- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Toth_Jani #3338 üzenetére
Mindent átnéztem tudtommal, de semmi hiba. Marad a rendszer visszaállítás korábbi elmentett állapotra...ha az sem oldja meg akkor új win. Sajnos nem tudom a kódokat mert 4-5 éve egy generált kulccsal fut ez a gép. Win 10 pro. 22H2. Van rá esély, hogy újratelepítésnél gond nélkül visszaengedi rakni így ha a hardver ugyanaz?
Ja és csak akkor jön hiba ha az edge használva van.
-
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3317 üzenetére
Edge, 3 pötty menü, more tools, launch search bar ahol elő lehet hozni. A Bing sávot mostanában valamelyik Windows vagy Edge Update erőltette a desktop közepére. (és egy ronda systray ikont) Legalább megkérdezte akarom-e látni, én azonnal kikapcsoltam.
Repült még a Weather app is, amióta nem UWP hanem csak egy weblap, az is rosszabb lett és már reklámos is lett. Ez aztán a Windows Pro aztán irtani kell a szemetet, holnap Macezek-Safarizok egyet ott (még) nincs ennyi bloatware. Az iOS Outlook is repült mióta reklámos lett, fizetni nem fogok amit az Apple Mail is tud ingyen sallangok nélkül. Nem tetszik az irány ahova a Microsoft tart. Kár az Edge miatt is, jól indult pedig.
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
Toth_Jani #3283 üzenetére
Igen, látni szoktam. Használok jó pár böngészőt. Pl portable Chrome-ot is néha és amikor az egész könyvtárat törlöm, akkor elég jól látszik még egy gyors gépnél is, hogy több ezer kis cache szart töröl elég sokáig, miközben nekem be van állítva, hogy minden kilépésnél törölje a gy.tárat. Nem hiszem, hogy az Edge olyan más lenne ebben. De itt egy példa, (ha jól látom), amit itt írt valaki korábban.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Toth_Jani #3281 üzenetére
Legutóbb nekem is ezt írtad, hogy nem számít az SSD-nek, ha sokat ír rá a böngésző, pedig írtam miért nem akarok ssd-re (sem) gyorsítótárat használni. Felesleges, szükségtelen, zavaró, lassít.... Nálam ezek az elsődleges érvek. Nem érdekel mennyibe kerül. Ez nem érv. Az érdekelt volna, hogy tudsz-e bármi pozitív tulajdonságot, vagy értelmet mondani arra, hogy mi szükség van a mai világban a cache lemezre írásának.
Amúgy a fő gépemben nekem is M.2 NVMe-s SSD van, de a másik gépemben SATA-s (Samsung 860 evo). 16 GB RAM-nál minden esetben előnyben részesítem, hogy RAM-ba írjon. Akármilyen szemmel nézve is optimálisabb, ha ingyen osztogatnák az SSD-ket akkor is.
Sajnos a böngészőfejlesztők nagyon le vannak maradva, hogy ezt ennyire erőltetik. Lehetne erre beállítás ki hogyan szeretné használni.
A lemezre cache kb annyira hasznos, inkább káros (szerintem) mint az Edge Indítási rásegítés
Gyors böngészés. Ha be van kapcsolva ez a beállítás, a Microsoft Edge gyorsabban megnyílik az eszköz indításakor. 😀 2023-ban? Mit gyorsít, hogy folyamatosan fut a háttérben akkor is, amikor nem használom, amikor nem is ez az elsődleges böngészőm? Ekkora hülyeséget még nem láttam. Elsőre nem értettem miért fut ez a szerencsétlen állandóan a háttérben, miközben nem is használtam. A frissítés erőltetésről nem is beszélve. Naponta 10000x kérdezi le úgy, hogy nincs megnyitva és nem használom, ez beteges részükről. -
Krystal_s
addikt
válasz
Toth_Jani #3266 üzenetére
Látszik mennyire értesz hozzá.🤔 Nem ártana kicsit jobban utánanézni mielőtt baromságot írsz.
-
gV
őstag
válasz
Toth_Jani #3266 üzenetére
+1
manapság már nem pénz egy új SSD.
