- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tybor66
tag
válasz
junior11 #3677 üzenetére
Amennyiben a képek alatt az "Új háttér megjelenítése naponta" gomb be van kapcsolva, akkor egyebet nem tudsz tenni, szerintem.
Ezt már én is észrevettem korábban, hogy hiába van sok kép, általában ugyanazt a 7-10 képet jeleníti meg napi váltásban.
Ha gondol egyet, akkor vált másik sorozatra. -
-
-
Akelaus
senior tag
válasz
junior11 #3351 üzenetére
Én is rakom fel a dolgaimra a Brave-t, pedig nagyon szerettem az Edge-t, de mióta ez a mesterséges intelligencia előtérbe került, azóta nálam tiszta tré.
Plusz az adatvédelem, és a halom reklám amitől tableten-mobilon kín a böngészés.
Brave megoldja, és nem kell felrakni/megvenni pluszban még valamit ezért.Jól indult ez az Edge, de.
Melóhelyen sajnos vagy az vagy a Chrome. 🙄 -
Orlin
addikt
válasz
junior11 #3228 üzenetére
Köszi jó tudni.
De nem találom.Itt kellene lennie:
Válassza ki, hogy mely gombok jelenjenek meg az eszköztáron:
Lenne egy olyan kérdésem a többiekhez is,hogy minap tettem fel a 11-es Wint.
De már régebben még a 10-nél is tapasztaltam amikor a rendszert újra tettem és az edge-t is és bekapcsoltam a szinkronizálást ezer éves könyvjelzők is bekerültek.
Szóval nem az utolsó telepítés előtti kedvenceket szinkronizálta csak hanem olyan is bekerült amit mondjuk 3 éve töröltem pl indamail-es fiók...
A kérdésem az lenne honnan szinkronizál és hol tudnám törölni ezeket a régi kedvenceket, hogy ne kelljen mindig újra kézzel törölgetni minden rendszer installálás után.Köszi.
-
válasz
junior11 #3200 üzenetére
Köszi! A regeditben nem akarok emiatt turkálni, de a cikkben elsőként említett módot kipróbáltam, nálam nem működik. Beírom a Cél mezőbe a megadott szöveget az ott lévő után, alkalmaz, OK, utána küldök egy ikont a tálcára, megnyitom az edge-t, leállítom a beállításokban a “Startup boost”-ot, de nem történik semmi, ugyanúgy ott van a Felderítés gomb, sőt, még az edge kezdőlapja sem indul el rendesen.
Úgyhogy visszaállítottam az eredeti állapotot, egyelőre marad így, egye meg a fene.
-
-
-
válasz
junior11 #2940 üzenetére
Köszi!
"nekem a Chrome még az Edge-t sem jeleníti meg a kiválasztandó böngészők közül"
Az egyik gépen nekem sem jeleníti meg, a másikon megjeleníti, de semmi haszon fejibe', mert "importálás" után nem történik semmi, nem kerülnek át az edge-ből az adatok a chrome-ba. Lehet, hogy valamit engedélyezni kell a ms-fiókban, vagy az edge-ben, hogy onnan importálni lehessen?
-
Toth_Jani
őstag
válasz
junior11 #2667 üzenetére
Nálam az az oldal ami eddig 50%-ban képes volt pörgetni már leszokott róla, most beéri 10%-al, viszont cserébe 1,5 GB a memória felhasználása.
Itt viszont beéri 2%-al és 400 megával.
És biztos hogy nem a géped kezdett el valamit matatni, persze ha a saját feladatkezelőjében nézted akkor ott nem jelezheti. -
Buckey
őstag
válasz
junior11 #2647 üzenetére
Haver is észrevette, visszatért Firefoxra. Azt mondta, sokkal gördülékenyebb, a YouTube teljes képernyős megjelenítés nem olyan, mintha "lefagyna", hanem "folyamatos".
Szerintem nem fog visszatérni Edge-re. Nagy nehezen rábeszéltem, erre tessék, ez van.
