- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazee15
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi lenne a problémám:
Adott két eszköz:
1. Mikrotik WAP LTE KIT ( RBwAPR-2nD&R11e-LTE ) - routerként ez oszt címeket dhcp-n.
2. Mikrotik hAP AC lite (RB952Ui-5ac2nD) - switch/ap ként üzemel 5-ös portján keresztül jön a net az 1. eszközről és POE-n kapja az áramot!
A problémám az hogy néha eldobja az 5. linket és megszakad a net! Az 1-es eszközön továbbra is van net csak nem oszt tovább!
Amiket próbáltam és ugyan ezt a hibajelenséget produkálja:
-másik portra raktam a bejövő net portját 1-5 minden letesztelve ugyan ezt produkálja!
-újrakábeleztem árnyékolt kábel van mindenhol
-legfrissebb firmware van mindkét eszközön: 6.42.5
-a mikrotik LTE kitet nem poe-n keresztül tápláltam meg hanem a gyári tápegységével és ugyan ezt produkálta!
-tp-link 8-as switchel elosztva nem produkálja ezt a hibát úgyhogy tuti hogy a hap ac lite-on lesz valami probléma! 2-3 naponta van ez a jelenség!Újraindítás után megint 2-3 napig tökéletesen működik!
Mikor megvettem az eszközöket nem produkáltak ilyet 30-40 napos uptime-om is volt, plusz eszközök nem kerültek a routerre/switchre CPU-20-25%-on mocorog ram 42mb
"Röviden" ennyi ebben kérném segítségeteket! -
-
lazee15
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi hálózati térkép szerint Szeretnék pár dolgot kérdezni:
A 4-es porton Statikus IP címet osztok ki, ezen a porton egy raspberry amin transmission szerver fut 9091-es porton!
A lényeg hogy milyen port forward szabályt kell létrehoznom hogy kívülről is elérjem.
U.I: A dyndns szolgáltatás belőve a routernek a webkonfigurációs felületét kívülről elérem!
De hiába adom meg hogy ezt is engedje át nem nyílik meg távolról lokális hálózaton működik!
Kérem aki jobban ért hozzá mint én segítsen próbálkoztam ezzel a hairpin nat-al is de nem nagyon akar összejönni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest