Új hozzászólás Aktív témák

• yle_greg

aktív tag

válasz lugosi #98593 üzenetére

Érdekes amit írsz, elgondolkodtatott, köszönöm!

Felötlött bennem egy igen merész ötlet.
    Mivel a kajakkal sosem borultam be, közel sem voltam hozzá, ha feltételezem, hogy normális lesz a társaság, akkor el tudnék képzelni egy olyat, hogy egy kis állvány rögzítek a kajakra, magam elé, olyan távolra tőlem, hogy még elérjem, de ne legyen útban az evezéskor.

Egy sima háromlábra gondoltam, aminek a lábait fixen a kajakra rögzítem. A hogyan még várat magára. De ezen a háromlábon elég magasan van már a gép, hogy ne érje az evezéskor illetve a szél és a hullámok által keltett szálló vízcseppek. Esetleg a gépvázat és az obit a legvége kivételével bezacskózom. Így ezen keresztül még elérem a gombokat, de a kósza cseppeket jól meg tudja fogni a vékony zacskó.

Így videózni is tudnám a haladást, ha kell előre nézve, ha kell akkor oldalra nézve, ahogy a mellettem lévő evez. Ebből később tök jó kis úti videót lehetne összevágni, ami jól vissza tudja adni a hangulatot.

A háromláb rögzítése kényes dolog, mert ugye a hajótestet nem fúrhatom meg, és összeragasztózni sem lenne szép dolog. De talán a rendes rögzítőpontjaira egy erős, rugalmas kötélből lévő "háló" már jó lehet, hogy a háromláb lábaira eszkábált lukas talpakon keresztül futva stabilan rögzítse. Legrosszabb esetben a hajó alatt is átfuthat a kötél, de ez értelemszerűen kerülendő, ha csak lehet.

Így nincs olyan, hogy kicsúszik a kezemből, egyedül boruláskor van para, esetleg a ki-be szálláskor lerúghatom, vagy az evezővel tudom megütni, más problémát hirtelen nem látok. Bár a kép biztosan billegne, ahogy a csónak ring, szóval fene tudja, hogy ez mennyire jó ötlet... Hmm... Videó esetén ha szélesebbre veszem, akkor talán van olyan program ami ezt a nem kívánt mozgást ki tudja szedni, croppolva a tartalmat. Vagy valami gimbal? Ajjaj, kezd elgurulni a gyógyszerem!

Új hozzászólás Aktív témák