Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrChris

nagyúr

válasz totálkezdő #89146 üzenetére

Nekem a lyukacsos van, jött az obival, de nem nagyon használom, mert megnehezíti a sapi használatát, valamint mivel a szűrőmenetes rész a lencsével együtt mozog ezért külön vigyázni kéne rá, hogy kárt ne tegyek általa. A sima cső amúgy szimpibb, kisebb, egyszerűbb.
    Megújíthatnák, korszerűsíthetnék ezt a 20-ast, szétszedtem és belül csak egy nagy doboz, biztosan meg tudnák csinálni olyan kicsire mint a 14/2.5 és még gyors is lehetne. Lencse tökéletes.

asdf_: jól mondod, m4/3 előnye az objektívek kínálata, ára, mérete, súlya, a vázak széles választéka, ára, kidolgozottsága, jó minősége, szenzorméretből eredő lehetőség felhasználása, jó részt az hogy 'könnyen' (más rendszerekhez képest) és tág határok között mozgatható, valamint a vázak nagyjából folyamatos fejlődése. Bár az a 12mp-es szenzor nem volt túl jó, biztos csinált a Pana belőle egy hajónyit sokáig tartott mire elhasználták.
    Még azért van hová fejlődni, hogy mondjak egy példát, videósoknak egy 10-szeres motoros videó zoom, amire nekem nem lenne szükségem, de ilyenje még nincs a rendszernek.

Új hozzászólás Aktív témák