2009: 60GB-os SSD-ért 60e Ft-ot fizettem
2012: 256GB->55e Ft
2017: 1TB->65e Ft (HA-ról, OEM)
2018: 500GB->27e Ft
most nézem 1TB-os WD blue ~21e Ft.
azért a virtuális memóriát kikapcsoltam, mert a RAM mégis gyorsabb és van belőle 32GB.GoodSpeed: nincs mit
-
sz.j
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3215 üzenetére
A Chromium alapvető tulajdonsága szerintem, hogy a jobb szélen a menü elérhetősége található. Akkor magára valamit adó tervező nem rak oda egyik napról a másikra egy kikapcsolhatatlan böszme Bing gombot.
Mintha a frissítés gombot a címsor jobb oldalára tennék, mert újdonság. -
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3212 üzenetére
Hát elég sokan is reklamáltak, amikor a Windows 11 megjelent csak alul lehet a tálca például. Vagy az egész Windows 8 sztori.
De mindegy is, ez a chatbot böszme Bing gomb a Chromium "szabvány" 3 pötty menü helyére eléggé rikító és zavaró. Nem a kíváncsiság volt az első reakcióm, hogy próbáljuk ki, hanem az fúj.
Pedig amúgy még használnám is, ha normálisan oldották volna meg. Például új lapon, vagy jobb klikk menüben, vagy design-ba illő ki és bekapcsolható gombbal mint amilyen a Collections is.
Érdekes amikor a Chromium Edge restart történt, akkor miért nem kerestek új nevet is az UWP Edge után. Hogy az emberek ne gondolják ez még mindig az elbukott projekt. Szóval amikor kellett volna változtatni, nem változtattak, amit senki nem kér azt viszont erővel tolják user arcába. Csoda, hogy még a keresőmotort engedik cserélni.
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3210 üzenetére
Mert odarakták a 3 pötty menü helyére.
Mert gagyin néz ki, nem illik a stílusba.
Mert hover automatikusan jön a panel.
Mert erőltetik úgy, hogy csak regedittel lehet kikapcsolni.Nem jó dolog, ha Chrome és Edge kapcsán gyakorlatilag az a választás Google vagy Microsoft bloatware-t akarsz. Hétköznapi user meglátja ezt az arcába tolt hülyeséget, a mobil app erőltetést és menekül vissza Chrome-ra, amit legalább megszokott és nem változik annyira állandóan. Apple-nél marad a Safari, nem fogom leszedni rá az Edge-t, Windows-on ha még folytatják ezeket a hülyeségeket, akkor Brave jobb híján. Vivaldi nem jó és sajnos a Firefox nekem nem tetszik.
Ha még a Microsoft cikkekből élő tech újságírók is azzal kezdik használj inkább Brave böngészőt:
Tip: Remove the Bing Button from Microsoft Edge 111
Let me be very clear. No one—no one—should use or trust Microsoft Edge, it is to Microsoft what Chrome is to Google. -
Tökimanó
senior tag
válasz
Toth_Jani #3124 üzenetére
Remélem nem csak ideiglenesen de úgy tűnik igazad volt, ez oldotta meg a problémámat. Kikapcsoltam az Adguardot, elfogadtam ,visszakapcsoltam.Igaz nem volt elég egyszer eljátszani. Minden alkalommal egy újabb google ajánlatot dobott ki.(Kereső, jelszókezelő, stb.). De egyszer csak elfogytak és azóta nem jön több elő. Köszönöm!
-
dethroner
veterán
válasz
Toth_Jani #3031 üzenetére
Hát én nem tudom. Kézzel beírtam a településem, de amikor legközelebb rápillantottam, újra egy másik falut mutat, ami egész messze van tőlem. Fura hogy a google-ban ha keresek valamit, ott jól mutatja alul a települést, de az edge időjárás előrejelző meg mindenfélét ír, és sose írta még jól.
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2843 üzenetére
Edge frissítéssel érkezett.
Microsoft Edge Version 92.0.902.67 (Official build) (64-bit)Új lap oldal bal alsó sarkában jelent meg ma a OneTrust ikon.
Rákattintva beállítottam csak a szükséges sütik, többi tiltva. Így csak az zavar ronda és túl nagy, ezt a fogaskerék mellé is lehetett volna tenni diszkréten. Plusz a Google Chrome-mal ellentétben a Microsoft pozícionálhatná az Edge-t úgy, nem gyűjtenek annyi adatot.Egyelőre úgy vettem észre, ha egy új lap oldal már nyitva, akkor a továbbiakra már nem teszik ki. Félmegoldás egyet pinnelek, aztán a többinél már nem jön elő.
A másik mostanában újdonság, a harang értesítés ikon a hírekről. UK angol nyelv és tartalom volt nekem eddig beállítva:
Kikapcsolhatatlan.
Hiába nyomtam ki a tippeket, erre az nem vonatkozik:
Viszont ha átállítom a nyelv & tartalom részt international english-re, akkor már eltűnik a harang. És persze változik a háttér, mert régiónként más.
Talán a OneTrust pajzsikon is ilyen, hogy csak adott nyelven jön elő, vagy mindenkinek tolják? Vagy csak A/B teszt? Következő frissítésnél kiderül. -
gyemipapa
senior tag
válasz
Toth_Jani #2825 üzenetére
"Ha a másik gépeden nem csinálja akkor mi a kérdés??"
Istenem... Hát épp ez volt a kérdésem, ha visszaolvasol, hogy ezen a laptopon is hogy lehet beállítani, hogy minden új ablak ugyanoda nyíljon, ne elcsúsztatva.
Épp EZ a kérdés, hogy hol lehet beállítani!
És ABLAKOT írtam, nem lapot. Természetesen ugyanazon ablakban a lapok jól nyílník meg.
De köszönöm az alkotó, segítő, problémamegoldó hozzászólásodat. -
gyemipapa
senior tag
válasz
Toth_Jani #2821 üzenetére
1 hónapos laptop, előre telepített legális Windows Home 64-es verzió.
Az egér kifogástalan Rapoo. Ez nem dadogás, nem magától csinálja, hanem ha újabb és újabb ablakot nyitok meg, az újabbak mindíg egy kicsit jobbra és lejjebb elcsúszva nyílnak meg. Sajnálom, ha ez nem volt eddig érthető. Semmiféle dadogásról, automatikusan megnyíló ablakokról nincs szó. -
Hegyirabló
veterán
válasz
Toth_Jani #2777 üzenetére
Nem-nem-nem-nem-nem!
Amit Te írsz, az két kattintátos játék. Én azt szeretném - ahogy ez Firefoxban vagy Chromeban, Safariban, stb. működik - hogy ha rányomok a nevedre shift, meg jobbklikk, meg kutyafüle nélkül, egyszerű navigációs balklikkel, akkor nyíljon meg, új ablakban.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Toth_Jani #2775 üzenetére
Lehet, hogy nem fogalmaztam jó, még mindig nagyon Firefox fejjel gondolkodom.
Nekem az kellene, hogy amikor rákattintok egy oldalon egy olyan navigációs elemre, ami egy másik html oldalra irányít át, például, ha rákattintok a nevedre, Toth_Jani, akkor egy külön, önálló böngésző ablakban nyíljon meg. Tehát nem új fülön, mint a képen, hanem teljesen új ablakban.
-
válasz
Toth_Jani #2734 üzenetére
Ok, akkor ezt hagyjuk, úgy látszik nincs teljes reset az edge-en. Furcsa.
Más:
Chrome-on a szinkronizálás úgy működött, hogy mindkét gépemem mindig azonos volt minden. A kedvencek, előzmények, stb. Ha egyik gépen változtattam, szinkronizált, és amikor a másik gépet használtam, megjelentek a változtatások azon is. Na most ez az edge esetén nálam most nem így működik. Ha változtatok az egyik gépen, nem szinkronizálja át a másik gépre, marad a régi minden. Mindkét gépen be van kapcsolva a szinkronizáció, minden engedélyezve van, mindkét gépen lefuttattam a "Szinkronizálás alaphelyzetbe állítása"-t is. Mi okozhatja? -
válasz
Toth_Jani #2722 üzenetére
Félreértettél, de nem csodálom, mert elég félreérthetően írtam. Szóval nem a megnyitott weblapok füleiről beszélek, hanem az "Egyéb kedvencek" mappában lévő kedvencek lenyíló listájának sortávolságáról. Az jóval nagyobb, mint amit megszoktam a chromban, tehát ritkábban helyezkednek el a weblapok hivatkozásai, így jóval többet kell scrollozni a lentiek eléréséhez. Nem nagy dolog, de gondoltam megkérdezem, hogy van-e rá megoldás.
-
Buckey
őstag
válasz
Toth_Jani #2661 üzenetére
A TV-re van kötve egy IntelNuc, úgyhogy még a YouTube sem kellene TV-re, de azt meghagytam. Nem szívesen, de azt az 1790Ft-ot kifizetem rá, így a telefonon a háttérben is szólhat, ha autózom.
A TV lejátszóját inkább meg sem említem. ISO-t nem játszik le, csak mkv fájlokat. Azért, hogy telepítsek arra a gyenge hardverre egy másik lejátszót, és csak szenvedjek vele, az nekem nem hiányzik. Pedig eredetileg az volt a célom, hogy az okos TV mindent megold. De ez csak marketing duma.
Utána jött a PC. Na, az mindent is lejátszik. Gondolkoztam még egy androidos boxon is (Xiaomi Mi Box S vagy Nvidia Shield), de a PC az mindig többet fog tudni, mint egy androidos box.
A TV képével (Sony kdl50w808c) meg vagyok elégedve, sötétben van mögötte egy 3000K-s, 800 lm-es LED fényforrás, így a fekete akkor is fekete, és nem fárasztja annyira a szemet.
De ez már nagyon OFF ide. -
válasz
Toth_Jani #2594 üzenetére
amit látsz, az jelenik meg kb 2mp alatt, és annyi
(azért a 2mp az egy i7 10710u / 16Gb ram / M.2 SSD gépen idegőrlően hosszú időnek tűnik)
nagyjából 250-260 könyvjelzőm van, ezt szeretném szinkronban tartani 2 pc-n (mindkettő win 10) és az iphone-omon
úgy tűnik a Microsoft számára ez túl nagy kérés -
Buckey
őstag
válasz
Toth_Jani #2546 üzenetére
A net sebesség megvan, 50/20 mega feletti (mobilnet), a gépben egy G4560-as pentium van 8 giga RAM-mal, és vezetéken kapcsolódik a routerhez.
A Cache memória nincs törölve, minthogy az Előzmények sem.
Nem hiszem, hogy a géppel/hálózattal lenne a gond, inkább az Edge ilyen buta. A Firefox-al tökéletesen működik, csak win10-en az Edge egy kicsit jobb (kivéve ezt az oldalt, amit nézegetnek---> tudom, ne nézegessék).
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2529 üzenetére
A Manifest v3-ra gondolsz? Azt a reklámblokkolók topikban beszéltük: [link] [link] [link]
A lényeg, egyáltalán nem arról van szó a Google vagy a Microsoft tiltaná a reklámszűrőket. Csak a kiegészítő készítőknek alkalmazkodni kell az új biztonsági szabályokhoz, nem kapnak már mindent szabad csinálniuk engedélyt, a szabály darab limitet pedig ki lehet kerülni több részre bontott listákkal. -
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2526 üzenetére
Ő el akarja kerülni a Chromium alapú böngészőket. Így gyakorlatilag Firefox, UWP Edge, IE a választék. Utóbbi kettő (főleg IE) már nem ajánlott.
Nem használok Chrome-ot, de a Chrome Web Store-ban ott van pl. az Adguard kiegészítő. Milyen tiltás? Ha a Nano Defender és Nano Adblocker tiltására gondolsz, az azért történt mert a fejlesztő eladta őket és az új tulaj kártékony kódot rakott bele. A Google jogosan törölte. [link]
-
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #2472 üzenetére
Hányas Windows van neked? Nálam 2004 build naprakészre frissítve. Beépített Defender van csak és Ublock Origin ezeknek nem lehet köze hozzá, kikapcsolt UO mellett is csak a CTRL + V működik privát ablakbl másolt szöveggel, az új WIN + V nem.
2004 gyanús nekem, mert szerintem ezt 1909-nél is észrevettem volna már.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Toth_Jani #2202 üzenetére
Végig az ÚJ chromium alapú EDGE-ről beszéltem. Most még külön kell letölteni a 1909-es vagy korábbi build-ekhez és telepíteni így a régi EDGE-t felülírja kvázi törli.
Igen az User telepités után az EDGE-ben keresi ki, hol lehet letölteni a Chrome böngészőt
Én még ezt is meg szoktam spórolni: Windows újratelepítés előtt minden programtelepítőt leszedek a "D"-re ami egy HDD amit ugye nem gyalulok Windows újratelepítéskor, ahogy kész a Windows telepítés már tolok is fel minden programot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fogyjunk le!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest