Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hegyimorc

    senior tag

    válasz haarmaan #1878 üzenetére

    Köszi az élménybeszámolót!

    "Hangosan" gondolkodom. (Nem vita, csak írom ami hirtelen eszembe jut)

    Pót akku:

    két gépem van, egy Nikon D300 és a GF1, mindkettőhöz van pótakku, de nem azért mert valaha is szükségem lett volna akkucserére "terepen" - már nem is viszek magammal -, hanem azért, hogy amikor indulok és töltött akksi kell, akkor biztosan legyen kéznél. A GF1 akkuja kb 20%-kal nagyobb kapacitású mint a G3-é, de még így is túlzásnak tartom, hogy 3db is kellene a normál használathoz. Persze ez használattól is függ, de G3-mal gondolom senki sem akar esküvőt fotózni hajnalig tartó lagzival együtt.

    Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy ne kapkodd el a pótakkuk vételét, várd meg amíg elmúlik az újdonság ereje, amikor folyamatosan kattintgatsz és a kijelzőt nézegeted. Lehet, hogy normál használat közben már nem fog olyan gyorsan merülni.

    Ebayes, innen-onnan beszerzett olcsó akksik szerintem akkor lesznek jók a géphez, ha már kijön rá valami firmware hack. Akkor is meg kell majd nézni, hogy kitől és milyen akkut veszel, de biztos vagyok benne, hogy lehet majd venni hozzá jó "utángyártottat" olcsón. Amit a GF1-hez használok az semmivel sem rosszabb az eredetinél.

    Csatlakozók:

    nem kell használni és nincs velük gond :-)

    (Én egyszer kipróbáltam az USB-t, láttam, hogy működik, és azóta hozzá sem nyúltam)

    Gombok:

    Aki kis gépet vesz, annak erre számítania kell, az ergonómia viszont nem csak ezen múlik. Nagyon el lehet rontani a használhatóságot ha rossz helyen vannak, vagy ésszerűtlen a kiosztásuk. Erre leszek igazán kíváncsi. (A GF1-et ilyen szempontból nem tartom jónak. Inkább csak tűrhető.)

    Vaku:

    Ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim. Igazán nem akkor kell amikor nincs fény, hanem inkább akkor amikor van, csak rossz irányból jön. Szóval derítésre, de ezen a téren sem remélek tőle semmi jót, így nem ér majd csalódás :-)

    Szóval mégegyszer köszi! Arra leszek majd kíváncsi, hogy pár hét elteltével is azt mondod-e, hogy gyorsan merül az akksi, illetve, hogy a gombokról mit gondolsz, ha már megszoktad.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

Új hozzászólás Aktív témák