Elvileg az Edge biztonságosabb, de folyamatosan lassul. -
törölt tag
válasz
junior11 #2645 üzenetére
Nem képzelődsz:
Edge chromium v.88 slow page load : Windows10 (reddit.com) -
törölt tag
válasz
junior11 #2463 üzenetére
Ahhoz is van sztorim: régi Edge-ben réges-régen kitörölt favoritokat is lehúzott felhőből az újba. Gondolom örüljek csak plusz takarítás és nem fordított a bug, hogy nem húz le olyat ami kéne. Nem is bízok bennük soha, fájlba is exportálom mindig a kedvenceket. Felhőben a Onedrive felületén érthetetlen miért nem csinálnak egy részt, ahol látszik mi van szinkronizálva, ne csak így valami valahonnan jön.
-
törölt tag
válasz
junior11 #2212 üzenetére
Bízzunk benne. Az a rossz most még, hiába jobb Chrome-nál és Firefox-nál több dologban, ha bizonyos alap dolgokban még problémás. UWP Edge-nek is ez volt a legnagyobb baja. Hiába memória és akku takarékosabb, hiába jobb videólejátszás, jobb scrollozás, jobb betű megjelenítés, ha közben csak egy platformon volt elérhető, értelmes kiegészítő támogatás nélkül, évente csak kétszer frissült és a kedvencek szinkronizálása című alapművelet inkább szerencsejáték volt.
Most az újnál is azt mondom ajánlom próbálja ki akit érdekel, van követésvédelem, takarékosabb kicsit Chrome-nál, gyűjtemények funkció... viszont előzmények és lapok szinkronizálása még nincs. Amikor majd Windows Update telepíti, addigra ezeknek mennie kell. Az se segít, mivel a Microsoft végtelen bölcsességében csak ikont változtatott és nevet nem, tehát először magyarázni kell az illetőnek ez az Edge már nem az az Edge, amiről pár éve rosszakat olvasott.
-
törölt tag
válasz
junior11 #2157 üzenetére
Nem rossz. Érdekes a Windows Timeline támogatásról még semmi hír. Nem mintha használnám, ahogy bejelentették félkészen semmi haszna nincs. Böngészőben előzmények között egyébként is könnyebb keresni.
reset: a Chromium Edge nem figyelmeztet, annyit tudsz tenni a beállításoknál rányomsz folytassa ahol abbahagytad: [kép]
(amit registry-ben csináltál persze nem jó, mivel az az UWP Edge útvonala)
-
törölt tag
válasz
junior11 #2121 üzenetére
Ha bejelentkezel Gmail, Youtube azzal együtt Google fiókba, akkor felkerülnek oda az Edge böngészési előzmények??? Azért kérdezem én csak privát módban lépek be néha gmailre. Normál módban kereséskor, YT egyáltalán nem. A YT csak sütiből tudja mit ajánljon. + azt hiszem annak idején Google fiókban is amit lehetett lekapcsoltam ne gyűjtögessen annyit.
-
törölt tag
válasz
junior11 #2109 üzenetére
A Vivaldinak többször nekifutottam, sajnos lassúnak találtam. Pedig szimpatikus terv az Opera eredeti készítőitől. A Firefox-ban csak a font rendering tetszett, más nem nagyon. A Chrome-ot régóta kerülöm.
Nyár óta az Edge Dev használatnak annyi előnye volt, hogy megszokta a szemem a vékonyabb Chromium betűmegjelenítést. Jelenleg csak a stabilt használom. Blogokban elolvasom milyen újítást adagolnak majd a Dev, Can csatornáról.
Mobilon marad a Safari, keveset böngészek azon útközben, nem számít nincs szinkronban a számítógéppel. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
junior11 #2094 üzenetére
igen, használom azt is
desktopon nincsen vele sok gondom, ott is inkább az android verzió, amit javítani kellene (mondjuk még mindig beta státuszban is van legalább). amik vannak vele főbb gondok:
- új lap nyitásnál nincs előugró switch to new tab link
- a jelenlegi snapshotnál MIUI alatt nem lehet letölteni
- nincsen semmilyen tartalomblokkolóviszont androidon hiába mindkettő Chromium, simább, mint az Edge. pl. az Edge androidon egy emag oldallal megszenved vagy egy hvg cikken darabos a görgetés (mindezt Snapdragon 855-ön), Vivaldinál ilyen gondok nincsenek.
-
törölt tag
válasz
junior11 #2079 üzenetére
A dev emlékeimből ennél a 80-asnál az egyik új funkció, hogy az adatvédelem résznél a smartscreen alatt bekapcsolható egy plusz kéretlen programok elleni védekezés. (például letöltenél egy programot aminek a telepítőjében toolbar hülyeség extra van)
Arra voltam kíváncsi a stabil ágon is feldobnak egy lapot az újdonságokról? Ahogy az insider tesztben szokták, nálam nem jött fel semmi. Valószínűleg nem akarják az embereket idegesíteni, hogy na frissült az Edge nézzék meg mi újság. Viszont így aki magától nem lépked be a beállításokhoz körülnézni időnként, hogyan tud az új funkciókról?
-
törölt tag
válasz
junior11 #2035 üzenetére
A szinkronizáció valóban gyenge pont. Videóknál mit értesz? Az Edge jobb minőségben tud Google termék YouTube videókat lejátszani mint a Chrome és Firefox. Netflixet is, bár arra app is van. Videó külön ablakban:
Keresésnél ha nem az alappal akarsz, akkor beírod az adott keresőt aztán TAB és akkor azzal fog keresni:
-
TRob1
veterán
válasz
junior11 #2035 üzenetére
Aham, köszi.
Tehát egyértelműen maradok Edge-nél a sok évnyi Chrome ellenére... (Igaz rég volt, hisz eleve Edge-t használok vagy 3 éve)
A hülyeségek nem érdekelnek (pl ha be akarom zárni, ne baxtasson hogy De tényleg??? .ja... De biztos???, aham... de tutira???...), a testreszabhatóságot nem is értem, a szinkronizáció oké, ha valakinél gondok vannak (nálam sosem voltak), kezdőlapra eleve FVD Speed Dial-t használtam anno Chrome-on is meg itt is... hisz ilyenek miatt vannak a bővítmények(ez az egy hiányzott "régi" Edge-ből), privátban szintén Google-val keresek (miért akarnék rosszabbat helyette?), ... stb. De azért tényleg köszi hogy megerősítetted, az Edge egy jó választás. -
törölt tag
válasz
junior11 #1970 üzenetére
Van a Win8-ból maradt tabletes hangerő UI dizájn center és én utálom amikor a bal felső sarokban feldob még pluszban hozzá egy böszme tíz centi széles panelt, amikor pl. YT videót nézek és a billentyűzeten módosítom a hangerőt és várhatsz rá 1-2 másodpercet mire eltűnik és kitakarja a böngésző gombjait is stb. Ilyen alapból:
Azzal a zászlóval letiltom és akkor csak a kicsi baloldali hangerősáv marad, az is zavaró de hát a Win10 ilyen évek óta, elcseszett az UI semmi nincs átgondolva csak ráerőltetik a touch cuccokat az egeres normál gépekre is opció nélkül és még registry-ben se lehet kikapcsolni.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1962 üzenetére
Ezért nem sietik el szerintem Windows Update-en kitolni mindenkinek. Aki olvas tech híreket látta a kollekció feature cikkeket, aztán most felteszi magának ezt a 79-es kiadást és nincs benne. Simán kiadhatták volna a 80, 81 verziót. Én már azt sem értettem, hogy újabb megújulás új ikonnal ám a nevet hagyták. Szerintem én maradok a Dev-nél, nincs vele gond.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1959 üzenetére
Még első blikkre észrevétel a kollekció funkció itt nincs még. Jól emlékeztem az olvasólistát átviszi kedvencek közé, még menüben kiemelten jelzi is ezt. Telepítés előtt még utoljára scrolloztam egyet az UWP Edge-ben, kár a világ nem szerette az EdgeHTML motort és UWP dolgot, mert azért voltak benne jó dolgok. Videólejátszás, scroll, betűrender stb. Majd Windows telepítéskor még találkozok a régivel is, amíg a 20H1 build már alapból az újjal érkezik.
A topik neve legyen: Microsoft Edge (A Microsoft Edge utódja)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest