Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz BEE #7737 üzenetére

    Mintha a falnak beszélnénk.. :U

    Megpróbálom kicsit más oldalról megközelíteni. Ebben az új Pentaxban ugyan nincs tükör, de ennek ellenére mégse lehet egyetlen eddigi mirrorless rendszerhez hasonlítani.
    Hogy miért? Mert azokhoz képest hatalmas lett és érdemben nem lett kisebb mint egy belépő DSLR. Ezen felül ugyanazt a bayonettet és objektíveket is használja mint a DSLR-ek.
    (Megjegyzem pont emiatt nem is elsősorban csak az a mellbevágó, hogy nagy a váz, hane hogy nagyok az obik is és az a kettő együtt már büntet.)

    Ezek után egyértelmű, hogy ennek igazából semmi köze a mirrorless gépekhez, ezeket el is lehet gyorsan felejteni, ezt a gépet csak a jelenlegi DSLR-ekhez érdemes hasonlítani.

    Tehát a kérdésünk az, hogy ha már drágábban adják akkor miben nyújt ez többet, vagy épp mást mint egy belépő DSLR??

    Amit én látok, hogy méret szempontjából csak egy használható keresővel lett kisebb, hordozhatóság szempontból elhanyagolható a különbség, ellenben a kereső hiánya az sokszor fog fájni. (Pláne nem kihajtható kijelző mellett.)
    Ezen felül beáldozták a tükröt és a pd AF-et is, ami talán a legfájóbb. Mert hát hiába a hatalmas fejlődés kontraszt AF terén, ha mindez igazán csak eleve kontraszt AF-re tervezett obiknál jelentkezik. Itt meg ugye ilyenek nemigen vannak..

    Ezek mind elég durva hátrányok egy Pentax DSLR-hez képest ami ráadásul még olcsóbb is, de akkor kérdem én mire jó ez az izé??

    :F

Új hozzászólás Aktív témák