Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hi!King

őstag

válasz hibavissza #96616 üzenetére

Mondjuk FF-en 400 mm-es obi végén "800 mm-re" cropolva is ugyanolyan zajos lesz a kép, szóval ebből a szempontból mindegy. Mert ha ott cropolsz, akkor már nem játszik az, hogy fényerősebb a FF, hiszen a FF 400 mm f/4.5 kép negyedét vágva pontosan ugyanott vagy, mint ha micro 4/3 szenzorod lenne.

Tudom, hogy látszólag az előbb épp az ellenkezőjét írtam, szóval hogy érthetőbb legyen, én arra gondolok, hogy egy ilyen obi alternatívája ugyan a 400-as végű FF pro obiknak, amik még drágábbak is (10 ezer euro felett vannak), viszont egy jórészt hobbi rendszerben nem igazán látom a célcsoportot, aki megvenne egy csúcskategóriás teleobit. Mert aki igen, az akkor már inkább ennél is mélyebben a zsebébe nyúl. Ezért gondolom inkább a nem pro 400-as obikat reális alternatívának, amik meg nyilván sokkal olcsóbbak.

Kicsit abszurdnak látom, hogy míg a Canon FF-en is nyit az árérzékenyebb szegmens felé, lásd 800 mm f/11, holott amúgy van hobbi rendszerük is (EOS-M) eközben az (ex-) Oly még mindig a micro 4/3-re erőlteti a professzionális eszközöket.

Új hozzászólás Aktív témák