátszani, plusz frissítettem is a rendszert 6.41.2-re, aztán valamitől lett egy crash és nem értem el az eszközt (valszeg én bénáztam vmit és nem is safe módban voltam plusz akkor L2-n még nem értem el egyáltalán, utána olvastam vhol, h a Virtualbox adaptert le kell tiltani, így már ok), lényeg, h reset gombbal kinyomtam és nulláról az új rendszerrel elkezdtem belőni. Annyi ugye a változás, h nincs már master-slave port, így bridgelve van a lan2, 3, 4, 5 és persze külön az 1es port a wan.
Többször végigjátszottam már mindent úgy, h reseteltem az eszközt, ő maga kilát a netre, névfeloldás a klienseken is van, de ha akár egy internetes címet, akár a 192.168.1.x tartományból pingetek bármit, akkor Destination host unreachable üzenetet kapok.
A kliensen a DG természetesen a Mikrotik lan címe, a tűzfal szabályok:
Chain: forward In. interface: LAN Bridge Action: accept
Chain: srcnat Out interface: eth1 WAN Action: masquradeMit csinálok rosszul?
Szerk.: Annyit adalék még a dologhoz, h mind a két szabályt logolom és csak a másodikat látom feltűnni a logban, de az is csak a fő routert bizgeti 53-as porton, tehát DNS ügyben ... de pl egy ip címre történő ping esetében egyáltalán nem logolódik egyik szabály sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Opel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Elite: Dangerous
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest