Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MC Pite

veterán

válasz k1csi #16337 üzenetére

Nem a színekre, a vonalakra gondoltam (kicsit szöszösebb, nem tudom hogy mondják) a canon képénél (ilyesmi 'szőrösebb' jpegeket csinált anno a 9600, ami az új szenzorral az S100fsben végre eltűnt).
    ~14-90 kb 2,8-5,3 körül mondjuk? Még ha annyiba is kerülne mint a 14-140, valószínű lenne keletje (ha nem drágább lenne, de zoom obiba ahogy elnézem nem kell egy darabig félni a 2,8as nyitótól).
    Flickren futottam egy kört, köszi - sztem még fogok is. Annak meg valóságban nincs is akkora jelentősége hogy azonos gyutávon mennyi a difi 14-45 meg 14-140 között(ilyen objektív tesztet kerestem de nem találtam), mert úgysem az dönt valószínű, hanem az igény. Szóbeli találatok vannak főleg, de ott nagyjából azt írják hogy hasonlóan teljesítenek hasonló gyutávon: "Shooting both lenses at the lowest common f-number, my impression is that at 14mm, the 14-45 is a better performer. At 25mm, the 14-140 may be a little better, and at 45mm they are pretty well matched. At f/8, there's nothing much to choose between them at any focal length."
    Meg fél órás játékon is túl vagyok amit a mostanival 90mm-en csináltam(mint kiderült ez a fele a mostani maxnak, több mint amire számoltam), illetve 'ezeknek megfelelő' kép telével (oda saccolom a mélységélességét a 14-45nek).

Új hozzászólás Aktív témák